Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за тази конфигурация ?

Featured Replies

Процесор - K8 AMD64 3200+ Socket 754 - 165$

Вентилатор за процесор - Thermaltake CL-P0025, Meden, S462/754/939/940/487/775 - 29.34$

Хард диск - 160, Maxtor, ATA/133, 7200, 8192k - 93$

Дънно - Asus K8N-E DELuxe, NFORCE3, S754, DDR400, AGP8x, SB7.1, Lan, ATA133, Serial ATA, Raid, 1394 - 95$

Рам - 1GB DDR 400Mhz - 96$

Видео карта - GF 6600, 256MB Asus N6600/TD AGP8x TV Out DVI - 151$

DVD-RW - NEC 8.5GB Silver DVDRW ND-3540A, +R 16x, -R 16x, +RW 8x, -RW 6x, DVD 16x, CDRWR 48x32x48x - 51$

Кутия - ATX 350W, JNC 4JA 209, Дисплей, USB, Сребристо/Сива, JAR Computers - 26$

Флопи - FDD 1.44MB Silver - 7$

Колонки - 5+1 Speakers Luxeon t5.1, Tree - 57$

Общо - 780.34$

Ми това е конфигурацията(без монитора). Какво мислите ? Аз съм подбитрал частите от ценовата листа на JAR Computers. Струва ли си парите ? Очаквам вашите мнения.

Koнфигурацията е добра, изглежда искаш да си вземеш геймърски компютър. Бих ти предложил само да вземеш RAM с по-висока честота и aко имаш излишни пари - едно захранване Fortron.

Това е скромното ми мнение на потребител ;)

Щом трябва да намираме косури,бих предложил да вземеш IBM-ски диск,аз лично нямам много добри впечатления от Maxtor.

Мога ли да ти дам следното предложение. Запазваш почти всичко друго освен дънната платка,процесора, диска и паметта. Пак ти препоръчвам AMD Athlon 64, но на Socket 939 вместо на Socket 754. По-добрият вариант е.

Конфигурацията става следната:

MB ASUS A8V-Deluxe Wi-Fi, VIA K8T800, s.939, Dual DDR, 4xSATA, SB 7.1, GIGA LAN, 1394, Wireless LAN - 105$

CPU AMD Athlon 64 3000+ s.939 BOX - 176$

HDD 160GB HITACHI SATA 8MB Cache - 100$

RAM - Memory Kit 2x512MB Dual channel 400MHz - 100$

Това е моето предложение. Няма да се вдигне кой знае колко цената - най-много до 800$, но пък конфигурацията става много по-добра в сравнение с предната.

Обезателно да изхвърлиш тъпото захранване и да си вземеш качествено. За останалите неща nickfox е написал и съм съгласен. За какво все пак ще се използва компютъра?

Обезателно да изхвърлиш тъпото захранване и да си вземеш качествено. За останалите неща nickfox е написал и съм съгласен. За какво все пак ще се използва компютъра?

<{POST_SNAPBACK}>

и аз съм съгласен със тебе теи като на такава система и трябва доста добро захранване и ти препоръчвам да си купиш поне 450 W захранване теи като тези 450 ВТ не се знае колко са реални а и е желателно да работи на половината от възможностите си ! ;)

Когато правиш такава покука гледай компонентите които се сменят най-рядко да са ти по възможност най-доброто което можеш да си позволиш.Това обикновенно са захраннване,дъно и процесор.Останалите в по-голямата си част се сменят по-често

Нека малко или много обобщим какво се получи. А и да поразсъждаваме още малко за да видим подводните камъни в посочените от теб цени.

MB ASUS A8V-Deluxe Wi-Fi, VIA K8T800, s.939, Dual DDR, 4xSATA, SB 7.1, GIGA LAN, 1394, Wireless LAN - 105$

На тези цени можеш да ги намериш в Мултиелектроникс АД в София. Адреса им е ул. "Св.Георги Софийски" 10. Близо до Медицинска академия.

DVD-RW - NEC 8.5GB Silver DVDRW ND-3540A, +R 16x, -R 16x, +RW 8x, -RW 6x, DVD 16x, CDRWR 48x32x48x - 51$ - това ме смущава. прекалено ниска цена за двуслойна dvd записвачка. мисля, че я имаме същата на сървъра в офиса. ще я погледна. Освен ако това е цена без ДДС и след това се начислява 20%ДДС

Видео карта - GF 6600, 256MB Asus N6600/TD AGP8x TV Out DVI - 151$. Същото важи и за цената на видеиокартата. А май за всички останали компоненти от ценовата листа на JAR Computers.

Смени кутията. Не бях и обърнал внимание. Нищо, че новите процесори на AMD са с понижена консумация, то повече мощност няма да е излишна.

Ето какво се получава накрая

MB ASUS A8V DELUXE Wi-Fi | K8T800 | FSB2000MT/s | Dual DDR400 | 4 x SATA | RAID | SB 7.1 | GLAN | Wireless LAN

CPU ATHLON64 3000+ soc.939 BOX

RAM MEMORY KIT 2 X 512MB 400 DUAL channel TWINMOS CL2.5, 32*8

HDD 160GB HITACHI 7200rpm, SATA, 8MB cache

FDD ALPS BLACK

NEC ND-3540A DVD+RW/-RW/BLACK

Video card ASUS N6600/TD/256MB AGP 6600

MIDITOWER JNC RGA H8680 400WATX black with handle или нещо подобно

SPEAKERS CREATIVE 5.1 SBS560

Цена за без ДДС - 804 долара

Цена за с ДДС - 704 долара + 20% ДДС=845 долара.

Ти си правиш сметката как ще го вземаш.

Не е въпрос във ватовете на захранването а те да са истински и без отклонения извън стандарта. Важно е преди всичко да се провери откъде се захранва (от 5 или 12V) преобразувателя на процесора при избраното дъно и съобразно това да се избира захранване. Обикновено тези със захранване от 12V се нуждаят от захранване с двойна линия на 12V и слаба на 5V. APFC също е силно препоръчително, особено ако се ползва UPS. Та прибави за захранването още 50$. Информация за размисъл колко може да ти струва "икономията" с евтиното JNC http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=34049

Ако си решил да прочетеш по въпроса:

http://www.comexgroup.com/forums/index.php...=ST&f=38&t=5091

http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=21656

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Ами да. Има хубави кутии. Ама и цената им хубава. Не знам докъде му се простират възможностите на човека във финансово отношение.

Ако може да си позволи 60-100 долара за кутия да си взема. Аз давам само приемерна кутия с 400 вата захранване. Между другото съм с JNC кутия и 350 вата захранване и до този момент не съм имал проблем с него, въпреки, че съм с 2 записвачки, тв тунер, wireless lan adapter , 4 вентилатора в кутията допълнително. Всичко е много относително. И супер захранване да е, и 600 вата с всичките му екстри да е, ако е било писано да гръмне - ще гръмне, ако е било писано от Електроразпределение да ти го прецакат - ще го прецакат.

Иначе едно хубаво шаси - Intel SC5300 Base - голямо, просторно, 600 вата захранване за сървърни системи с всички екстри, термални датчици, датчици за отворено шаси, 6 вентилатора с управление - само 400 долара. ;)

Аз пък чух, че имало застраховка за компютър срещу токови удари - нещо като 5-10 лв. годишно. На един познат му го изплатиха до стотинка ...

Ами не съм чувал за такова нещо. А и от токов удар до токов удар разлика голяма. Токов удар има и при мълния. Ако чакам при гръмотевична буря да ми гръмне компютъра и след това да ми плащат каквото и да било - то е малко като от умрял писмо и от к***а запис положението.

Както е казано - варди се сам за да те вардят и другите.

Ама са отклонихме от темата вече. Нека човека види какво сме му предложили, да прецени и да реши. Сега подводен камък му са цените - затова му обясних някои нещица по отношение на ценообразуването.

Nickfox e прав. Много по-добре е сокет 939 заради контролера позволяващ паметта да работи в двуканален режим. Вземи си и читаво охлаждане за процесора. Такива са CoolerMaster Hyper6 (продават го в Ресет) или Zalman 7700 (в Джар). Относно радиаторите на Thermaltake никога не съм виждал да споменават за един мнооого важен показател, а именно коефициент на термично съпротивление. Та поинтересувай се и ако въпросният коефициент е под 0.25 купувай (ако е по-малко, още по-добре:-)) Вземи си читаво шаси и захранване. Вярно, читавите са скъпи, но ще ти спестят много главоболия, повярвай ми. Читави са Antec, Enermax, Chieftec има и други естествено:-). Направи си сметка за енергопотреблението на цялата система и след това определи от какво захранване имаш нужда. Тук принципът отново е колкото повече ватове - толкова по-добре, но подчертавам от читав производител. Та кутия със захранване от по-горе изброените марки няма да е под 100 лева (а може и доста повече :hush: ), но пък си струват всяка стотинка cool.gif Не е зле да помислиш и за вентилатори на кутията. В повечето случаи няма реален смисъл от това да слагаш фанове на всички възможни места в кутията. Хубаво е обаче да има един 120мм на задния панел и един на страничния капак, който да вкарва въздух върху процесора.

Това е, което ми идва наум на първи прочит. Надявам се да съм бил полезен. Поздрави и успех в покупката :bye:

Аз лично бих те пасъветвал да не взeмаш HDD Maxtor! От много хора съм чувал, че тези хард дискове са може би най-скапаните, а и най шумните! На всичкото от горе, на петима мои познати им се скапаха Maxtor-ите. Далеч по надежни са примерно Hitachi и Seagate

включвам се в темата понеже преди 2 месеца си закупих точно от JAR подобна конфигурация. Под подобна разбирайте дъно и процесор. Моя съвет е да се вземе охладител за процесора на ZALMAN , тъй като е много по-добър и по тих от Thermaltake, а мисля че и цената му е по ниска. За HDD и аз доста се колебах но накрая се спрях на Seagate Baraccuda 120 GB sATA и не съжалявам - тих, бърз. Относно захранването на кутията - задалжително го смени! Аз поне това направих с моето и в момента съм с Fortron 350W. Китайското захранване което си идва с кутията е отвратително, падовете в напрежението са доста големи, а вентилатора няма да те остави да спиш в стаята в която е РС-то :hush: , а и нека да не забравяме че даваш доста пари за дъно, процесор и т.н. че да рискуваш от едно калпаво захранвне да изгориш всичко. За видеото виж как е гейм серията на Асус на същата карта. Иначе ако разполагаш с повече финанси се вслушай в съвета на nickfox . Сокет 939 е бъдещето при АМД процесорите.

А поради каква причина купуваш нов компютър с AGP базирано видео? Аз лично се сещам само за една причина - да моднеш Geforce-а до Quadro, ама пък тогава защо 6600?!?!? Та в тоя ред на мисли, PCI Express няма да е по-скъпо, но пък е някак си по-перспективно от гледна точка ъпгрейд.

Относно бъдещето на АМД процесорите...не е чак толкоз ясно, защото четох някъде, че разработват нов сокет и той няма да бъде съвместим със 939, ама това да е кусура :hush: Иначе още един глас за с939.

Цените са почти еднакви на двете конфигурации. Разликата между s.939 и s.754 имат минимална разлика. По отношение на охлаждането на процесора - посочил съм BOX изпълнение по няколко причини:

1. Идва си в комплект с охладител.

2. Сертифициран е от AMD

3. Гаранцията на процесора при BOX е по-голяма.

Относно кутията - средна хубост, разбирайте много по-свестни от китайските струват около 55-75 долара.

Това се нещата, на които да обърнеш внимание - дъно, процесор, кутия. И виж тази DVD записвачка дали е двуслойна наистина. Значи на сървъра в офиса е NEC ND 3500AG модела. Двуслойна е. Поне така излиза от инфото на Nero.

По отношение на охлаждането на процесора - посочил съм BOX изпълнение по няколко причини:

1. Идва си в комплект с охладител.

2. Сертифициран е от AMD

3. Гаранцията на процесора при BOX е по-голяма.

<{POST_SNAPBACK}>

Така е. Относно гаранцията си напълно прав (чесно казано не помня колко беше гаранцията на АМД при боксово изпълнение, но не това е важно). Друг е въпроса, че въпреки сертификата от АМД, боксовия охладител поне по мойто скромно мнение не е най-доброто решение, но за сметка на това е едно от най-евтините, а също е и удобно - не трябва допълнително да го мислиш. Относно кутиите, може да се намери Chieftec, приличен, заедно със захранване Chieftec (80мм перка, малко шумен вариант; може обаче да се замени, срещу доплащане разбира се, за такова с 120мм фан cool.gif н) за 66-76$. Продават ги в Перси. Тънкият момент тук е, че това е цена без ДДС, а Перси и на Господ ще вземат ДДС laugh.gif

Ето ви вариант и с дънна платка с PCI Expres слот и видиеокарта. Предложената видеокарта не е на ASUS. Не открих по ценовите листи платка на ASUS с чип 6600 за PCI-Expres. Тази е малко по-евтина. Предполагам, че ASUS ще е с 30-40 долара по-скъпа.

А ето и конфигурацията:

ASUS A8V-E DELUXE / K8T890 / FSB2000MT/s / DDR400 / PCI-E / 4 x SATA / RAID / 7.1 SB / GLAN / WIFI

ATHLON64 3000+ soc.939 BOX

MEMORY KIT 2 X 512MB 400 DUAL channel TWINMOS CL2.5, 32*8

160GB HITACHI 7200rpm, SATA, 8MB cache

FDD ALPS BLACK

GF 6600/256M PCI-E

FOXCONN 3GTLA-436, Middle Tower Case Silver Black, 4x5.25", 2x3.5", 2USB+Audio+Mic, Fan 80mm/sleeve, PSU 350W, Passive PFC, CE.

Цена за без ДДС - 785 долара

Цена за с ДДС - 688 долара + 20% ДДС = 826 долара.

Това е.

П.П. При бокс изпълнение охладителя е производство на AMD, а гаранцията е 36 месеца. Иначе рядко надвишава 12 месеца, а в конфигурация не повече от 24 месеца. Същото е положението и при твърдите дискове - идват с 36 месеца гаранция, а в конфигурация пада на 24 месеца.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

Не открих по ценовите листи платка на ASUS с чип 6600 за PCI-Expres.

<{POST_SNAPBACK}>

Ей това не го разбрах...

А, извинявай. Сигурно имаш предвид видео платка. Сори! Иначе тук има и то в двата варианта - 128 и 256 мб: http://www.mostbg1.com/most/PriceList.aspx

Обаче защо 6600 бе хора?

Редактирано от 90125 (преглед на промените)

Ей това не го разбрах...

А, извинявай. Сигурно имаш предвид видео платка. Сори! Иначе тук има и то в двата варианта - 128 и 256 мб: http://www.mostbg1.com/most/PriceList.aspx

Обаче защо 6600 бе хора?

<{POST_SNAPBACK}>

Не съм гледал цените на Мост. Вадих го от ценовата листа на Мултиелектроникс. А защо такава. Ами защото това е посочил. Ами аз съм с FX 5200 128MB AGP и няма игра, която да не ми върви нормално. Всичко е много относително.

П.П. Иначе има едни сладурани ( видеокарти де ) които са убийствени, ама и цената им такава. По 300, 400, 600, че и 800 долара.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

Ами така и така се промени всичко в тази конфигурация... :hush: Идеята ми е "като е гарга - да е рошава". Ако естествено човека може да се раздели с още 100-тина долара де...

Обаче това "Ами аз съм с FX 5200 128MB AGP и няма игра, която да не ми върви нормално." вече е малко смешно :P Ако за теб резолюция 800х600 и low detail е нормално, може би не за всички е така A и честно казано не знам farcry и doom3 изобщо тръгват ли? :)

Ами така и така се промени всичко в тази конфигурация... :) Идеята ми е "като е гарга - да е рошава". Ако естествено човека може да се раздели с още 100-тина долара де...

Обаче това "Ами аз съм с FX 5200 128MB AGP и няма игра, която да не ми върви нормално." вече е малко смешно ;) Ако за теб резолюция 800х600 и low detail е нормално, може би не за всички е така    A и честно казано не знам farcry и doom3 изобщо тръгват ли? :P

<{POST_SNAPBACK}>

Ами всичко си зависи от игрите които се играят. Тези, които аз играя си вървят перфектно без каквито и да било ограничения. Така, че на мен не ми пречи моята видеокарта. Нали занеш - кой за каквото ползва компютъра. Така, че не е смешно. Съжелявам, че не съм изредил списъка с игрите, които съм пробвал или играя с тази карта.

Нека малко или много обобщим какво се получи. А и да поразсъждаваме още малко за да видим подводните камъни в посочените от теб цени.

На тези цени можеш да ги намериш в Мултиелектроникс АД в София. Адреса им е ул. "Св.Георги Софийски" 10. Близо до Медицинска академия.

DVD-RW - NEC 8.5GB Silver DVDRW ND-3540A, +R 16x, -R 16x, +RW 8x, -RW 6x, DVD 16x, CDRWR 48x32x48x - 51$ - това ме смущава. прекалено ниска цена за двуслойна dvd записвачка. мисля, че я имаме същата на сървъра в офиса. ще я погледна. Освен ако това е цена без ДДС и след това се начислява 20%ДДС

Видео карта - GF 6600, 256MB Asus N6600/TD AGP8x TV Out DVI - 151$. Същото важи и за цената на видеиокартата. А май за всички останали компоненти от ценовата листа на JAR Computers. 

Смени кутията. Не бях и обърнал внимание. Нищо, че новите процесори на AMD са с понижена консумация, то повече мощност няма да е излишна.

Ето какво се получава накрая

MB ASUS A8V DELUXE Wi-Fi | K8T800 | FSB2000MT/s | Dual DDR400 | 4 x SATA | RAID | SB 7.1 | GLAN | Wireless LAN

CPU ATHLON64 3000+ soc.939 BOX

RAM MEMORY KIT 2 X 512MB 400 DUAL channel TWINMOS CL2.5, 32*8

HDD 160GB HITACHI 7200rpm, SATA, 8MB cache

FDD ALPS BLACK

Video card ASUS N6600/TD/256MB AGP 6600

MIDITOWER JNC RGA H8680 400WATX black with handle или нещо подобно

Цена за без ДДС - 804 долара

Цена за с ДДС - 704 долара + 20% ДДС=845 долара.

Ти си правиш сметката как ще го вземаш.

<{POST_SNAPBACK}>

НЕ Е много добра идеята да слага бокс-версията на този процесор, в игрите ще прегрява!!!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.