Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвт за комп ~ 800лв

Featured Replies

От нова година се ровя по форума редовно и смятам, че това е мнението на хората тук,затова съм се спрял на това:

MB:Gigabyte P35-DS3L

CPU:C2D 2180 BOX

RAM:2x1GB ST CL4 DDR II 800Mhz

HDD:Western Digital 320GB SATA II 16MB

VGA:Sapphire 2600pro 256MB DDR3 PCI-E

DVD:ASUS DRW-2014L1T SATA BL+W/RET

CASE:DELUX MG760 RED

Power Supply:FORTRON 400W PNF Silent

Чудя се за монитор с вграден тв тунер 19"видях това :

PHILIPS 19" 190TW8FB, 5ms, 800:1, 300 cd/m2, DVI, TV tuner, multimedia ,но незнам дали си заслужава - поне аз никъде не открих тема по въпроса за монитор с тв тунер.Другия вариант е да си взема нещо 350-400лв без тунер

кажете нещо за кутията дали няма да грее при клок.другото смятам че е горе-долу добре.

Очаквам мнения и препоръки!

За тези пари да сменям ли нещо?

Мога да кажа с моето скромно знание, че машинката е доста обещаваща за клок с този бюджет... :P За сега нямам оплаквания... Питаш за кутията - не ми се търси да я видя каква е, съветите са следните:

вентилатор отпред и вентилатор отзад на около 1500 оборота всеки...

Отвора отпред за вентилатор да е с филтър да не ти се напълни компа с прах за няколко дена...

Тва е :singer: И гледай да не омотаваш кабелите много, щото пречат на въздушния поток...

ПП: Аз за тея пари въпреки есичко бих предложил АМД комп... Даже може да се спестят пари и за някое по-добро видео... Само да задам въпрос дали тази видеокарта не е по-добър избор?!

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Ram:Ако няма да клокваш- 2x1GB A-Data 800Mhz

CPU:няма смисъл да даваш 30лв отгоре за 200Mhz,наваксва се с много прост клок;затова по-добре C2D 2160

VGA:CHAINTECH 7900GS, GSE 7900GS - 256M ( DDRIII ) , Bulk Assemblers only , 256/128bit, HDTV 7, nVidia drives, cables , FAN 144лв-малко по-скъпа,но парите си заслужават

• Автор
Мога да кажа с моето скромно знание, че машинката е доста обещаваща за клок с този бюджет... :ph34r: За сега нямам оплаквания... Питаш за кутията - не ми се търси да я видя каква е, съветите са следните:

вентилатор отпред и вентилатор отзад на около 1500 оборота всеки...

Отвора отпред за вентилатор да е с филтър да не ти се напълни компа с прах за няколко дена...

Тва е :) И гледай да не омотаваш кабелите много, щото пречат на въздушния поток...

ПП: Аз за тея пари въпреки есичко бих предложил АМД комп... Даже може да се спестят пари и за някое по-добро видео... Само да задам въпрос дали тази видеокарта не е по-добър избор?!

http://enterbg.com/index.php?productID=196

За видео картата нямам представа може и по добра да е но аз много много игри не играя. А 350 W захранване ще издържи ли на клок.

Редактирано от boriv (преглед на промените)

Ето това се казва хубава тема с интелигентно зададени въпроси. :P

Щом не играеш много, конфигурацията която си избрал е идеална. Всичко е добре подбрано и балансирано и да, ако не ти стигат парите ще можеш да минеш и с 350W Fortron. Остани си с Е2180, най-малкото заради това, че със сигурност е степинг М0, който се води по-клокерски, докато с 2140/2160 не се знае на какво ще попаднеш. За монитора - нямам добри впечатлени от тези с вграден тунер. Явно се спестява нещо за сметка на тунера за да се докара що годе ниска цена. По-добре си сложи един тунер на самия компютър.

• Автор

Препоръчайте тогава тв тунер защото аз съм с един MSI в момента и не съм очарован,да не кажа че изобщо не съм доволен(той е от 4-5 години )но все пак

Ами аз харесвам тунерите на Aver, a eдин приятел скоро си купи Gigabyte GT-PTV-TAF и много го хвали. Изобщо, напоследък и аз имам само положителни впечатления от всички продукти на Gigabyte. :clap:

От нова година се ровя по форума редовно и смятам, че това е мнението на хората тук,затова съм се спрял на това:

MB:Gigabyte P35-DS3L

CPU:C2D 2180 BOX

RAM:2x1GB ST CL4 DDR II 800Mhz

HDD:Western Digital 320GB SATA II 16MB

VGA:Sapphire 2600pro 256MB DDR3 PCI-E

DVD:ASUS DRW-2014L1T SATA BL+W/RET

CASE:DELUX MG760 RED

Power Supply:FORTRON 400W PNF Silent

Чудя се за монитор с вграден тв тунер 19"видях това :

PHILIPS 19" 190TW8FB, 5ms, 800:1, 300 cd/m2, DVI, TV tuner, multimedia ,но незнам дали си заслужава - поне аз никъде не открих тема по въпроса за монитор с тв тунер.Другия вариант е да си взема нещо 350-400лв без тунер

кажете нещо за кутията дали няма да грее при клок.другото смятам че е горе-долу добре.

Очаквам мнения и препоръки!

За тези пари да сменям ли нещо?

Според мен тази видеокарта е слаба за конфигурацията

Според мен тази видеокарта е слаба за конфигурацията

И защо реши така? Тествал ли си/имаш ли 2600PRO DDR3 и не си доволен, или ти не си ама един приятел на братовчед ти му е казал.

Защото мисли, че всички си взимат компютри за да играят на тях :speak: иначе за конфигурацията - за тези пари е супер :wors:

Само да споделя, че според мен по-добрия избор от който и да е тунер е една DVB карта... С една малка сателитна уж чинийка и хоп - 2000 че и повече програми... Имам познати с такива екстри и е идеално вместо кабелни телевизии, тунери и т.н.

Бих те саветвал за малко повечко пари да погнеш тва:

MB : Gigabyte P35-DS3P rev2.1 или Asus P5K Pro Посети този уебсайт !

CPU : C2D E2200 BOX Tук!

Ram : 2x1GB DDR2 800MHZ, Corsair TWIN2X2048-6400C4, E.P.P., XMS2 Посети тук.

HDD : Seagate 320GB SATA2 16MB cache Посети този уебсайт

VGA : Sapphire HD3650 512MB GDDR3 PCI-E 2.0 Support Цък тук! или Sapphire HD2600XT 256MB GDDR4 PCI-E

DVD : ASUS DRW-2014L1T SATA BL+W/RET :)

PSU : FORTRON BLUESTORM II 400W Тук!!!

Case : По твой избор ;)

А относно LCD'то, което си избрал Посети този уебсайт На мен лично ми допадна!!! :)

Успех!!! cool.gif

Редактирано от Yuksel (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.