Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Видео насичане

Featured Replies

Моя съвет е:

1. Да разкараш всички кодеци, които си инсталирал.

2. После едно хубаво почистване на регистри (RegSupreme е много добро приложение).

3. Снабдяваш се с няколко версии на DivX, Xvid и AC3 Filter

4. Започваш с експериментиране на различните комбинации от трите гореизброени (просто повече от тия трите кодека не са ти необходими). Аз бих започнал с най-старите версии, които намериш.

5. Ако нещо се оплеска повтаряш точки 1 и 2 след всяка една деинсталация на кодеци и рестарт.

Намали си хардуерната акселерация на видеото от Desktop>Properties>Settings>Advanced>Troubleshoot

Забавеното ти кеширане на видео файла в паметта може да се дължи на бавен траснфер на хард диска ти (ако си с Quantum BigFoot това си е направо нормално :) ), но не е лошо да погледнеш дали ти е включена DMA опцията на контролера.

Ами има още един вариант, който обзалагам се не си пробвал. той е простичък от една гледна точка, от друга твърде сложен. Linux. Примерно ако го гледаш от конзола (без да си пуснал визуална среда) няма нищо друго, което да смуче системни ресурси... Варианта е кофти ако ползваш компа за нещо друго освен за гледане на филми и сърфиране в нет-а. Аз по принцип не съм запознат с Линукс, но съм сигурен във варианта, щото един приятел така гледа филми...

<{POST_SNAPBACK}>

Не е необходимо, има по-лесен вариант - MPlayer портнат за Уиндоус. Чудна работа върши - веднъж ми попадна някакъв филм, който може би беше кофти рипнат, но товареше процесора на 90% с WindowsMP, BSplayer , MPClassic. Пуснах го с MPlayer 1.0 pre7 - натоварването беше 35-45% ! Компютъра е Селерон 800 МХц, 256 Рам, ГФ МХ 200.

Погледнал ли си като пуснеш филм процесора на колко % е натоварен, ако е на 100 провери и кой процес го тормози

Понеже имам подобна конфигурация Р3 667 МХц, 256МВ РАМ, 82815 графика ХР СП1 и не го използвам за гледане днес екпериментирах.

1. Сложих ффдшоу от 22.08.2005 г.;

2. Сложих Кристал плейър про 1.96 и БСП 1.35.823 за сравнение между тях и МП;

3. Пуснах от ЛАН-а (100Мб) Островът (АС3 звук) - нямах на носители или на харда филм подръка:

- с КПП хълцаше;

- с другите просто нямаше картина.

4. Изтеглих от Майкрософт драйвер за 82815 и го инсталирах (после нагласих 1024х768 и тру колор от трея).

5. Като точка 3, само че никой вече не хълцаше.

6. Записах филма на РВ-та, и отново тест - и трите хълцат отначало след това уж се се синхронизираха, но КПП показа 902 пропуснати фрейма за 5 минути.

За проба от твърдия диск просто нямах достатъчно място, а не ми се разчистваше

Редактирано от georgedimov (преглед на промените)

Трябва ти само K-Lite Mega Codec Pack новото и тва е :bye:

• 5 месеца по-късно...

Здравейте всички! И аз имах същия проблем и пробвах какви ли не кодеци и начини за оправяне на нещата, насичането все си оставаше.След като си промених честотата на монитора картината "заспа",пробвай това дано стане и при теб:

Desktop/Graphics Options/Graphics Properties/Devices

Na Refresh Rate зададох 75Hz

При мен стана. Успех!

... Варианта е кофти ако ползваш компа за нещо друго освен за гледане на филми и сърфиране в нет-а. Аз по принцип не съм запознат с Линукс...

<{POST_SNAPBACK}>

А като не си запознат, защо го твърдиш?!?

Скоро ми се случи BSPlayer да насича на 3ГХц комютър с 512МБ рам.

Реших проблема от BSPlayer preferences>Video>Video rendering>Rendering mode .Горния пример иде да покаже че софтуерът не се подобрява ,а се сбозява.Проблемите вместо да стават по-малко се увеличават.

Колкото до mplayer не съм във възторг от него.Първо на първо ако сравните картината между него и xine ще забележите че при последния е доста по-качествена.Второ така и не открих елелментарни опции като keep aspect rаtio ,която е повече от необходима според мене.Трето като пусна някой филм дето е 300х300 пиксела и картината ми седи горе в средата на екрана.

• 2 месеца по-късно...

Ако ви насичат филмите пробваите да свалите честота на монитора!

При мен това беше проблема, когато я свалих от 85 на 75 всичко си тръгна:clap:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.