Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини от света на киното и телевизията.

Featured Replies

• Автор

"Шерлок Холмс" изпревари "Аватар" в боксофиса

Филмът на британския режисьор Гай Ричи "Шерлок Холмс" установи рекорд по продажби по Коледа в боксофиса на Северна Америка, повеждайки с малка преднина на шампиона от миналия уикенд, "Аватар", според предварителни оценки.

"Шерлок Холмс", в който Робърт Дауни Джуниър пресъздава аскетичния викториански таен агент като енергичен супергерой, донесе 24.9 милиона долара по време на първия ден от премиерата си, петък, съобщава дистрибуторът на творбата Warner Bros. Pictures. Рекорд за премиера на Коледа бе установен през миналата година, когато "Марли и аз" стартира с 14.4 милиона долара. "Аватар" донесе на създателите си 23.5 милиона долара в петък, оформяйки общи приходи за осемте дни на скъпия 3-D екстравагантен проект на режисьора Джеймс Камърън от 160.8 милиона долара, според компанията 20th Century Fox. Нейна е и творбата "Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel", донесла в първия си ден 3-та позиция с 14.5 милиона долара приходи. Семейно ориентираното продължение излезе на екран по-рано, в сряда и има общо до момента спечелени 41.3 милиона долара. Друго ново заглавие, филмът на режисьорката Нанси Майер "Сложно е", е на четвърта позиция, със 7.1 милиона долара от първия си ден на показ на голям екран. Комедията на Universal Pictures е с участието на Мерил Стрийп, Алек Болдуин и Стив Мартин. "Във въздуха" се издигна с три места в класацията до № 5 в първия си уикенд на национално ниво, с петъчни продажби от 3.7 милиона. Размисълът на режисьора Джейсън Рейтмън за любовта и самотата в корпоративна Америка вече е донесъл 16.4 милиона долара от излизането му в 15 кинотеатъра на 4 декември до днес.

Източник: БГНЕС

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 222,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Медведев и Путин - анимационни герои

Публикувано изображение

Президентът Дмитрий Медведев свири на акордеон и танцува заедно с премиера Владимир Путин, който му акомпанира на дайре - хумористичен клип с това съдържание изненада руснаците по Нова година.

Макар и неособено "остър", самата му поява бе изненада. В Русия от няколко години политическата сатира е на практика забранена, коментира АФП.

Твърде популярното в близкото минало предаване от този тип - "Кукли", което осмиваше Елцин и дошлия на неговия пост през 1999 г. Путин, бе свалено от екран през 2002 г. - говори се, заради силна намеса "отгоре".

Сега 2,5-минутното клипче от поредицата "Мульт Личности" освен това бе излъчено точно след новогодишното обръщение на държавния глава.

В хумористичното видео двамата топ политици коментират в рими изминалата 2009 г., като си разменят забавни реплики.

"Поздравявам народа за втори път", казва Медведев, който дойде на власт през май 2008. "Знаеш кой от нас го е правил девет пъти", настоява Путин. "Да, спомням си", отстъпва Медведев.

В Русия отново започнаха да се шегуват на гърба на първите политици в държавата макар че този път го правят доста по-внимателно отпреди, коментира "Ню Йорк Таймс".

На теория не е сложно да карикатуризираш Путин - било заради главата му с форма на електрическа крушка, или пък заради острия му нос, ниския ръст, желанието да се появява без риза, само по мускули.

Въпреки това в последните години никой не се решаваше да си направи шега с Путин, коментира американското издание.

Всъщност преди две години "Московский кореспондент" разпространи слуха, че Путин - по това време президент, се е развел тайно и възнамерява да сключи брак с два пъти по-младата от него олимпийска шампионка по художествена гимнастика Алина Кабаева.

Не след дълго самият вестник, собственост на олигарха Александър Лебедев, беше закрит с обяснението, че редакцията имала финансови проблеми.

В средите на руската опозиция обаче не са особено оптимистични, че дори и сега политическият хумор наистина се завръща на екран.

Това не е истинска сатира, коментира Виктор Шендерович, сценарист на оригиналните "Кукли".

Това е само имитация, а имитацията на сатира може да бъде по-опасна от нейната липса, подчертава той.

vesti.bg

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=c2Rr7SAoXC8

"Клиника на третия етаж" пак отваря врати

Публикувано изображение

Четиримата главни герои - д-р Радева, д-р Филипов, д-р Томасян

и сестра Доковска (от ляво на дясно)

След 10 години пауза "Клиника на третия етаж" отново отваря врати.

Зрителите на Българската националната телевизия (БНТ) ще гледат новите 12 епизода на комедийния сериал от тази вечер.

Пораснали, помъдрели, но не по-малко усмихнати и забавни д-р Томасян (Христо Мутафчиев), д-р Филипов (Александър Косев), д-р Радева (Стефания Колева) и сестра Доковска (Рени Врангова) се завръщат на екран, за да впуснат в приключение с по-голяма клиника.

Наемът за нея обаче се оказва непосилен и четиримата дават апартаментите си под наем, след което се преместват да живеят на третия етаж.

Създателите на сериала казват, че всички в обществото ни са болни - и пациентите, и лекарите, а виновникът е средата, в която живеем. Лекарството, предполага се, е смехът.

"Ние не искаме да съдим никого. Не искаме да даваме рецепти как да живеят хората, за нас най-важното е да се смеем незлобливо", казва режисьорът и сценарист Николай Акимов.

Ако не се смеем на тези сложности и тези трудности от нашия бит, бързо ще се скапем и затова се опитваме да се забавляваме с тях, допълва го Христо Мутафчиев.

Настроението в епизодите обаче далеч не е минорно.

Четиримата главни актьори са категорични, че една от причините, заради които правят продължението на "Клиника на третия етаж", е купонът на снимачната площадка и удоволствието да работят заедно.

Към тях се присъединяват Ангел Георгиев, Анета Сотирова, Стефан Денолюбов и синът на режисьора - малкият Аким Акимов.

vesti.bg

Рамбо със счупен врат

Публикувано изображение

Сталоун на фестивала във Венеция през 2009 г.

Силвестър Сталоун си счупил врата на снимките на новия си филм - екшъна The Expendables.

63-годишният мускулест актьор, когото през 2008 г. отново гледахме в ролята на Рамбо, толкова се развихрил по време на една от бойните сцени, че се наложило да го оперират.

Лекарите поставили метална пластина във врата му.

"Човече, седем души - един от друг по-силни, се ритаха. Каскадьорите молеха за пощада.

Борбата със Стив Остин (известен в кеча като Ледения) беше толкова разгорещена, че пострада вратът ми", разказва Слай за новия брой на мъжкото сп. "Еф Ейч Ем" (FHM).

"Не се шегувам, просто не бях казвал на никого. След това ме оперираха и ми сложиха метална пластина във врата", хвали се актьорът (SylvesterStallone.com).

The Expendables, чиято премиера се очаква в края на август, събира едни от най-силните мъже в Холивуд.

В продукцията, чийто сценарист и режисьор е самият Сталоун, участват звездата от "Огън в кръвта" Джейсън Стейтъм, Джет Ли, Долф Лундгрен, губернаторът на Калифорния Арнолд Шварценегер, Брус Уилис, Ерик Робъртс и Мики Рурк.

Мъжагите се превъплъщават в екип наемници, изпратени на специална мисия да свалят южноамерикански диктатор.

Роля във филма има и наскоро починалата Британи Мърфи.

vesti.bg

Гледайте онлайн безплатно документално кино

Публикувано изображение

Ако сте почитатели на документалното кино, най-вероятно порталът www.freedocumentaries.org ще е новото ви любимо място, пише hicomm.bg

Там ще намерите богат архив от киноленти, посветени на истинския живот - при това безплатни. Можете да гледате материалите в реално време или да ги свалите на компютъра си. В информацията на сайта е посочено, че за всички предложени произведения на седмото изкуство авторските права са уредени.

Добрата новина е, че в списъка попадат заглавия от признати документалисти като Майкъл Мур, Морган Спърлок и Барбара Копъл. Материалите са предимно англоезични, но има също френски и испански раздел.

dnes.dir.bg

Много качествени ленти има качени там, за мен бе приятна изненада

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

"Карибски пирати 4" ще се снима на Хаваите

Снимките на "Карибски пирати 4" ще са на Хаваите, съобщи Comingsoon, позовавйки се на информация от пресслужбата на губернатора та щата Линда Лингъл. Сумата на преките и непреки инвестиции в икономиката на щата ще достигне 85 милиона долара. Ще бъдат открити стотици работни места за жителите на острова. Снимките трябва да започнат през лятото на 2010 година. Предвижда се премиерата на филма да е в средата на 2011 година. Главната роля отново ще бъде изпълнена от Джони Деп. Режисьор на лентата ще е Роб Маршал.

Източник: БТА

Номинациите за 82-те Награди на Американската филмова академия

Филмът на Стефан Командарев по автобиографичната книга на Илия Троянов продължава страхотния си фестивален сезон. Броени дни след успеха на феста в Палм Спрингс (второ място в избора на публиката), лентата бе включена в разширения списък на финалистите в категорията за филм на език, различен от английски.

9-те финалисти (тази година те са: Австралия, "Самсон и Далила" ("Samson & Delilah"), режисьор Уоруик Торнтън; Аржентина, "Тайната на техните очи" ("El Secreto de Sus Ojos"), режисьор Хуан Жозе Кампанела; България, "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", режисьор Стефан Командарев; Германия, "Бялата лента" ("The White Ribbon"), режисьор Михаел Ханеке; Израел, "Аджами" ("Ajami"), режисьори Скендър Копти и Ярон Шани; Казахстан, "Келин" ("Kelin"), режисьор Ермек Турсунов; Перу, "Млякото на скръбта" ("The Milk of Sorrow"), режисьор Клаудия Льоса; Франция, "Пророк" ("Un Prophète"), режисьор Жак Одиар; Холандия, "Зима по време на война" ("Winter in Wartime"), режисьор Мартин Кулховен).

Номинациите за най-добър чуждоезичен филм за 2009 година отново ще бъдат определени чрез гласуване на два етапа. В първата фаза комисия в състав от няколкостотин членове на Академията в Лос Анджелис имаха възможност да изгледат допуснатите да се състезават в тази категория 65 филма от цял свят. Този етап продължи от средата на октомври до 16 януари. Към шестте филми, събрали най-много гласове, бяха добавени още три творби, избрани от Изпълнителния комитет, отговорен за предложенията за наградата на Академията за най-добър чуждоезичен филм. От този списък предстои да бъдат избрани петте номинации чрез гласуване на специално подбрани комисии, базирани в Ню Йорк и Лос Анджелис. Членовете им ще посветят уикенда от 29 до 31 януари на деветте филма, като всеки ден те ще трябва да гледат по три филма и да гласуват. Техният избор ще определи 5-те официални номинации в категорията, които ще бъдат съобщени на 2 февруари 2010, вторник, 5.30 ч. тихоокеанско времем, в залата на Академията в "Samuel Goldwyn Theater". Наградите "Оскар" за забележителни филмови постижения през 2009 година ще бъдат връчени в неделя, 7 март 2010 г., в "Кодак Тиътър", Холивуд, и ще бъдат предавани на живо от телевизионната мрежа АВС, а също и в повече от 200 държави по целия свят.

В Палм Спрингс българският филм участваше в програмата "Awards Buzz: Best Foreign Language Film" заедно с 40 от общо 65-те предложения за чуждоезичен Оскар. "Светът е голям..." стана най-добре представилият се филм от 40-те, класирайки се на второ място (след шведския "The Girl with the Dragon Tattoo", който е по-нов и няма да се бори за оскарите) за наградата на публиката. За нея се състезаваха всички 189 филма от 70 държави, представени на фестивала! Поради големия интерес филмът е имал 3 извънредни прожекции и е бил включен във финалната програма на най-добрите филми на фестивала "Best of the Fest", изпреварвайки "Бялата лента" на Михаел Ханеке, спечелил междувременно "Златен глобус" за чуждоезичен филм, и "Baaria" на Джузепе Торнаторе. След Палм Спрингс филмът бе похвален от авторитетния Hollywood Reporter, статия бе цитирана и в Ройтерс (http://www.hollywoodreporter.com/hr/film-reviews/the-world-is-big-and-salvation-lurks-around-1004059873.story; http://ca.movies.yahoo.com/news/movies.reuters.com/bulgarian-world-big-charming-surprise-reuters).

Представянето на "Светът е голям..." в Палм Спрингс качва шансовете му за заветната оскарова петица, защото Акадамията традиционно се съобразява с американската публика. Очаква се походът на "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" в Америка и евентуалната му номинация да отвори най-после вратите и на български филм към американските киносалони и тези в останалия свят, извън затворените фестивални кръгове.

Източници:

Капитал

Econ.bg

Шакира ще строи училище в Хаити

Публикувано изображение

Колумбийската певица Шакира планира да построи училище за деца от Хаити, който беше опустошен от земетресение миналата седмица.

Изпълнителката на хита "She-Wolf" ще участва в днешния телемаратон, организиран от Джордж Клуни, "Надежда за Хаити сега", но иска да направи нещо и за бъдещето на жертвите на труса с магнитуд 7.

Фондацията на Шакира "Босоногите" ще си сътрудничи с благотворителната организация Architecture for Humanity за построяването на училище, след като положението в страната се нормализира. Тя се надява, че учебното заведение ще има същия успех като училището, което построи в родината си Колумбия, пише БГНЕС.

"Хаити изпитва огромна нужда от помощ, но също и от дългосрочно възстановяване. Поради тази причина, ние даваме малък принос, за да помогнем на Хаити да се възстанови и да даде на пострадалите от земетресението деца шанса да учат и да се развиват. Надявам се, че ще можем да използваме наученото до момента от работата ни в Колумбия, за да помогнем на децата на Хаити да се възстановят. Когато даваме образование на децата, укрепваме обществото и точно сега Хаити се нуждае от цялата наша подкрепа", пише певицата на своя сайт.

Източник:slava.bg

Две години без Хийт Леджър

Публикувано изображение

На 22 януари се навършиха две години откакто австралийският актьор Хийт Леджър беше открит мъртъв в апартамента си.

Невероятното изпълнение на актьора в "Черният рицар" успя да спечели посмъртен Оскар, въпреки, че участието му във филма за малко да не се случи.

Веднъж той казал, че не понася комикси, защото му се струват глупави. Въпреки това се съгласил да участва в последната екранизация за комикс героя Батман на режисьора Кристофър Нолан в ролята на престъпния гений Жокера, който почти успява да накара Батман да премине тънката граница между героя и отмъстителя.

"Жокера е чист анархист", казва Леджър, докато се подготвя за ролята си. "Определено имам свое виждане за него. Той ще бъде наистина зловещ, няма да се фокусирам толкова върху смеха и шегичките му... Наистина не ме интересуват последиците от това върху търговският успех на филма, въпреки че може би трябва."

"Наистина обичам да заставам зад маска. Доставя ми удоволствие да се преоблека и да вляза в нечий чужд образ. Наистина ми хареса това, което Нолан направи в "Батман в началото", режисурата беше страхотна, а и Крисчън Бейл свърши страхотна работа.

Знам, че от мен ще се изискват луди танци, и че ще бъде наистина зловещо и много мрачно. Не съм правил нищо такова досега - ето какво наистина ме привлича в проекта."

Може би привличането към мрака е било твърде силно. Месеци преди смъртта си от случайна свръхдоза сънотворни Леджър се е оплаквал от сериозни проблеми със съня.

Неговите амбиции винаги са били огромни. Той отказва да играе рус сладур и наистина се гордее с номинацията си за Оскар за ролята на лаконичния каубой, разкъсван от вътрешни противоречия, в "Планината Броукбек".

Леджър не спира да търси нови предизвикателства. "След "Планината Броукбек" чувствах, че мога да се заловя с всичко. Търся нещо колкото се може по-предизвикателно и страшно. Ако човек търси сигурност в избора, който прави, това му пречи да се развива".

Гари Олдман, който играе лейтенант Джим Гордън в "Черният рицар" и е имал своите лични битки с наркотиците, казва за него: "Хийт е може би най-плашещият екранен злодей, който някога сме виждали. Той напълно се отдаваше на ролите си, това беше което виждаха и зрителите."

Знам, че хората търсят нещо по-мрачно и зловещо в него, признава Олдман, "Но когато не играеше, Хийт идваше заедно с мен да пушим по цигара и ми разказваше за дъщеря си Матилда. "

Познатият като много отдаден актьор Крисчън Бейл не е бил изненадан от отношението на Хийт към занаята:

"Работих с Хийт в "Няма ме" (I'm not there) и знаех, че той ще направи много различна интерпретация на героя си. Той не е от актьорите, които ще кимнат и ще смигнат на публиката си, за да покажат, че правят карикатура.

Знаех, че Хийт ще потъне в ролята на този злодей, този анархист, който освен всичко е и плашещо интелигентен.

Той ненавижда лицемерието, затова показва на Готам образа му в огледалото и обявява, че градът е лицемерен."

"Ти ме допълваш", шепти Жокера на Батман.

Първата сцена, която снимахме заедно, беше в полицейската стая за разпити, разказва Бейл.

"Беше страхотно, защото бяхме сами, без никой от екипа в стаята. Навсякъде около нас имаше огледала. Накъдето и да погледнехме, виждахме тези двама изроди, седнали на масата, взиращи се един друг.

Чувствах, че виждам в Хийт някой, който получава същото удоволствие от играта, каквото и аз, и че по същия начин осъзнава колко е смешно това, което правим - порастнали мъже, които все още се преструват на някой друг и осъзнават, че играта е смешна, но обожават именно смешката в нея, точно заради това, че е смешна, я взимат още по-насериозно."

Хийт беше добър човек, казва още Бейл, - ще ми липсва.

Много от хората, които са прекарвали време с Леджър през последните месеци от живота му, го описват като човек, чиито демони са отблъснали жената, която е обичал - актрисата Мишел Уилямс.

Животът му накрая е бил самотен, безсънен и изпълнен със случайни връзки и, според някои източници, със сериозна употреба на наркотици.

Според някои именно пристрастеността му към кокаина е разрушила връзката му с майката на дъщеря му.

За първи поврат в кариерата си Хийт Леджър е смятал ролята си в "Братя Грим" на Тери Гилиам. Преди това никой режисьор не ми се доверяваше с по-сериозна роля, споделя той в едно интервю.

"Братя Грим" е следван от няколко по-сериозни роли, сред които и първия голям успех - "Планината Броукбек".

Точно преди смъртта си Леджър е бил в Лондон, работейки по филма на Тери Гилиам "Сделката на др. Парнасъс".

Всички бяхме с ужасна настинка, защото снимахме навън в тези ужасни нощи, спомня си неговият колега Кристофър Плъмър. "Той постоянно повтаряше, че не може да спи и взимаше много хапчета."

Леджър не е бил от хората,които се тревожат за бъдещето си "Никога не планирам. Не знам какво ще направя утре. Живея изцяло в настоящето, не в миналото, нито в бъдещето.

Когато умра, филмите ми ще са все още тук. Така хората ще могат да видят какъв човек съм бил".

Последният филм на Хийт Леджър, който беше завършен след смъртта му - "Сделката на др. Парнасъс" в момента се върти по кината.

"Черният рицар" се излъчва премиерно за българския тв екран по HBO. Следващите излъчвания на филма ще бъдат на 29 януари, 14 февруари и 2 март.

vesti.bg

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=B5nDB8X7SrA

Джеймс Камерън ще снима "Аватар"2

Публикувано изображение

Задава се "Аватар" 2, призна Джеймс Камерън в интервю за "Ентъртейнмънт уикли". Световноизвестният режисьор, чийто филм обра златните глобуси миналия уикенд, споделя: "Още от самото начало нося в главата си сюжета на продължението. Създаването на компютърните представители на растителния и животинския свят и на главните персонажи бе толкова трудоемко, че ще е върхът на разточителството да не бъдат използвани отново. Имаме материал поне за още две ленти". Актьорите, които се снимаха в "Аватар", направиха различни хипотези за втората част на фентъзи екшъна. Сам Уортингтън (Джейк) се шегува, че героят му ще напълнее и ще изпраща Нейтири за бира. В края на миналата година бе съобщено, че австралийският актьор вече е подписал договор за следващо участие.

Източник:в-к"Стандарт"

• Автор

”Аватар” надмина ”Титаник” по приходи

Зрелищната научнофантастична 3D лента „Аватар“ изпревари „Титаник“ и се превърна в най-печелившия по приходи филм в света до този момент. Това съобщи компанията производител 20th Century Fox. Общо супертворбата на канадския режисьор Джеймс Камерън е реализирала до този понеделник приходи от 1.859 милиарда долара. Досегашният фаворит № 1, разказващ трагичната съдба на считания за непотопяем презокеански лайнер от 1912, през 1997-1998 инкасира „едва“ 1.843 милиарда долара. Това заяви говорителят на притежаваното от "Нюз Корп" филмово студио Грег Брилиант.

Постижението на "Аватар" е още по-впечатляващо като се има предвид, че само преди ден от Fox прогнозираха, че това ще се случи, но след около 2 седмици. "Аватар" вече получи отличие "Златен глобус" за най-добър филм драма, а създателят му Джеймс Камерън - за режисура.

За шестте седмици от българската му премиера "Аватар" събра 4 029 359 лв, което го прави абсолютен рекордьор по приходи за България, сочат данните от българския бокс офис, предаде БТА. До шестия си уикенд от премиерата му у нас филмът е гледан от 355 976 зрители на 22 киноекрана, единият от които е 3D IMAX. Филмовата продукция се прожектира единствено в 3D-формат.

Източник: БГНЕС

Естествено в Холивуд: "Аватар" продължава

Публикувано изображение

Рупърт Мърдок готви втора част на успешната продукция

Не че сме се съмнявали, че успешна продукция като “Аватар” ще следва естествения ход в Холивуд и ще има продължение, но това става, докато филмът още бележи финансови рекорди. Рупърт Мърдок – собственикът на News Corporation, на когото принадлежи и компанията 20th Century Fox, обяви, че вече тече подготовката за снимки на втората част на “Аватар”, съобщи The Hollywood Reporter. По думите на Мърдок, Джеймс Камерън има няколко добри идеи по повод продължението и компанията му е решила да ги реализира. В същото време специалисти не разчитат на скорошна премиера на новия филм, тъй като върху първата част Камерън работи 11 години. Що се отнася до излизането на “Аватар” на DVD, то Мърдок уточни, че това ще стане до 30 юни. Той опроверга слуховете, че дисковете ще излязат на 3D версия и подчерта, че върху технологията има още какво да се поработи, за да стане това. За седем седмици от началото на премиерата му в България научнофантастичният епос събра 4 396 662 лв. Филмът е гледан общо от 388 566 зрители в 22 киносалона в 3D формат и в един – на IMAX. Приходите на "Аватар" в Северна Америка за седемте седмици показ там са 596 млн. долара. Според експерти филмът има шанса в края на следващата седмица да мине приходите на "Титаник" (също на Джеймс Камерън) в САЩ и Канада, които са общо 601 млн. долара. "Аватар" получи вече девет номинации за "Оскар", като сред тях са за най-добър филм и за най-добър режисьор. Приходите на "Аватар" в България надхвърлиха над два пъти касовия успех на "Титаник" през 90-те години, филмът вече е с двойно повече приходи от 3D анимацията "Ледена епоха 3".

dnes.bg

• Автор

Публикувано изображение

Avatar счупи и последния възможен финансов рекорд

Първият 3D филм очаквано изпревари и в американския боксофис доскорошния номер едно по приходи - "Титаник". В периода от 18 декември, когато бе официалната му премиера досега лентата на Джеймс Камерън успя да спечели в киносалоните в САЩ и Канада сумата от 601,1 милиона долара при 600,8 млн. за бившия му проект. В световен мащаб пък Avatar отдавна успя да отбележи това постижение, заработвайки 2,05 милиарда при 1,8 млрд. за конкурента си.

Очаквано, лентата се оказа и фаворит в тазгодишните Оскари, след като събра 9 номинации за най-ценното кино отличие, заедно с The Hurt Locker на бившата съпруга на Джеймс Камерън - Катрин Бигълоу. Това вероятно е и единствената битка, в която Avatar ще отстъпи на "Титаник". Бившият му филм бе номиниран в 14 категории и успя да спечели общо 11 статуетки през 1998 година.

Източник: avtora.com

Пенелопе Крус ще плава с капитан Спаро

Публикувано изображение

Актрисата ще партнира на Джони Деп в четвъртата част на "Карибски пирати"

След като Орландо Блум и Кийра Найтли изоставиха флага на "Карибски пирати", стана ясно, че киностудията "Уолт Дисни" преговаря с Пенелопе Крус да участва в новата част от приключенската сага, съобщи "Холивуд рипортър". В "Карибски пирати: Изворът на младостта" Крус ще партнира на Джони Деп, когото ще видим в обичайната му роля на Джак Спароу. Сюжетът на продукцията все още се пази в дълбока тайна. Режисьор на филма ще е Роб Маршал. "Холивуд рипортър" не съобщава каква роля ще получи Пенелопе Крус. Известно е само, че тя ще е съперник на Спароу и в много отношения ще прилича на него. Снимките трябва да започнат през лятото на Хаваите. Премиерата е насрочена за 20 май 2011 година. Пенелопе Крус не се снима за първи път във филм на Маршал. Съвсем скоро излезе мюзикълът "Девет" с нейно участие. С Деп тя си партнира във филма "Кокаин".

dnes.bg

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Мат Деймън ще изиграе Робърт Кенеди

Мат Деймън ще изпълни ролята на Робърт Кенеди в биографичен филм, който режисьорът Гари Рос ще заснеме за киностудията New Regency, съобщи сайтът Deadline Hollywood. В основата на сценария ще залегне книгата "Неговият живот" на писателя Еван Томас. С адаптацията на произведението се е заел сценаристът Стивън Найт.

Твърди се, че създателите на филма са си поставили задачата да проследят израстването на Робърт Кенеди, който от по-малкия брат, оставащ в сянката на президента Джон Кенеди, се превръща в силен национален лидер със собствени позиции.

Гари Рос ще разкаже още за участието на по-малкия от братята Кенеди в разрешаването на Карибската криза и за дългото му противопоставяне на шефа на ФБР по онова време Едгар Хувър. Графикът на снимките още не е определен. Сега Мат Деймън се снима в лентата на Клинт Истууд "Hereafter".

Източник: dnes.bg

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Публикувано изображение

Идва лошият от “Аватар”

Още една филмова знаменитост идва в София. Стивън Ланг, изиграл бруталния генерал Майлс Куаридж, който се опитваше да изтреби народа на На'ви в "Аватар", ще всява смут в душата на Конан Варварина. Той щял да се включи в снимките на "Конан Варварина", съобщава avtora.com. Продукцията стартира преди броени дни в студиото в Бояна. Ланг ще се превъплъти в ролята на Калар Сингх, който ще предвожда демоничните войски, съживени от кралицата на Ачерон. Героят му ще е един от гаднярите, с които ще трябва да се справят новият Конан, който ще бъде изигран от Джейсън Момоа и баща му, плът и кръв на когото ще придаде самият Мики Рурк. Пред MTV Стивън Ланг за пореден път доказа, че разполага с доста колоритен речник. Той обясни, че персонажът му смята да "ореже орехчетата на Конан младши и старши". Самата продукция, която е най-скъпата, снимана някога у нас, ще използва за декор студията на Ню Имидж в столичния квартал "Бояна", както и минния музей в Перник.

Източник: Стандарт

Най-старата Алиса е на 107 години

Публикувано изображение

Отделните епизоди от първия филм за Алиса

са оцветени в различни нюанси

Най-новата филмова версия на "Алиса в Страната на чудесата" е в 3D кината от седмица и поставя рекорди по зрителски интерес, а междувременно онлайн може да се гледа реставрираната първа екранизация по приказките от Луис Карол.

Първият филм за Алиса и нейните приключение е късометражен и датира от 1903 г.

Наскоро копието бе възстановено от Националния архив на Британския филмов институт (BFI) и показано в рамките на панорама с други версии по класическата творба.

Дебютната поява на Алиса на филмова лента е само 37 години след публикуването на книгата и осем години след раждането на киноизкуството.

Режисьори са Сесил Хепуърт и Пърси Стоу, които са работили по оригиналните илюстрации на сър Джон Тениъл.

Публикувано изображение

И в най-новата версия режисьорът е дал ролята

на Червената царица на съпругата си

Съпругата на Хепуърт е ангажирана за ролята на Червената царица, а самият той играе... жабок лакей.

Секретарката на продукцията Мей Кларк пък се превъплъщава в Алиса.

На екрана се изявяват дори домашните любимци на фамилията - куче и котка (в ролята на Чешърския котак).

Оригиналното времетраене на филма било само 12 минути, но и това било рекордна продължителност за времето си.

До наши дни, за съжаление, оцеляло само едно непълно копие и днес версията, която може да се гледа онлайн, е дълга малко над девет минути.

Лентата, която попаднала в националния архив чрез провинциално кино, била силно повредена от водата и въпреки усилията нямало как да бъде напълно възстановена.

На екрана са разиграни няколко сцени от книгите за Алиса, като от публиката се очаквало да е запозната не само със сюжета, но и с илюстрациите.

Най-важният епизод, който се смята за изгубен безвъзвратно, е срещата на Алиса с великанска кукла в градината.

Филмът не е изцяло черно-бял - за различните сцени са използвани кафяви, сини или червени нюанси, т.нар. виражиране.

Публикувано изображение

Във филма на рокзвездата Мерилин Менсън ролята на Алиса

бе дадена на супермодела Лили Коул

По повод премиерата на новата "Алиса", режисирана от Тим Бъртън за студията "Дисни", от БФИ направиха панорама и с други екранизации.

За най-правдива от тях се смята копродукцията на Великобритания, САЩ и Франция от 1949 г.

През 1933 г. в Холивуд са заснели първия пълнометражен филм по книгите, в който участват звезди като Гари Купър и Кари Грант - маскиран като Лигавата костенурка.

На 7 януари 1934 г. във в. "Ню Йорк таймс" самият прототип на героинята - Алис Лидъл, цитирана с името на съпруга си, г-жа Реджиналд Харгрийвс, изразила възхищение от тази творба и я определя като "революция в историята на киното".

Същият вестник днес пише, че основният творчески двигател на този проект е не толкова режисьорът Норман Маклеод, а сценографът Уилям Камерън Мензис, работил също по "Багдадския крадец" и "Отнесени от вихъра".

Той е и съсценарист, заедно с Джоузеф Манкевич.

Режисьорът Джонатан Милър е направил свой вариант за телевизия Би Би Си през 1966 г. с участието на Джон Гилгуд и Питър Селърс.

В Източна Европа своя екранизация в края на 80-те прави прочутият чешки куклен аниматор Ян Шванкмайер. Във филма му, озаглавен Něco z Alenky, има и елементи от игралното кино.

През 1985 г. Иън Холм (Билбо Бегинс във "Властелинът на пръстените") изпълнява в Dreamchild ролята на Чарлз Доджсън, както е истинското име на автора - математика Луис Карол.

Обитателите на Страната на чудесата били изработени в кукленото ателие на Джим Хенсън, а тази версия минава за най-мрачната, страховита филмова трактовка на историите за Страната на чудесата.

Филм за Луис Карол се зае да снима и Мерилин Менсън, като неговият избор за малката Алис беше супермоделът Лили Коул.

Тя е известна с детското си излъчване, а наскоро я гледахме и в "Сделката на доктор Парнасъс".

Рокзвездата, който си е дал ролята на писателя, определя проекта Phantasmagoria - The Visions Of Lewis Carroll като "арт хорър".

Дори съветският бард Владимир Висоцки е писал песни по "Алиса в Страната на чудесата" - за радиомюзикъл по приказката в средата на 70-те.

Към културното наследство на бившия СССР спада и футуристичната фантастика от Кир Буличов "Момиченцето от Земята".

Героинята там също се казва Алиса, но Селезньова (кръстена на дъщерята на писателя) и живее в бъдещето, като при космическите си пътешествия се среща с невероятни извънземни същества.

vesti.bg

Том Ханкс, Спилбърг и Втората световна

Публикувано изображение

Не се случва често предпремиерата на нов сериал да е в Белия дом, а продуценти да са Стивън Спилбърг и Том Ханкс, едни от най-влиятелните фигури в Холивуд.

Двамата са работили заедно и по други сюжети от Втората световна война - "Спасяването на редник Райън" (1998 г.) и минисериала "Братя по оръжие" (2001), отличени с "Оскар", "Еми" и "Златен глобус".

Новият им съвместен проект е "Пасифик" и е на малкия екран в САЩ от тази неделя, а у нас идва само ден по-късно, от 15 март, по Ейч Би Оу, където ще върви всеки понеделник.

Както подсказва заглавието, този път арената на бойните действия е пренесена в тихоокеанския регион, а в основата са спомените на морски пехотинци.

По-конкретно, това са откъси от мемоарите на Робърт Леки Helmet for My Pillow (Каска вместо възглавница) и Юджийн Б. Следж With the Old Breed (Със Старата порода), който обяснява:

"Не е история и не е само моята история. Опитах се да бъда по-скоро говорител на другарите си, които бяха въвлечени с мен в бездната на войната."

Ханкс и третият изпълнителен продуцент Гари Гьоцман, които са съдружници в компанията "Плейтон", са реализирали и друг исторически минисериал за същата телевизия - "Джон Адамс", който през 2008 г. спечели "Еми" в рекордните 13 категории.

Новият проект на актьора стана повод сп. "Тайм" да го сложи на корицата си и да го провъзгласи за "върховен командващ на историците". Изданието припомня, че баща му е служил във ВМС като механик по време на Втората световна - и то точно в Тихия океан.

Еймъс Ханкс нямал героични разкази и хубави спомени от военноморските сили, напротив - ненавиждал ги, разказва синът му.

На младини Том нямал особен афинитет към историята, а се възползвал от роднинската си връзка с Нанси Ханкс Линкълн, майката на 16-ия президент, за която пишел едно и също есе всяка година.

Докато снимал "Спасяването на редник Райън", Нора Ефрон ("Безсъници в Сиатъл", "Имате поща") му изпратила два тома с 1882 страници американски репортажи за войната - откъдето се породил и по-нататъшният му интерес.

Кинозвездата е носител на актьорския "Оскар" в две последователни години - за главните си роли във "Филаделфия" (1993) и "Форест Гъмп" (1994), а "Братя по оръжие" е най-тиражното DVD от продукцията на Ейч Би Оу.

Медиите у нас го наричат галено "български зет" заради тъста му Асен Уилсън, който почина наскоро.

Миналата година го гледахме по кината в "Ангели и демони" по романа от Дан Браун "Шестото клеймо", а според филмографията му в IMDB към момента той има над 10 нови проекта в развитие.

Един от тях е за убийството на президента Джон Ф.Кенеди по книгата от Винсънт Бульози Reclaiming History: The Assassination of President John F. Kennedy, предизвикала противоречиви реакции.

Спилбърг пък напоследък екранизира в 3D белгийските комикси за приключенията на Тинтин. Първият филм е "Тайната на еднорога" и се чака в кината догодина.

Понастоящем режисьорът е изпълнителен продуцент на сериала "Съединени щати на Тара", а заедно с Ханкс - и на минисериалите "Отвлечени" и "На Запад".

Няколко дни преди тв премиерата двамата отидоха в Белия дом, за да покажат "Пасифик" на президента, съветника по въпросите на националната сигурност ген. Джим Джоунс, конгресмени, членове на Обединеното командване на армията и организацията "Жени на военна служба за Америка".

По-рано прожекция за ветерани имаше и в националния музей в Ню Орлиънс, посветен на Втората световна война - проект на покойния историк Стивън Амброуз, по чиято книга е заснет "Братя по оръжие".

Историята в "Пасифик":

В 10-те епизода се преплитат житейските преживелици на редниците Леки (Джеймс Бадж Дейл) и Следж (Джо Масело) и сержанта Джон Базилоне (Джон Седа).

Службата им в морската пехота на САЩ е проследена от първата им битка с японците на Гуадалканал през джунглите на Кейп Глостър и укрепленията на Пелелиу, по окървавените пясъци на Иво Джима, през ужаса на Окинава до триумфалното им, но нелеко завръщане у дома след капитулацията на Япония.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=e99B80crU3E

На 8 декември 1941 г., малко повече от денонощие след изненадващата атака над американската военноморска база в Пърл Харбър, Конгресът обявява формално война на японската империя.

В продължение на десетилетие напрежението между САЩ и Страната на изгряващото слънце расте, докато японците разширяват завоеванията си в голям район, включващ обширна част от Китай и Югоизточна Азия.

Като резултат от бомбардировката над Пърл Харбър американската страна влиза официално във Втората световна война, която се води вече трета година от съюзниците (Великобритания, Съветския съюз, Китай, Канада и Австралия) срещу държавите от Оста - Япония, Германия и Италия.

Много бързо мобилизационните щабове в страната се изпълват с хиляди американци, които бързат да се запишат във въоръжените сили.

Голяма част от младежите избират да се включат именно в морската пехота, чийто наличен състав след атаката над Пърл Харбър нараства над три пъти в продължение на половин година.

Докато "Братя по оръжие" проследява преживяното от рота десантчици в европейския район на бойните действия, "Пасифик" представя войната на другия край на света, в район, който включва Филипините, Холандска източна Индия, Нова Гвинея и Соломоновите острови.

Принудени да търпят крайни лишения и непоносим климат, докато воюват с брутален враг, който предпочита смъртта пред капитулацията, героите достигат ръба на човешките възможности.

С помощта на другарите си от морската пехота, флота, ВВС и цялата армия тяхната част е в първите редици на много от най-тежките бойни акции в Тихия океан през периода.

Тримата главни герои служат в пехотна дивизия, която носи кодово име "Стара порода", защото е най-отдавнашната и голяма военна единица на активна служба в морската пехота на САЩ.

Леки е от Ню Джърси, отраснал в семейство с осем деца и започнал работа като спортен журналист във вестник, но след атаката над Пърл Харбър се преквалифицира като картечар.

Играе го Джеймс Бадж Дейл, който вече е ангажиран и за главната роля в очаквания нов сериал "Рубикон" - политически трилър за анализатор в нюйоркски институт. В хода на работата си той открива следи, които го насочват към световна конспирация...

Актьорът е син на покойната звезда от Бродуей, телевизията и киното Анита Морис и двукратния носител на наградата "Тони" Гроувър Дейл, режисьор и хореограф. Дебютира на сцената, а в киното най-забележителната му роля до днес е в "От другата страна" на Мартин Скорсезе, отличен с "Оскар". По телевизията се появява в ролята на Чейс Едмъндс - по-младия партньор на Кийфър Съдърланд в хитовия сериал "24", както и в друга тв поредица, "Спасете ме".

Базилоне е от същия щат, роден в семейство на италиански имигранти с 10 деца. През 1934 г., едва 18-годишен, постъпва в армията и служи три години на Филипините, където става шампион по бокс. След кратко завръщане в Ню Джърси постъпва в морската пехота през 1940 г., също като картечар.

Ролята му се изпълнява от Джо Масело, който сега се снима във филма на Дейвид Финчър The Social Network, където си партнира с Джъстин Тимбърлейк и Джеси Айзенберг. Наскоро завърши филмова школа и реализира като сценарист и режисьор късометражния филм Matters of Life and Death.

Актьорската му кариера започва на 7-годишна възраст, когато му възлагат ролята на Боби в Radio Flyer на режисьора Ричард Донър ("Супермен", "Смъртоносно оръжие"). Любопитен факт е, че е работил със Стивън Спилбърг още като дете, на 10 - в "Джурасик парк", а после и в продължението "Джурасик парк: Изгубеният свят". Като дете е партнирал на Мерил Стрийп в "Дивата река"; участвал е и в редица сериали, сред които "От местопрестъплението", "Безследно изчезнали" и "Провидънс".

Третият герой е родом от Алабама и произхожда от заможно семейство. Баща му е лекар, който е бил мобилизиран на фронта през Първата световна война. Следж-младши е навършил 18 месец преди САЩ да влязат във войната, но сърдечно заболяване отлага постъпването му в армията до декември 1942 г. Семейството му настоява да премине военно обучение за офицер, но той постъпва като доброволец и става артилерист.

В тази роля е Джон Седа - роден в Ню Джърси непрофесионален боксьор от пуерторикански произход, който окачва ръкавиците през 1992 г., когато дебютира на екрана като боец в "Гладиатор" от 1992-ра (не филма на Ридли Скот от 2000 г.). През 90-те звездата му изгрява благодарение на роли във филми като "Пътят на Карлито" и "12 маймуни", но Холивуд го забелязва едва с участието му в сериала "Отдел "Убийства".

През 1996 г. получава одобрителни отзиви от критиците на кинофестивала в Кан за The Sunchaser, където партнира на Уди Харелсън. След това се снима във филма с Дженифър Лопес "Селена", заснет по действителен случай. Тв участията му включват роли в "Кевин Хил" и "Шепот от отвъдното", както и епизодични появи в сериали като "Д-р Хаус", "От местопрестъплението: Маями", "Закон и ред".

vesti.bg

• 2 седмици по-късно...

Моника Белучи се снима полугола и бременна

Публикувано изображение

Моника Белучи се снима бременна за новия брой на италианското издание на сп. "Венити феър" (VanityFair.com).

С това актрисата най-сетне потвърди слуховете, че очаква второ дете. До този момент тя отказваше да коментира въпроса, но снимката в черен сатенен халат е повече от красноречива.

По подобен начин постъпи и Анджелина Джоли, когато беше бременна с близнаците. Тя не потвърди новината, а се появи с доста наедрял корем на фестивала в Кан за премиерите на два свои филма - "Кунг-фу панда" и "Подмяната".

45-годишната Моника ще дари Венсан Касел с още едно момиченце съвсем скоро - през май. В интервю за списанието тя казва, че не се притеснява от раждането на тази възраст, а бременността й е "красива и обикновена".

"Казаха ми да си родя още едно дете веднага след Дева (която се появи на бял свят през 2004 г.), но тогава не се чувствах готова.

Когато усещането се появи, се надявах, че ще стане бързо, но децата не са като филмите. Не можеш да организираш всичко на масата с режисьора и продуцента", споделя актрисата.

Жената с най-перфектните устни в света казва, че не се е налагало специално лечение, за да забременее.

"Може би фактът, че баба ми е родила на 47, има нещо общо. Всичко е въпрос на късмет. Познавам жени, които са готови да минат пустинята на колене, за да имат дете. Ако имах проблеми със зачеването, сигурно щях да съм една от тях", допълва Моника Белучи.

Съпругът й също е развълнуван от предстоящата поява на бебето. Италианката казва, че той много й помага.

"Колкото повече време минава, толкова повече обичам мъжа, в който се е превърнал. Когато се запознахме, той беше 28-годишен младеж. Сега е мъж с невероятно чувство за отговорност, който ме кара да се чувствам добре.

Ако някога нещо се случи с мен, Венсан ще бъде до нашите момичета", казва Белучи, която най-вероятно ще роди в Италия.

Моника Белучи се снима гола за "Венити феър", когато беше бременна и с първата си дъщеря.

По този начин тя изрази протеста си срещу тогавашното законодателство, засягащо лечението на безплодие при самотните жени и онези, които са преминали "нормалната" възраст за зачеване.

vesti.bg

• Автор

Публикувано изображение

Чарли Шийн ще изгуби над $1,6 милиона долара

Чарли Шийн ще изгуби над 1,6 милиона долара, след като заради престоя му в клиника се е наложило хитовото телевизионно шоу "Двама мъже и половина" да бъде съкратено с два епизода, съобщи Контактмюзик. Шийн е един от най-скъпоплатените телевизионни актьори в САЩ, а "Двама мъже и половина" е най-гледаната телевизионна комедия по американската телевизия, припомня изданието.

Чък Лори, изпълнителният продуцент на сериала, е обяснил, че ще заснемат 22 епизода, вместо 24. "Всъщност поръчката ни е за 22 епизода, плюс 2 допълнителни, заснемането на които е обичайната ни практика. Тази година обаче няма да можем да снимаме допълнителните епизоди", казва Лори.

44-годишният Чарли Шийн печели по 825 000 долара на епизод. Миналата седмица актьорът се върна на снимачната площадка на сериала "Двама мъже и половина", след като известно време прекара в клиника за рехабилитация. Шийн постъпи в специализираното заведение, след като срещу него бяха повдигнати обвинения за нападение срещу съпругата му Брук Мюлер. Говори се, че Чарли Шийн е наел "треньор по трезвеност", който да го придружава на снимачната площадка.

Източник: БТА

Анджелина Джоли си хареса роля на вещица

Публикувано изображение

В следващия си филм Анджелина Джоли изглежда ще бъде вещица.

Името на холивудската красавица се спряга за главната роля в продукцията на "Дисни" Maleficent - нов прочит на класическата приказка "Спящата красавица", пише в. "Лос Анджелис таймс".

За режисьор е сочен Тим Бъртън. Той завладя кината с най-новия си филм, "Алиса в Страната на чудесата", който стана най-касовия филм на "Дисни" у нас.

В момента Бъртън работи по два нови проекта, но техните премиери са планирани за догодина.

Миналата пролет имената и на двамата бяха сред обсъжданите за Maleficent, който се подготвя от доста време. Плановете са да излезе на екран през 2013 г., което означава, че и Анджи, и Бъртън ще могат да приключат настоящите си филми и да се впуснат в приказното пътешествие.

В началото на миналата седмица "Дисни" (DisneyInternational.com) нае Линда Улвъртън да напише сценария на Maleficent.

Историята няма да се развива на фона на зелени морави и чуруликащи птички, а ще бъде разказана през погледа на Злата орисница. Филмът ще разкаже защо кралското семейство не я обича и защо тя не е поканена на бала.

Линда Улвъртън е автор на сценариите на "Красавицата и звяра", "Цар Лъв" и "Мулан", а с Бъртън направиха заедно съвременния прочит на "Алиса в Страната на чудесата".

Интересно какво ли ще сътворят със "Спящата красавица"!

В приказката Злата орисница предрича на новородената Аврора, че ще се убоде на вретено и ще спи в продължение на 100 години. Ще я събуди целувката на красив принц.

Говорителят на "Дисни" отсече, че няма да коментира нищо по този проект. Компанията вече има в архива си анимационна версия на приказката - от 1959 г.

В момента Анджелина Джоли е във Венеция, където снима новия си филм The Tourist, в който партнира на Джони Деп. Догодина той отново ще зарадва почитателите на капитан Джак Спароу в четвъртата част на хитовата поредица.

Единственият й проект след това е втората част на анимацията "Кунг-фу панда", планирана да излезе по кината през 2011 г. В нея тя озвучава Тигрицата.

Освен това Анджи вече има опит с ролите на зли създания. В "Беулф" на режисьора Робърт Земекис тя беше жена влучего със златна кожа, която не се спря пред нищо, за да отмъсти за смъртта на сина си Грендел.

В "Александър" на Оливър Стоун се превъплъти в майката на главния герой, отмъстителната Олимпия, която пък беше истинска вещица.

vesti.bg

Мадона пробута дъщеря си за филма "Едуард VІІІ"

Публикувано изображение

Мадона иска да помогне на дъщеря си Лурдес да дебютира в киното, като й предложи малка роля във филма за Едуард Осми, на който ще е режисьор, съобщи "Фимейл фърст".

"Ролята е малка, но ще покаже на Лурдес какъв е животът на снимачната площадка", твърди Кралицата на попа.

Дъщерята на Мадона е на 13 години и вече е направила избора си - кариера в развлекателната индустрия.

"Тя има много добра подготовка, защото танцува отлично и ходи на уроци по пеене+, хвали щерка си Мадона.

Досега амбициозната родителка отказваше на Лурдес подобни изяви.

Преди година тя не й позволи да се снима във филм за Хари Потър, когато й предложиха роля на ученичка в Хогуортс.

dnes.bg

Гасне голямата Елизабет Тейлър

Публикувано изображение

Едно от последните й появявания през септември 2009.

Снимка: БГНЕС

29.03.2010 10:42

78-годишната актриса е прикована на легло

Елизабет Тейлър е тежко болна и не може да стане от леглото в дома си в Калифорния, съобщава "Сънди експрес".

78-годишната легенда на Холивуд е отменила приема, който дава всяка година по случай великденските празници.

"С всеки изминал ден Елизабет се влошава все повече и краят й не е далеч", признава пред изданието приятел на звездата.

Освен от проблеми със сърцето, актрисата страда и от паркинсонова болест в напреднал стадий, и от сколиоза - тежко изкривяване на гръбнака.

"Със сълзи на очи ми каза, че не иска да страда повече, а само да отиде на небето при Ричард (Ричард Бъртън - един от седемте й съпрузи, но единственият, за когото актрисата е омъжвана два пъти – бел. ред.). Изпаднала е в много дълбока депресия", сподели още приятелят на звездата.

Сега тя е поискала след смъртта си да бъде погребана в Швейцария, където е гробът на Бъртън.

Елизабет Тейлър прекарва повечето от времето си в инвалиден стол, скована от сколиозата.

През последните 25 години тя е влизала в болница повече от 100 пъти.

dnes.bg

• 2 седмици по-късно...

Стефан Данаилов: От много години не бях снимал в България

Публикувано изображение

10 април 2010/life.dir.bg

Със сериала "Стъклен дом" актьорът Стефан Данаилов прави своето голямото завръщане на малкия екран у нас.

"Истината е, че аз от много години не съм снимал въобще в България. По-често можете да ме видите на италианските телевизионни екрани, отколкото в България. Не се замислих много, когато получих поканата да се снимам в този сериал. Много ми се иска действително този филм да се хареса на зрителите", казва Стефан Данаилов.

В "Стъклен дом" актьорът влиза в кожата на съпруг на Елена Петрова, един от собствениците на мола и баща, роля с изненадващи обрати и развитие.

Стефан Данаилов споделя, че приятелски е посъветвал сценаристите да не бягат нито от драмата, нито от мелодрамата, да разказват простичко, но без да бягат от интригата. "Вътре има и криминален елемент. Аз от сърце желая успех на сериала", допълва актьорът. Той пожелава успех на по-младите си колеги. "Искам да подчертая: това е сериал, който се снима като игрално кино. Амбициите на екипа тук са да се снима като кино. Така че нищо чудно да се яви по-нататък и киноверсия", казва още Стефан Данаилов.

Лиз Тейлър ще се омъжва за девети път

Публикувано изображение

Холивудската легенда Елизабет Тейлър ще се омъжи за девети път, съобщи ДПА, като цитира американското списание "Ю Ес уикли".

78-годишната актриса тайно се е сгодила за дългогодишния си приятел Джейсън Уинтърс.

Тейлър се е омъжвала осем пъти, два от които за Ричард Бъртън. Последният й брак - с Лари Фортенски - продължи пет години и завърши през 1996 г.

В интервю през 2007 г. актрисата описа 49-годишния Уинтърс като един от най-прекрасните мъже, които познава.

Миналата година двукратната носителка на "Оскар" претърпя сърдечна операция, след като здравословното й състояние бе обект на интензивни спекулации в последните години.

През 1997 Лиз Тейлър се подложи на операция за отстраняване на мозъчен тумор, а през 2006 г. се появи пред американска телевизия, за да отрече слуховете, че има Алцхаймер.

През юли 2008 г. постъпи в болница в Лос Анджелис, но говорителят й отрече съобщенията, че е била близо до смъртта и е била поставена на апаратура за поддържане на живота.

Лиз Тейлър често използва инвалидна количка по време на редките си публични появи.

vesti.bg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.