Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интернет термини

Featured Replies

Здравейте :)

В работата ми на енигматик понякога ми се налага да ползвам термини от нета,ама шефа все вика покажи го,донеси го-той знае че съществува такова "животно",проблема е в определението

А и те са си специфични сами по себе си и ги няма в речника за чуждите думи

Предлагам в тая тема да си направим един такъв речник

Ще ви бъда много благодарна за помощта,приятели

cool.gif

Като за начало ви давам няколко да мислите - тракер,сървър,торент,емотикони

Скоро писах модератор=член на интернет форум - става ли :clap:

Определенията трябва да са кратички и разбираеми,както казва един бос на голям вестник-за прости хора бе

Здравейте :)

В работата ми на енигматик понякога ми се налага да ползвам термини от нета,ама шефа все вика покажи го,донеси го-той знае че съществува такова "животно",проблема е в определението

А и те са си специфични сами по себе си и ги няма в речника за чуждите думи

Предлагам в тая тема да си направим един такъв речник

Ще ви бъда много благодарна за помощта,приятели

cool.gif

Като за начало ви давам няколко да мислите - тракер,сървър,торент,емотикони

Скоро писах модератор=член на интернет форум - става ли :clap:

Определенията трябва да са кратички и разбираеми,както казва един бос на голям вестник-за прости хора бе

модератор е по-скоро човек, който се грижи да се спазват правилата на които е подвластен един форум (нямам време за късо определение :-)

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Google може да даде отговор на 99.9% от въпросите в тази насока. Наистина отговорите ще бъдат на английски, но с малко повече желание може да се дефинират и на български.

• Автор
Google може да даде отговор на 99.9% от въпросите в тази насока. Наистина отговорите ще бъдат на английски, но с малко повече желание може да се дефинират и на български.

Мда знам,само че съм учила руски едно време,английския го знам колкото да си изям боя

• Автор
www.google.ru ? :P

ohmy.gif

Ама това да не ти е здравствуй или досвиданья-то това са специфични термини

biggrin.gif

Да беше дал едно определение на модератор-на български

:)

Предвид че май няма точно определение, можем да кажем че модератор е потребител с повече правомощия в даден сайт от обикновенните потребители.. обикновенно те се дават от собственика на сайта който има абсолютните пълномощия за своя сайт, тоест да прави каквото му скимне с него, за всеки сайт правомощията на модераторите са различни, в някои сайтове те могат да променят дори самия сайт( да променят кода му).... Общо взето хора с повече правомощия от обикновенните регистрирани потребители, те могат да следят всеки, да четат дори личните им съобщения....

Абе мамата си трака с тия модератори ;):P Ако не са хора на място сайта страда доста хихихихи

П.С А как обичам да дразня някои от тях нямаш си и на представа :)

Редактирано от Devians (преглед на промените)

Предвид че май няма точно определение, можем да кажем че модератор е потребител с повече правомощия в даден сайт от обикновенните потребители.. обикновенно те се дават от собственика на сайта който има абсолютните пълномощия за своя сайт, тоест да прави каквото му скимне с него, за всеки сайт правомощията на модераторите са различни, в някои сайтове те могат да променят дори самия сайт( да променят кода му).... Общо взето хора с повече правомощия от обикновенните регистрирани потребители, те могат да следят всеки, да четат дори личните им съобщения....

Абе мамата си трака с тия модератори ;):P Ако не са хора на място сайта страда доста хихихихи

А как не можеш да обясняваш....

@haidukpikaso, моето не ти ли хареса?

А как не можеш да обясняваш....

@haidukpikaso, моето не ти ли хареса?

МИ немога, аз не съм даскал, макар че понякога се налага :P;)

Я сега ти обясни вкратце другите неща на хайдукпикасо , виждам че си запознат добре ;) Аз ще си трая и понякога допълвам :)

• Автор

Благодаря ти ;)

Аз знам какво е модератор-не мога да го определя за кръстословиците sad.gif

Но сайт може да си направи всеки-аз,ти-без форум-тогава в него няма администратори,модератори

Та затова сайт не е правилното определение,така мисля

Ние,енигматиците,с години търсим определението на някоя дума-последно беше атаман-та той не бил казашки главатар,той е казашки предводител-та такива ми ти работи

МИ немога, аз не съм даскал, макар че понякога се налага :):P

Да дадеш добро и кратко определение си е дарба (може и даскалска да се нарече, макар че то си е призвание).

haidukpicaso, по принцип, наименованието "модератор" не е измислено за интернет форумите, а е взето поради сходните функции, което лицето натоварено с тази задача изпълнява.

Определението за модератор е следното:

Лице, което организира, ръководи и провежда дадено обучение или дискусия,като  насочва процеса и дискусиите.

определението съм го взел от Речник на основните термини в сферата на обучение на възрастни,съобразени с терминологията, използвана от CEDEFOP

edit: ето, с ostavime мислим по сходен начин :sobbing:

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Чудно ми е защо свързвате модераторите само с форуми?!

Явно по подразбиране заради калдата :sobbing::angry:

А ето какво намерих в руската википедия ...

У этого термина существуют и другие значения, см. Модератор (значения).

Модера́тор (от лат. moderātor — возглавляющий группу) — человек, имеющий более широкие права по сравнению с обыкновенными пользователями на общественных сетевых ресурсах (чатах, форумах, эхоконференциях), в частности, хотя бы одно из трёх прав:

* право стирать чужие сообщения;

* право редактировать чужие сообщения;

* право банить пользователей.

Теоретически, модератор отвечает за соблюдение установленных норм поведения. Однако недобросовестные модераторы стирают сообщения или банят пользователей по своему произволу, такое поведение, как правило, наказывается администрацией; термин «модератор» отражает права, а не поведение.

Точное определение понятия «модератор» и список его прав зависит от сетевого ресурса

Тоест модератор означава човек оглавяващ дадена група... но както винаги латинските наименования придобиват нов смисъл в технологиите :)

• Автор
haidukpicaso, по принцип, наименованието "модератор" не е измислено за интернет форумите, а е взето поради сходните функции, което лицето натоварено с тази задача изпълнява.

Определението за модератор е следното:

Лице, което организира, ръководи и провежда дадено обучение или дискусия,като  насочва процеса и дискусиите.

определението съм го взел от Речник на основните термини в сферата на обучение на възрастни,съобразени с терминологията, използвана от CEDEFOP

edit: ето, с ostavime мислим по сходен начин :P

Много ви благодаря :baby:

И това знам-какво да пиша-лице,което модерира-като специалист по анатомия,работник в ковачница и т.н. хмм тъпо

А определението трябва да е най-много 6 реда в квадратче х 11 знаци на ред sad.gif

Нали нещо ново трябва,съвременно-към това се стремим

Шериф на форум - е stilrex уби ме - екстра

;)

Много ми хареса-ще го пробвам ама в кавички

А за емотикони-интернет човечета става ли :)

А за емотикони-интернет човечета става ли :)

средство за изразяване на емоция в нета :P

Със сигурност не бих го обяснил така (звучи някак си супер "дървено"), както ти се опитваш. Прояви малко въображение. Нещо от сорта на: Емотиконите са малки картинки, с които участниците (в разговор, коментар или каквото и да било) се изразяват различни чувства, състояния, жестове, емоции и т.н.

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

Със сигурност не бих го обяснил така (звучи някак си супер "дървено"), както ти се опитваш. Прояви малко въображение. Нещо от сорта на: Емотиконите са малки картинки, с които участниците (в разговор, коментар или каквото и да било) се изразяват различни чувства, състояния, жестове, емоции и т.н.

...с които участниците в електронна конумикация изразяват различни чувства...

???

П.П. чувства=емоции (почти)

Това ми напомня на: Почти съм го вкарал, ама не съвсем. хахаха

Е то не може х.. до края и душата в рая

Може бе, може :whist:

Иначе въпроса ти не го разбрах, ама това са подробности. Пропускаме ги. Не задълбавай сега моля ти се.

П.С. Умрем да заврим, па като заврим... умрем. хехехе

Може бе, може :whist:

Иначе въпроса ти не го разбрах, ама това са подробности. Пропускаме ги. Не задълбавай сега моля ти се.

П.С. Умрем да заврим, па като заврим... умрем. хехехе

Идеята ми беше че вероятно моето определение е по-кратко и по-общо :-)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.