Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със записвачката

Featured Replies

Дисковете ми на 90 или 99% се прецакват, при положение, че записвам неща до 650 мб, моля помогнете - предварително благодария, ето и част от лога, на Нерото:

=== CDRom-Device-Map ===

HL-DT-ST CD-RW GCE-8525B E: CDRom0

=======================

AutoRun : 1

Excluded drive IDs:

WriteBufferSize: 24117248 (0) Byte

ShowDrvBufStat : 0

BUFE : 0

Physical memory : 127MB (130544kB)

Free physical memory: 17MB (17772kB)

Memory in use : 86 %

Uncached PFiles: 0x0

Use Inquiry : 1

Global Bus Type: default (0)

Check supported media : Disabled (0)

29.7.2005

CD-ROM (ISO)

00:10:53 #1 Text 0 File Isodoc.cpp, Line 6314

Iso document burn settings

------------------------------------------

Determine maximum speed : FALSE

Simulate : FALSE

Write : TRUE

Finalize CD : FALSE

Multisession : TRUE

Multisession type: : Start multisession

Burning mode : TAO

Mode : 1

ISO Level : 1 (Max. of 11 = 8 + 3 char)

Character set : ISO 9660

Joliet : TRUE

Allow pathdepth more than 8 directories : TRUE

Allow more than 255 characters in path : TRUE

Write ISO9660 ;1 file extensions : TRUE

00:10:54 #2 Text 0 File Burncd.cpp, Line 2946

HL-DT-ST CD-RW GCE-8525B

Buffer underrun protection activated

00:10:54 #3 Text 0 File Reader.cpp, Line 127

Reader running

00:10:54 #4 Text 0 File Writer.cpp, Line 122

Writer HL-DT-ST CD-RW GCE-8525B running

00:10:54 #5 ISO9660GEN -11 File geniso.cpp, Line 3309

First writeable address = 0 (0x00000000)

00:10:54 #6 Text 0 File Burncd.cpp, Line 3231

Turn on Track-At-Once, using CD-R/RW media

00:10:54 #7 Text 0 File DlgWaitCD.cpp, Line 269

Last possible write address on media: 359848 ( 79:59.73)

Last address to be written: 341711 ( 75:58.11)

00:10:54 #8 Text 0 File DlgWaitCD.cpp, Line 281

Write in overburning mode: NO (enabled: CD)

00:10:54 #9 Text 0 File DlgWaitCD.cpp, Line 2477

Recorder: HL-DT-ST CD-RW GCE-8525B;

CDR code: 00 97 27 28; OSJ entry from: Princo Corporation

ATIP Data:

Special Info [hex] 1: F0 00 80, 2: 61 1B 1C (LI 97:27.28), 3: 4F 3B 4A (LO 79:59.74)

Additional Info [hex] 1: 00 00 80 (invalid), 2: 00 80 00 (invalid), 3: 00 80 80 (invalid)

00:10:54 #10 Text 0 File DlgWaitCD.cpp, Line 447

>>> Protocol of DlgWaitCD activities: <<<

=========================================

00:10:54 #11 Text 0 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 830

Setup items (after recorder preparation)

0: TRM_DATA_MODE1 ()

2 indices, index0 (150) not provided

original disc pos #0 + 341712 (341712) = #341712/75:56.12

relocatable, disc pos for caching/writing not required/ required, no patch infos

-> TRM_DATA_MODE1, 2048, config 0, wanted index0 0 blocks, length 341710 blocks [HL-DT-ST CD-RW GCE-8525B]

--------------------------------------------------------------

00:10:55 #12 Text 0 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 1043

Prepare recorder [HL-DT-ST CD-RW GCE-8525B] for write in TAO

DAO infos:

==========

MCN: ""

TOCType: 0x00; Session Closed, disc not fixated

Tracks 1 to 1:

1: TRM_DATA_MODE1, 2048/0x00, FilePos 0 307200 700133376, ISRC ""

DAO layout:

===========

__Start_|____Track_|_Idx_|_CtrlAdr_|_RecDep__________

-150 | lead-in | 0 | 0x41 | 0x00

-150 | 1 | 0 | 0x41 | 0x00

0 | 1 | 1 | 0x41 | 0x00

341712 | lead-out | 1 | 0x41 | 0x00

00:10:55 #13 Text 0 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 1111

Removed 2 run-out blocks from end of track 1. Length: 341712 -> 341710.

00:10:56 #14 Phase 24 File dlgbrnst.cpp, Line 1832

Caching of files started

00:10:56 #15 Text 0 File Burncd.cpp, Line 4116

Cache writing successful.

00:10:56 #16 Phase 25 File dlgbrnst.cpp, Line 1832

Caching of files completed

00:10:56 #17 Phase 36 File dlgbrnst.cpp, Line 1832

Burn process started at 24x (3 600 KB/s)

00:10:56 #18 Text 0 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 2643

Verifying disc position of item 0 (relocatable, disc pos, no patch infos, orig at #0): write at #0

00:10:56 #19 Text 0 File Mmc.cpp, Line 21663

Set BUFE: Buffer underrun protection -> ON

00:14:35 #20 SCSI -1135 File Cdrdrv.cpp, Line 1436

SCSI Exec, HA 1, TA 0, LUN 0, buffer 0x03320000

Status: 0x04 (0x01, SCSI_ERR)

HA-Status 0x00 (0x00, OK)

TA-Status 0x02 (0x01, SCSI_TASTATUS_CHKCOND)

Sense Key: 0x03 (KEY_MEDIUM_ERROR)

Sense Code: 0x0C

Sense Qual: 0x00

CDB Data: 0x2A 0x00 0x00 0x04 0xB8 0x40 0x00 0x00 0x20 0x00 0x00 0x00

Sense Data: 0x71 0x00 0x03 0x00 0x00 0x00 0x00 0x0A

0x00 0x00 0x00 0x00 0x0C 0x00

00:14:35 #21 CDR -1135 File Writer.cpp, Line 311

Write error

00:14:35 #22 Text 0 File ThreadedTransfer.cpp, Line 228

all writers idle, stopping conversion

00:14:35 #23 Text 0 File ThreadedTransfer.cpp, Line 222

conversion idle, stopping reader

00:14:35 #24 CDR -201 File WriterStatus.cpp, Line 200

Invalid write state

HL-DT-ST CD-RW GCE-8525B\H1 T0

00:14:35 #25 TRANSFER -18 File WriterStatus.cpp, Line 200

Could not perform EndTrack

00:14:35 #26 Text 0 File Mmc.cpp, Line 16311

<HL-DT-STCD-RW GCE-8525B > start Close Session

00:15:06 #27 Phase 39 File dlgbrnst.cpp, Line 1832

Burn process aborted

Existing drivers:

File 'Drivers\ASPI32.SYS': Ver=4.60 (1021), size=25244 bytes, created 10.9.1999 г. 14:06:00

File 'Drivers\PXHELP20.SYS': Ver=2.03.28a, size=20640 bytes, created 14.7.2005 г. 10:44:08 (Prassi/Veritas driver for win 2K)

File 'Drivers\atapi.sys': Ver=5.1.2600.2180 (xpsp_sp2_rtm.040803-2158), size=95360 bytes, created 14.7.2005 г. 10:44:38 (Adapter driver for rec)

Registry Keys:

HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\WinLogon\AllocateCDROMs : 0 (Security Option)

Моля, обяснете ми как мога да се справя с проблема.Мерси, пак предварително !

Описанието на проблема е толкова изчерпателно,че блокира всички предложения.

Когато проблема е толкова сложен обикновено помага просто решение:почисти оптиката ръчно.От цигарения дим и прахоляка по оптиката се образува тънък филм и при запис лазера бие в него и сигнала се връща обратно,затова не могат да се пишат СД-та.При мен след почистване тръгна,дано и при теб стане!

Опитаи с друга марка носители Verbatim например

ако си записал над 200 диска също е възможно да е заминал лазера

друг вариянт е некоя програма (антивирусна) да батисва работата

спри всички и опитай пак дано стане

oпитаи DAO "Disc at once" вместо TAO "Track at once"

може да опиташ да инсталнеш нов win и да инсталнеш само неро там

ако и това не стане бягаи да ти я сменят докато е в гаранция

ако не е я продаи за сд на някои и си вземи LITE-ON

дано ти помогнах

Редактирано от saentist (преглед на промените)

• Автор

Ще се опитам да я почистя, ако не тръгне ще направя това, което си ми написал saentist, иначе заради този проблем на скоро преинсталнах win-a, но никаква промяна.Мерси, пак и на двама ви.

:bye:

То аз знам че нищо не знам,ама питам защото сега се уча :wors:

При CD,което е 790mb ,защо ми казва NERO-to 4e imam samo 700mb :wors:

И ми плюе дискчето :P :

:speak:

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

bo4man,

Пробвай да ъпдейтнеш фърмуера (нещо като BIOSа) на записвачката.

Не знам коя версия ти е, за да го видиш пусни Nero InfoTool.

От тази страница можеш да си свалиш последния - New firmware (ver.1.05) for only GCE-8525B(52X CD-RW Drive): http://us.lgservice.com >> Device Driver >> CD-ROM(Writer)

Ето какви са промените за различните версии ъпдейт на фърмуера на твоето устройство:

1.03 - This firmware update improves readability of CD-RW media and reduces noise.

1.04 - Improvement of recording quality for LG CD-R media (97m25s35f, 79:59.74)

1.05 - Improvement of recognition error for 500MB CD-R media

Как става:

1. Свали си файла GCE-8525B105(EW).zip

2. Прочети внимателно инструкциите в съпровождащия файл и особено: "Close all other programs including: screen saver, antivirus and/or power-down programs. (If these programs are not closed, they will try to engage the PC, during the update process, thus interrupting the update and damaging the drive)"

3. След като си направил всичко това, просто пусни EXE-то и изчакай докато ти каже "Restarting CDROM...." и "Complete". После рестартирай.

Успех!

• Автор

Почистих я, свалих и този дрвайвер... инсталнах го - промяна няма. sad.gif

И аз имах същият проблем до скора с такава записвачка и започнах от най простото демек почнах да слагам по стари версии на Нерото докато не заработи с тази - Nero 6 Ultra Edition 6.3.1.25 и от вече два месеца не ми е прецаквала дискове а работя с нея от две години и са минали над 350 диска през тази записвачка.Дано де се оправи по този начин.Успех.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Бях на моренце и сега се врънах това, което ми каза STR_TheEnD, стана.. сложих тази по-стара версия на Нерото и вече ми записа 3-4 диска без проблем - благодаря ти и на теб и на другите за помоща :P

• 2 седмици по-късно...

Хм, странно, защото аз също съм имал подобни проблеми със същата записвачка, но не и ночно този. Моите проблеми бяха свързани с рерайтабълите и изчезнаха след ъпдейтване на фърмуера, даже бях пуснал някъде тема за това в тоя подфорум (която с времето остаря и изчезна :) ) Иначе внимавай с изискванията за ъпдейтването, защото записвачката може да се прецака. Пише ги в ридмето към зипа със ъпдейта. Иначе като гледам моите и вашите проблеми с тия записвачки все повече започвам да си мисля, че LG-тата не са най-добрия избор като записвачки. Виждал съм 3-4 PHILIPS-а как работят и направо съм впечатлен - ако ще си взимам нова записвачка ще е такава.(Това всъщност няма да стане скоро защото...... not enought industrial funds :) )

И аз да споделя - то е казано: Ако не е развалено, не го поправяй ( ако пък е развалено - скапи го съвсем). Това е във връзка с фърмуера; имах една писачка, която по едно време спря да записва - било то с Nero, XP Burner Pro и т.н. под Уиндоус, под Линукс ... ъпдейтнах фърмуера и ... спря даже да чете дискове. Извод: каквото си е калпаво, не можеш да го оправиш.

ПС. Въпросната писачка беше LiteOn, все още в гаранция, смениха ми я с друга от същата серия - пак греда. Накрая друга серия и оттогава нямам грижи ...

ППС. Наскоро пак си взех LiteOn, засега е пушка :-)

• 1 година по-късно...

Здравейте. Имам същия проблем като този на bo4man. Мисля да подновя този firmware, но ме е страх да не повредя записвачката си. Има ли такава опасност наистина ? Мога ли да я повредя ? Изтеглих си файла, но какво ще ме посъветвате ? Не съм много вещ в тези неща, помогнете ми плс.

Иначе проблема ми е същия. Изписва ми HL-DT-ST CD-RW GCE - 8527 B Invalid Block address

Този проблем ми го прави от скоро, точно днес ми трябва много записвачката, а не мога да запиша нищо sad.gif

Записвачката ми е LG. Мисля, че стана ясно, но да кажа все пак.

Здравейте. Имам същия проблем като този на bo4man. Мисля да подновя този firmware, но ме е страх да не повредя записвачката си. Има ли такава опасност наистина ? Мога ли да я повредя ? Изтеглих си файла, но какво ще ме посъветвате ? Не съм много вещ в тези неща, помогнете ми плс.

Иначе проблема ми е същия. Изписва ми HL-DT-ST CD-RW GCE - 8527 B Invalid Block address

Този проблем ми го прави от скоро, точно днес ми трябва много записвачката, а не мога да запиша нищо sad.gif

Записвачката ми е LG. Мисля, че стана ясно, но да кажа все пак.

А пробва ли решението, което е проработило при bo4man (по-конкретно друга версия на Nero-то - Nero 6 Ultra Edition 6.3.1.25) :speak: ...

Иначе, ако това не помогне, може и да си ъпдейтнеш фърмуеъра, но трябва да внимаваш да няма разни програми, включени на заден фон (примерно антивирусна, скрийнсейвър и т.н.)...

А пробва ли решението, което е проработило при bo4man (по-конкретно друга версия на Nero-то - Nero 6 Ultra Edition 6.3.1.25) :speak: ...

Иначе, ако това не помогне, може и да си ъпдейтнеш фърмуеъра, но трябва да внимаваш да няма разни програми, включени на заден фон (примерно антивирусна, скрийнсейвър и т.н.)...

Исках да пробвам, но не намерих точно тази версия на програмата sad.gif

Standard Edition от сайта на Nero :speak: ...

Благодаря ти, но линка май не е читав. Писах в съответния раздел, дано ми намерят работещ линк, аз търсих, но неуспешно. Иначе си ъпдейтнах firmware, но проблема си остана sad.gif

Пак съм аз...вече ми е неудобно, че ви занимавам. Проблема си остана след като си инсталирах тази версия на Неро, пробвах и с други програми, ъпдейтнах си firmware-a, но проблема си остава sad.gif Интересното е, че може да записва CD-RW, а обикновено CD-R, не ще...вече не знам какво да правя..може би трябва да се обърна към специалист ?

Като сме на тема записвачки аз съм с LG DVD 4082B след 2 г. ползване се скапа

не иска да чете, почистих лещата но нищо, май ще трябва нова. Така че, ако някой има опит с някоя

DVD записвачка нека каже, или да препоръча марка и модел.

P.S. през 2000 си купих CD записвачка HP записал сам над 500 диска и още работи

Пак съм аз...вече ми е неудобно, че ви занимавам. Проблема си остана след като си инсталирах тази версия на Неро, пробвах и с други програми, ъпдейтнах си firmware-a, но проблема си остава sad.gif Интересното е, че може да записва CD-RW, а обикновено CD-R, не ще...вече не знам какво да правя..може би трябва да се обърна към специалист ?

Ъпдейтването на фърмуеъра - добре. Ето още предложения:

- можеш да опиташ с най-новата 6-ца на Nero, която според мен е най-доброто, което немците са правили (не че е нещо невиждано, де): Nero 6.6.1.4 (33MB). Преди да го инсталираш, за всеки случай, деинсталирай предното и почисти папките и регистрите.

- можеш да опиташ с някоя друга програма за запис: ONES 2.0.330 (5.8MB, 30 дневен пробен период), Sateira CD&DVD Burner 2.52 (3.5MB, 7-дневен пробен период), Small CD-Writer 1.33 (380KB, безплатна);

- можеш да опиташ да смениш носителя - да запишеш на някоя друга марка дискове;

- увери се, че наистина нямаш други активни програми, които да бъркат работата на програмата за запис;

- и все пак подозирам глупавите IDE драйвери на дадения производител на дъното. Ако си с дъно с чип на SiS, VIA или nVidia, то е много вероятно да имаш инсталирани отделни драйвери за IDE канала. Ако си с nVidia дъно, можеш директно да махнеш само този конкретен драйвер. Отвори Add or remove programs, намери nVidia Drivers и се опитай да деинсталираш. Трябва да се появи прозорец, който да пита кои драйвери да се деинсталират. Избираш Remove only the following, слагаш отметка на SW IDE драйвера и кликаш Remove. Рестартираш. Ще бъдат върнати оригиналните драйвери на Microsoft.

Ако си с VIA или SiS, то също потърси в Add or remove programs за драйверите им и провери дали можеш да махнеш само дадения IDE драйвер. Ако няма опция за отделно премахване, деинсталирай всички и инсталирай наново, като НЕ слагаш IDE драйвера.

- за всеки случай да спомена: писачката е редно да е сама на втория IDE канал и да е Master. Ако нямаш други писачки, имаш само един хард диск и писачката ти не е Secondary Master, направи я да бъде.

Като сме на тема записвачки аз съм с LG DVD 4082B след 2 г. ползване се скапа

не иска да чете, почистих лещата но нищо, май ще трябва нова. Така че, ако някой има опит с някоя

DVD записвачка нека каже, или да препоръча марка и модел.

P.S. през 2000 си купих CD записвачка HP записал сам над 500 диска и още работи

Просто провери следните теми, там се е изписало немалко по въпроса:

Тема #1

Тема #2

Тема #3

Тема #4

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Благодаря ти за съветите. :down: Значи аз потърсих тези драйвери (с дъно на nVidia съм) в Add/Remove Programs, но намерих само nVidia Display Drivers дали са тези или това е за видеокартата само ? И имам още един въпрос. Може ли да ми разясниш това:

- за всеки случай да спомена: писачката е редно да е сама на втория IDE канал и да е Master. Ако нямаш други писачки, имаш само един хард диск и писачката ти не е Secondary Master, направи я да бъде.

Имам само една писачка и един хард, от къде мога да разбера дали е Secondary Master и ако не е да я направя ? Предварително благодаря :yanim:

Благодаря ти за съветите. :) Значи аз потърсих тези драйвери (с дъно на nVidia съм) в Add/Remove Programs, но намерих само nVidia Display Drivers дали са тези или това е за видеокартата само ? И имам още един въпрос. Може ли да ми разясниш това:

Имам само една писачка и един хард, от къде мога да разбера дали е Secondary Master и ако не е да я направя ? Предварително благодаря :baby:

Погледни записвачката отзад - там където е лентовия кабел. До него има малък куплонг с щифтове. На два има перемичка за комутация. Прочети къде е Master iи къде Slave. Това е процедурата и премести перемичката на Secondary.

Погледни записвачката отзад - там където е лентовия кабел. До него има малък куплонг с щифтове. На два има перемичка за комутация. Прочети къде е Master iи къде Slave. Това е процедурата и премести перемичката на Secondary.

Перемичка е руска дума и значи окъсител, мост.В случая е получила известност като джъмпер.Представлява малък цветен пласмасов щифт, а вътре в него медна пастина.

Поздрави и добро утро, с пожелания за успешен ден

Понякога и най-добрите хора се налага да изживеят най-лошите си дни.

Благодаря ти за съветите. :wors: Значи аз потърсих тези драйвери (с дъно на nVidia съм) в Add/Remove Programs, но намерих само nVidia Display Drivers дали са тези или това е за видеокартата само ? И имам още един въпрос. Може ли да ми разясниш това:

Имам само една писачка и един хард, от къде мога да разбера дали е Secondary Master и ако не е да я направя ? Предварително благодаря :)

Ако не можеш да се оправиш с кабелите отзад на записвачката, алтернатива е да изтеглиш и инсталираш това и като го стартираш, в Configuration таба ще си пише - или направо под едното от двете (Primary IDE Channel, Secondary IDE Channel) ще си пише кода на записвачката, или ID 0 и 1 са на Primary IDE Channel, а ID 2 и 3 - на Secondary IDE Channel...

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

Благодаря ти за съветите. :clap: Значи аз потърсих тези драйвери (с дъно на nVidia съм) в Add/Remove Programs, но намерих само nVidia Display Drivers дали са тези или това е за видеокартата само ?

Колегите се погрижиха за IDE каналите. Аз ще се опитам да отговоря на този ти въпрос. Това са драйверите само за видео картата. Липсата на nVidia Drivers най-вероятно означава, че не си инсталирал драйвери за дъното. Ако е така, то е крайно време да инсталираш такива.

Отвори тази страница и изтегли съответните драйвери - в първото квадратче избираш Platform / nForce Drivers, после избираш конкретната платформа, която имаш nForce 1/2, 3 или 4 и накрая операционната система.

Като инсталираш драйверите инсталацията трябва да те попита дали искаш SW IDE драйвера. Отказваш.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.