Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със записвачката

Featured Replies

Имам проблем със записа на ДВД носители. Лаптоп HP Pavilion DV 1310us. Запис на CD - няма проблем.

Когато поставя празен ДВД диск или не го разпознава изобщо, или ако го разпознае малко след началото на записа с НЕРО 6 ми изписва , че записа е провален поради :" power callibration error".

Възможно лие проблема да е в антиспай и антивирусните ми програми : spysweeper , avast. Надявам се да помогнете , защото вече доста диска съсипах, пък не са много евтини . :wors:

Благодаря много на всички, които се включиха и ми помогнаха. И най-вече на NightRaven, наистина всичко е било от този глупав IDE driver, ама сега всичко е шест! Мерси много още веднъж :yanim:

Имам проблем със записа на ДВД носители. Лаптоп HP Pavilion DV 1310us. Запис на CD - няма проблем.

Когато поставя празен ДВД диск или не го разпознава изобщо, или ако го разпознае малко след началото на записа с НЕРО 6 ми изписва , че записа е провален поради :" power callibration error".

Възможно лие проблема да е в антиспай и антивирусните ми програми : spysweeper , avast. Надявам се да помогнете , защото вече доста диска съсипах, пък не са много евтини . :)

Опитай:

1) с последната версия от 6-та серия (ако не си с нея). Линкът е даден някъде по-нагоре.

2) с друга програма за запис (дадени са по-нагоре)

3) с други носители (друга марка дискове)

4) провери случайно за драйверите, които съм описал

5) обнови фърмуеъра на писачката си

• 1 година по-късно...

Реших да не пускам нова тема...тази ми се струва подходяща. Имам проблем със смяната на записвачката на моя лаптоп.:rolleyes:

Лаптопа е марка Аhtec(няма и година), а записвачката- новата е Philips DS-8А1p ; старата-Sony DW-Q520A.

Проблема е че лаптопа не иска да тръгне с новата. :super: Излиза следния надпис:

"Reboot and Select proper Boot device or insert boot media in selected Boot device and press a key"

Предполагам че проблема е Master-Slave, обаче не виждам ни джъмпери ни чудо, много ви моля дайте ми съвет...при последния опит лаптопа се блокира, трябваше да маxна батерията че чак тогава взе да включва :question:

Така и не казваш какво искаш да направиш!?

Да заредиш системен диск от оптичното устройство, или просто не може да се прочете нищо от него?

Редактирано от pit (преглед на промените)

Искам само да сменя записвачката! sad.gif - но явно има конфликт с Master-Slave...и не знам как да "оправя" записвачката

power calibration error значи при мен проблема беше такъв, след като смених фърмуера на записвака НЕК 3551 А нищо не се получи въпреки че изчетох какви ли не всеобщи изказвания, най накрая отворих самата записвачка изчистих я с клечка за уши суха , и всичко вече е нормално. направи и ти същото, ако и почистването не помага, тогава май ще трябва нова

tonit: Провери дали някой джъмпер не трябва да се премести от еди клеми на други. Аз имах подобен прблем преди време обаче на настолен комп.

bbbisser: Ман имам абсолютно същата записвачка като твоята. До сега нямах проблем с нея, но от вчера започна да ми прави. Проблема е че не ми разчита диск правен с нея преди време. Диска съм го отварял много пъти преди и вчера исках, но записвачката просто не иска да го прочете. Разчита го като празен. Интересното е, че това го прави само под ХР. Имам и Уин 98 на компа и там няма никакви, ама никакви проблеми. Сложих последния излязъл фъруеър и пак не става. Някакви идеи? Не съм я отварял да я почиствам, защото само под ХР ми прави този проблем.

Редактирано от everman (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.