Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за проекта "Южен поток"

Featured Replies

преди 17 часа, M.Николов написа:

А бе Мирча, къде изчезна евтиния втечнен американски газ?

Защо не снабдяват Европа?

а руския расте ли расте

Първо в "24 часа": Шок с газа, поскъпва с 36% от октомври

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 137,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Путин учуден от беззъбата позиция на София за "Южен поток". Измислихме този газопровод за да помогнем на България, а те се отказаха Национални интереси за нашите управляващи няма, има само лични.

• +1! Тези хора са "перфектни имитатори"...могат да "преобразуват националното в лично"....        

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Ами то вече май никой няма да вярва на България. Белене не построихме, Южен Поток, дето уж бе 100% сигурен е спрян, Козлодуй ще го последва. Какво стана сега? нашата столица е Брюксел и тук ще "инвест

Публикувани изображения

Ми, ето има пазар за американски, ама него нещо го няма!

А руснаците го набутаха яко на цяла Европа.Сега ще прибират яко евро и ще чакат Европа да клекне за "Северен поток 2" до тогава ще има недостиг на газ.И ние ще го отнесем.

Ама така е в пазарната икономика.

на 2.10.2021 г. в 9:44, M.Николов написа:

Ми, ето има пазар за американски, ама него нещо го няма!

А руснаците го набутаха яко на цяла Европа.Сега ще прибират яко евро и ще чакат Европа да клекне за "Северен поток 2" до тогава ще има недостиг на газ.И ние ще го отнесем.

Ама така е в пазарната икономика.

Много ми е забавно как се кефиш на поредното доказателство как рашистите използват природните ресурси за спекулиране с монопола си и за геополитическо влияние.

Само таквиа като теб ги кефи такова положение на "извиване на ръце".

Да, факт е. Да, Европа е в ситуация както Украйна  когато и извиваше ръцете от няколко години.Нали се сещаш че съм цитирал как Украйна получаваше такива цени от Газпром че им бе по изгодно да купува същия газ от съседни страни, и онези да са също на печалба :)

Те това е "пазар по русски" . А ние тогава още бяхме с монополните  най високи цени от цяла Европа.  И Брюксел щеше да ги съди за монопола им, и чак тогава коригираха цените.

Относно американския, нещата не стават веднага и на минутата. Както виждаш няма достатъчно терминали, а дела в европейския пазар допреди година две беше 5%.

Въпрос на пазар, наистина. Инвестиции, инфраструктура и пазар.

Аз просто съм реалист, а ти си пропагандатор.

Винаги съм ти казвал, докарайте газ на българската граница на цена под или поне равна на руския и ще го купуваме.

Ама никой не ни предлага такава оферта.

Защо интерконектора с Гърция още не е готов?

Борисов имаше 12 години да го построи, а той построи "Балкански поток", който дори няма отклонения за страната.

преди 22 часа, M.Николов написа:

Аз просто съм реалист, а ти си пропагандатор.

Винаги съм ти казвал, докарайте газ на българската граница на цена под или поне равна на руския и ще го купуваме.

Ама никой не ни предлага такава оферта.

Защо интерконектора с Гърция още не е готов?

Борисов имаше 12 години да го построи, а той построи "Балкански поток", който дори няма отклонения за страната.

Ей това комунетата си искате всичко с магическа пръчка.

И преди съм ти казвал - радвам се че ВЪПРЕКИ тоталните ни зависимости от руснаците, които дори прозират и през управлението на ББ, закоето също съм критикувал,  ВСЕ ПАК имаме някакви положителни индикации и развитие в посока реална диверсификация и загърбване на изнудваческия руски монопол.

Защо това не било готово, защо онова не било готово... ехооо балонитеее..... до вчера плюехте всякаква инициатива в тази посока, колко хубав бил руския монопол, как били излишни всякакви проекти, всякакви реверсивни връзки и т.н и т.н.. сега ревете, ама защо , то можело и така и онака...

:hit:

преди 1 час, miro20 написа:

Ей това комунетата си искате всичко с магическа пръчка.

Ма много калпава тази магическа пръчка бре?

На Бойко и Герб 12 години не им стигнаха да построят няколко километра до Гърция.

преди 2 часа, miro20 написа:

Защо това не било готово, защо онова не било готово... ехооо балонитеее..... до вчера плюехте всякаква инициатива в тази посока, колко хубав бил руския монопол, как били излишни всякакви проекти, всякакви реверсивни връзки и т.н и т.н.. сега ревете, ама защо , то можело и така и онака...

Тук си лъжеш както винаги.

Никога не съм бил против нови проекти стига да са финансово изгодни за страната.

преди 2 часа, M.Николов написа:

Ма много калпава тази магическа пръчка бре?

На Бойко и Герб 12 години не им стигнаха да построят няколко километра до Гърция.

На ФРГ не им стигнаха 31 години след обединението , за да изравнят икономическите стандарти и нива на територията на ГДР  с наливане на над 2 трлн евро , а ти искаш у нас да стане с магическа пръчка и без никой да ти налива 2 трлн евро ???

https://dariknews.bg/novini/biznes/slivaneto-na-germaniq-struvalo-2-trln.-evro-1258090

https://www.dw.com/bg/факти-и-цифри-за-обединението-на-германия/a-17131691

Дори след обединението , източногерманци пак бягат към по развитите региони на СОБСТВЕНАТА СИ вече ОБЕДИНЕНА държава

https://btvnovinite.bg/svetut/30-g-sled-padaneto-na-stenata-horata-prodalzhavat-da-bjagat-ot-gdr.html

ИЗводи ? ??

Мислите ли поне малко ?

Айде  пак ела питай защо българите бягат да работят в Европа. И дали ББ им е виновен. Виновни сте вие  - комунетата дето изпепелихте държавата. След комунета, държава не вирее.

ГДР го доказа.

Класически пример си за наивник, глуповат утопист, фантазьор, мечтател, фантаст, излъган колхозник, разочарован идеалист, обиден пенсионер, суисидален екзалтиран комсомолец.... ... или накратко казано с една ед ничка дума... комуне.

преди 2 часа, M.Николов написа:

Тук си лъжеш както винаги.

Никога не съм бил против нови проекти стига да са финансово изгодни за страната.

Не, не лъжа. Тук винаги си бил опонент на това което съм анонсирал като позитивни инициативи, като алтернативни проекти, като начини за диверсификация.

т.е. лъжеца си ти.

ама от комуне не очаквам да си признае лъжите. Всяко комуне казва че "друг му е акал в гащите" .

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 21 минути, miro20 написа:

На ФРГ не им стигнаха 31 години след обединението

Къде заби пък ти бре!

Във въпроса се питаше защо Герб не построиха връзката с Гърция за 12 години управление?

Просто и ясно!

преди 23 минути, miro20 написа:

Не, не лъжа. Тук винаги си бил опонент на това което съм анонсирал като позитивни инициативи, като алтернативни проекти, като начини за диверсификация.

Защото почти винаги си предлагал икономически неизгодни за България проекти.

Ако са били изгодни, аз съм ги подкрепил и това лесно може да се провери назад в темата.

Ти по скоро подкрепяш икономически изгодни за Украйна проекти, а не такива изгодни за България.

:hush:

преди 11 часа, M.Николов написа:

Ти по скоро подкрепяш икономически изгодни за Украйна проекти, а не такива изгодни за България.

Пълна лъжа. Забрави ли защо съм критикувал ЮП ? Не заради някаква Украйна, а защото ЮП във вида който го искаха руснаците бе просто придатък на тяхната монополна мрежа.

Без право ние да се възползваме и контролираме, те щяха да са собственици и разпоредители, без пазарни принципи. Брюксел каза - стройте но по европейски правила, и рашистите изнудвачи се отказаха !

Ето затова, а не заради някаква Урайна. :hit:

преди 12 часа, miro20 написа:

На ФРГ не им стигнаха 31 години след обединението

Къде заби пък ти бре!

Във въпроса се питаше защо Герб не построиха връзката с Гърция за 12 години управление?

Просто и ясно!

Защото ние сме прекрасен пример защо толкова сме изостанали и до ден днешен от цивилизования свят.

Затова всеки път ви навирам , и ще продължа да ви навирам примера с ГДР .

Защото е прекрасна илюстрация че има изцяло обективни причини , наследени от цоциалистическото управление, инфраструктура, демография.

И там след обединението има миграция към западните развити райони, и там младите бягат, и там регионите в ГДР са с п ониски показатели по всичко.

Освен че им наливат над 2-3 трилиона евро. А на нас никой нищо не налива даром както там.

И  вие искате у нас всичко да се построи и изгради с магическа пръчка, все Бойко ви е виновен, като освен всичко и забравяте как червените винаги са се проваляли с гръм и трясък в новат ани история.

Няма как да стане другари.

Ако са били изгодни, аз съм ги подкрепил и това лесно може да се провери назад в темата.

Какво си подкрепил бре :)  Злобееш със въпроси .. ама защо сега не бил пуснат интерконектор.. защо това защо онова.

Затова и казах по назад  - винаги сме били в спор - аз за диверсификацията - ти и червената  ви троска групичка - си защитавате  изцяло руските опорки и интереси .

преди 8 часа, miro20 написа:

И  вие искате у нас всичко да се построи и изгради с магическа пръчка, все Бойко ви е виновен, като освен всичко и забравяте как червените винаги са се проваляли с гръм и трясък в новат ани история.

Бавен ли си или да?

Значи да се построи "балкански поток" който е няколко пъти по-дълъг е по-лесно отколкото да се построи интерконектора с Гърция!

:angry:

Не Мирча!Всичко е до желание!

И трябва да си изключително глупав за да не можеш да разбереш кой защити руските интереси в случая.

Ама иначе комунистите са виновни.:giggle1:

Не и идола ти- Боко.

преди 10 часа, miro20 написа:

Пълна лъжа. Забрави ли защо съм критикувал ЮП ? Не заради някаква Украйна, а защото ЮП във вида който го искаха руснаците бе просто придатък на тяхната монополна мрежа.

Без право ние да се възползваме и контролираме, те щяха да са собственици и разпоредители, без пазарни принципи. Брюксел каза - стройте но по европейски правила, и рашистите изнудвачи се отказаха !

Ето затова, а не заради някаква Урайна. :hit:

Защото ние сме прекрасен пример защо толкова сме изостанали и до ден днешен от цивилизования свят.

Затова всеки път ви навирам , и ще продължа да ви навирам примера с ГДР .

Защото е прекрасна илюстрация че има изцяло обективни причини , наследени от цоциалистическото управление, инфраструктура, демография.

И там след обединението има миграция към западните развити райони, и там младите бягат, и там регионите в ГДР са с п ониски показатели по всичко.

Освен че им наливат над 2-3 трилиона евро. А на нас никой нищо не налива даром както там.

Какво си подкрепил бре :)  Злобееш със въпроси .. ама защо сега не бил пуснат интерконектор.. защо това защо онова.

Затова и казах по назад  - винаги сме били в спор - аз за диверсификацията - ти и червената  ви троска групичка - си защитавате  изцяло руските опорки и интереси .

Пак комунистите виновни :giggle1:

Не че глупостите ти за комунистите имат общо с темата, освен ако не твърдиш, че толкова са окрали държавата, че Баце 12 години си събира стотинките (неговите естествено, той винаги от джоба си плаща) че най-накрая да ни построи конектора. Само дето не можеш обясниш, откъде намери 3 милиарда да подари на руснаците, за техния газопровод :) 

Руснаците са намалили значително доставките на газ през Беларус и Украйна

https://twitter.com/i/web/status/1445319900252282882

е браво газта расте а ние затваряме газови находища - ставаме все по зависими от Русия

Европа затваря газови находища на фона на рекордни цени

Заради климатичните цели никой не инвестира в газ, а той се сочи от много европейски държави като заместител на въглищата, макар и временен
www.investor.bg

на 5.10.2021 г. в 21:33, M.Николов написа:

Бавен ли си или да?

Значи да се построи "балкански поток" който е няколко пъти по-дълъг е по-лесно отколкото да се построи интерконектора с Гърция!

:angry:

Не Мирча!Всичко е до желание!

И трябва да си изключително глупав за да не можеш да разбереш кой защити руските интереси в случая.

Ама иначе комунистите са виновни.:giggle1:

Не и идола ти- Боко.

Пак нищо не си разбрал. Щото си много бърз.

Путя спря ЮП защото се нацупи че му отказаха и защото Брюксел тропна , а иначе нашите продажници щяа да го пуснат именно по изискванията на руснаците - тотален техен монопол и в тотално тяхно разпореждане.

С дивиденти , дето ще има, ама ако се запълни над 90% и какво още беше... демек - на кукуво лято .

Питай Путя защо предпочете буквално да зарови в земята ВЕЧЕ изградени на тяхна територия инвестиции за над 8 млрд мисля че бяха,     и да заобиколи през Турция, откъдето пак влезе на европейска територия по правилата на  ЕС .

Това съм ти го казвал много отдавна, но не вдяваш.

айде, пиши на Газпром или на любимия ти Путя защо заобиколи и пак дойде на същия.

Не знам и какви комунисти намесваш. Да, реално старите зависимости са по тази линия. Старите партийни другари които овладяха нашия енергиен сектор, не учудва никого че клякат на руските интереси .

По какви линии и с какви зависимости, идея си нямам, но това е просто очеизвадно .

Дори ББ под оправданието че иска да балансира, и него съм го критикувал за странно меката позиция спрямо тях.

Особенно и за АЕЦ, но това е другата тема.

Дали "идола Боко" както погрешно го наричаш, е виновен, аз не знам, но съм сигурен в едно - че АКО на власт бяха червените ви другари, ДОРИ това което бе направено , ДОРИ по не най идеалния начин, нямаше да бъде никога построено,направено,защитено.

А диверсификацията  вместо малка , но все пак реалност, тогава щеше да е мираж.

на 8.10.2021 г. в 20:16, miro20 написа:

айде, пиши на Газпром или на любимия ти Путя защо заобиколи и пак дойде на същия.

Не знам и какви комунисти намесваш. Да, реално старите зависимости са по тази линия. Старите партийни другари които овладяха нашия енергиен сектор, не учудва никого че клякат на руските интереси .

Защото Путя си гледа интересите на страната, за разлика от националният ни предател, Мухобойко 

https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/10/11/4263620_zaradi_gazoprovod_na_borisov_koito_ne_polzva_bulgariia/?ref=home_mainStory

За 12 години, защо старите партийни другари не са изритани ? Точно ти, дето все дърдореше за азерски и незнам си какъв още газ, трябва всеки ден да скачаш, защо конектора с Гърция се бави толкова време, а Руски газопровод го направихме за 2 месеца. Ама си мълчиш, щото тоя път твойта партия обслужва Путя. 

преди 51 минути, N1K17Y написа:

Е то и в статията ти пише че руснаците владеят най голямата енергийна компания на Сърбия.

Кво да говорим повече :getout:

Само ще ти кажа че нищо даром няма.Както е казал великия философ Мечо Пух - всяко нещо струва друго нещо .

преди 53 минути, N1K17Y написа:

За 12 години, защо старите партийни другари не са изритани ? Точно ти, дето все дърдореше за азерски и незнам си какъв още газ, трябва всеки ден да скачаш, защо конектора с Гърция се бави толкова време, а Руски газопровод го направихме за 2 месеца. Ама си мълчиш, щото тоя път твойта партия обслужва Путя. 

Не мъча. А основното го казах :

...

но съм сигурен в едно - че АКО на власт бяха червените ви другари, ДОРИ това което бе направено , ДОРИ по не най идеалния начин, нямаше да бъде никога построено,направено,защитено.

преди 39 минути, miro20 написа:

Е то и в статията ти пише че руснаците владеят най голямата енергийна компания на Сърбия.

Кво да говорим повече :getout:

Само ще ти кажа че нищо даром няма.Както е казал великия философ Мечо Пух - всяко нещо струва друго нещо .

Не мъча. А основното го казах :

...

но съм сигурен в едно - че АКО на власт бяха червените ви другари, ДОРИ това което бе направено , ДОРИ по не най идеалния начин, нямаше да бъде никога построено,направено,защитено.

Къде е диверсификацията бе Мирчо, единствено руска газ получаваме. Ама нали Баце го нарече диверсификация, ще му повтаряш лъжите, какво да правиш. 

• 2 месеца по-късно...

ББ пак размаза мзиерабълите по газовата тема и енергетиката

https://zonanews.bg/ikonomika/boyko-borisov-premahnahme-tri-posrednicheski-firmi-koito-godini-nared-otklonyavaha-stotitsi-milioni-po-trabata-za-balgariya-na-zhivo

преди 1 час, M.Николов написа:

После да не се окаже, че купува руски нефт от Германия.

Освен ако СА не купува руска и я препраща в Полша  :giggle1:

Цитат

В среду, 12 января, государственная нефтяная компания королевства Saudi Aramco подписала долгосрочный контракт на поставки польской PKN Orlen до 337 тысяч баррелей в день, сообщает Bloomberg.

Саудовские поставки, которые танкерами будут доставляться в порты Балтийского моря, вырастут более чем втрое и покроют почти половину потребления нефти в Польше, которое составляет 650-700 тысяч баррелей в сутки.

Или американците

Цитат

Польша впервые начала закупать саудовскую нефть в 2016 году, дополняя ее спотовыми партиями из Нигерии и Алжира. В прошлом году Orlen заключила контракт с американской Exxon на 1 млн тонн.

Гроздето винаги е кисело , а николофффф ? :giggle1:

После не се чуди защо ни се подиграват заради такива като теб, "полезните идиоти"

Мен ми е кофти дори че има такива като теб дето срамят пред света държавата ни и обществото, а не знам ти самия как се чувстваш ...  :getout:

преди 20 часа, miro20 написа:

Или американците

Американците отдавна купуват руски петрол, ама ти откъде да знаеш.

преди 20 часа, miro20 написа:

После не се чуди защо ни се подиграват заради такива като теб, "полезните идиоти"

Всички са наясно кой е "полезния идиот" във форума.

:D

преди 14 часа, M.Николов написа:
на 15.01.2022 г. в 0:51, miro20 написа:

Или американците

Американците отдавна купуват руски петрол, ама ти откъде да знаеш.

Е и ? Това отменя ли контракта   за 1 млн барела с американците  който цитирах ?

Не се ли усещаш че  има хора, за разлика от нас, които си гледат националния интерес и изгодни цени.

Политиката на руснаците е мн често както съм ти давал примера с Украйна.

Предлагат им такива цени, че

е по изгодно да купуват същата руска газ от съседни страни , на които им е предложено в пъти по добра цена, така че дори реекспорта е изгоден и на тази друга страна !

Само ние тук се радваме на високите цени и монопол, и критикуваме /най вече промити комунета/ диверсификацията, която пак буксува, а дори таи която е постигната я плюят като теб на принципа " пък  то зелето е кисело" ...

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Ау каква статия от фрог ! Не мога да повярвам ! Или наистина Огнян стефанов е  обърнал палачинката :) 

https://frognews.bg/novini/ekspert-agentite-gazprom-balgariia-zabaviha-interkonektora-gartsiia.html?fbclid=IwAR15CS_KAiQd3RErTVmBHl55mWD1iZvMzebLZZz06WZRvnP1UeuKXQ1uG1o

Не мога да изброя всички фундаментални акценти споменати в нея. Направо ми е за буквар  !

• 1 месец по-късно...

Добра новина!

Златна връзка: Интерконекторът Гърция - България за газ вече е свързан с Азербайджан

spacer.png

Цитат

Интерконекторът Гърция - България вече е успешно свързан с Трансадриатическия газопровод (ТАП), съобщиха от ”Ай Си Джи Би”. Физическото свързване беше изпълнено с две златни заварки, свързващи газоизмервателната станция при Комотини със съществуващата инфраструктура на ТАП, само на няколкостотин метра северно от надземното съоръжение на IGB (интерконектор Гърция-България).

Spoiler

Златната заварка представлява заваръчен шев, който не се подлага на хидравлично изпитване, а вместо това преминава през задълбочен безрарушителен контрол, за да се гарантира, че заварката е без дефекти в съответствие със приложимите стандарти за качество.

Подготвителните дейности за връзката между двата преносни оператора отне няколко месеца на внимателно планиране и сътрудничество между екипите на проектната компания ICGB и ТАП. Успешното свързване на инфраструктурата на двата енергийни проекта е ключов етап към завършването и старта на търговската експлоатация на IGB, планирани за тази година, съобщи още bTV.

Новината идва, след като в началото на седмицата българска делегация, водена от министър-председателя Кирил Петков, посети газоизмервателната станция край Комотини. След завършването на задължителното тестване на връзката, участъкът ще бъде засипан, с което всички механични работи ще се считат за завършени. Следва процес по инсталиране и интегриране на системите за измерване и управление с ТАП, което ще позволи прозрачен мониторинг на количествата транзитиран газ през газопровода IGB.

При старт на търговската експлоатация на интерконектора IP точката между ТАП и IGB ще поеме първоначално количество от 1 млрд. куб. м годишно, съгласно договора на „Булгаргаз“. Количествата могат да бъдат допълнително увеличени до 3 млрд. куб. м годишно, което е настоящият капацитет на газопровода IGB

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.