Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дъно за Core 2 Duo E6750 ?

Featured Replies

Здравейте,

моля кажете ми кое дъно е най-подходящо за Core 2 Duo E6750, 2.66GHz, LGA775, BOX ?

Здравейте,

моля кажете ми кое дъно е най-подходящо за Core 2 Duo E6750, 2.66GHz, LGA775, BOX ?

Всички дъна на с. 775 с поддръжка на 1333 МХц FSB са еднакво подходящи за процесора !

Колко пари си склонен да отпуснеш за дъно?

Предвид все по-добрата продукция на Gigabyte, на поносими цени, бих ти предложил едно от тези 2-те:

GB P35-DS4 /INTEL P35/LGA775

GB X38-DS5/X38/DDR2/LGA775

както и едно страхотно дъно на ASUS:

ASUS P5K-E/WIFI-AP /P35/LGA775

Има и други варианти, но сподели цената, която си готов да платиш cool.gif

• Автор
Колко пари си склонен да отпуснеш за дъно?

Предвид все по-добрата продукция на Gigabyte, на поносими цени, бих ти предложил едно от тези 2-те:

GB P35-DS4 /INTEL P35/LGA775

GB X38-DS5/X38/DDR2/LGA775

както и едно страхотно дъно на ASUS:

ASUS P5K-E/WIFI-AP /P35/LGA775

Има и други варианти, но сподели цената, която си готов да платиш cool.gif

Благодаря за съветите - мисля да отделя 1,200-1,300 лв. за компа, но без монитор... във фирмата от която ще го взимам не виждам да има дъна на Gigabyte затова явно ще взема това на ASUS.

А и още един въпрос - мисля да взема тая карта: GF 8800GT, 512MB INNO3D PCI Express, DDR3 - струва ли си разликата в цената ако взема не GT а GTS?

А гледам също, че GF 8800GT на Chaintech е по-скъпа от тази на INNO3D - има ли смисъл да взимам по-скъпата?

GTS-a ще ти излезе $100 отгоре... които са малко незаслужени, ето защо GT е по-добрият избор в случая, пък и с малко клок ще стане пушка!

Моят съвет е да вземеш Chaintech 8800GT, защото не е изпълнена по референтния дизайн и е с трифазно захранване към графичния процесор, което предполага и по-добър клок!

• Автор
GTS-a ще ти излезе $100 отгоре... които са малко незаслужени, ето защо GT е по-добрият избор в случая, пък и с малко клок ще стане пушка!

Моят съвет е да вземеш Chaintech 8800GT, защото не е изпълнена по референтния дизайн и е с трифазно захранване към графичния процесор, което предполага и по-добър клок!

Да но как се прави тоя клок и какво ще стане като го направя незнам - да не вземе да гръмне картата? sad.gif Иначе щом е по-добре, Chaintech ще взема...

Еми картата трудно ще гръмне.А относно клока прочети важните теми в раздела за овърклок.Там ще намериш всичко което те интересува. ;).А иначе по темата замисли се за Е8200.Няма да съжаляваш.

Редактирано от mrik (преглед на промените)

• Автор

а относно паметта - 2х 1GB DDR-2 1066MHZ, Kingmax, добро решение ли е?

Благодаря за съветите - мисля да отделя 1,200-1,300 лв. за компа, но без монитор... във фирмата от която ще го взимам не виждам да има дъна на Gigabyte затова явно ще взема това на ASUS.

А и още един въпрос - мисля да взема тая карта: GF 8800GT, 512MB INNO3D PCI Express, DDR3 - струва ли си разликата в цената ако взема не GT а GTS?

А гледам също, че GF 8800GT на Chaintech е по-скъпа от тази на INNO3D - има ли смисъл да взимам по-скъпата?

ASUS P5K Deluxe ако ме питаш мене.Тестовете и всичко за това дъно тук: http://www.overclockers.ru/lab/26018.shtml обзора е в две части.

Само да питам ... имаш ли го този Е6750 или и него ще взимаш тепърва? За същите пари Е8200 е много по-добър вариант!!!

Ето и Chainteh 8800GT. Ето и Inno3D 8800GT. Какво виждате? Цена 446 срещу 392 лева в JAR. И още какво виждате? Chainteach 8800 GT - Chipset Features•256-bit advanced memory interface • 500 MHz engine clock • 1800 MHz memory clock • 1200 MHz shader clock. Inno 3D 600 engine clock/1500 shader clock /1800 memory clock

Или аз съм изпуснал нещо, или това е истина. Някой да даде пояснение, че колкото и да е подобрено ядрото при Chaintech, тия 500 MHz ми се струват съмнителни. Имал съм две карти Chaintech 6600. Първата изгоря за 2 месеца, а втората не даваше да я клокнеш повече от 10 % паметта, а ядрото изобщо не захапваше.

Сегашната ми Inno3D постигна нещо подобно:

695x1737x2258.png

Единствената опъваща се игра - Crysis, е ограничена от честотата на паметта, понеже и при сравнително ниски резолюции, използваната видеопамет е над 400-450 MHz, а на моменти минава и 500. Както виждате, паметта хвърчи до небесата и е със 150 MHz над ограничението от 2100 MHz, поставено от драйверите. И с ядро на 600 MHz, NFSPS лети, но ограничението от играта идва при 700 MHz, което е лудост за тая игра. Така, че аз залагам на Inno3D, още повече, че е 50 лева по-евтина.

Само да питам ... имаш ли го този Е6750 или и него ще взимаш тепърва? За същите пари Е8200 е много по-добър вариант!!!
ю

Подкрепям, а ако му се дават още 30 лева над Е6750, най-добрия вариант - Е8400.

Просто забрави за E6750, чиято цена в момента не е изгодна. Купуваш вече внесени бройки и всеки се мъчи да ти пробута залежалата стока.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

има нещо сбъркано в данните на 911.бг :)

2765ab47e35816d0.jpg

но както и да е, аз нямах предвид тази, а Apogee версията, но тя май не се намира лесно из нашите магазини!

А ако трябва да избира измежду картите с референтно изпълнение, която и да вземе, все тая... всички излизат от едно място!

Редактирано от pit (преглед на промените)

Eй тази http://plesio.bg/product.php?product_id=23...p;section_id=18 е доста по-добра, пък и тази: http://plesio.bg/product.php?product_id=23...p;section_id=18 ... Кingmax не са нищо особено като памети!

Мисля, че Super T са по-евтини. Според мен има грешка в сайта, към който си дал линк . Там цената ...SUPERTALENT 2GB (2X1GB) DDR2-800 лв. 149.17 лв. 179.00 е може би тая цена от Мост: KIT 2X2GB DDR2 800 SUPER T 134.75 161.50 145.32 174.50. Иначе логика няма цената на SuperT в Мост да е два пъти по-нискка!!!

има нещо сбъркано в данните на 911.бг :)

2765ab47e35816d0.jpg

но както и да е, аз нямах предвид тази, а Apogee версията, но тя май не се намира лесно из нашите магазини!

А ако трябва да избира измежду картите с референтно изпълнение, която и да вземе, все тая... всички излизат от едно място!

Ясно тогава. Обаче човека предполагам има предвид JAR, щом се колебае между двете. Попитах в една тема, дали има и друг във форума с Inno3D. Със сигурност знам, че има, но той не е клоквал досега, за да потвърди или отхвърли предположението ми, че Inno3D имат по-добра клокърска памет и по-слабо ядро. Ако видя подобни резултати някъде, значи не съм ви заблудил ;)

ПП: А данните в 911.bg са същите, както в сайта на JAR

ST излизат на цената на http://plesio.bg/product.php?product_id=23...p;section_id=18 , a Geil oпределно са по-добрият избор. Ако за евтинкото, човекът може да се ориентира към A-DATA, които пуснаха доста добри памети, подлежащи на клок!

ST излизат на цената на http://plesio.bg/product.php?product_id=23...p;section_id=18 , a Geil oпределно са по-добрият избор. Ако за евтинкото, човекът може да се ориентира към A-DATA, които пуснаха доста добри памети, подлежащи на клок!

Предложих ST CL4, защото са с охлаждащи радиатори , гарантирани тайминги 4-4-3-8 при 800МHz и 2.2 V, а и не е проблем да се пусне на 900 MHz, както съм направил аз. Цената е 106 според МОСТ. Все пак, ако ще се взема Е 8400, паметта трябва да ходи без проблем до и над 1000 GHz, ако ще се клокява на 4.5 GHz.

Цената я няма в тоя линк в който си дал, но я има на друго място и е това, което копнах.

...

това важи ли за GIGABYTE 512M GF8800GT NX88T512HP ?

Предложих ST CL4, защото са с охлаждащи радиатори , гарантирани тайминги 4-4-3-8 при 800МHz и 2.2 V, а и не е проблем да се пусне на 900 MHz, както съм направил аз. Цената е 106 според МОСТ. Все пак, ако ще се взема Е 8400, паметта трябва да ходи без проблем до и над 1000 GHz, ако ще се клокява на 4.5 GHz.

Цената я няма в тоя линк в който си дал, но я има на друго място и е това, което копнах.

Eто гo link-a и определено 3-те лева отгоре си заслужават всяка стотинка, могат да направят доста повече от SuperTalent-a, като клок!

това важи ли за GIGABYTE 512M GF8800GT NX88T512HP ?

Важи, не съм на 100% сигурен дали тази карта не е и с 4 фази на захранването, не съм се докосвал още до такава, но @Lyudmil може да каже, наскоро си купи подобна!

Дъно Asus P5B Deluxe!

Дъно Asus P5B Deluxe!

И на това дъно как ще сложи напр. 45 нм процесор ? Или , за да го постави, ще се изпишат сума теми по форума как и с какъв Биос става тая работа. После пък ще има питане как да стане флаша и т.н.

Изобщо -като ще купуваш нова машина да даваш пари за нещо добро, но остаряло -какъв е смисълът ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.