Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Информатика

Featured Replies

имам достъп до сървърът на университета от там ще погледна отговорите, благодаря за решаването, все пак още ги разучавам нещата и възможно е някой неща да не ги знам, когато аз го решавах без гоогле и т.н изкарах 4.96 но исках да разбера верните отговори за да ги науча

• Отговори 83
  • Прегледи 24,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Без да се замислям цъкайки където ми падне и прочитайки въпросите и отговорите набързо.

Тестът " Архитектура на персоналните компютри " приключи

Вашият резултат е: 14 точки (от максимално 25)

Оценка: 4.24

Теста трябва да се осъвремени, повечето от въпросите засягащи хардуер са от преди доста години.

• 2 седмици по-късно...

Някой ако може да помогне за тези задачи на Excel. Като използвате модула Solver на Excel оптимизирайте количеството на произведените продукти по отношение на печалбата. При оптимизацията следва да се променят стойностите на произведените количесттва (Количество брой.). Съобразете се с осигурените количества ресурси и с факта, че продуктите са бройки ( количествата не могат да бъдат дробни числа и не могат да бъдат отрицателни количества). Това е таблицата с данните. http://dox.bg/files/dw?a=3b04f12ef9 А това са двете задачи с Goal Seek. Като използвате техниката Goal Seek за улсовен анализ опеределете: 1.За какъв период от време трябва да изтеглите заем от 12 000лв. при лихвен процент 7.95%, ако искате месечната вноска да е с размер 150лв. 2. В какъв размер заем може да изтеглите за период от 5 години при лихвен процент 8.85%, ако искате месечната вноска да е с размер 180лв. За изчиславане на месечната вноска използвайте функцията PMT.

• 5 месеца по-късно...

Имам 2 запитвания как става това: 1. На Excel обмен на валута Пример: Клетка Б1 е сумата в лева (150лв) в С2 да изведе резултата за обмена на парите в долари ($) , като взима валутата от клетка Д1 (в Д1 примерно 1 долар е равен на = 1,30лв. и да изведе резултата в клетка С2 колко ще стане във Долари цената) 2. Може ли да ми кажете (покажете) функцията Tan ( тангенс ) във графичен вид (няква задача да се начертае като се използва тази функция) и да не бъде със прости числа а със формула. Като пример : Алфа по Бета върху Гама , вие ще се сетите за какво става въпрос като се използва с формула. Ако някой може да помогне с тези 2 неща.

1. 130лв са $100 при такъв курс. Нали така ? Какво действие трябва да извършиш за да се получи тази стойност ? 2. Задай стойности за параметри на функцията в съответен брой колони. В друга колона изчислявай стойностите на функцията за съответните стойности. В отделна колона изведи стойностите на Tan() за стойностите на функцията.

1. Как да го направя с формула от Б1 сумата да изведе в С2 резултата като взима валута от Д1 таблица 2. Незнам как да работя с тази функция като графика може ли да направиш 1 простичка графика

1. Как да го направя с формула от Б1 сумата да изведе в С2 резултата като взима валута от Д1 таблица

2. Незнам как да работя с тази функция като графика може ли да направиш 1 простичка графика

1. В клетка C2 въведи

= (B1/$D$1)

2. Използвай Chart менюто.

• 1 година по-късно...

Разполагате с 10000.Влог с какъв процент ще търсите в продължение на 8год.,след 5тата да получавате по 3000? Не мога да разбера първо трябва да изчисля процента с 10000 за 8 години и след това с получения процент да изчисля след 5 година,но с коя функция ? ако някой има идей ще съм му благодарна много или да прикаччи файл :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.