Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да тунинговате вашия телефон (k750)

Featured Replies

• Автор

PANZER GENERAL

download ;)

PS:Една прекрасна игра!!!

• Отговори 173
  • Прегледи 64,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• стига с тея смотаните сони ериксони дайте как да го напрая на LG KP500 Cookie e

• Не съм фен нито на data.bg нито на kaldata.com обаче в тая тема 60% от информацията е копирана от data.

Публикувани изображения

• Автор

Един любим форум на мен, го предоставям на вас Титаните на JAVA игрите Gameloft

Only Gameloft Games 240x320pix

GAMELOFT biggrin.gif

• Автор

137 игры от GAMELOFT на экран 176*220 k7*0/k6*0/w8*0/s60

73 игр от GAMELOFT для экрана 128/160 k310/к5*0 и др.

biggrin.gifTУК

• Автор

Трагват на всички телефони,които подържат Джава:

Bulgarian - English dictionary for GSM 20 000 words

English - Bulgarian dictionary for GSM 20 000 words

English - Bulgarian dictionary for GSM 100 000 words with transcriptions

Dictionary_EN_BG

English-Danish

English-French

English-German

English-Spanish

French-English

German-English

Logiga (LDict) German Bulgarian dictionary

Spanish-English

Download :huh:

4.5mb

Редактирано от cuntar (преглед на промените)

Хубаво меню за К750, аз си го сложих преди малко и ми харесва, оставам с него. Който прояви интерес може да го пробва! ;)

menusj5.png

menu

Редактирано от handcream (преглед на промените)

• Автор
Хубаво меню за К750, аз си го сложих преди малко и ми харесва, оставам с него. Който прояви интерес може да го пробва! ;)

menusj5.png

Менюто е хубаво ще постна утре няколко, и аз с което съм!!! biggrin.gif

Ето едно пакетче със menu+layout+screensavers+startup shutdown+themes+ документ за инструкции! За K750, W800

windowsblackedition10toqn1.png

Свали от тук!

• Автор

Панелът на K750 става за W800 и обратното !!!

Развивате всички винтчета и правите като на снимките. Желателно е

предметът с който отваряте телефонът да не е остър за да не повредите

панела. Ако не уепеете давайте с ножа като на снимките .

Когато махате и слагате задната част на панела, капака на камерата

трябва да е отворен за да не повредите прекъсвача на камерата!

k7501.jpg

k7502.jpg

k7503.jpg

k7504.jpg

k7505.jpg

k7506.jpg

k7507.jpg

W800 по същия начин се разглобява. biggrin.gif

Помощ

Когато си сложил дадена мелодия на контакт и си я изтрил след това,телефонът няма как да изсвири тази мелодия след като тя не съществува в паметта му(все едно да чакаш cd-player без cd вътре да свири ),би трябвало телефонът ти да звъни с мелодията,която си задал в "меню->настройки->звуци и сигнали->тон на звънене".Тя е за всички повиквания като цяло.

- к750 поддържа,ако не се лъжа,до 2 gb памет memory stick duo PRO - това про показва,че самата карта е с по-голяма скорост на четене/запис от обикновената memory stick duo, гледай да не си ги объркал.Иначе 1 gb върви нормално,е с леки насечки на плеъра докато зарежда песните...Може и картата да е дефектна,затова пробвай я натъпкана на друг телефон с такъв слот.

- Ако решиш да update-ваш към w800,или въобще при смяна на FS-то,ще ти заминат всички игри и приложения,тъй като са в паметта на телефона.Но мисля,че има решение-да ги преместиш в картата с памет.А това става:както си в списъка с игрите/плиложенията вурху някоя->десен бутон "още"->премести външна памет.Така за всички поотделно(на тебе,ако тис е наложи всички 170 да ги преместиш уха )

- При преинсталиране/update не съм чувал да се променя IMEI-а на телефона(IMEI-а е всъщност серийният номер,и е трудничко да се хакне,затова въобще не можем да си мислим за промяна при смяна на било то драйвър за камера,акустика...).Пък и като ходиш на сервиз гледат лепенката под батерията-там си го пише

- С XS++ можеш да:сложиш Main(основно),FS(файлова система);да смениш layout.xml(отговаря за шрифт,лого,заключване на клавиатурата и таквиа работи);смениш менютата,иконите...главно визуални промени.Има си и др програми,примерно за слагане на пачове и т.н.-да направиш така,че радиото на телефона да свири без слушалки,да светне светкавица при натиснат и задържан бутон...

- А за mp4-k750 си го чете нормално,още фабричен.Ако става дума за видеоклипове в този формат-трябва да са в резолюция 176x144 макс(важи си и за формат *.3gp),а също чете и mp4 аудио.

- Oтносно W800 разликите с k750 не са огромни-телефонът напълно хардуерно е еднакъв освен цвета и панела...Софтуерно при W800 можеш да ползваш камерата и плеъра без сим карта,по-добър плеър(за някого да-на мен лично не ми харесва),страничният бутон за музиката работи и без слушалки...така ч е не са кой знае какви разликите между w800 и k750.

От мен успех! biggrin.gif

HID Java проложения (Remote Control)

Ако имате блутуут адаптер за компа и искате да управлявате различни програми като Winamp,Fire Fox,Internet Explorer.Влизате тук и си теглите HID файл който ви е нужен след това за да го сложите при вградени HID на телефона които се намират в Меню->Забавления->Дист. управление ,трябва да сложите файла нито в Мемори картата нито в телефона а извън тях телефона ще си го премести на нужното място.

На който не му е ясно как става:

1.Сваляте ги на компа

2.После дясното копче на мишката

3.Send To > Bluetooth device намирате вашия телефон и го изпращате

4.После ще ви пита нещо на телефона давате "Да"

5.И вече сте готови.

Приятно забавление. biggrin.gif

• Автор

Pirates of the Caribbean 3 - At world's end

Карибски пирати 3 - На края на света /приключески

Качество - много добро

Резолюция - 176x144

Субтитри - не

pirates-3-preivew-1.jpg

CD1 biggrin.gifCD2- 161 MB

Pathfinder

Предводителя /приключенски

качество - добро

резолюция - 176х144

субтитри - не

pathfinder2_large.gif

CD1- 56 MBCD2- 44 MB :speak:

The Fast And The Furious

Бързи и яростни /екшън

качество - добро

резолюция - 176х144

субтитри -

fast_and_the_furious.jpg

The Fast And The Furious :)- 136 MB

Surf's up

На сърф /анимация

качество - добро

резолюция - 176х144

субтитри - не

surfs_up.jpg:wub:

Surfs up- 76,27 MB

• Автор

Скрито меню за следене на качеството на сигнала

TechMode (netmonitor)K750-W800

biggrin.gifНатискате тази комбинация *585*0000# в стендбай и после Send. После като отидете в Settings -> Connectivity -> Mobile networks ще имате нова опция "TechMode". Когато влезете в нея ще ви се отвори системно прозорче с различни цифри, които се променят, като повечето не значат нищо за обикновения човек. Ето каква е ползата за нас обаче: на първия ред, третото число е точно какво е качеството на сигнала на мрежата в която сме. То варира между -40(най-добър сигнал) и -117(най-лош сигнал). За да излезнете от това прозорче просто задръжте стрелката за връщане в предишното меню. Трябва да се отбележи обаче, че така не сте изключили това меню и ако искате да го деактивирате използвайте следната комбинация #585#0000# и после Send.

Надявам се да съм бил полезен на някой... laugh.gif

Temi K310.K510

ТУК :P

Temi za T630i

ТУК :speak:

Temi za k500i

ТУК biggrin.gif

cuntar, гледам доста разбираш от телефони, та имам един въпрос към теб: Има ли някакви кодове за к750, да речем нещо усилване на звука или подобни работи?:)

Edit: Забравих да попитам знаеш ли как мога да върна фабричните настойки на моя к750, защото ми иска някакъв код а аз съм го взел втора ръка телефона и му нямам книжките дето го пише тоя код. Дай някакви идей.

Редактирано от Plamen1991 (преглед на промените)

• Автор

cuntar, гледам доста разбираш от телефони, та имам един въпрос към теб: Има ли някакви кодове за к750, да речем нещо усилване на звука или подобни работи?:P

До колкото знам няма кодове!!! Но има начин звука да стане по-силен и чист като се флашне (добре)има пачовe и акустики за звука и го подобряват съществено!!!

А за кода съм го забравил ще погледна и постна по - късничко днес!!!

На моя телефон кода е 0000 biggrin.gif

Също:кодовете могат да са: 0000(4 нули); 12345; 000000(6 нули); 00000000(8 нули) biggrin.gif

• Автор

Как се вграждат субтитрите във филм (ИНФО)

Самото събиране става с помоща на "VirtualDub" и "VobSub",като VobSub се явява като плъгин на VirtualDub.Първо искам да кажа няколко думи за инсталацията на програмите.Понеже VirtualDub при мен не е инсталация ,аз я сложих направо в C:\Program Files\VirtualDub-1_4_10 ,но не е задължително да е там.В тази папка има един фаил: AuxSetup.exe .Трябва да се стартира първо той , само един път.После вече програмата се пуска от файла:VirtualDub.exe.При стартирането на AuxSetup.exe се получава следното нещо:

index.4.gif

Натискаме на третия бутон на който пише: Install hander

index.9.gif

и натискаме ОК.С това тази програма е инсталирана.Пристъпваме към инсталирането на VobSub.Когато стартираме инсталацията виждаме следната картинка:

index.6.gif

Необходимо е да включим VobSub for VirtualDub и TextSub for VirtualDub and Avisynth

index.11.gif

Като преди да завърши инсталацията трябва да укажем пътя където сме записали VirtualDub

index.8.gif

И с това инсталацията приключи.

Как става самото съединяване на филма и субтитрите.Значи какво правим:отваряме VirtualDub и отиваме на Open --> Open video file(Ctrl+O) след което си вкарваме филма който ще слепваме.След това отивамe на Video --> Filters(Ctrl+F).ADD и избираме филтър за вкарване на субтитри (TextSub) в случая.

index.2.gif

index.3.gif

После даваме на Configure.../Styles/и там си правим големината на субтитрите, аз ги правя на 42...

След като сме заредили вече филма и субтитрите остава ни само да изберем компресията.Значи аз в началото бях пропуснал това и един фаил от 50 Mb след като го записах с VirtualDub ми стана голям 1,6 Gb.Затова е нужно преди да се запише филма да се окаже и компресията.Това става от Video --> Compression (Ctrl+C).Аз специално използвам x264 - H264/AVC encoder.

Ами идва ред да записваме вече новия файл.Това става от File -->Save as AVI (F7), но може преди записа да се натисне F5 за да видите как ще изглежда самият филм.Дали ще си паснат субтитрите и самото качество на самия филм.

index.4.jpg

И докато не съм забравил да ви кажа.Ако искате да го разделите на 2 части.Това изобщо не е трудно.Натискаме на стрелката оградена в червено:

index.7.gif

Преместваме бутончето на филма до средата:

index.1.jpg

Сега натискаме дясната стрелка:

index.9.jpg

По този начин ние разделихме филма на две части.Сега ако натиснем F7 ще запишем филма от началото до този кадър който е на снимката отгоре.След като запишем първата част от филма,натискаме лявата стрелка , изместваме потенциометъра до края и накрая натискаме дясна стрелка:

index.10.gif

Сега ако натиснем F7 ще запишем и втората част от филма.Така вече имаме разделен филма на две части с вкарани субтитри.

2.Новополучените AVI файлове се конвертират на 3gp (ако искате да го правите за GSM).

Има толкова много конвертори които преобразуват AVI в 3GP така че смятам че тук няма да има затруднения.

Това е :) , не е трудно. biggrin.gif

VIRTUAL DUB laugh.gif

VOB SUB cool.gif

Знаете ли как мога да сменя иконките в менюто на К800 :angry:

• Автор
Знаете ли как мога да сменя иконките в менюто на К800 :angry:

Еми като го флашнеш показал съм как става по- напред в темата. biggrin.gif

До колкото знам няма кодове!!! Но има начин звука да стане по-силен и чист като се флашне (добре)има пачовe и акустики за звука и го подобряват съществено!!!

А за кода съм го забравил ще погледна и постна по - късничко днес!!!

На моя телефон кода е 0000 biggrin.gif

Също:кодовете могат да са: 0000(4 нули); 12345; 000000(6 нули); 00000000(8 нули) biggrin.gif

Еми никой нестава, пробвах ги всичките.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...9675&st=300 -> От тази тема разбрах, че има някаква програма с която може да се разбере кода, но не я знам как са казва. Ако я знаеш дай някакъв линк или кажи как се казва, защото много ми трябва.

• Автор
Еми никой нестава, пробвах ги всичките.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...9675&st=300 -> От тази тема разбрах, че има някаква програма с която може да се разбере кода, но не я знам как са казва. Ако я знаеш дай някакъв линк или кажи как се казва, защото много ми трябва.

Значи търсих и не намерих нищо. sad.gif За първи път чувам за такава програма и просто се изненадах, че съществува.

Ако някаи знае как се казва ще съм му благодарен да я постне

тук!!!

PS: Но да е за K750-W800 biggrin.gif

• Автор

Емулатор за JAVA игри SJboy

Nokia 3100

Nokia N70

Motorola V300

Sony Ericsson K750

Download biggrin.gif

• Автор

Как да си сменим картинките и мелодиите при вкл./изкл.

Само за W800i R1BC002 main

Файлове за теглене

Download:On-off to other files- vista pack

Download:On-off to other patch

Инсталация

Сваляте файловете.Пачвате майна със пача и го флашвате на тела.Разархивирате архива и копирате папката sys във паметта на тела.За целта използвайте MyPhoneExplorer или друга подходяща програма.

GL&HF biggrin.gif

Как да си сменим картинките и мелодиите при вкл./изкл.

Само за W800i R1BC002 main

Файлове за теглене

Download:On-off to other files- vista pack

Download:On-off to other patch

Инсталация

Сваляте файловете.Пачвате майна със пача и го флашвате на тела.Разархивирате архива и копирате папката sys във паметта на тела.За целта използвайте MyPhoneExplorer или друга подходяща програма.

GL&HF biggrin.gif

моля те намери отнякаде пач че когато пращам фаилове или на мен ми пращат да мога да си ровя в тела. а и ако може да намериш и пач за когато ти пращат повече от един файл само първият път да те пита а не за всеки фаил пооделно

Значи искам да поясня нещо, аз питам за програма която изкарва кода на телефона за фабричните настройки, защото имам едно черно петно на камерата (и мисля, че по този начин може да се оправи). Не е някакъв боклук който е залепнал на камерата, а проблема е софтуерен и за това ви питах, за програмата. Ако някой е имал същият проблем (да е имал черно петно на камерата) и го е оправил, моля да каже как става номера, защото много ме дразни тва петно.

Ето какво точно е петното:

post-148485-1204500873_thumb.jpg

Редактирано от Plamen1991 (преглед на промените)

Това е най-добрия драйвър за дисплея, на слънце дисплея си мени цветовете! ;) Драйвъра е за K750/W800/W700/W550

А това е ужасно добър драйвър за камерата, ето ви снимки да видите за какво става въпрос! K750/W800

Редактирано от handcream (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.