Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Overclock на AMD Sempron 2800+

Featured Replies

Прочети ръководството на iovi за Socket 754/939/AM2 и действай

Влез в advanced/CPU configuration

Редактирано от grufekt (преглед на промените)

• Отговори 74
  • Прегледи 38,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• http://store2.data.bg/professor/HTML/snm/snm.html тествайте си компютите да видите колко са нестабилни... (поне 70%от тез дето си мислят че имат стабилни компютри след клок, са просто заблудени овце..

• Като има черен екран вадиш батерията от дъното чакаш няколко минути и пак слагаш и се оправя.Така се ресва биоса.Има две причини или малко напрежение на процесора или просто не може повече. Иначе е

• Аз пък мога лично да потвърдя за два процесора които минаваха s&m без проблем, но се дънеха при Prime95/IBT. Единия бе Athlon X2 4000+@3GHz на един приятел, макар че s&m го загряваше повече т

Публикувани изображения

може ли да ме посъветвате за стъпка на волтажа на АМД атлон 3800+ 2.0гхз @ 2.3гхз(стабилен с волтаж по дефлоуд),а на 2.5 ме пали и с една стъпка по вече т.е 1.375.ако го пусна на 1.4в дали няма да го думна

може ли да ме посъветвате за стъпка на волтажа на АМД атлон 3800+ 2.0гхз @ 2.3гхз(стабилен с волтаж по дефлоуд),а на 2.5 ме пали и с една стъпка по вече т.е 1.375.ако го пусна на 1.4в дали няма да го думна

В момента съм с Athlon 4000+, който от 2400 MHz съм докарал на 3060 MHz. Може и още, но става леко нестабилен. Напрежението ми е 1,5 V. Така че ако температурите ти го позволяват, можеш да качиш и над 1,40 V.

WindowsXp зависи от дъното ти но процесорът ти стига 3гхз.Зависи със какво го охлаждаш но волтаж от 1.45в не е никакъв проблем така че давай спокойно.Само ще грее повече. :)

WindowsXp зависи от дъното ти но процесорът ти стига 3гхз.Зависи със какво го охлаждаш но волтаж от 1.45в не е никакъв проблем така че давай спокойно.Само ще грее повече. :P

аз съм ви объркал щото волтажа по дефлоуд е 1.25 а аз съм го дигал до 1.275

И ЕТО проблем: сега забелязах ,че волтажа неможе да се дигне повече от 1.30

ето то си пише (шота)

дали е от дъното ?

post-149605-1206623984_thumb.jpg

Редактирано от windowsXP (преглед на промените)

Е жалко че неможе да го вдигаш(волтажа).Ми не съм сигурен но може да е от дъното.Да видим какво ще кажат другите по въпроса.Предполагам че с този волтаж ще мооже да се стигне стойност от около 2.5-2.6 гхз понеже в момента съм на 1.35в и честота 2.8гхз по дефоулт моя също беше на 1.25в.

Редактирано от Daredevil_666 (преглед на промените)

windowsXP, коя версия ти е биосът? Направи една снимка на менюто Advanced -> CPU Configuration, но така, че да можем да разгледаме всички настройки.

биоса е American Megatrends Inc. P1.30

после ще добавя и снимка

Тази версия е на една година. Междувременно са пуснати 9 версии, като актуалната е 2.20. Сваляй от тук, ъпдейтвай и да видим какво ще покаже тогава. Съветвам те обаче да ползваш версията под DOS, ъпдейтването на биос под Windows според мен е като руска ролетка.

Тази версия е на една година. Междувременно са пуснати 9 версии, като актуалната е 2.20. Сваляй от тук, ъпдейтвай и да видим какво ще покаже тогава. Съветвам те обаче да ползваш версията под DOS, ъпдейтването на биос под Windows според мен е като руска ролетка.

ами проблема е тм че ме е страх да ъпдейтна биос защото нямам UPS и ако спре тока...... :rolleyes: май така трябва да се откажа да клоквам за сега

давай смело убдеитваи биоса и ще се оправи, аз убдеитвах три пъти и след третия път всичко си доиде на мястото дигнах 4400+ от 2300мх на 3000мх а със стария биос не ставаше ништо дъното ми е MSI K9N V2

Сваляш си един от пакетите за флаш под Windows, разархивираш го, стартираш файла AFUWIN.EXE, с Open посочваш къде се намира новият биос (ако не го открие сам), даваш Flash и се молиш около 30 секунди да не мигне тока. Преди да започнеш, спри всички допълнителни програми и задължително антивирусната и защитната стена. Видях в подписа ти, че си с Windows XP, ако си минал на Vista, ето някои неща, които трябва допълнително да направиш.

Редактирано от iovi (преглед на промените)

Сваляш си един от пакетите за флаш под Windows, разархивираш го, стартираш файла AFUWIN.EXE, с Open посочваш къде се намира новият биос (ако не го открие сам), даваш Flash и се молиш около 30 секунди да не мигне тока. Преди да започнеш, спри всички допълнителни програми и задължително антивирусната и защитната стена. Видях в подписа ти, че си с Windows XP, ако си минал на Vista, ето някои неща, които трябва допълнително да направиш.

всичко разбрах но възможно ли е дъното да не се сработи с новия биос

ИЗВИНЕТЕ ЧЕ СЕ ОТКЛОНЯВАМ ОТ ТЕМАТА!!! Aма да не отварям нова . Публикувано изображение

виж първо няма ли възможност за live update, а относно за сработването няма вероятност да не сработи и прави под виндолса по лесно е.

виж първо няма ли възможност за live update, а относно за сработването няма вероятност да не сработи

и прави под виндолса по лесно е.

какво е лайв ъпдейт?

няма вероятност да не сработи и прави под виндолса по лесно е.

Каквато и да е тази операционна система , за препоръчване е флаш на Биос да се прави под ДОС ! Вероятността да се прецака работата е твърде голяма при ОС .

Относно Live Update .... ами дъното ти си има книжка, в която пише много интересни и полезни неща ( вкл. и как се прави ъпдейт на Биос по различни начини).

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Каквато и да е тази операционна система , за препоръчване е флаш на Биос да се прави под ДОС ! Вероятността да се прецака работата е твърде голяма при ОС .

Относно Live Update .... ами дъното ти си книжка, в която пише много интересни и полезни неща ( вкл. и как се прави ъпдейт на Биос по различни начини).

знам че дос е по добре ама като нямам флопи :lol6:

в книжката няма никаде писано за ъпдейт

знам че дос е по добре ама като нямам флопи :beat:

в книжката няма никаде писано за ъпдейт

Пробвай така:Еверест->Компютър->DMI->BIOS при мен пише:Зареждащи устройства:Floppy Disk, Hard Disk, CD-ROM, ATAPI ZIP, LS-120 Несъм сигурен и дано не те подведа,но мисля,че това означава от какви устройства може да се зареди(респективно флашне) биос-а!дано не бъркам,но за по-сигурно нека кажат по-знаещите! :)

Пробвай така:Еверест->Компютър->DMI->BIOS при мен пише:Зареждащи устройства:Floppy Disk, Hard Disk, CD-ROM, ATAPI ZIP, LS-120 Несъм сигурен и дано не те подведа,но мисля,че това означава от какви устройства може да се зареди(респективно флашне) биос-а!дано не бъркам,но за по-сигурно нека кажат по-знаещите! :cheers:

и на мен е така ама то е ясно че ще флашвам под виндовс само не разбрах какво е лайв ъпдейт

и на мен е така ама то е ясно че ще флашвам под виндовс само не разбрах какво е лайв ъпдейт

Live Update е метод за ъпдейт на биос, чрез програма, дадена от производителя на дънната платка, която се свързва със сървър, от който тегли сама най-новата версия и я флашва под Windows. Плюсът е, че става много лесно и бързо, натискаш Update, потвърждаваш и толкова. Дебелият минус обаче е, че много често програмите бъркат модела на дъното и флашват грешен биос. Резултатът е, че се хващаш за палците. Най-известни с това до скоро бяха MSI, при които от съпорта дори не препоръчваха да се ползва програмата им. Както ти казахме с kokomil, най-безопасният метод е под DOS, след като нямаш обаче флопи, действай под Windows, както ти обясних в предния си пост.

имам една добра и една лоша новина добрата : успешен ъпдейт (то не било страшно) ;) лошата че няма промяна т.е. пак неможе да дам повече ток от 1.30 :nono:

Айде ударете едно рамо и по моя случай, става ли? (:

Сложи си таймингите на "by SPD" и продължавай с клока на процесора според упътването за клок. Когато намериш границата на процесора си, тогава може да започнеш да си играеш и с таймингите. За сега ги остави тях.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.