Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Човека в торсионните полета и Бог

Featured Replies

Наскоро четох една книга, която ми направи особено силно впечатление. Книгата се казва “Физика на вярата” и е строго научна, като в нея се обясняват особеностите на информацията и съзнанието, разглежда се съществуването на човека в торсионните полета- носители на информацията, съобщават се сензационни факти, предимно от руски учени.

През 1985 година група изследователи от отдела по теоретични проблеми на АН на СССР, под ръководството на П. П. Гаряев, е работила с препарати, получени от клетъчни ядра, извлечени от кокоши ембриони. Учените не се решили да влязат в генетичния код на човека, още повече, че принципното устройство на генетичния апарат във всички живи същества е еднакво.

Като разрушавали ядрата, учените извличали носителя на наследствеността- молекулите на ДНК и като ги изследвали, посредством осветяването им с лазарен лъч. Отразявайки се в тях, светлината се разсейвала. Измервали нейния спектър с високо чувствителни уреди и получавали спектрални картини. По спектъра на светлинното разсейване можело да се съди и за звуците, идващи от ядрата. Нали те извършват трепетливи движения, които предизвикват акустични вълни. Но същите тези движения предизвиква и играта на отразената светлина. Затова спектрите на звука и светлината съответстват точно един на друг. Образно казано, под въздействието на лазера, ядрата не само танцуват, но и пеят. И спектрометърът може да запише техния “концерт” на своеобразен видеомагнетофон.

Когато снимали спектъра на разсейване на неповредени ядра, те дружно “пеели химна на живота” на ниски честоти. Но когато ядрата били подлагани на неблагоприятни въздействия(с лазер), генетичният апарат започвал “пронизително да пищи” в ултразвуковия диапазон, като че изпращало сигнали SOS.

Тези викове започвали по време на нагряването на ядрата. При температура от 40 до 42 градуса те се “оплаквали”, че “им е много зле”. А при по- нататъшно нагряване се топели течните кристали, на които е записана наследствената информация ДНК. В тях се изтривали програмите за развитие на организма. Това, което оставало от молекулите на наследствеността, звучало като мъртва материя- хаос от звуци.

Веднъж случайно учените измерили спектъра на “празно” място, на което току- що имало препарат ДНК, а сега- чиста епруветка. Какво било учудването им, когато лъчът на лазера се разсеял, все едно че се е натъкнал на невидима преграда. Получил се такъв спектър, все едно в “празното” пространство, както преди, се намирали загиващите молекули ДНК. “Празното” място не само разсейвало светлината, но и звучало, като че ли молекулите ДНК, които вече ги нямало там, надигат глас. Те били силно “развълнувани” и , както казват учените, “викали от болка и ужас, предизвикани от разрушаването на клетъчните ядра.”

Старателно измили епруветката и повторили експеримента. Празнотата “ридаела” както преди, сякаш била пълна с умиращи ядра.

Звуковите и светлинните ефекти не изчезвали в продължение на много дни. Изглеждало, че в епруветката е заседнал някакъв фантом на смъртта.

Многогодишните и разностранни изследвания позволили на учените да разберат всичко и да обяснят ставащото.

По време на топенето на ядрата(на насилствената смърт) става енергоинформационен взрив, пораждащ вълнови концентрат от енергия- торсионно поле. Спиновете на елементите на физическия вакуум в епруветката се ориентират по спиновете на това мощно поле, създадено от за загиващите ядра, като повтарят структурата му. Образува се фантом, който се съхранява доста дълго и се оказва привързан към мястото на гибелта.

Спектрометърът регистрирал фантома точно 40 дни- именно след такъв срок правят помен за умрелия. След това плътните обвивки на фантома се разпадат, остават разредените, състоящи се от свръх леки частици, за чиято регистрация са нужни по- чувствителни уреди.

Подобни резултати са получени от американски физици, под ръководството на Робърт Пекора, през 1990г. и от японски учени, под ръководството на проф. Ямамото, през 1992г.

Старателните изследвания на свойствата на фантомите, които се образуват в резултат от гибелта на клетките на наследствеността, довели до сензационни изводи.

Преди всичко, учените проверили фантома за биологическа активност. В празна епруветка с фантом сложили пресни, неразрушени ядра. Техните ДНК започнали да се държат като разтопени. Започнали да “пищят”, като че ли също ги убиват. При здравите ядра спектърът станал като у загиващите. Това означава, че фантомът е биологически активен. Той може да поврежда полевата защита на здравите молекули, да влияе на записаните в тях генетични програми. Например, ако медиците се опитват да убият в организма на болния причинителите на болестта, то се образуват техни фантоми, които могат да повреждат молекулите на наследствеността на здравия човек- лекаря, роднината, грижещия се за болния и т.н. В резултат на това, генетичният му апарат ще започне да дава неестествени програми. В организма няма причинители на болестта, но той се бори с техните фантоми, които причиняват същите симптоми, като причинителите. И най-ужасното е това, че генетичният апарат на човека, подложен на действието на фантомите, може така да се разстрои, че по неговите команди организмът сам ще синтезира причинителите на болестта. От такъв вълнови способ често се заразяват лекарите, независимо от най-старателните предпазни мерки.

Изследователите отишли по-нататък в своите изследвания и открили, че по време на убийство също става енергоинформационен взрив: от човека се отделя фантомът на генетичния му апарат. Той поврежда генетичния апарат на убиеца(отмъщава), като предизвиква тежки психо-соматични разстройства. Ако телесните болести не го надвият, то той е застрашен от безумие и самоубийство. Не случайно Достоевски твърди, че убиецът започва да получава наказание от момента на престъплението.

Оказва се, обаче, че убиецът обрича своя род на израждане. Повреденият му генетичен апарат произвежда подобни на себе си. Потомците на убиеца ще боледуват, ще се пропиват, ще полудяват, ще завършват със самоубийство по “неизвестни” на науката причини.

Не по-малко страшно престъпление от обичайното човекоубийство е абортът. Много хора знаят, какво представляват фантомните болки: кракът е отрязан, но в лощо време “празното” място започва да боли, като че ли там е болният крайник. Оказва се, че нещо подобно става, когато убиват бебето в утробата на майката. Когато вакуумната помпа разкъсва тялото на плода на части, се образува негов фантом, който остава в матката, колкото и да са я изчистили лекарите. Биологичната активност на този фантом е толкова голяма, че той изкривява генетичния апарат на жената, а после и на мъжа, който ще има полова близост с нея. Макар че след четиридесет дни плътният скелет на фантома се разпада, това време е достатъчно, за да се образува вълнова рана в матката, която за разлика от телесната не зараства. Ако жената пак зачене и зародишът се прикрепи към болното място, то детето й ще бъде обречено на тежки болести и преждевременна смърт. Даже ако му провърви и се прикрепи към “здраво” място, то все едно ще получи увреждащо действие, само че по-слабо. Защото след разпадането на плътния скелет, остават фините обвивки на фантома.

“Фантомът на бебето цял живот ще се “жалва” на майката от нещастната си участ,- казва Гаряев,- “ще разказва” за нея на по-младите си братя и сестри, на баща си и на другите мъже, които ще го “посетят”.Само че своите речи то ще произнася на езика на генетичните кодове, които причиняват разтройство на душата и телата на всички, които го слушат.”

Последствията от аборта са доста по-силни, отколкото въздействието на физическите тела. Защото плодът е вместилище за Духа, Душата, които се грижат за него, докато очакват въплащаването си във физическото тяло. В тази връзка си струва да бъде спомената една удивителна история.

Една бременна млада жена очаквала развод с мъжа си. Представяйки си очакващите я трудности във връзка с раждането на детото, тя се решила на аборт. През нощта, в навечерието на предстоящата операция, й се присънил сън. Вече облечена, готвейки се да тръгва, тя погледнала за минутка в стаята си. В потока светлина, изливаща се от огромния прозорец, каквито има само в старите петербургски жилища, стояла слабичка, стройна девойка, цялата в бяло. Крехка, изящна, почти прозрачна, сложила молитвено ръце на гърдите си, тя гледала влязлата жена. От огромните й очи течели сълзи. На лицето й имало толкова мъка и отчаяние, че жената, събуждайки се, веднага решила:”Няма да отида!” Роденото момиченце нарекли Вера.

Минали седемнадесет години. Верочка, която се приготвяла за училищния абитуриентски бал, красива, въздушна, с бяла рокля, се въртяла пред огледалото. Майката погледнала в стаята и –примряла: в потока слънчева светлина, изливаща се от огромния прозорец, стояла същата онази тъничка девойка, цялата в бяло, но с щастливи очи. Майката не била на себе си. Дъщерята забелязала това и изтичала към нея, сложила я да седне, тогава майката й разказала всичко, което така чрко изплувало в паметта й. “Дъще! Ами нали твоята Душа дойде при мен! Какво щастие е, че не я погубих!”

Минали години. Верочка станала очарователна делова жена, която във всичко се придържала към високо нравствения принцип:”След като Господ ми е дал възможност да се родя, значи трябва да направя на земята нещо, с което да не ме е срам да отида при Бога.”

Може би няма богове само в твоя свят. Погледни и в другите светове - може би ще откриещ нещо, което нямаш.

Боговете съществуват само в представите на вярващите набожни хора.

Ако искаш кажи му на някой бог да ми звънне до Gizmo ника ми да си полафиме. Аз съм включил постоянно телефон вместо да ползвам компютъра (като при Скайпа) и може да ме намери по всяко време.

Па да ми ги обясни божите работи и на мене бедния атеист.

Става ли?

може би ти чука на вратата...

може би трябва тишина, за да го чуеш /ако искаш де/.

и сетива трябват за това....

може би ти чука на вратата...

може би трябва тишина, за да го чуеш /ако искаш де/.

и сетива трябват за това....

Не, не трябва тишина, трябва мозъка ти да е способен да си прави по поръчка сам кино до като си буден (иначе казано зрителни и слухови и сензорни халюцинации). Може и както от хилядолетия го правят шаманите с халюциногенни билки и определени ритуали за изпадане в транс. Обикновено лицата ( повечко жените) които са податливи на хипноза имат по-лесен достъп до изпадане в промено състояние на съзнанието.

(тука се извинявам че съм зле с българския по тази тема, може да има по-точни думи но не ги знам).

Не трябват сетива, а предразположение за търсене на по-различно духовно (в смисъл религиозно) развитие на съзнанието. Хора незадоволени от църковните догми и практики почват и си търсят нов начин да си вярват в нещо което лично им допада повечко. Някои гледат на изток (будизъм, хиндуизъм и т.н.), други се втурват презглава в някоя секта и така.

Ми аз какво да правя като не ми трябват опиянения?

Може ли да реша че аз съм си бог и да опростя процедурите към достигане на "върховно щастие"?

Па да взема да си спретна и една доходоносна сектичка да им промивам мозъците на миряните ми и да им прибирам паричките.

Кофти само че съм семеен, трябваше да съм почнал по-отрано и цял харем да съм си бил създал. Ейййй, къв живот щеше да пада лелееее!

Редактирано от Gizmo на български (преглед на промените)

Не, не трябва тишина, трябва мозъка ти да е способен да си прави по поръчка сам кино до като си буден (иначе казано зрителни и слухови и сензорни халюцинации). Може и както от хилядолетия го правят шаманите с халюциногенни билки и определени ритуали за изпадане в транс. Обикновено лицата ( повечко жените) които са податливи на хипноза имат по-лесен достъп до изпадане в промено състояние на съзнанието.

(тука се извинявам че съм зле с българския по тази тема, може да има по-точни думи но не ги знам).

Възможно е да си прав.

За да знаеш това, което преживяват шаманите според мен е най-добре лично да го преживееш.

Не трябват сетива, а предразположение за търсене на по-различно духовно (в смисъл религиозно) развитие на съзнанието. Хора незадоволени от църковните догми и практики почват и си търсят нов начин да си вярват в нещо което лично им допада повечко. Някои гледат на изток (будизъм, хиндуизъм и т.н.), други се втурват презглава в някоя секта и така.

Малко уточнение по отношение на будизма. Прав си че в повечето случаи хората които стават будисти имат връзка с тези учения. Може да се каже че повече им допадат.

В будизма вярата не се стимулира. Критична интелигентност и проверка.

Всяко твърдение в будизма е проверим факт.

Ми аз какво да правя като не ми трябват опиянения?

Може ли да реша че аз съм си бог и да опростя процедурите към достигане на "върховно щастие"?

Според мен да. Всеки би трябвало да може да решава и избира.

Щом си щастлив с разбиранията си и не пречиш на другите - защо не?

Па да взема да си спретна и една доходоносна сектичка да им промивам мозъците на миряните ми и да им прибирам паричките.

Това мисля че не е добра идея. Всеки има право на щастие, но не бива да е за сметка на другите, всеки може да избира разбира се, но мисля че ако мамим в крайна сметка самите ние няма да сме щастливи дългосрочно.

Вярно е че има много фалшиви Гуру-Шарлатананда, но има и истински.

Хора, които работят с неспиращо усърдие и сила за другите.

Кофти само че съм семеен, трябваше да съм почнал по-отрано и цял харем да съм си бил създал. Ейййй, къв живот щеше да пада лелееее!

За харем - никога не е късно. biggrin.gif

Разбира се и тук според мен трябва да се мисли да няма наранени и да не се появяват смущаващи емоции.

пп

Що се отнася до първия пост от темата мисля че е далеч от науката.

За да знаеш това, което преживяват шаманите според мен е най-добре лично да го преживееш.

Да ама аз даже не искам да знам какво преживяват алкохолиците след 2 бутилки водка, та камо ли да почна да си повреждам мозъка с предизвикани променени състояния на съзнанието водещи до транс с халюцинации.

Силно набожните хора (без даже да са в секта) са уцелили сами чалъм при продължителни молитви да изпадат в състояние на променено съзнание като твърдят че в такъв момент усещали божие присъствие и любов в душата си. Обикновенно не казват нито че виждат нито че чуват нито нито че ги докосва по кожата нещо, а просто твърдят че усещат присъсвие в душата си. Много ловко по този начин се заобикаля неоходимоста да се обяснява някое от възможните сетивни възприятия в нормални условия. Те преживяват емоционален екстаз без да им трябва да търсят доказателство за божие присъствие посредством сензорни халюцинации. Обаче тоя метод е доста по опасен за експериментиране щото направо можеш да си изгубиш възможноста за критично мислене и да попаднеш в коварен капан на омагьосан кръг на самоиндукция на вяра. И от такъв капан излизане няма.

Едно е да си вярващ за всеки случай хей така щото и другите викат че и те вярват, ама и те и ти в църква не влизате с години, па друго е да си се научил да ти отделя мозъка сам вещества предизвикващи усещането за щастие след дълги молитви и да си станал зависим от тези натурални дози наркотик (безплатен). Ако някой се опита да те лиши от поредната ти доза еуфория като ти обяснява че няма бог ти няма да имаш никакво желание да го слушаш щото си станал зависим от този вид дрогиране. Също като на наркоман на който си му трябва доза херойн, така и на калугера си му трябва ежедневната доза продължителни молитви за да му стане готино.

Наркоманите се опитват да ги лекуват, а на калугерите им дават пари за манастира и никой не ще да ги връща към нормално състояние щото е трудна работа. А и по политически причини няма как да се признае публично че ще лекуват някого от зависимоста му от естествено дрогиране чрез молитви.

Та такиви "божи" работи.

Научните факти в началото приемам напълно. Обаче има едни върли неверници дето си мислят, че всичко са постигнали сами на този свят. Да сме му дадяли телефона на Бог. Няма нужда- запомни, че Господ сам ще ти напомни за Себе си ! Много е търпелив, но и много силно удря!!!

:rolleyes: ЗАПОМНИ ГО

1. Обаче има едни върли неверници дето си мислят, че всичко са постигнали сами на този свят.

2. Да сме му дадяли телефона на Бог.

3. Няма нужда- запомни, че Господ сам ще ти напомни за Себе си !

4. Много е търпелив, но и много силно удря!!!

1. Един милиярд китайци и още толкова индийци дето не го знаят твоя бог пак ли с негова помощ живеят?

2. Обратното рекох, той на мене да ми се обади безплатно по интернет да не се охарчи горкичкия, знам ли го може пък да е скръндза.

3. Вече гледам че 2000 години се ослушва нещо, трае си, що ли?

4. За да удари ще трябва първо да го има, а той не съществува от както са го разпнали, чат ли си?

Обаче ти признавам правото на тебе да те е страх и от сянката ти ако искаш, на мене това не ми пречи. Живей в страх и бъди щастлив че тебе праведния няма да те накаже твоят бог.

Редактирано от Gizmo на български (преглед на промените)

Всеки си има /или няма/ такъв Бог, какъвто заслужава.

Ако се променим, ще променим и своята представа /или липсата на представа/ за Бог.

Защото нямаме мяра за истината и не можем да си представим Истинския. Затова най-голямата тайна е Името Му.

Наздраве, Гизмо /дори и на български/

Наздраве Сестро Офелия,

(то аз съм на мляко с кафе де)

а ти от къде си чак пък толкова сигурна че ние простосмъртните сме били нямали мяра за Истината?

Що не вземеш да ни открехнеш как у теб се е породил мерака за промяна?

При всеки е различно, моите опитности едва ли ще те ползват.

Представи си че мене точно това ме интересува.

Мисията ми е да изучавам рода човешки в цялото му разнообразие и богатство на светоусещане. А стремежа към божествоното е час от начина по който възприемаме света.

Хайде моля ти се, не се притеснявай да споделиш с нас твоя път на духовно развитие и открития. Ще ни бъде интересно.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.