Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя видео карта е по-добре да си взема ?

Featured Replies

първо си пише че не е 1G ами е 256MB второ е с много малка шина 64 битова ... тези който ти ги предлагат са с 256 bit шина ..

• Отговори 52
  • Прегледи 6,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Популярни дни

ок а да се върнем на вапросчето коя от 2 карти е по добра за игра 1 или 2

това възможно ли е ??? да е толкова евтина 1 GB

Възможно е... Видя ли я, че е с 64 битова шина? 3850, 3870, 8800 са с 256 битови шини... Усещаш ли разликата? Обработват повече информация за едно и също време в сравнение с 64битовата... Вземай 3870 DDR4 или 8800GT, но и двете с 512МВ памет... Всъщност купуваш процесор, рам и тва видео и сменяш дъното след година две за някой феном... Тва е...

ПП: Сравнението 3850 с 8800ГТ е неадекватно... Сравнение 3870 VS 8800GT е по-реалистично...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Ако питаш за разликата между 8800GT на ASUS и 3850 на Sapphire, то тази на ASUS е по-добра.

А на въпоса за евтината 1GB карта - размера на паметта е най-малкия проблем на една видео карта. Тая е 1GB, но има 64 мегабайтови, които ще и разпорят куплонга от любов ...

Edit: Точнo тая не е 1GB, но има и такива ...

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор
Ако питаш за разликата между 8800GT на ASUS и 3850 на Sapphire, то тази на ASUS е по-добра.

А на въпоса за евтината 1GB карта - размера на паметта е най-малкия проблем на една видео карта. Тая е 1GB, но има 64 мегабайтови, които ще и разпорят куплонга от любов ...

Edit: Точнo тая не е 1GB, но има и такива ...

аха а вапроса коя от 2 е по добра 1 гб или 512 mb

Редактирано от djolev (преглед на промените)

Въпроса е некоректен... Аз съм с 256 МВ видеокарта и играя спокойно на 1600х1200 резолюция... Вярно, че 512МВ видео ще е по-подходящо за тази резолюция... Паметта на видеото е основен критерии именно за резолюцията... 512МВ позволяват 1600х1200 или 1680х1050, които са суперекстремни резолюции... В следващите 2 години няма да има смисъл от повече от тези разделителни способности... 512МВ видео е най-полезното в момента... 1гига ще ти позволи игра на още по-високи резолюции, но се съмнявам, че разполагаш с монитор с по-висока резолюция от посочените две...

Кои две, бе, човек??? Не мога да те разбера ... казвай какво визираш, щото до никъде нема да стигнеме така!

• Автор
Кои две, бе, човек??? Не мога да те разбера ... казвай какво визираш, щото до никъде нема да стигнеме така!

тази и ТАЗИ

Естествено,че 8800GTS 512MB е по-добрият варинат,но друг е въпросът дали си заслужава парите над GT.Взимай 8800GT на Гигабайт и останалите пари по-добре ги вложи в повече рам или каквото и да е било,гарантирам ти,че ще усетиш по-голяма разлика в производителността cool.gif

• Автор
Естествено,че 8800GTS 512MB е по-добрият варинат,но друг е въпросът дали си заслужава парите над GT.Взимай 8800GT на Гигабайт и останалите пари по-добре ги вложи в повече рам или каквото и да е било,гарантирам ти,че ще усетиш по-голяма разлика в производителността cool.gif

ok мисла да си зема начи 8800GT щом ми я препоръчвате мерси

това ли е картата

Но с този процесор няма да можеш да и се насладиш. Доста е зле. Така че мисли и за един 4400+ Х2. И най-вероятно ще ти трябва и захранване, защото шанса на таямашина да имаш добро захранване е цифра малък ...

• Автор
Но с този процесор няма да можеш да и се насладиш. Доста е зле. Така че мисли и за един 4400+ Х2. И най-вероятно ще ти трябва и захранване, защото шанса на таямашина да имаш добро захранване е цифра малък ...

те са евтини не са чак толкова скъпи

Е хубаво ... въпроса е, че с видео картата ще ти се наложи да смениш и захранването, ... и предполагам няма да ти останат пари за процесор. И докато събереш ... няма да усетиш почти никва разлика. ... А и ще ти трябва още 1GB RAM щом искаш да играеш игри.

Ето ти предложение за захранване!

• Автор
Е хубаво ... въпроса е, че с видео картата ще ти се наложи да смениш и захранването, ... и предполагам няма да ти останат пари за процесор. И докато събереш ... няма да усетиш почти никва разлика. ... А и ще ти трябва още 1GB RAM щом искаш да играеш игри.

Ето ти предложение за захранване!

мерси ама от тва плесио са скъпи работите преди малко ми беше пратил едно за 33 $ аз ше вида оито ква марка е на каква марка са хубави ама ти да не си мислиш че плащам аз :);)

Линкът ти е към 8800GTS,аз имах предвид ето това-цък

то разликата им е в това (112 stream processors 8800GT - 128 stream processors 8800GTS) а какво ще рече това :)

то разликата им е в това (112 stream processors 8800GT - 128 stream processors 8800GTS) а какво ще рече това :)

Ще рече, че GTS е малко по-бърза, но не си заслужава парите. 8800GT е по-добрия вариант.

И да, ако искаш може и онова захранване да вземеш. Ще свърши работа. Само да знаеш, че е 33$ без ДДС!!!

• Автор
Ще рече, че GTS е малко по-бърза, но не си заслужава парите. 8800GT е по-добрия вариант.

И да, ако искаш може и онова захранване да вземеш. Ще свърши работа. Само да знаеш, че е 33$ без ДДС!!!

Колко беше ДДС то долара е 1.33към левче :)cool.gif

Вижте сега, човека не разбира от компютри, иска да сложи на Москвича купе от Порше и да кара със 250 километра в час! :wors:

Моят съвет е - Взимай компютъра и бегай до най-близкия магазин, кажи им че искаш да ти вървят всички нови игри на макс, и те ще ти сменят каквото трябва. На следващия ден отиваш в магазина, плащаш колкото ти кажат, взимаш PC-то и си свиркаш! ;)

Там най-добре ще ти обеснят, коя видео карта е по-хубава.

• Автор
Вижте сега, човека не разбира от компютри, иска да сложи на Москвича купе от Порше и да кара със 250 километра в час! :wors:

Моят съвет е - Взимай компютъра и бегай до най-близкия магазин, кажи им че искаш да ти вървят всички нови игри на макс, и те ще ти сменят каквото трябва. На следващия ден отиваш в магазина, плащаш колкото ти кажат, взимаш PC-то и си свиркаш! ;)

Там най-добре ще ти обеснят, коя видео карта е по-хубава.

да ама кат ме изеъсят 1000 лв ще видиш biggrin.giflaugh.gif

Ами ти кво искаш?

Да имаш хубав компютър без да платиш за него! ohmy.gif

И аз искам, ма няма.

Редактирано от handcream (преглед на промените)

Вече 5 пъти казах кое да смени ... и не излиза 1000 лева. Като не разбира - попитал е, казали сме му! Има съвременно дъно, което е достатъчно за добър ъпгрейд.

И курса на долара е 1,28622

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

А и всеки гледа да пробута застояла стока или такава,която му носи повече печалба.Пълно е с подобни индивиди.Наскоро на някой от форума му бяха казали,че не можел да сложи видео карта с ддр3 памет,защото рам паметта му била ддр2...пази Боже да не попаднеш на такъв умник!Предлагам предварително да ти се сглоби конфигурация и с едно лисче,в/у което си записал компонентите да отидеш в няколко магазина и да видиш къде ще ти го сглобят и къде ще ти е най на оферта!

• Автор
Ами ти кво искаш?

Да имаш хубав компютър без да платиш за него! ohmy.gif

И аз искам.

е компа ми е на 1 год и малко да дам още 1000 лв за него :wors: никога за 2 път за тоя комп толкова пари по хубаво да си зема един нов от него да си свала глупостите и готово за 600 лв има компове с видео карти по добри от моита ;) направо ми иде да сритам компа ми стария му огънах капака laugh.gif

Вече 5 пъти казах кое да смени ... и не излиза 1000 лева. Като не разбира - попитал е, казали сме му! Има съвременно дъно, което е достатъчно за добър ъпгрейд.

И курса на долара е 1,28622

секи ден пада се повече вчера беше 1. 35 са е смешните 1.28 няма да се очудя ако другата седмица долара е колкото лева :) по добре за нас

Не се замисляй много, много, ми направо един по-силен ритник и след това в магазина. ;)

Преди една година е бил компютър, сега е прахосмукачка. :wors:

• Автор
А и всеки гледа да пробута застояла стока или такава,която му носи повече печалба.Пълно е с подобни индивиди.Наскоро на някой от форума му бяха казали,че не можел да сложи видео карта с ддр3 памет,защото рам паметта му била ддр2...пази Боже да не попаднеш на такъв умник!Предлагам предварително да ти се сглоби конфигурация и с едно лисче,в/у което си записал компонентите да отидеш в няколко магазина и да видиш къде ще ти го сглобят и къде ще ти е най на оферта!

по добре аз да си зема видео картата и да си я сложа сам от колкото както сегашната ми карта всичко хубаво само видео картата зле направо 128 МБ мани мани

то ако долара стане левче вземай направо 3870х2 и изчакай до края на март за фенома... Ще ти пасне на дъното... Слагаш и едни 4 гиги рам и отиваш на 1200лв за машина, дет след 2 години ще си е на ниво...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.