Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DVI - HDMI кабел

Featured Replies

Видео картата ми е Radeon X700 - има VGA, S-Video и DVI изходи. Искам да включа LCD TV, който разполага с HDMI, VGA, S-Video входове. Парите са ми проблем. Ще има ли реална полза при гледането на филми при използване на DVI to HDMI кабел - защото видях , че е поне 25 лв? Или VGA към VGA и S-Video към S-Video ще вършат почти същата работа? ПП. - трябва ми само картина, звука ще си е през компютъра.

Редактирано от EmineM (преглед на промените)

Разлика определено има, картината е много по-ясна в сравнение с VGA, да не говорим пък за S-video.

Ами ако видеокартата ми не подържа HDMI (напр. съм с вградена), ще има ли сигнал към ТВ-то или просто няма да ми възпроизвежда HD файлове?

не, през DVI/HDMI върви цифров сигнал, а през D-SUB е аналогов...

само ако телевизора има pc-input ще можеш със стандартен VGA кабел (D-SUB от двете страни)

разликата между качеството на HDMI и D-SUB e точно никаква, (е при някои марки има - но това е нарочно направено - сони, тошиба) на моя телевизор качеството беше абсолючно еднаква и тъй като имах кабел за монитор си останах с него - нещо повече през него като си спра компа телевизора си се изключва с stand-by, кодато с HDMI казва да проверя кабела и не се изключва...

качеството на s-video наистина обаче е много по лошо...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Ако имаш вжъзможност вземи , DVI и VGA примерно , назаем за да пробваш... Какъв точно ти е моделът на монитора и колко инача е ?

Телевизора, който искам да свържа е 22" широкоекранен LCD NEO. Ще си взема DVI към HDMI кабел :whist:, намерих го на добра цена.

• 1 месец по-късно...
:) Взех си един LCD-монитор Samsung (има всякави там тунери и сега го използвам като ТВ), който искам да използвам като втори монитор :) , главно за гледане на филми. Към него има D-Sub кабел, с който го свързах към компютъра. Като монитор работи чудесно, но филми не иска да показва! Само тъмно поле. А например субтитрите излизат. Пробвах и с DVD от видеотека, че може би тези филми, които свалям, да не съдържат някакви кодове. Същата история http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif ! Някакъв съвет от спецовете? Ще им бъда безкрайно благодарен.

:help wanted3: Взех си един LCD-монитор Samsung (има всякави там тунери и сега го използвам като ТВ), който искам да използвам като втори монитор :computer2: , главно за гледане на филми. Към него има D-Sub кабел, с който го свързах към компютъра. Като монитор работи чудесно, но филми не иска да показва! Само тъмно поле. А например субтитрите излизат. Пробвах и с DVD от видеотека, че може би тези филми, които свалям, да не съдържат някакви кодове. Същата история http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif ! Някакъв съвет от спецовете? Ще им бъда безкрайно благодарен.

Има някакъв такъв бъг. При мен проблема се оправя (тъй като съм с ATI видео карта) като стартирам Каталист контролния център и .. цъквам на един от двата монитора с десни бутон и натискам Swap display mapping. Всичко това след като са свързани двата монитора. След филма правя същата процедура.

Публикувано изображение

• 9 месеца по-късно...

Здравейте имам малък проблем. Имам лаптоп HP pavilion DV6-3055EQ и се опитвам да свържа LCD Panasonic L42U2 с кабел HDMI картина ми излиза но без звук . :)

здравейте и аз да се обърна за помощ към вещите :speak: проблем който се прояви след като си преместих техниките.проблема е следниа:не съм много сигурен че ще мога да обясна много ясно но ще пробвм посиня екрана на монитора първо беше червен зелен сега е син иначе се вижда .свързан е кам монитора(SAMSUNG SyncMaster206bw)с dvi кабел.Първо помислих че е от кабела макар,че ден преди това всичко си работеше перфектно смених кабела и пак е така.Най интересното е ,че след това го пуснах с vga кабел и работи нормално преди да зареди win.всмисал цжетовете ги изкара нормално, така обаче имам свързан телевизор с hdmi кабел на който картината излиза нормално.повтарям ,че точно преди да ги преместя всичко в тази конфигурациа си работеше без никакви проблеми.Ако е нужно ето това е модела и на видеото ati4890.Ами в общи линии е това благодаря предварително.да вметна само че занесох компа в друг апартамент и тръгна без проблем през DVI изхода от който в къщи има проблем явно нещо в мрежовото захранване ама кое го смущава не е ясно.този комп е бил тук и преди и работише разликата е че сега е с друго захранване и друга видео карта е бати проблема а. МОЛЯ АКО НЯКОЙ ИМА ИДЕЯ КАКВО СТАВА ДА ПИШЕ ЧЕ СИГУРНО ЩЕ ПОЛУДЕЯ :friends1::yanim::tease::clap::lol6::) :)

Редактирано от stivcho (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Благодарности за съветите :cant believe: след 2 дни главоблъсканици и четене по форуми изкарах звук HDMI-DVI като свързах 8600GT - SPDIF на дъното с кабелче .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.