Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да запиша Windows ХР ISO файл

Featured Replies

Здравейте!

Преди малко си свалих една версия на Windows XP iso файл. Може ли някой да ми каже как да си направя DVD нормално,като използвам програмата DAEMON TOOLS.Извинявам се предварително,ако може по простичко да бъде обяснено,тъй като имам средни познания по компа.Основната ми цел е чрез това DVD да си преинсталирам Windows при нужда!

Не го маунтвай с Daemon Tools. Не го разархивирай с WinRAR. Запиши го на диск, но не като Data, а търси опция от рода на Burn image в програмата, с която записваш.

Промени реда в BIOSCD-то да е първо буутващо устройство. И ако си изпълнил стриктно нещата дотук и дискът с Windows е наред и е буутващ, си готов за преинсталиране при нужда.

Най-добре си качи някоя програма за запис на дискове и просто отвори с програмата ISO файла и записвай.

• Автор

Ползвам програма за запис на дискове Achampoo Burning Studio.С него може ли? Препоръчайте друга такава ако тази не става.

Ползвам програма за запис на дискове Achampoo Burning Studio.С него може ли? Препоръчайте друга такава ако тази не става.

От гигабайтовото Nero 8 до миниатюрната Small CD Writer почти всички програми за запис работят с .iso файлове. Само трябва да намериш нужната опция. Експериментирай с презаписваем диск, докато се научиш.

• 3 седмици по-късно...

Уфффф, вчера цял ден се мъча да си направя боотабъл сд на този релийз!!!

Няма инфо за бърванр :) , пробвах да си направя боотабъл на имейджа, на файловете от него / в тези случай ми зарежда нещо като или дос /. Бърнах си и имейдж сд, но така пък грам нищо не става.... Никой не се е оплаквал от подобно нещо / в коментарите /.... Плс хелп или поне дайте линк от който да си задърпам 64битова версия!

Благодаря предварително.

П.П.

Пробвах да си направя и сд-то от разархивиран имедж и копирани файлове от имеджа на харда.... не че очаквах нещо да е по различно :clap: , поне бях длъжен да пробвам....

Редактирано от tripp (преглед на промените)

Уфффф, вчера цял ден се мъча да си направя боотабъл сд на този релийз!!!

Няма инфо за бърванр :) , пробвах да си направя боотабъл на имейджа, на файловете от него / в тези случай ми зарежда нещо като или дос /. Бърнах си и имейдж сд, но така пък грам нищо не става.... Никой не се е оплаквал от подобно нещо / в коментарите /.... Плс хелп или поне дайте линк от който да си задърпам 64битова версия!

Благодаря предварително.

П.П.

Пробвах да си направя и сд-то от разархивиран имедж и копирани файлове от имеджа на харда.... не че очаквах нещо да е по различно :clap: , поне бях длъжен да пробвам....

За какво ти е на баир лозе? Както имаш образа на диска (ИСО) от неро например става: Record->Burn Image, избираш образа и записваш.

За какво ти е на баир лозе? Както имаш образа на диска (ИСО) от неро например става: Record->Burn Image, избираш образа и записваш.

Това беше 3-то нещо което пробвах.., при този вариан дори не тръгна да бутва каквото и да била. Направо си ми зареди хп-то

Не съм от хората които пишат без да са пробвали и чели предварително. Прегледах всички теми във форума и не само този, които малко или много са свързани с проблема ми. Пробвах и всичко което се сетих... Записвачката ми е изправна, торента съм го преверир 3 пъти след сваляното. На 100% и последното битче ми е на харда, а да и харда ми няма бед сектори. Просто акъла не ми го побира що не иска. И прецесора ми подържа 64битови ОП... Направо ще лудна sad.gif

Вече вземам да си мисля че не е от мен, а от самия релийз. Но както споменах по-горе :) . Никой в коментарите на торента не е споменал за подобен проблем :huh:

А как искам да си го инстална ;) .

А в BIOS-а направи ли първото буутващо устройство да е CD-то. Ако си го направил и диска е записан както трябва просто го слагаш в дупката и рестартираш компа.

А в BIOS-а направи ли първото буутващо устройство да е CD-то. Ако си го направил и диска е записан както трябва просто го слагаш в дупката и рестартираш компа.

За мое голямо съжаление. И това съм го направил....

Благодаря ти все пак

Това беше 3-то нещо което пробвах.., при този вариан дори не тръгна да бутва каквото и да била. Направо си ми зареди хп-то

Не съм от хората които пишат без да са пробвали и чели предварително. Прегледах всички теми във форума и не само този, които малко или много са свързани с проблема ми. Пробвах и всичко което се сетих... Записвачката ми е изправна, торента съм го преверир 3 пъти след сваляното. На 100% и последното битче ми е на харда, а да и харда ми няма бед сектори. Просто акъла не ми го побира що не иска. И прецесора ми подържа 64битови ОП... Направо ще лудна sad.gif

Вече вземам да си мисля че не е от мен, а от самия релийз. Но както споменах по-горе :) . Никой в коментарите на торента не е споменал за подобен проблем :huh:

А как искам да си го инстална ;) .

Ами купи си го!

tripp, този релийз си е боотабъл и работи, пробвал съм го. Щом при теб не тръгва значи проблема ти е или в CD-то, или в устройството.

Редактирано от rvp (преглед на промените)

Предполагам че в диска си пропуснал нещо да запишеш.Виж това.

Какви са тези предложения който давате на човека да прави Bootable диск от ISO файл който си е boot-ващ.

Проблема му е на съвсем друго ниво, според думите на rvp, който е изпробвал същият торент релийз, и при него всичко е било ОК.

Сваляш си програмата Alcohol 120% и я инсталираш.

Пускаш я.

710204.jpg

От опцийте в дясно избираш-Асистент за записване на имидж-файл.

710206.jpg

Натискаш бутона изследвай и му посочваш файла. Нататък всичко е лесно, ясно и програмата е на български. Успех! :P

Всички Луинбози съм ги записъл по този начин, ако пак не тръгва инсталацията значи проблема не е в диска.

Редактирано от Roki77 (преглед на промените)

Скоро имаше такава тема. Там проблемът с невъзможността за буутване се оказа причинен от ... USB клавиатурата. Провери и тази възможност.

Колкото по-малко бърникаш из .iso файла, толкова по-голям шанс има да успееш да го инсталираш. Просто го запиши като image във вида, в който си го свалил.

Скоро имаше такава тема. Там проблемът с невъзможността за буутване се оказа причинен от ... USB клавиатурата. Провери и тази възможност.

Колкото по-малко бърникаш из .iso файла, толкова по-голям шанс има да успееш да го инсталираш. Просто го запиши като image във вида, в който си го свалил.

Така момчета. Благодаря на всички. Проблема се оказа в това, че е счупен стартъпа-а. Дръпнах си същия релийз само, че без сп2. Но като го бърна както трябва при всички положения ми зарежда дос... В последствие зачетох, че като си ги бърнвам трябва да слова дискета, за да си направи някви "ципии" от които ва боотн... Сега ще пробвам с Алкохолеца ;)

И Пак ще постна.

П.П. Клавиатувата ми не е юсбИ

Хмм, човека, който е "вградил" SP2 в тази инсталация пише, че в SP1 релийза липсва файл. Това водело до проблеми след инсталацията. Пак ти казвам - SP2 релийза работи.

ейййй, ако се научиш и на БЪЛГАРСКИ език ще си No1!!!

Ейййй, ако имаше перфектни хора. Щях да съм се оженил за такава мацка biggrin.gif

Отново благодаря на всички. Стана с алкохол-а. А сетъпа не е бил счупен. Само съм си мислел така :)

И да предопредя тези които не знаят, а искат да си сложат 64бит-ово хп... Не си исталирайте Флех Тайп. Аз направих тази грешка.

И да предопредя тези които не знаят, а искат да си сложат 64бит-ово хп... Не си исталирайте Флех Тайп. Аз направих тази грешка.

Това за ФлексТайпа се отнася за всяка версия на Windows.

Ейййй, ако имаше перфектни хора. Щях да съм се оженил за такава мацка biggrin.gif

Отново благодаря на всички. Стана с алкохол-а. А сетъпа не е бил счупен. Само съм си мислел така ;)

TRIP- след като си свалил имидж файла на диска е необходимо да направиш запис на СD диск и да си го ползваш при нужда-нова инсталация! Качи си NERO от 6-ците! Стартирай NERO BURNING ROOM, затвори малкия прозолец! Горе в лентата чукни върху RECORDER и в падналото меню " Burn image " , посочи неговото местоположение на диска , постави си диск в устройството и остави NERO да си свърши работата-да ти запише бутващо CD ида си го ползвош със здраве!!!!!!!!!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.