Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DVI - HDMI кабел

Featured Replies

Можете ли да ми кажете как да свържа DVI изхода на видеокартата ми с HDMI входа на телевизора? На видеокартата имам и една кръгла букса (два DVI и тази кръглата),мога ли нея да ипозлвам? Благодаря предварително.

• Автор

Ами ако видеокартата ми не подържа HDMI (напр. съм с вградена), ще има ли сигнал към ТВ-то или просто няма да ми възпроизвежда HD файлове?

• Автор

Мисля това дъно да взема Asus M2A-VM и съответно да ползвам вграденото видео.

GA-MA69GM-S2H - дъното е доста добро, получаваш си готов HDMI порт, а и цената му е прилична.
  • Автор

Все пак не ми отговорихте на въпроса за видеокартата.

Можете ли да ми кажете как да свържа DVI изхода на видеокартата ми с HDMI входа на телевизора?

На видеокартата имам и една кръгла букса (два DVI и тази кръглата),мога ли нея да ипозлвам?

Благодаря предварително.

Кръглата букса е s-video и ако тръгне сигнала случайно, няма да е HD. Трябва ти видеоускорител който поддържа HDMI!

Май това е вграденото видео което търсиш http://www.mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=36337

Горното на Gigabyte също става!

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

• Автор

А има ли разлика в качеството между HDMI-HDMI и DVI-HDMI връзка?

Kато се има предвид, че HDMI е мултимедиен стандарт, а DVI компютърен, може да се предположи, че кръстоската не е много сполучлива, но на практика няма разлика. Качеството е еднакво и при двата вида свързване. В случая от значение изпълнението на самата видеокарта!

Oще нещо - по HDMI(High-Definition Multimedia Interface) може да се предава и звук, докато DVI(Digital Visual Interface) само видеосигнал. HD2xxx и HD38xx картите на ATi имат и вграден звуков чип и при наличие на HDMI на самата видеокарта(т.е. HDMI-to-HDMI) HDMI кабела сам по себе си е достатъчен за предаване, и на звука и на картината. Иначе като качество на картината на практика няма разлика.

• 3 седмици по-късно...

Значи, DVI >> HDMI кабела е точно за такива цели. Няма да има загуба в качеството защото няма преобразуване на сигнала (и двата са цифрови). При мен същесвуваше същия проблем.

• 1 година по-късно...

Здравейте! Аз имам проблем с такъв кабел, Който купих от техномаркет. Имаше 3 модела такъв кабел аз взех от 34 лв -3м, средния по цена. Използвам DVI-HDMI кабел към LCD TV но при максимална резолюция 1920х1080 / 60Hz, ми се получава размазана картина(Телевизора и видекартата подържат такава резолюция), а иначе на по ниски резолюции работи добре, или просто не се виждат проблеми по картината, тъй като всичко става доста едро- икони текст и т.н. . Тъй като тв-то има и D-SUB интерфейс за монитор, като го пробвах реботи перфектно ясна и чиста картина. И не мога да преценя дали проблема е в кабела DVI-HDMI или във настрйки на видео картата или телевизора. Видео картата ми е SAPPHIRE HD3650 512MB DDR3. Ако някой е срещал подобрен проблем ще съм блаогдарен да сподели!

Можете ли да ми кажете как да свържа DVI изхода на видеокартата ми с HDMI входа на телевизора?

На видеокартата имам и една кръгла букса (два DVI и тази кръглата),мога ли нея да ипозлвам?

Благодаря предварително.

Значи аз имам GTS250 с 2 DVI изхода и 1 TV-out. Чрез преходник, като този по долу на снимката, ще успееш да си прекараш цифров сигнал със звук към LCD телевизора, който посреща с HDMI.

Публикувано изображение

Аз съм с 10 метров HDMI кабел, и съм си сложил именно този преходник. За да имаш звук има 2 начина, като за сега ще ти дам само единият:

В комплекта на видеокартата би трябвало да имаше дно малко кабелче, с което трябва да свържеш дънната платка и видеокартата, като в книжката е оказано как и каде. Ето снимки на кабела и от каде каде влиза горе долу:

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Ако не става с този начин, ще трябва по вторият с SPDIF, но от типа който излиза от дигитален изход за звука, който се намира на дънната платка и влиза в TV-out-а на видео картата.

Ето снимка да дигиталният изход, които може и да е вход, но на мен и по 2 та начина ми се получаваше:

Публикувано изображение

Тоест идеята е, че звука влиза от аудио чипа на дъното прес SPDIF-кабела във видеокарата, а от там през DVI БУКСАТА минава през DVI-HDMI преходника, след това минава в HDMI кабела и той праща цифров звук и картина до HDMI входа на телевизора. При мен така става...явно може да минава цифров сигнал през DVI буксата на видеокартата към HDMI кабела. Ако имаш въпроси питай..късмет. Публикувано изображение Телевизора си ми работи на FullHD без проблеми и не размазва нищо...

Редактирано от TOFO_FORD_GT (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

искам да си свържа лсд-то с компютъра, но ми трябва кабел около 10 метра. Видеокартата на пц-то е ати радеон 9550 та въпросът ми е дали dvi-hdmi кабел ще ми свърши работа без да се разсейва сигнала ;) и дали ще ми тръгне и картина и звук само с този кабел Благодаря предварително за отговора ;)

искам да си свържа лсд-то с компютъра, но ми трябва кабел около 10 метра. Видеокартата на пц-то е ати радеон 9550 та въпросът ми е дали dvi-hdmi кабел ще ми свърши работа без да се разсейва сигнала :) и дали ще ми тръгне и картина и звук само с този кабел

Благодаря предварително за отговора :)

За картината може и да тръгне, но зкук няма да имаш.

а звука как трябва да го изкарам?

Съвсем случайно телевизора няма ли DVI?

За картината може и да тръгне, но зкук няма да имаш.

Е малко по-нагоре какво пише?

мисля че няма дви, а сигурно ли е че с ати радеон 9550 ще мога да изкарам 1080 п като картина :?

мисля че няма дви, а сигурно ли е че с ати радеон 9550 ще мога да изкарам 1080 п като картина :?

Първо за да изкараш такова изображение, монитора ти трябва да го поддържа, второ тази карта е твърде слаба, че да изкара такъв сигнал.

Картата ще изкара тази резолюция , ако телевизора я поддържа.

divx ще може да се гледа , за 720p филми , е под въпрос (имат значение и другите части в компа)

,а 1080p филми няма да може да вървят на такъв тип конфигурация.

Успех .

еми телевизора я поддържа тази резолюция, а за другите компоненти рам памет ли имаш предвид :? рам-а ми е 1 гб ддр :)

Трябва процесор поне P4 2.4ghz/celeron 2.8ghz или athlon 2400+/sempron 2600+ за 720p. За 1080p изискванията са доста по-сериозни , разгледай тази тема : http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=83290&st=0&p=907249&hl=1080p&fromsearch=1&#entry907249

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.