Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаг при РАМ ?

Featured Replies

Взех си нова А Дата 512 ДДР СДРАМ Рам на 400 mhz но имам и една 256 същата на 200 mhz та както се досещата и двете работят на 200 mhz.След като сложих 512 определено се усети разлика но само като пускам повече приложения,смисъл не се увеличила много скороста на самия компютър,просто самия капацитет стана по-голям,а аз целях увеличаване на производителността.Направих един тест на еверест ,ето и резултата :

CPU | CPU Clock | Motherboard | Chipset | Memory | CL-RCD-RP-RAS | Latency

Celeron D | 310 2133 MHz | ASRock P4VM800 | P4M800 Ext. | Dual DDR200 | 1.5-2-2-5 CR2 | 213.4 ns

Както се вижда 213.4 ns е огромен лаг,като се има предвид че последния в категорията е :

CPU CPU Clock Motherboard Chipset Memory CL-RCD-RP-RAS Latency

Celeron 266 MHz Epox P2-100B ApolloPro PC66 SDRAM 2-2-2-5 299.9 ns

Моята памет доближава конфигурация която е къде къде по-слаба ...

Има ли начин да намаля лага ?

Също така какво бихте ми препоръчали да купя - още една 512 А Дата ?

Проблема ще се реши като махнеш старата и ти каза зимай още една а-дата и си готов , а докато сабереш парички махни старата памет тя само те бави!!!!!!! :P

Точно такъв би трябвало и да бъде ефекта от по-голямото количество Рам - при работа с повече приложения. Ако искаш по-голяма бързина, намали таймингите или, още по-добре, увеличи честотата на паметта.

• Автор

Парички в момента имам и се чудя какво да правя.Ако продам старата и взема още една а-дата дали ще се подобри положението ? Или по добре да сменям дъното и да вземам DDR 2 на по-големи честоти,само че там ще отидат доста повече пари около 150-200 лева за ново дъно + около 100 лева за 1 гб рам.За сега според вас приемлив е вариант 2х512 DDR A Data на 400 mhz пък по нататък ново дъно и още подобрения ? Също така коя марка Рам са най-хубави и ще бъде ли проблем ако взема различна марка от А Дата,дали ще постигна по-хубав ефект или просто ще влоша положението ? Много въпроси мале ... Хубаво че го има тоя форум да не пълним гушите на продавачите ;)

• Автор

Дъното ми не е от най-хубавите.Подържа само DDR макс 1 gb на 400 мхз.Пише и нещо 2 DDR DIMM Slots : DDR1 and DDR 2 ама не съм сигурен че подържа DDR2 ?

Не поддържа ДДР2... Не знам каде си видял че поддържа... Моя съвет... Лека полека се ориентирай към смяна на дъното... Махаш тоя асрок, вземаш едно гигабитче или асусче и си свиркаш... Кат продадеш дъното и рамта таман събираш за новото дъно. Проблема вече е, че дъното ти е АГП и ще трябва да даваш пари и за карта PCI... Въпреки това компютъра е вече доста остарял, стар процесор, стара рам, стар видео стандарт... Всичко му е за смяна... Разкарай го направо целия и събери пари за нов... Това е моя съвет...

• Автор

Бая пари ще отидат за нова конфигурация...Процесора мисля че още го бива,не е двуядрен ама 2,13 гхз става още.Видеото за 120 лв биваше преди време,като имаш предвид,че не се намират AGP почти никъдe. Radeon 9550 256 MB DDR2 като е клокната с около 35% вади си горе долу читави честоти,нямал съм проблеми с никоя игра засега от по -новите относно видео,вече че насича заради РАМ.Новите игри искат и поне 2.5 гхз процесор но не съм заклет геймър и ползвам компа основно за работа с програми и тем подобни.Гледам за РАМ защото ми трябват повечко програми пуснати едновременно а компа се задъхва.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.