Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с българския интерфейс на Windows XP след ъпдейт

Featured Replies

Има ли проблеми с интерфейса след инсталиране на SP3? Ако има утре ще хвърля нова версия на фикса ...

При мен няма проблеми (за разлика от една RC версия преди 1-2 месеца). Инсталирах го върху побългарения XP sp2. Публикувано изображение
  • Отговори 65
  • Прегледи 31,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Здравейте! Ето ви решение със средствата на MS: Направено е въз основа на статията MS MS07-061: Vulnerability in Windows URI Handling could allow remote code execution http://support.microsoft

При мен сегашния фикс и преинсталацията на българския пакет помогна, при Dumper не става.

• 2 седмици по-късно...

Айде пич ще променишли фикса.

Има проблеми с интерфейса след инсталиране на SP3

Стария фикс нестава.

Aко може по-подробно какви точно проблеми са се появили, защото на 3-ти компютър инсталирам SP3 и интерфейса си остана на перфектен Български!

Дайте по-добро описание на проблема за да може човека да знае какво да промени!

Редактирано от pit (преглед на промените)

Aко може по-подробно какви точно проблеми са се появили, защото на 3-ти компютър инсталирам SP3 и интерфейса си остана на перфектен Български!

Дайте по-добро описание на проблема за да може човека да знае какво да промени!

Ми иконите с,бг,коша,директориите и някой детайли по уина

От доста време съм го приготвил, но не предполагах че някой има проблем от същото естество след SP3. Значи всеки който е инсталирал стария фикс и има проблеми след ъпдейта до SP3, да деинсталира фикса през "Добавяне/Премахване на програми". Аз лично имам проблеми но с някой елементи в "Контрол Панела" след SP3, но пък Уиндоуса ми е модифициран и този кахър го има само при мен ... Както и да е ето ви новото произведение, тествал съм го само веднъж но на "сухо", моля пишете ако нещо не се получава за да измисля нещо работещо. Добавено: Този вариант на фикса е замислен да замести и старата версия, така че независимо дали сте с SP2 или SP3, тази нова "кръпка" ще свърши работа.

muifix_setup.zip

Редактирано от Miteto (преглед на промените)

аз имам следния проблем: когато инсталирам бг интерфеис от маикрософтския които е ми е наред сичко да но по едно време след като почнах да инсталирам програмите и след рестарт полвината на бг а другата на англииски а иначе имам и друг бг интерфеис които е уряьан с около 2мв и при него проблеми няма но не сичко ена бг и за това питам дали ако сложа това което е дадено от miteto ще сварши работа аз скоро ще си преинсталвам windowsa и ще рабера дали ще стане да уточня че не сам пуснал нета още та да не ми говорите за упдеити

Редактирано от filipru (преглед на промените)

аз имам следния проблем: когато инсталирам бг интерфеис от маикрософтския които е ми е наред сичко да но по едно време след като почнах да инсталирам програмите и след рестарт полвината на бг а другата на англииски а иначе имам и друг бг интерфеис които е уряьан с около 2мв и при него проблеми няма но не сичко ена бг и за това питам дали ако сложа това което е дадено от miteto ще сварши работа аз скоро ще си преинсталвам windowsa и ще рабера дали ще стане да уточня че не сам пуснал нета още та да не ми говорите за упдеити

Така както го пишеш излиза, че инсталираш Windows XP SP2 и ъпдейтите са настроени автоматично да се инсталират и онзи хитър ъпдейт - KB943460 омазва работата. Някъде из тази тема има линк за LIP за SP2 - сложи си него. Относно проблема - ето ти два варианта:

1. Инсталираш си и SP3 и нямаш проблеми с БГ-то.

2. Не щеш SP3, инсталираш фикса и пак нямаш проблеми с БГ-то.

От доста време съм го приготвил, но не предполагах че някой има проблем от същото естество след SP3. Значи всеки който е инсталирал стария фикс и има проблеми след ъпдейта до SP3, да деинсталира фикса през "Добавяне/Премахване на програми". Аз лично имам проблеми но с някой елементи в "Контрол Панела" след SP3, но пък Уиндоуса ми е модифициран и този кахър го има само при мен ...

Както и да е ето ви новото произведение, тествал съм го само веднъж но на "сухо", моля пишете ако нещо не се получава за да измисля нещо работещо.

Добавено: Този вариант на фикса е замислен да замести и старата версия, така че независимо дали сте с SP2 или SP3, тази нова "кръпка" ще свърши работа.

Браво пич.

Стана супер.

Велик си.

Много благодарности.

Ида продължаваш да ни помагаш занапред.

:):beer:

:)

мерси за савета аз ще си сложа sp3 задалжително и ще опитам с фикса да видим какво щв се получи ама се пак мерси miteto

Да и аз благодаря на Митето. Наложи се да ползвам новата версия на неговия MUI fix за СП3 понеже половината контекстно меню беше на български другото на английски след инсталирането на СП3.

• 3 седмици по-късно...

Здравейте!

Ето ви решение със средствата на MS:

Направено е въз основа на статията MS MS07-061:

Vulnerability in Windows URI Handling could allow remote code execution

http://support.microsoft.com/kb/943460

Не заменя никакви оригинални файлове.

Възстановява българския интерфейс само чрез промени в регистъра.

Работи със sp2 с инсталиран KB943460 и sp3.

Проверено е на десетки компютри.

Как се исползва:

Администратор:

1. Shell32fix_mui.reg

2. 0402_rem.reg

3. IEonDesktop.reg (само, ако изкате IE на работния плот)

Незабавен рестарт!

Потребител (ако има повече - за всеки):

1. 0402_rem.reg

Излизане - Влизане (LogOff - Log On) или рестарт.

KB943460_fix_mui.zip

• 2 години по-късно...

Относно: Windows Genuine Advantage Validation Tool (KB892130) !!! Не инсталирай тази актуализация!!! (KB892130) ви проверява дали наистина сте с оригинална версия на операционната система, за да придобиете права за по-нататъшни, допълнителни актуализации. Това звучи добре, но ако инсталирате тази актуализация, ще разрешите още много други бъдещи актуализации, една от които, като например (KB943460), ще повреди кирилизационния ефект. Шрифтовете в компютъра ви ще станат полу-български, полу-английски. Това е така, защото разработчиците от Майкрософт, въобще не се интересуват от народите, използващи кирилица - за тях те са просто държави от "третия свят". Обновление(KB943460)отдавна е премахнато, но е добавено друго, което извършва същата повреда, но за съжаление още не е известно кое е то. Освен това, IE8, след една от тези бъдещи актуализации ще почернее в горния край на страницата си и трудно ще го оправите. Инсталирате ли актуализация(KB892130), после трудно ще се отървете от нея. Не че е невъзможно, но последствията след време за кирилизацията ще си останат. Къде е спасението? Веднага след като си инсталирате чисто нов(пресен) WindowsXP, който е с вграден (инсталиран още с инсталирането на OS-ма) MUI-BG пакет и е с легитимен ключ(не е пиратско копие, пък дори и да не е такова), вървете в контролния панел и отворете иконата "Автоматична актуализация"(Automatic Updates). Поставете отметка срещу надписа "Уведомявай ме, но не ги изтегляй или инсталирай автоматично." и натиснете ОК . Тази опция е втората от долу, нагоре или третата от горе, надолу. Когато в трея ви се появи иконката за обновявяне, стартирайте я и задължително изберете опцията Custom(по поръчка). Въпреки, че сте с легитимна операционна система (с легитимен ключ за WindowsXP), премахнете отметката срещу тази (KB892130) актуализация. След това поставете отметка, в прозорчето срещу надписа, който ще е на английски език и на български звучи така: "Не ме подканвай по-вече да изтеглям тази актуализация." Останалите актуализации от предложения пакет задължително ги инсталирайте, те наистина са полезни. Ако искате да ви бъдат предложени бъдещи актуализации, без да се повреди кирилизационния ефект, изтеглете си и инсталирайте актуализация (КВ898461) от сайта на Майкрософт http://support.microsoft.com/kb/KB898461. Чрез нея ще разрешите бъдещи актуализации, които са най-необходими, без опасност за кирилизираните шрифтове. RR

Редактирано от ros57 (преглед на промените)

Кога са излезли тези актуализации? Моят Windows XP+SP3 с вграден български MUI напълно легален е настроен да изтегля без да ме пита, но за инсталирането им ме пита. Преди време и аз пострадах с KB943460, но тук във форума имаше човек, който направи поправка на тази актуализация и тя инсталирана не правеше този проблем. Ако се не лъжа този потребител беше с име като Митето, но не съм сигурен. Преди 3 дни и 2 дни се появиха едни актуализации, но и те нямат този проблем. Сега преди на напиша този пост проверих си инсталираните актуализации и сред тях няма нито една започваща с №89. Ще гледам по-внимателно какво се изтегля. Благодаря!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.