Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интернет термини

Featured Replies

модератор е:

- контрольор

- надзирател

- подуправител

- заядлица

модератор е:

- контрольор

- надзирател

- подуправител

- заядлица

управител не е ли по-точно? и заядливец, нешо твоята дума не ми звучи на български :-))

Ааааа модератор наистина няма точно определено ...обяснение

аз модератор като чуя първата ми асоциация ми е с модератор на форум о.О

По нашенски казано и на разбираем език

Модератор- на шефа подчинения дет му дали някви права

biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

управител не е ли по-точно? и заядливец, нешо твоята дума не ми звучи на български :-))

е управител ще е админа

в селото в което съм роден му викат заядлица, чат ли си?

• Автор

Ценно-модератор=подуправител на форум -мда-то си е така де факто-точно три реда в квадратчето :wors:

На интернет форум ли само-че шефа ще каже на какъв пък форум :whist:

Супер,и "шериф" на форум ще пробвам-за един друг вестник-ама там читателите май няма да се сетят

Пък за тия емотикони дали имало един-в смисъл дали можем да пишем емотикон,единствено число-че що да не може-то едно човече нали е един емотикон

Аз понеже съм зле с английския та да не се изложа и му казах мне знам,ще питам аверчетата

:wors:

Ценно-модератор=подуправител на форум -мда-то си е така де факто-точно три реда в квадратчето :P

На интернет форум ли само-че шефа ще каже на какъв пък форум ;)

Супер,и "шериф" на форум ще пробвам-за един друг вестник-ама там читателите май няма да се сетят

Пък за тия емотикони дали имало един-в смисъл дали можем да пишем емотикон,единствено число-че що да не може-то едно човече нали е един емотикон

Аз понеже съм зле с английския та да не се изложа и му казах мне знам,ще питам аверчетата

:)

haidukpikaso, управител е по-точно, да се прави разлика от собственик. Няма проблем емотикон да е в единствено число :-)

Емотиконите са малки картинки, с които участниците (в разговор, коментар или каквото и да било) се изразяват различни чувства, състояния, жестове, емоции и т.н.

Да, ама става много за кръстословица, не мислиш ли?

:)

По принцип се превжда в ж.р.-икона, т.е. става емотикона или емотиконка на галено. Май емотикон не идва добре

• Автор
Да, ама става много за кръстословица, не мислиш ли?

По принцип се превжда в ж.р.-икона, т.е. става емотикона или емотиконка на галено. Май емотикон не идва добре

Е ако на английски е женски род,значи емотикон не може

Видя ли-хич не е лесно,особено като не знаеш и езици

sad.gif

Иконка в интернет,изобразяваща емоции-това измислих най-кратко,по-кратко не става от това

Е ако на английски е женски род,значи емотикон не може

Видя ли-хич не е лесно,особено като не знаеш и езици

sad.gif

Иконка в интернет,изобразяваща емоции-това измислих най-кратко,по-кратко не става от това

Не е задължително да е икона, може да е само комбинация от символи, например :-)

• Автор

Моля ви,дайте ми определение за банер,банери

;)

Ама ти наистина ли?

Толко ли не може да ти роди главата едно простичко определение от сорта на: рекламна лента или лента за декорация, или каквото се сетиш!

Модератор - фатмак (старшина) във форум.

Емотикон - малка картинка в интернет

Аватар - лична картинка във форум

Банер - Досадна реклама в интернет

Сървър - Главен компютър.

Още?

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Банер - Досадна реклама в интернет

ХАх 10 точки за определението :) .Не мисля че ще се намери по-добро от него.

@ haidukpikaso с познания само в руския език и работа като твоята....голяма воля се изисква. Как се справяш? Източникът на информация на почти всички(google) не дава много резултати на български.Но от друга страна аз не го и мъча много и се задоволявам и с тези на английски.

• Автор
ХАх 10 точки за определението :) .Не мисля че ще се намери по-добро от него.

@ haidukpikaso с познания само в руския език и работа като твоята....голяма воля се изисква. Как се справяш? Източникът на информация на почти всички(google) не дава много резултати на български.Но от друга страна аз не го и мъча много и се задоволявам и с тези на английски.

И на мен ми хареса-досадна-е това е думичката,която липсваше

;)

Както спам-нежелани реклами в електронната поща-това ще го пишем досадно-дано шефа го хареса

Иначе се справям,вече 12 години това е моя професия,която обожавам и работя с удоволствие

Може би и защото съм и Стрелец любознателен,та всеки ден научавам нещо ново

Имам доста речници,енциклопедии,но излизат много съвременни думички-ей като тия интернет термини

Питаме,разпитваме,обсъждаме-докато намерим най-точното определение,и колкото се може по-кратко

Не знам дали помните класическите кръстословици-в тях определението не е в квадратче,а заедно с другите-водоравно и отвесно-та при тях можеше се пише и по-дълго,сега при този тип "сканди" вече сме ограничени

• 4 седмици по-късно...

Супер професия си имаш.Направо си късметлийка.С голям интерес прочетох темата.Аз отдавна не решавам кръстословици,защото бяха станали по едно време всички с еднакви въпроси,та чак ги научавах наизуст,но като чета тук,май вече има хора като теб да накарат всички любители на кръстословиците да им е интересно да ги решават. :P

И на мен ми хареса-досадна-е това е думичката,която липсваше

:P

А на мен точно думата досадна не ми харесва, защото макар и в определен контекст да дефинира думата не предава точното й значение. Освен това говори за известна пристрастност. Помисли си пак

• Автор
Супер професия си имаш.Направо си късметлийка.С голям интерес прочетох темата.Аз отдавна не решавам кръстословици,защото бяха станали по едно време всички с еднакви въпроси,та чак ги научавах наизуст,но като чета тук,май вече има хора като теб да накарат всички любители на кръстословиците да им е интересно да ги решават. :P

Благодаря ти за милите думи ;)

Еднакви са тези,които се правят с програма,компютърна-то миксер там и бърка какво си му сложил

Ние,енигматиците,работим с речници,енциклопедии и какво имаме и у главите де-на компа само ги набираме готовите

Щастлива съм-че ме приеха,че повярваха в мен

Това е едно затворено общество,в което не пускат никого

Точно заради запазването на чистотата-на езика ни,на всичко

Раздавам се цялата за професията си,всеки ден уча нови и нови неща-това е Вселена необятна

Здравейте :P

В работата ми на енигматик понякога ми се налага да ползвам термини от нета,ама шефа все вика покажи го,донеси го-той знае че съществува такова "животно",проблема е в определението

А и те са си специфични сами по себе си и ги няма в речника за чуждите думи

Предлагам в тая тема да си направим един такъв речник

Ще ви бъда много благодарна за помощта,приятели

cool.gif

Като за начало ви давам няколко да мислите - тракер,сървър,торент,емотикони

Скоро писах модератор=член на интернет форум - става ли :rolleyes:

Определенията трябва да са кратички и разбираеми,както казва един бос на голям вестник-за прости хора бе

Доста задъбахте за термина модератор.Ето от тук можеш да си съставиш определението за торент

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.