Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Притча за пеперудата

Featured Replies

Случайно попаднах на тази притча, и ....помислих си, че е от тези, които всеки трябва да е прочел, за това ви я предлягам!

Притча за пеперудата

Веднъж в един пашкул се появила малка пукнатина и случайно минаващ човек стоял часове и наблюдавал как през тази малка цепнатина се опитвала да излезе пеперуда. Минало доста време, но пеперудата сякаш изоставила своите усилия, а цепнатината оставала все така малка. На човека му се сторило, че пеперудата е направила всичко възможно и че у нея не са останали никакви сили за каквото и да било повече. Тогава човекът решил да помогне на пеперудата: взел малко ножче и разрязал пашкула. Пеперуда излязла веднага. Но нейното телце било слабо и немощно, крилата й били недоразвити и едва се движели. Човекът продължил да наблюдава, мислейки че крилата на пеперудата ще се оправят, ще укрепнат и тя ще може да лети. Но нищо подобно не се случило.

През остатъка от живота си пеперудата се влачила по земята. Тя така и не могла да литне.

И всичко само заради това, че човекът, желаейки да й помогне, не разбрал, че усилието за излизане от пашкула е необходимо на пеперудата, за да може течността от тялото й да премине в крилата, те да се разгърнат и така тя да може да лети.

Животът заставял пеперудата с труд да напусне тази обвивка, за да може да расте и да се развива.

Понякога именно усилието ни е необходимо в живота.

Ако ни беше позволено да живеем, без да срещаме трудности, то бихме били ощетени. Ние не бихме могли да станем толкова силни, колкото сме сега. Никога не бихме могли да полетим.

Аз молих за сила ..., а животът ми даде трудности, за да ме направи силен.

Аз молих за мъдрост..., а животът ми даде проблеми за разрешаване.

Аз молих за богатство..., а животът ми даде мозък и мускули, за да мога да работя.

Аз молих да мога да летя..., а животът ми даде препятствия, за да мога да ги преодолявам.

Аз молих за любов..., а животът ми даде хора, на които мога да помогна да разрешат проблемите си.

Аз молих за блага..., а животът ми даде възможности.

Не получих нищо от това, за което молих... Но получих всичко, което ми е нужно.

Редактирано от dareto (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Е що па трябва да се унижаваме да молим за нещо?

Нямаме ли достойнство на хомосапиенси еволюирали до степен позволяваща ни да определяме сами съдбата си?

Няма нищо по-лошо да не цениш труда на хората.

Е що па трябва да се унижаваме да молим за нещо?

Нямаме ли достойнство на хомосапиенси еволюирали до степен позволяваща ни да определяме сами съдбата си?

Прекалено критичен си , уважавай труда на другите ,дори да не съвпада с твоето мнение ...

Аз молих за богатство..., а животът ми даде мозък и мускули, за да мога да работя.

Само това ти подсказва ,че във времето което се визира не си бил чак толкова хомосапиенс т.е. явно си нямал достатъчно мозък , щом ти се дава ;]

и точно това са символите на нашета еволюция - станали сме по-силни ;по-мъдри ;научили сме се така да се приспособяваме ,че да улесняваме живота си (т.е. богатсво да правим biggrin.gif) , виж нещо за летенето ми убягва ... Любов? Тука всеки сам за себе си да коментира ,тя не е 1 за всички . Възможносттите са в следствие на акъла ,според мен ,ако го нямахме нямаше да можем да ги оценим :rolleyes:

Редактирано от Dobrqka (преглед на промените)

/за Смирена се отнася/

това го разбрах веднага и без допълнителното обяснение, знам да чета между редовете дори когато има само един (ред).

Само това ти подсказва ,че във времето което се визира не си бил чак толкова хомосапиенс т.е. явно си нямал достатъчно мозък , щом ти се дава ;] ...

Пълна мъгла, може ли на разбираем български език да обясниш какво искаш да ми кажеш?

Позитивната критика е израз на уважение и обич към ближния, щото цели да му помогне.

Изобщо замисли ли се или само така да е по-пълен поста?

Хареса ми притчата, накара ме да се замисля, че ние винаги имаме това от което се нуждаем, но явно не винаги го оценяваме. Ще си я припомням в трудни моменти. Благодаря!

Много готина притча :speak:

Аз молих за сила ..., а животът ми даде трудности, за да ме направи силен.

Аз молих за мъдрост..., а животът ми даде проблеми за разрешаване.

Аз молих да мога да летя..., а животът ми даде препятствия, за да мога да ги преодолявам.

Аз молих за любов..., а животът ми даде хора, на които мога да помогна да разрешат проблемите си.

Аз молих за блага..., а животът ми даде възможности.

Сега се замислям за онези,които получават в живота всичко това на готово.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.