Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да сменя иконите на всички папки на Windows XP

Featured Replies

Изтеглих си наскоро към 2000 иконкви в .ico формат, и се чудя как да направя главните икони на Уин-а да се сменят... My Compuer, Docoments, Folders... Трябва някаква програма или как..

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Ами много лесно десен бутон на папката,която искаш да смениш иконата.После Properties После Change Icon После Browsed избираш си иконката Aplie,OK и си готож ;)

• Автор

Да, това го знам, но как да си променя иконата например на хард драйва Д или Ц... или на Моят Компютър... или на бутоните за рестартиране и изключване

Редактирано от PaFKaTaSs (преглед на промените)

Намери си IconChanger, с нея можеш да смениш всяка една икона - на дял, папка, отделен файл или тип файл.

За бутоните за рестарт и шътдаун трябва да подмениш под LiveCD файла msgina.dll.

• 2 години по-късно...

Инструментите са добра работа,но ще ви споделя аз как съм направил моите икони.

На десктопа,твърдите ми дискове и някоя друга папка съм им сменил иконките ръчно една по една икона на всяка папка.

Нагледал съм се на софтуери за тази цел,повечето,които съм ползвал омазват и натоварват системата излишно!!!

Най-добрият вариант според мен е така както съм направил аз със ръчното сменяне на иконки-малко е занимавка,но поне ще е сигурно,че няма процес,който натоварва излишно и тнт..

П.С.Програмата за сменяне на иконите на дяловете се казва VistaDriveIcon,качил съм я ТУК

Ето и малко снимки.

Публикувано изображение

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от П.Костадинов (преглед на промените)

На десктопа,твърдите ми дискове и някоя друга папка съм им сменил иконките ръчно една по една икона на всяка папка.

Нагледал съм се на софтуери за тази цел,повечето,които съм ползвал омазват и натоварват системата излишно!

Най-добрият вариант според мен е така както съм направил аз със ръчното сменяне на иконки-малко е занимавка,но поне ще е сигурно,че няма процес,който натоварва излишно и тнт..

Щеше да е полезно за питащия, а и за другите, четящи форума, да споделиш как точно "ръчно" се сменят системните икони ...

Аз лично ползвам Windows7 Manager (има версии и за XP и Vista). Резултатът е следния:

Публикувано изображение

Отговора е в регистрите... Щом за дяловете се сменят оттук: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\DriveIcons\C\DefaultIcon] @="shell32.dll,8" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\DriveIcons\D\DefaultIcon] @="shell32.dll,8" би трябвало да е така и за останалите... Има начин да се сменят и от Folder Options => File Types => посочва се дадено разширение => Advanced => Change Icon.

Щеше да е полезно за питащия, а и за другите, четящи форума, да споделиш как точно "ръчно" се сменят системните икони ...

Начинът е много прост,не мисля ,че не е известен за всеки./За което говори и B-boy[styLe]/.

Относно дяловете,качил съм програмата VistaDriverIcon,която сменя иконките и под тях показва оставащо свободно място.

Наистина е малко занимавка,но пък ще е сигурно,че няма софтуери,които допълнително натоварват системата.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от П.Костадинов (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.