Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

INTEL или AMD: Кой е по-добрият?

Featured Replies

абсолютно тъп спор-всеки знае,че и "майбаха" е по добър от голф 4,ама доста повече хора карат голф 4-всеки според парите-не виждам с кое са "по добри"Интел-аз съм бил и с двата и някаква "осезаема"разлика не забелязах...същото е и с "Нокиа"-бил "най-добрия телефон"-съгласен съм,ама са им "най–добри" моделите от 700 лв нагоре-взимаш по евтин модел и не взимаш нищо....та така и с интела...

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 227
  • Прегледи 31,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Аз съм пробвала и двата. И двата са си хубави, но си обичам AMD-тата. Aко имаш парички ти препоръчвам две хубави комбинации: 1) AMD Phenom II 940, дъно: ASUS Crosfire II formula, 3 х 1Gb видеокарти NVidia 9800 GT Hb /Хибрид, защото и дъното има 512 Мb / Сложи Phisics X и SLI режими. 8Gb RAM DDR2- задължително Kingston 800/1066 и мнооого добро охлаждане. (Ако изчакаш малко - до края на годината - Asus пускат дъна с DDR3 и тогава ще можеме да сравняваме с i7) Ако не искаш да чакаш си вземи дъно на Gigabite: GA-MA790FXT-UD5P , което поддържа 1660 Mhz DDR3.

2) AMD Phenom II 940, дъно Asus M4A79-T Deluxe, Сложи му две видеокарти ЕАH 3780х2 ATI Radeon и НЕ се поддавай на ОВЪРКЛОЦИ - тези комбинации могат да се овърклокват до изпържване...

Настрой си "бедняшката системка" добре и внимателно и гледай приятеля ти как ще си прегори Интелченцето... може да сме руси ама сме хитри!

Редактирано от blondysonya (преглед на промените)

Аз съм пробвала и двата. И двата са си хубави, но си обичам AMD-тата. Aко имаш парички ти препоръчвам две хубави комбинации: 1) AMD Phenom II 940, дъно: ASUS Crosfire II formula, 3 х 1Gb видеокарти NVidia 9800 GT Hb /Хибрид, защото и дъното има 512 Мb / Сложи Phisics X и SLI режими. 8Gb RAM DDR2- задължително Kingston 800/1066 и мнооого добро охлаждане. (Ако изчакаш малко - до края на годината - Asus пускат дъна с DDR3 и тогава ще можеме да сравняваме с i7) Ако не искаш да чакаш си вземи дъно на Gigabite: GA-MA790FXT-UD5P , което поддържа 1660 Mhz DDR3.

2) AMD Phenom II 940, дъно Asus M4A79-T Deluxe, Сложи му две видеокарти ЕАH 3780х2 ATI Radeon и НЕ се поддавай на ОВЪРКЛОЦИ - тези комбинации могат да се овърклокват до изпържване...

Настрой си "бедняшката системка" добре и внимателно и гледай приятеля ти как ще си прегори Интелченцето... може да сме руси ама сме хитри!

И с моето интелченце пак ще си вадя 50-60 кадъра над това недоразумение което предлагаш.Да не говоря, че ще имам доста по-приоритетна платформа за ъпгрейд в бъдеще от теб. АМД сменят сокетите всяка година.

Ами изказваш се неподготвен.АМ3 сокета ще поседи известно време.Докато LGA775 на интел го пенсионират.За капак на всичко интел изкарват отделен сокет за core i5(LGA1166) и за core 7i(LGA1366).Да не говорим,че един процесор срещу три видео карти няма да извади повече фпс.За игри Видеото е в пъти по-важно от централният процесор.Да не говорим,че core7i 920 OC 3Ghz е макс 30% по-бърз от Phenom II X3 720 OC 3Ghz,а цената му е ~142% по-висока.Усети ли как не си струва?Освен това ти повече от 40фпс не можеш да различиш и с тухла да те ударят.Освен това както се казваше в едно ревю точно за Core 7i - "да по-бързи са и все пак часовникът ще забележе разликата между 1 час и 58 минути и 1 час и 54 минути,но вие няма да я забележете.

Ами изказваш се неподготвен.АМ3 сокета ще поседи известно време.Докато LGA775 на интел го пенсионират.За капак на всичко интел изкарват отделен сокет за core i5(LGA1166) и за core 7i(LGA1366).Да не говорим,че един процесор срещу три видео карти няма да извади повече фпс.За игри Видеото е в пъти по-важно от централният процесор.Да не говорим,че core7i 920 OC 3Ghz е макс 30% по-бърз от Phenom II X3 720 OC 3Ghz,а цената му е ~142% по-висока.Усети ли как не си струва?Освен това ти повече от 40фпс не можеш да различиш и с тухла да те ударят.Освен това както се казваше в едно ревю точно за Core 7i - "да по-бързи са и все пак часовникът ще забележе разликата между 1 час и 58 минути и 1 час и 54 минути,но вие няма да я забележете.

Май ти е промит мозъка явно...

Разбира се че няма да изкараш кой знае колко кадри само от процесор, аз коментирах горната конфигурация. Вместо две 3870 е по-добре една 4870.

AM3 ще се задържи колкото и A,754,939,АM2,+... Phenom II ще си заслужава ако го пуснат на 200-250лв. Вярвай си че няма разлика с I7. Да не забравяме, че I7 има 4 ядра и 6 нишки, също и че е по 32nm технология.

На този етап закупуването на АМД висок клас си е чиста фенщина.

Редактирано от MasterI (преглед на промените)

http://xtreview.com/images/AMD%20phenom%20dragon%2001.jpg

Това са сравнителни данни за процесоли от един ценови клас. Прочее, тук когато говорим за състезание не означава, че единия ще се състезава с ракета, другия пеша. Въпросът е в един ценови клас кой е по-добър?!?! За мен това е АМД, за друг i7.... Да, ама не. Просто АМД нямат такъв процесор в ценовия клас на i7. Ще кажете - това не ги оправдава... така е, но мисля, че като пазарува всеки гледа за определени пари да вземе нещо по-добро. В случая ако за парите на i7 се сглоби система с два х4 940, то тази система ще отвее Интела, а и пари ще Ви останат. Това едва ли е само мое мнение....

Редактирано от pataran (преглед на промените)

Много относително все едно да питаш кое по-добро Playstation 3 или Xbox360 всяко си има предимства пред другото..

Разбира се че няма да изкараш кой знае колко кадри само от процесор, аз коментирах горната конфигурация. Вместо две 3870 е по-добре една 4870.

AM3 ще се задържи колкото и A,754,939,АM2,+... Phenom II ще си заслужава ако го пуснат на 200-250лв. Вярвай си че няма разлика с I7. Да не забравяме, че I7 има 4 ядра и 6 нишки, също и че е по 32nm технология.

Моля приятелю, хайде пак прочети предложените конфигурацийки: Предлагам 2 карти Аsus ЕАH 3780х2 , всяка от които има по 2х512Мb=1Gb памет или общо за системата 2Gb специализирана видеопамет с 4 (ЧЕТИРИ) графични процесора, работещи Crossfire X, поддържана от тези дъна, които на днешна 06.03.2009г. крайна цена при Resеt e - 499.73 лв. или общо 1000 лв. за две двоини, вярно по-слаби, като процесори от 4870х2, които обаче, пак при същия продавач пак в момента струва 1023.38лв. едната, с 2 процесора и 2 Gb тоест ако искаш Crossfire режим ще ти струва 2000 лв схващаш ли и вярно ще имаш по-по попонай а това няма край, както знаеш... Така че можеш да се кефиш на твоята платформа колкото си искаш, но моля остави и нас нисшите да смятаме на пръсти...

Редактирано от blondysonya (преглед на промените)

забравяме, че I7 има 4 ядра и 6 нишки, също и че е по 32nm технология.

Извинявам се за спама, ама не мога да се сдържа :rolleyes::rolleyes: 45нм е :rolleyes: Верно, че, как да ги нарека... INTELигентните biggrin.gif изкарват 32нм реколта в края на годината началото на новата, а булдозера на АМД идва година след него, ама моля ти се неживей в бъдещето има си реалност и май се казва настояще или поне така мисля му викат.

Моля приятелю, хайде пак прочети предложените конфигурацийки: Предлагам 2 карти Аsus ЕАH 3780х2 , всяка от които има по 2х512Мb=1Gb памет или общо за системата 2Gb специализирана видеопамет с 4 (ЧЕТИРИ) графични процесора, работещи Crossfire X, поддържана от тези дъна, които на днешна 06.03.2009г. крайна цена при Resеt e - 499.73 лв. или общо 1000 лв. за две двоини, вярно по-слаби, като процесори от 4870х2, които обаче, пак при същия продавач пак в момента струва 1023.38лв. едната, с 2 процесора и 2 Gb тоест ако искаш Crossfire режим ще ти струва 2000 лв схващаш ли и вярно ще имаш по-по попонай а това няма край, както знаеш... Така че можеш да се кефиш на твоята платформа колкото си искаш, но моля остави и нас нисшите да смятаме на пръсти...

Не се изказвай неподготвен. Една HD4870X2 е почти двойно по-мощна от две HD3870X2. Ето сам се увери:http://www.gpureview.com/show_cards.php?ca...&card2=549#.Избери Multi-GPU опцията за HD3870X2.

Не, 45 е.

Явно съм се объркал покрай тик-така на Интел.

Извинявам се за спама, ама не мога да се сдържа :wors::P 45нм е ;) Верно, че, как да ги нарека... INTELигентните biggrin.gif изкарват 32нм реколта в края на годината началото на новата, а булдозера на АМД идва година след него, ама моля ти се неживей в бъдещето има си реалност и май се казва настояще или поне така мисля му викат.

На смешника на форума му е смешно май. Но си направо жалък. С твоите смешни бисери може да си отвориш собствен форум за техника. Сигурно ще е озаглавен "АМД си купи, и жестоко се прееби".Както и да е.

Тука гледам някакви болни фенове се изказват неподготвени, но проблема си е ваш. У вас са недъгавите процесори, ваш си е проблема.

Редактирано от MasterI (преглед на промените)

Абе пич ти в кой свят живееш.Виж малко тестове една 3870x2 е подобна или малко от горе или малко от долу на една 4850.4870 е 30% по-мощна от 4850.Ако една 4870x2 е 1000Лв. какъв е смисъла да взимаш две 3870x2 за тези пари като мощността не им е повече от на една 4850x2,която не е повече от 600 и нещо Лв?

Абе пич ти в кой свят живееш.Виж малко тестове една 3870x2 е подобна или малко от горе или малко от долу на една 4850.4870 е 30% по-мощна от 4850.Ако една 4870x2 е 1000Лв. какъв е смисъла да взимаш две 3870x2 за тези пари като мощността не им е повече от на една 4850x2,която не е повече от 600 и нещо Лв?

Е, нали трябва да се похвали на съучениците си че има две видео карти и четири GPU-та :);)biggrin.gif.

На смешника на форума му е смешно май. Но си направо жалък. С твоите смешни бисери може да си отвориш собствен форум за техника. Сигурно ще е озаглавен "АМД си купи, и жестоко се прееби".Както и да е.

Тука гледам някакви болни фенове се изказват неподготвени, но проблема си е ваш. У вас са недъгавите процесори, ваш си е проблема.

Toва, че АМД неможе да направи добри процесори си е лично твое мнение. Кой е неподготвения при условие, че твърдиш, че и7 е 32нм процесор...И хайде кажи дъно и процесор за 400лв, по-добри от Phenom II 710 и gb ma770-ud3 :P

Няма лошо за конфигурацията.HD4*** > HD3*** И както споменах Core i7 е по-добрият процесор,но както разликата ще я усетиш единствено на FRAPS(някой дериват) или на бенчмарк.Дали нещо ще ти се разархивира за 120 минути или за 110 ти няма да усетиш.А цената - 142% по-голяма за 30%(в най-добрият случай) повечко производителност.Заслужава ли си според теб?Особено като в момента няма да усетиш разликата.Не приятелю,да купиш АМД не е фенщина,а здрав разум.Да купиш интел е фенщина + келешлък -> източваш масата пари за нещо което няма да усетиш.Все пак нека не забравяме,че най-товарещата игра за момента е Кризис,който аз карам на Very High DX10(vista) no AA с 25фпс фиксирано(AMD AthlonX2 4800+ 2.5ghz.3.2Gb Corsair DDR2 800mhz XFX 8800GT 512mb ADE).И не не съм си постнал конфигурацията за да се хваля тъй като както се вижда в момента тази конфигурация е доста зле.Като факт докато не се изкара приложение,което може да натовари PhenomII достатъчно,че да се задъха няма смисъл да се взема Core 7i тъй като плащаш като попче,а реална файда няма :P Освен това си се объркал и за още едно нещо 1-во както се уточни вече Core 7i е 45nm и второ не е с 6 нишки,а с 8.Би било полезно да научиш нещо за процесора,който защитаваш преди да го направиш.Колкото до това все пак нека погледнем и от друга страна Core 7i 920 в реално полезни тестове(такива които показват нещо което е близо до потребителите - WinRAR etc.) е макс 30% по-бърз от PhenomII X3 720BE,когато и двата процесора са клокнати на 3гхз на еднаква честота.Не забелязваш ли как 8 ядра 30% > 3 ядра?Не би ли трябвало 8 ядра да са минимум 100+% по-бързи от 3?Е да ама не са biggrin.gifКакто горе уточних за цената да не говорим - разлика 142%.

Редактирано от BloodRaveN (преглед на промените)

2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

iovi

2.9 Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата, както и за техния правопис. За тази цел ползвайте бутона "Докладвай", намиращ се под всеки един пост. Използвайте тази функция САМО, за да докладвате за съдържанието на дадено съобщение, което според Вас трябва да бъде модерирано, а не като средство за комуникация с модератор с други цели. Постове, излизащи извън рамките на изискването, ще бъдат трити или редактирани.

iovi

2.9 Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата, както и за техния правопис. За тази цел ползвайте бутона "Докладвай", намиращ се под всеки един пост. Използвайте тази функция САМО, за да докладвате за съдържанието на дадено съобщение, което според Вас трябва да бъде модерирано, а не като средство за комуникация с модератор с други цели. Постове, излизащи извън рамките на изискването, ще бъдат трити или редактирани.

iovi

iovi

Както се казва е на това му се вика Фенски Необоснован отговор.

За опита ти давам 5/10

За съдържанието на коментара -15/10

Краен резултат -> -10/10

You fail :P И все пак - Опитай пак - спечели козунак :)

Хубаво даваш пример с winrar. А знаеш ли колко нишки ползва? И колко товари ядрата? ;)

В същия дух, тепърва ще излязат игрите които ще задъхат i7.

Хубаво даваш пример с winrar. А знаеш ли колко нишки ползва? И колко товари ядрата? ;)

В същия дух, тепърва ще излязат игрите които ще задъхат i7.

Тепърва е доста разтегливо понятие.Все пак да не забравяме че Крайзис е от преди 1-2 години и вместо да направят по-натоварваща игра - направиха по-оптимизирана.Интел са само цифри - нищо повече.Казали са ти че са по-добри и какво?Повечето хора(главно привържениците на интел) си мислят - яяя ма тия са по-бързи - не че ще забележат разлика но понеже в някакво си ревю вместо 130 пише 150 и айдее юруш на маслините.Also едно 80% от привържениците на Core 7i и бъкел не разбират от компютри и си мислят,че HEAVY multitasking e да си отворят 2 браузъра и се кефят или са келешчета,които чакат мама и тати да им купят топ компютър и веднага почват да се хвалят на приятелчетата си - "ааа скиви кво си имам Core 7i" - Йей да живее хорската простота и маркетинговата стратегия на големите корпорации.We are living in a beautiful pink world biggrin.gif

Тепърва е доста разтегливо понятие.Все пак да не забравяме че Крайзис е от преди 1-2 години и вместо да направят по-натоварваща игра - направиха по-оптимизирана.Интел са само цифри - нищо повече.Казали са ти че са по-добри и какво?Повечето хора(главно привържениците на интел) си мислят - яяя ма тия са по-бързи - не че ще забележат разлика но понеже в някакво си ревю вместо 130 пише 150 и айдее юруш на маслините.Also едно 80% от привържениците на Core 7i и бъкел не разбират от компютри и си мислят,че HEAVY multitasking e да си отворят 2 браузъра и се кефят или са келешчета,които чакат мама и тати да им купят топ компютър и веднага почват да се хвалят на приятелчетата си - "ааа скиви кво си имам Core 7i" - Йей да живее хорската простота и маркетинговата стратегия на големите корпорации.We are living in a beautiful pink world biggrin.gif

Не говори за маркетинг, защото амд от това правеха пари , точно от келеши, които не разбират и гледат пише 4200+, 5200+, 10000000+ и мислят хората, че на толкоз работи ама като си пуснеш чисто новия комп кво става работи на 60% от това на кутията и лепенките ( ей за това ги намразих още от едно време) . Повечето от потребителите не са чували за клок или не се захващат. Признавам амд само в студа - доволно топлят и 2 компа с какъвто и да е амд процесор спокойно могат да поддържат стайна температура cool.gif Спора е излишен - ако нямаш много финансии или не ти се дават - амд, иначе при всички други положения интел.

Ами не точно АМД-тата не си работят на толкова и му се вика Performance rating сиреч работи като интел на 2500+ примерно - и наистина си работи на толкова(пробвал съм го :sobbing: ),Колкото Core7i вече съм споменал защо не става за нищо,това че има грандомани тук с пари за пилеене е много хубаво :yanim: Пълнете джоба на интел,а в крайна сметка ние простите хорица които сме с АМД имаме същите системи като вас,но на много по-ниска цена :yanim: Тъй като както вече казах няколко пъти(и ми омръзна да се повтарям) часовникът ще усети разликата между 120 минути и 110 минути обаче ти няма да я усетиш :yanim:

Човеко,какви ги говориш?Я по-добре кажи какво си пил преди да почнеш да пишеш?

Здравейте! От известно време наблюдавам АМД и ИНТЕЛ и като абсолютен лаик ми се струва, че има нещо нередно. Как Интел можаха да издържат толкова дълго време на LGA 775 и да преминат на Nehalem без някакви междинни платформи а при АМД то не беше AM2, AM2+ и сега AM3. Ако продължават така нищо чудно за процесорите, които ще изкарат след новите Феноми да си направят и AM3+ платформа. В общи линии ми се вижда, че за АМД ъпгрейд е много ограничено понятие. Докато при ИНТЕЛ дори сега да си вземеш някой двуядрен в последствие можеш да смениш с някой добър четириядрен понеже върховите им модели за LGA 775 (9550 , 9770) засега не са много ефтини но все пак са достойна алтернатива на ниските модели на Нехалем. Вяrно дънните им платки са по-скъпи от на АМД но явно има защо.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.