Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Информатика

Featured Replies

Здравейте. Имам няколко задачи по информатика и не мога да ги реша. Ако може плс помогнете :mad: Ето ги Зад 1. Напишете функция,която пресмята лицето на правоъгълник с дадени страни. И функция,която пресмята лицето на кръг с даден радиус. Зад. 2 Напишете функция с един параметър, която проверява дали той е в даден интервал. Това са ако някой може да ми помогне ще съм много благодарен. :mad:

Редактирано от sexyradi (преглед на промените)

• Отговори 83
  • Прегледи 24,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте. Имам няколко задачи по информатика и не мога да ги реша. Ако може плс помогнете :mad: Ето ги

Зад 1. Напишете функция,която пресмята лицето на правоъгълник с дадени страни. И функция,която пресмята лицето на кръг с даден радиус.

Зад. 2 Напишете функция с един параметър, която проверява дали той е в даден интервал.

Това са ако някой може да ми помогне ще съм много благодарен. :mad:

Това са направо елементарни задачки. Поне да беше казал на какъв език ти трябват програмките и евенутално някой може да ти помогне...

Това са направо елементарни задачки. Поне да беше казал на какъв език ти трябват програмките и евенутално някой може да ти помогне...

Елементарни са но за тези които ги разбитат :mad: Аз не разбирам много от информатика и за това. Тябват ми на Pascal

• 1 месец по-късно...

Някой може ли да ми обясни как става това което е на картинката зад 45. (Excel)

И може ли да ми помогнете за въпросите от 46-50 въпрос че не ги знам

http://img251.images...2/dsc01010d.jpg

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Здравейте! Може ли да ми дадете тестове и практически задачи за MS Access : ) В помагало.ком има ама не мога да ги сваля. Благодаря предварително.

• 3 седмици по-късно...

Някой добър човечец може ли да ми помогне с този тест.Превръщането от двуична и обратно го знам,но другите работи не съм ги чувал никога.Имаме нов учител и явно не е запознат с това,което сме учили при стария ;( :{

post-281060-030748400 1286141548_thumb.j

1-В

2-Г

3-149

4-100001111

5-В

6-Линейни, циклични, разклонени

7 и 8-Четеш тук Линк

9-А/64МB/

10-А/RAM/

Според мен тестът е зададен по излишно сложен начин.

Малко информация- Тук и Тук

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Здравейте, Искам да си направия онлайн списание/весник , но незнам, как ще може ли някой, който знае да ми каже? П.С Незнам дали темата е за тук, но незнаех къде другаде да пусна темата, ако не е правилното място моля преместетея.

Редактирано от VS-Studio (преглед на промените)

Извинявай,нищо лично,нямам на идея къде ще ти я местят модовете темата-

но ако си така с правописа,коте,не знам кой ще ти ги чете изданията

:baby:

Аз също нямам напредстава къде ще я местат.А за правописа да прав си...Но няма да пиша аз статий :speak:

Аз също нямам напредстава къде ще я местат.А за правописа да прав си...Но няма да пиша аз статий :speak:

И защо си мислите че издателя на списание или книга може да е неграмотен?

Извинявай,нищо лично,нямам на идея къде ще ти я местят модовете темата-

но ако си така с правописа,коте,не знам кой ще ти ги чете изданията

:)

Хайде пък ти уби ентусиазма на момчето :speak:

Та.. по темата, ами мисля че няма да е зле да изпозлваш някой друга търсачка :), защото само с чакане за отговор по форумите трудно ще прокопсаш

Успехчета :)

Ровия се в чичко гугъл ама нищо ненамирам.......(освен 1 сайт, където пиши с wicrosoft word и са го гладам него), но пуснах тема защото може някой да знае ЕДИТ : Нищо нестана с word....

Редактирано от VS-Studio (преглед на промените)

много важно за едно ново издание е да може да си намери читатели :speak: няма ли читатели умира бързо ! за да има читатели трябва да е интересно и друго списание да не го изпреварило със същата информация ! помисли какво точно ще съдържа това издание !

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Идеята ми е уникална и я няма в България, дори незнам да я има някъде по света :speak: няма да я кажа поради съображения за сигорност да ни бъде открадната.

И аз пиша като теб так че идеята ти е открадната успех и не е нова :)

Интересна темичка! Ще чакам първия брой! А в какъв вариант си го замислил? В електронен или книжен? Успех!

Интересна темичка! Ще чакам първия брой! А в какъв вариант си го замислил? В електронен или книжен? Успех!

Както съм писал в първото си мнение ще е Онлайн списание :) Благодария!

Трябва ми човек, който може да реши тест на тема: -Архитектура на персоналните компютри Въпросите са 25-40 наброй http://rosoft.org/ Може да си направите безплатна регистрация в сайта,който хване 6 (5,50 нагоре) да ми пише акаунта си и паролата за да проверя кои са верните отговори, които е използвал в теста. Целта е да науча верните отговори до 2 дни, лекциите които сме имали много малка част от тях са във теста,затова ако има някой който може да ми помогне ще се радвам много.

Тестът " Архитектура на персоналните компютри " приключи

Вашият резултат е: 23 точки (от максимално 25)

Оценка: 5.68

Това за около 5 мин. През повечето време се кефех на превода. В смисъл, забавно е да се четат преведени термини.

Кои въпроси те затрудняват толкова? Дори и да не знаеш отговора, винаги можеш да ползваш гугъл.

Въпроса с валежа е логически. Иска се да си имаш идея от двоична бройна система и другите въпроси са елементарни. А, и не виждам откъде ще видиш кои отговори съм избирал.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.