Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Монитор за 400-450 лв.

Featured Replies

Здравейте.

Препоръчайте ми монитор за тези пари. LCD. Имам голямото желание качеството на картината да е наистина добро, а не "замазано" както при някои монитори. Големината предпочитам да е 19, но може и 20" . По-добре ли е да бъде widescreen или зависи от потребителя как ще му е удобно?

Чувал съм за Sony, че имат добри предложения.

Редактирано от Totalll (преглед на промените)

За монитор не мога да ти дам предложение,но мога да ти споделя мнение за widescreen.Наскоро смених и компютъра и монитора и твърдо бях решил да НЕ взема widescreen,но случайно попаднах на този сайт:http://www.widescreengamingforum.com/wiki/index.php/Main_Page - невероятно полезен сайт относно игрите под widescreen и други неща свързани с widescreen.За филмите,а и за самия тебе ще е по-удобно,ако щеш и сайтовете ми изглеждат по-добре на widescreen....отностно поддръжката на widescreen от игрите ти дадох сайта вече,а всички нови и са имат поддръжка...прочети и из сайта,който ти дадох...И последно,за wide 20" инча поне според мен...но това е въпрос на личен избор...Моето мнение е,че няма да съжаляваш,ако си земеш wide.

Редактирано от xads (преглед на промените)

Предложения:

- Номер едно

- Номер две

- Номер три

Това е от мен. Мисля, че ще ще се включат и по-големите разбирачи и ще предложат и нещо друго. От тия трите съм за 2-я. Иначе подкрепям модовете, от които очаквам предложения - Lyudmil, kokomil, lz4jw.

Ето, ТОВА ти препоръчвам пък аз! Имам го същия и те уверявам, че качеството на картината е...ТРЕПАЧ! cool.gif

Аз съм от три месеца с второто предложение на xactoR, само че моя е без тонколони. Мога само да ти го препоръчам.

Edit: Имат грешка в данните, монитора има ъгли на виждане 170/170.

Редактирано от Th3_Br1Ck (преглед на промените)

• Автор

Интересно ми е дали LCD монитора натоварва повече очите от тези старите големи (с тръби), които бяха...

Интересно ми е дали LCD монитора натоварва повече очите от тези старите големи (с тръби), които бяха...

Не, и това им е основната идея. Предложенето от agentpat също е добро, но продължавам да стоя зад Асус.

Аз препоръчвам Belinea 1980S2,може би най-доброто за тази цена с различна от TN матрица!тук.Продължавам да твърдя,че TN технологията е крайно ограничена от към възможности.Нека да се обсъжда обективно.Приказките,че TN е почти същото като *VA IPS матриците нямат почва.Цените наистина все още са високи,но има изключения. ;)

Ето, ТОВА ти препоръчвам пък аз! Имам го същия и те уверявам, че качеството на картината е...ТРЕПАЧ! cool.gif

+1

Аз имам 20 инчовия само че, и наистина картината е страхотна, убийствени цветове, достатъчно е бърз (няма и помен от мазане, нищо че двете милисекунди са смятани GTG), и определено е по-удобно да е широк, понеже е по-естествено за очите (така казват поне), и веднага се свиква с факта, че игрите се разтягат леко. Сайтове и прочее се виждат страхотно нашироко.

И по-скоро препоръчвам 20 инча, понеже работи на 1680x1050, за разлика от по-малкия. Страхотен, нищо че е с TN матрица.

Успех biggrin.gif

Ааааа не. Philips са една от най-големите издънки в тази област. Иначе ... ще се присъединя към 510 и презложения от него Belinea 1980S2, въпреки че все още не съм схванал разликите в матриците.

+1

... и веднага се свиква с факта, че игрите се разтягат леко. Сайтове и прочее се виждат страхотно нашироко.

И по-скоро препоръчвам 20 инча, понеже работи на 1680x1050, за разлика от по-малкия. Страхотен, нищо че е с TN матрица.

Успех biggrin.gif

Две забележки - първо игрите няма да се "разтягат", ако се пуснат на 16:10 резолюция. И второ - не всеки има видео карта за 1680х1050. :help wanted3:

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Ааааа не. Philips са една от най-големите издънки в тази област. Иначе ... ще се присъединя към 510 и презложения от него Belinea 1980S2, въпреки че все още не съм схванал разликите в матриците.

Две забележки - първо игрите няма да се "разтягат", ако се пуснат на 16:10 резолюция. И второ - не всеки има видео карта за 1680х1050. ;)

Ето една примерна статияТУК.Разлики има.Надявам се да съм бил полезен. :lighter:

Ето една примерна статияТУК.Разлики има.Надявам се да съм бил полезен. ;)

Статията на експерта е от преди повече от година и половина, за това време се смениха две поколения ТН матрици, като разликата в качеството на някои производители на ТН спрямо МВА е минимална и не отговаря на разликата в цените. Специално тоя 20.1 инча Ейсус монитор не отстъпва по никакви видими белези на вид и качество на Белинеата. При някои производители няма рязък прогрес в качеството на ТН матриците, например като Самсунг а някои други, като КТС не са мръднали и милиметър в подобрението на качеството и са си все такива боклукчийски кошчета и средство за тиха инквизиция, каквито си бяха и със СРТ мониторите. Няма ли сила и воля, която да следи и спре вноса на подобни буклуци... :)

Това последноъо беше опит за риторичен въпрос...

Ааааа не. Philips са една от най-големите издънки в тази област.

Хаха, големия разбирач, отново се изказа неподготвен. Явно за теб, освен марката Asus, друго не съществува, защото явно не си имал друго, че да правиш сравнения. Хубаво е да се обосновеш, като дрънкаш глупости. Вземи се осветли малко по въпроса, преди да даваш прибързани отговори, които нямат грам покритие. cool.gif

Хаха, големия разбирач, отново се изказа неподготвен. Явно за теб, освен марката Asus, друго не съществува, защото явно не си имал друго, че да правиш сравнения. Хубаво е да се обосновеш, като дрънкаш глупости. Вземи се осветли малко по въпроса, преди да даваш прибързани отговори, които нямат грам покритие. cool.gif

Аз и Асус нямам. Имам си 17'' Samsung SyncMaster 757MB и си ми е много добре. И не можеш да ме обедиш, че Philips са добри. Миналата година лятото когато се интересувах бяха много зле и с много дефектни пиксели. Сега едва ли много са се променили нещата, а и при всички положения има по-добри предложения в този ценови диапазон.

Да, затова може би само Philips дават гаранция дори за един изгорял пиксел Perfect Panel, защото имат проблеми с изгорели пиксели, почти ме убеди да ти кажа. За цената също не си прав, явно не си погледнал моделите, които съм показал в темата, за да се убедиш, че цената е повече от добра за тези монитори, и като качество, по нищо не отстъпват на всеки друг в този ценови клас.

Добре, приемам че знаеш повече и се съгласявам, но си имам едно наум, че едва ли са се подобрили чак толкова много за по-малко от година. Филипс не бих си взел. И ако ми дадеш линк за някоя тема с предложен Филипс в нея ...

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Линкове можеш и сам да си намериш във форума, има поне три-четири теми, в които се предлагат монитори Philips. Да не говорим в Google колко такива теми има. Освен това не виждам връзката, масовия потребител си купува LG и Samsung, защото все по-рядко в големите хипермаркети се предлага качествена стока, наблага се на евтината и бързопродаваемата. И Техномаркет, и Технополис са претъпкани с корейска стока, и няма почти никакви други предложения. Едва вчера видях, че в Технополис са пуснали два модела Philips, даже единия съм го постнал в линковете. Други марки, като NEC, Belinea, JVC, Sony, ViewSonic, Sharp, Toshiba, HP няма. А те също имат добри попадения при мониторите, Sharp особенно. Вярно, че са по-скъпи, но не е в това въпроса. Повечето хора си купуват LG или Smasung, защото нямат избор, и не им се търси. И веднага естествено казват, че това което са си купили те, е най-перфектния избор. Е да, ама не е точно така. Винаги има по-добър избор, стига човек да търси повече, и да се информира повече.

Едва вчера видях, че в Технополис са пуснали два модела Philips, даже единия съм го постнал в линковете. Други марки, като NEC, Belinea, JVC, Sony, ViewSonic, Sharp, Toshiba, HP няма. А те също имат добри попадения при мониторите, Sharp особенно.

Къде гледа (не се заяждам, питам)? Тук в Люлинският Технополис е пълно със Sony и Philips. Bilienea също съм мяркал. В Метро има няколко модела ViewSonic и май един-два NEC. Останалите изброени не съм ги засичал. Пълно е с FujitsoSiemens, KTC, LG ... като има и хубави модели LG и Sony. А кое къде е сглобявано всички знаят ... това вече не е никакъв критерий, щото почти няма алтернатива.

Ами точно за Люлинския ти говоря, видях само два модела Филипс, Сони въобще не видях, ако е било пълно със Сони, едва ли щях да пропусна. Както и да е, прекалено много се отклонихме от темата. По вкус и цвет товарищ нет, както се казва. Важното е да има избор, останалото, всеки сам си решава. :rolleyes:

Абе, хора! Къде видяхте това SONY? Аз се спуках да търся монитор на SONY и няма и няма и накрая си взех SAMSUNG (не че съжалявам де...напротив! Но към SONY си се бях ориентирал като цяло).

Две забележки - първо игрите няма да се "разтягат", ако се пуснат на 16:10 резолюция. И второ - не всеки има видео карта за 1680х1050. :)

Ако самата игра поддържа Widescreen mode, да, ама доста от игрите нямат такава опция. А за видеокартата - даже и среден клас такава отпреди 2-3 години върши работа - аз съм с Radeon 9550 и нямам проблеми.

Ако самата игра поддържа Widescreen mode, да, ама доста от игрите нямат такава опция. А за видеокартата - даже и среден клас такава отпреди 2-3 години върши работа - аз съм с Radeon 9550 и нямам проблеми.

E новите поддържат. Старите могат да се направят: http://www.widescreengamingforum.com/wiki/...x.php/Main_Page .... но ти пожелавам проятна игра на Call of Duty 4 например с твойта 9550 на 1680х1050.

E новите поддържат. Старите могат да се направят: http://www.widescreengamingforum.com/wiki/...x.php/Main_Page .... но ти пожелавам проятна игра на Call of Duty 4 например с твойта 9550 на 1680х1050.

Мерси за линка, полезно е това (:

А колкото до Call Of Duty .. ще дойде време да сменя шкафа и ще я играя на 1680x1050 biggrin.gif

Но пък виж, C&C 3: Tiberium Wars тръгна на такава резолюция, вярно без детайли, ама тях и без това почти ги няма и на по-малка резолюция ..

И съжалявам за офтопика.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.