Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми 3 в 1 мултифункционално устройство

Featured Replies

Здравейте на всички,искам да си купя мултифункционално устройство-принтер,скенер'копир,но незнам на какво да се спра. sad.gif Ще го използвам най-вече за изкарване на снимки от фотоапарат и телефон и искам да са със що-годе добъро качество,и колкото се може по-евтини консумативи.Мисля да отделя макс.150-160лв.Ще съм много благодарен,ако по-компетентните от мен ми препотъчате някой,без значение марката.Благодаря Ви!!!

Насочи се към моделите на HP, те повечето имат директно отпечатване на снимки от разни носители. Има много модели, които не се различават много по функционалност. Аз имам едно старо HP PSC 1215 All-in-One. Няма разните допълнителни входове и дисплеи, но за вече 2-3 години всекидневен тормоз не е мръднал. Купувам оригинална глава на всеки 3-4 презареждания. Това е лошото на мастилено-струйните машини - прекалено скъпо излизат оригиналните консумативи пък не излизат много копия... В това отношение лазерните за по-добри, но са и по-скъпи самите принтери.

• Автор

би ли ми препоръчал някой модел,сравнително добър според изискванията ми по-горе :angry:

Canon PIXMA MP520

Но е малко по скъпо - към 230 лева. Има отделни мастила, има и пълнители за по 4-5 лева. Пълнителите не съм ги ползвал. Оригиналните мастила са по около 20 лева.

Ако го има виж и модела 510. Аз имам такъв и съм много доволен. На практика са еднакви, 520 мисля е малко по бърз.

510 е 207 лева

Редактирано от Вало (преглед на промените)

Благодаря Вале,а,примерно колко снимки мога да изкарам с едно зареждане?

Не мога да кажа. Аз го ползвам за офис работа от 3-4 месеца и досега не съм сменял мастила.

Друго предимство е че може да печата borderless, тоест практически покрива 100 % от лист A4.

Мисля че 520 е малко по-бърз (но не съществено), като качество е същото - мастилата са еднакви.

Това да е с отделни мастила е предимство - иначе купуваш цяла мастилница, когато ти свърши един цвят.

Аз също си търся мултифункционално устройство,но за около 250лв. Може ли нещо подходящо да ми препоръчате?Може и малко по-скъпо (малко),но да е с лазерен принтер. Интересува ме също при тези устройства коя марка е по-добра HP или Canyon. (ще го използвам преднимно за печат и като копирна машина).

Аз бих препоръчал за толкова малко пари Brother (Canon също е вариант) и то мастилено-струен. За тези пари е абсурд да се намери лазерен. Когато едно от условията е да се печата фото изображения, тогава мастилено-струйните принтери са за предпочитане.

Модели на Brother MFC тук

Модели на Canon тук

При избора за принтер/МFC обърнете внимание на следните неща.

1. Дали всеки цвят е в отделна мастилена касета.

2. Цена на консумативите - принтер се купва веднъж, но консумативите в продължение на няколко години. За цените справка в интернет, примерно bgprinter.com.

3. Има ли неоригинални консумативи за този модел.

4. Има ли защита срещу използване на неоригинални консумативи, т.е чип в мастилниците. Ниските класове машини на Brother и Canon обикновено нямат такива защити.

И още нещо, за което съм фен на Brother:

Имат перфектна поддръжка за Линукс! За M$ и Mac се подразбира :) .

Аз имам Brother MFC410CN вече повече от 3 години и под Линукс си ползвам скенер, факс, принтер. Нямам никакви грижи cool.gif

За фото изображения са важни хартията и мастилата. В такива случаи трябва да се има в предвид принтера какви мастила ползва - на пигментна основа или на водна. Отпечатъците с пигментите мастила издържат много повече време и по-слабо се влияят от слънчевата светлина.

Примерно Canon PIXMA MP520 е с такива мастила.

• Автор

значи,за сега най-добрият вяриянт май е Canon PIXMA MP520,добро качество,отделни пълнители,а само не разбрах при тях могат ли да се използват неоригинални консумативи,има ли някаква защита за използването им? :P

Редактирано от bokanegra (преглед на промените)

значи,за сега най-добрият вяриянт май е Canon PIXMA MP520,добро качество,отделни пълнители,а само не разбрах при тях могат ли да се използват неоригинални консумативи,има ли някаква защита за използването им? :huh:

Canon PIXMA P520 ползва следните консумативи: PGI-5BK, CLI-8C, CLI-8M & CLI-8Y. За тях има неоригинални на G&G. Но нещо много важно - оригиналните консумативи са с чип и за да се ползват неоригиналните трябва да се прехвърли чипа.

Аз също си търся мултифункционално устройство,но за около 250лв. Може ли нещо подходящо да ми препоръчате?Може и малко по-скъпо (малко),но да е с лазерен принтер. Интересува ме също при тези устройства коя марка е по-добра HP или Canyon. (ще го използвам преднимно за печат и като копирна машина).

Мааалко по-скъпичко :P , отлична машинка, с лазерен принтер - HP LaserJet M1120 MFP

• Автор
Canon PIXMA P520 ползва следните консумативи: PGI-5BK, CLI-8C, CLI-8M & CLI-8Y. За тях има неоригинални на G&G. Но нещо много важно - оригиналните консумативи са с чип и за да се ползват неоригиналните трябва да се прехвърли чипа.

ами,как мога да го прехвърля този чип и не е ли по-добре да потърся нещо по-старичко което не е кодирано и няма чипове.. ;) ,но дали има консумативи за тях??Може ли някой да ми предложи нещо такова-по-стар модел,но без кодировки :yanim:

Цветно и евтино, за в домашни условия , особенно пък за снимки няма . В повечето фотостудия ползват професионални машини от по 7-8000$ им започват цените , за да могат да докарат цената от 30ст на снимка .

Цветните лазерни принтери , най евтините са между500-600лв, само че зареждането им после е над 200 лева .

Мастиленоструените изобщо няма да ги коментирам :)

Успех.

• Автор

добре де,кое е най-доброто в момента 3в1 мастилено-струйно,без кодировки,така да се изразя :) ?

добре де,кое е най-доброто в момента 3в1 мастилено-струйно,без кодировки,така да се изразя :speak: ?

Три такива изделия на цена 150-160 лева, с твоите изисквания, фирмите още не са направили. В предните постове са Ви отговорили достатъчно точно и ясно. Не превръщай раздела в ЧАТ!

• Автор

1.Мисля,че думата''форум'' означава,че точно тук могат да бъдат задавани въпроси относно тема,или запитване,и точно тук помагате на хората в определени насоки!

2.Както виждаш,разбрах че неможе да се намери у-во на тази цена и се интересувам от по-скъпи/Canon PIXMA MP520 струва 240лв.,а не 150-160!/

3.В предните постове са ми отговорили на въпросите,/за което съм благодарен/,но аз съм задал друг конкретен въпрос!

P.S.Отнасям се с прекалено уважение към форума и хората в него за да искам да го превръщам в ЧАТ

И все пак ,кое е по-доброто в момента 3в1 мастилено-струйно,без кодировки,така да се изразя ,/не за 150-160лв.разбира се/,а просто на добра цена laugh.gif ?

Аз бих препоръчал за толкова малко пари Brother и то мастилено-струен. За тези пари е абсурд да се намери лазерен. Когато едно от условията е да се печата фото изображения, тогава мастилено-струйните принтери са за предпочитане.

Модели на Brother MFC тук

Модели на Canon тук

При избора за принтер/МFC обърнете внимание на следните неща.

1. Дали всеки цвят е в отделна мастилена касета.

2. Цена на консумативите - принтер се купва веднъж, но консумативите в продължение на няколко години. За цените справка в интернет, примерно bgprinter.com.

3. Има ли неоригинални консумативи за този модел.

4. Има ли защита срещу използване на неоригинални консумативи, т.е чип в мастилниците. Ниските класове машини на Brother и Canon обикновено нямат такива защити.

И още нещо, за което съм фен на Brother:

Имат перфектна поддръжка за Линукс! За M$ и Mac се подразбира :) .

Аз имам Brother MFC410CN вече повече от 3 години и под Линукс си ползвам скенер, факс, принтер. Нямам никакви грижи cool.gif

Наистина няма какво повече да се добавя.Аз съм с Brother DCP 115 -няма чипове, има неоригинални мастилници по 5 лв, добър печат, главите се самопочистват и не засъхват, 3 в 1 .

Редактирано от eleena1999 (преглед на промените)

• Автор

ок,благодаря,край-спрях се на марката Brother,но този ли е най-хубав модел на Brother- DCP 115 ,за момента,смисал,има ли нещо по-ново като модел,което да е по-добро от този,и пак не е кодиран-http://www.brother.bg/g3.cfm/s_page/71660/s_level/28200,ето тук има някакви модели .....от тези какво ще ми препоръчате? :)

• Автор

Искамда попитам по-специално за този модел-BROTHER DCP-330C,има ли чипове и кодировки :)

ок,благодаря,край-спрях се на марката Brother,но този ли е най-хубав модел на Brother- DCP 115 ,за момента,смисал,има ли нещо по-ново като модел,което да е по-добро от този,и пак не е кодиран-http://www.brother.bg/g3.cfm/s_page/71660/s_level/28200,ето тук има някакви модели .....от тези какво ще ми препоръчате? :rolleyes:

Този принтер работи с мастилници като на моя (Brother MFC 410CN) - намят чипове и имат неоригинални консумативи за него.

Искамда попитам по-специално за този модел-BROTHER DCP-330C,има ли чипове и кодировки

Консумативите за този принтер нямат чипове - за справка вижте тук: bgprinter.com

HP DeskJet F370-Ще ти свърши добра работа

Проблема при този принтер е, че всички цветове са в една касета и когато свърши един цвят, тогава трябва да се смени цялата независимо, че от останалите цветове има в достатъчко количество. Себестойността на отпечатъка с консумативи на HP излиза доста висока. Но искам да подчертая, че като качество на отпечатъка HP са едни от лидерите в мастилено-струйните принтери заедно с Epson и Canon. Всичко излиза до какъв компромис да се направи, но в живота винаги е така.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.