Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси и проблеми свързани с акаунтите в Windows XP?

Featured Replies

Когато е ограничен акаунта и няма право да прави промени в системата,може ли да се промени подразбиращия се браузър-в ограничения/да не е същия като при администраторския/,дали ще може да стане/аз знам от къде,само питам дали "windows" ще позволи/?Или ще излезе съобщение,че "нямате права да правите подобна промяна"?

Друг вариант е с тази програма http://windowsxp.mvps.org/defaultbrowser.htm

• Автор

Не знам,дали разбрах нещо/знам откъслечни изрази от английски/,но с тази програма се прави да няма никакъв браузър по подразбиране ли и само в ограничените ли действа,а така добре ли е изобщо да няма?А като отваря някой от браузърите си дали ще го пита самата програма да сложи някакъв/по подразбиране/.Ако може да ми разясниш,мен ми трябва да са различни в различните акаунти,не че искам да нямам по подразбиране.

Редактирано от genatraikova (преглед на промените)

Не знам,дали разбрах нещо/знам откъслечни изрази от английски/,но с тази програма се прави да няма никакъв браузър по подразбиране ли и само в ограничените ли действа,а така добре ли е изобщо да няма?А като отваря някой от браузърите си дали ще го пита самата програма да сложи някакъв/по подразбиране/.Ако може да ми разясниш,мен ми трябва да са различни в различните акаунти,не че искам да нямам по подразбиране.

Програмата е за задаване на браузър по подразбиране на текущия потребител.

Влизаш като даден потребител. Маркираш браузър и натискаш Apply.

• Автор

На всяко влизане ли ще иска да задавам/кой браузър да е подразбиращия се/ ?Или само веднъж ще пита и после ще си е този,който си си маркирал?И само в единия ли да я използвам?Да не ме пита за всеки акаунт?

На всяко влизане ли ще иска да задавам/кой браузър да е подразбиращия се/ ?Или само веднъж ще пита и после ще си е този,който си си маркирал?И само в единия ли да я използвам?Да не ме пита за всеки акаунт?

Защо в края на краищата не пробваш сама какво ще се получи ?

Кое да те пита за всеки акаунт ? Програмата я стартира потребителя, освен ако не е поставена в Startup.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

• Автор

Защото се страхувам да не омажа нещо компютъра,скоро го преинсталираха,не ми се дават пак 15 лв.Затова искам някой,който е изпробвал дадена програма да ме посъветва.Ако не си я пробвал и не си сигурен как е не ми се рискува.А наистина не мога да прочета за нея на линка ,който си ми изпратил/срамувам се ,че не знам английски,но не лъжа поне/.

Благодаря много.

Защото се страхувам да не омажа нещо компютъра,скоро го преинсталираха,не ми се дават пак 15 лв.Затова искам някой,който е изпробвал дадена програма да ме посъветва.Ако не си я пробвал и не си сигурен как е не ми се рискува.А наистина не мога да прочета за нея на линка ,който си ми изпратил/срамувам се ,че не знам английски,но не лъжа поне/.

Благодаря много.

След като самия автор "не поема отговорност за евентуални повреди" няма как да минеш без риск :)

На моя отговорност, пусни я, задай браузър по подразбиране. Разлогни се, пак се логни и провери какво е станало.

• Автор

ще пробвам и ще споделя.Предизвикателство е.Инсталирам я в администратор,пущам пряк път в ограничените акаунти и пущам програмата-така ли?Кое от всички да сваля?

п.с.намерих си от къде да я сваля

от тук

за тези,които не разбират английски ето къде намерих обяснение за програмата :

DefaultBrowser - 1.6

Отделен браузър за всеки XP потребител Стандартната конфигурация в Windows XP позволява на всички потребители да имат един общ браузър по подразбиране. Тази програма позволява промяната на това правило, така че всеки един потребител да има отделен браузър по подразбиране. (14 юли 23:06) - Download.bg

ще пробвам и ще споделя.Предизвикателство е.Инсталирам я в администратор,пущам пряк път в ограничените акаунти и пущам програмата-така ли?Кое от всички да сваля?

v1.6 - (July 13, 2007) - Added support for Opera

v1.5 - (Sep 18, 2006) - Added support for Avant Browser

v1.4 - (Dec 01, 2005) - Fixes a problem where two Firefox windows opened when launching URLs.

v1.3 - (Aug 23, 2005) - Added support for Deepnet Explorer and Maxthon browsers.

v1.2 - (Feb 18, 2005) - Minor modifications in code.

v1.1 - (Sep 24, 2004) - Added support for Mozilla Firefox browser.

Description

Или не е това изобщо?

Намери това

Download

You can download DefaultBrowser from here

и щракни на here.

Програмата не се инсталира. Само извади от архива файла DefaultBrowser и го запази в папка, до която имат достъп всички потребители. Стартирай я ръчно само веднъж в съответния акаунт.

• Автор

Всичко направих,но се оказа,че точно за браузъра ,който най много се надявах да работи-опера,не става.Ето шотове с всичките браузъри ,които сменях за да пробвам самата програмака"DefaultBrowser".Само експлорер беше безпроблемно тръгнал,мозила ме пита/допълнително,въпреки,че със самата програма си я задавам да си е тя/,а опера нещо не иска да стане браузъра по подразбиране в акаунта.

експлорер

мозила

опера

опитвам се да отворя едно и също нещо,това е сайт от сървъра ни,който и без интернет си влизаш и обикновено с подразбиращия се браузър се отваря.Но точно с опера не става,активирам всички с"DefaultBrowser".Накой има ли идея,защо точно операта не иска.Не може да изписва така,другите браузъри намират адреса,просто няма как да не е верен,защото ми е пряк път на декстопа.

• Автор
Потребителя, от който опитваш да отвориш линка, има ли достъп до него ?

Разбира се,нали затова ти показвам,че с другите два браузъра проблеми няма да са подразбиращи,просто съм дала примерен адрес,който се отваря само с браузъра по подразбиране,не може с всеки друг да се отваря,а само с опера да не може.На този адрес има и филми от сървъра ни,които се теглят дори и когато интернета ми не е пуснат,някаква грешка става.Пробвах и в администраторския акаунт да направя същото/да променя браузъра по подразбиране с нея-"DefaultBrowser - 1.6"/,но и там не се получава,там изобщо все едно не съм задала "опера",продължава да си се отваря със стария зададен,а като задам "експлорер"няма проблем.Самата програма нещо не се разбира с "опера",така ми се вижда.Незнам/след като и в другия акаунт не иска да се зададе като подразбиращ/.И в третия акаунт същата грешка дава.Стигнах до извода ,че в двата ограничените може или "мозила"или"експлорер"да са подразбиращите се браузъри,а "опера"не може даже и с тази програма-"DefaultBrowser" да се направи такъв.

http://www... Изказване не по темата

Аз не съм казала,че проблемите са с браузърите,а че в ограничените акаунти не става"опера" да е подразбиращия се.Иначе си отварям въпросния адрес с опера,но когато не ми е подразбиращ браузър.

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Разбира се,нали затова ти показвам,че с другите два браузъра проблеми няма да са подразбиращи,просто съм дала примерен адрес,който се отваря само с браузъра по подразбиране,не може с всеки друг да се отваря,а само с опера да не може.На този адрес има и филми от сървъра ни,които се теглят дори и когато интернета ми не е пуснат,някаква грешка става.Пробвах и в администраторския акаунт да направя същото/да променя браузъра по подразбиране с нея-"DefaultBrowser - 1.6"/,но и там не се получава,там изобщо все едно не съм задала "опера",продължава да си се отваря със стария зададен,а като задам "експлорер"няма проблем.Самата програма нещо не се разбира с "опера",така ми се вижда.Незнам/след като и в другия акаунт не иска да се зададе като подразбиращ/.И в третия акаунт същата грешка дава.Стигнах до извода ,че в двата ограничените може или "мозила"или"експлорер"да са подразбиращите се браузъри,а "опера"не може даже и с тази програма-"DefaultBrowser" да се направи такъв.

Аз не съм казала,че проблемите са с браузърите,а че в ограничените акаунти не става"опера" да е подразбиращия се.Иначе си отварям въпросния адрес с опера,но когато не ми е подразбиращ браузър.

Коя програма ще се зададе за браузър няма никакво значение.

Остава вероятността инсталацията на Opera да не е направена коректно.

С коя програма ще се отварят интернет адресите се задава в ключове :

HKEY_CLASSES_ROOT\http\shell\open\command

и

HKEY_CLASSES_ROOT\https\shell\open\command

Може да провериш какво е записано там, когато е зададен за браузър Opera.

• Автор
Коя програма ще се зададе за браузър няма никакво значение.

Остава вероятността инсталацията на Opera да не е направена коректно.

С коя програма ще се отварят интернет адресите се задава в ключове :

HKEY_CLASSES_ROOT\http\shell\open\command

и

HKEY_CLASSES_ROOT\https\shell\open\command

Може да провериш какво е записано там, когато е зададен за браузър Opera.

Така и не можах да разбера къде да ги търся тези ключове,но направих следното:

Свалих си друг браузър-"Мaxthon2"/за да пробвам дали ще успея с него/-без проблем стана->--->

Сега в администраторския е подразбиращ-"мозила"

в единия ограничен е -"експлорер'

и във втория ограничен е "мaxthon2"/между другото е много удобен браузър/

И освен тях си имам и "операта".Дано не вреди да имам толкова много,но като съм чела тук във форума,не пречи.

Благодаря на всички,които ме напътстваха. ;)

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Стана нещо странно с двата ограничени акаунта.

В момента в който превключа от "администратор"към другите два ми изписва:

Windows не може да зареди локално съхранения профил.Възможнна причиназа тази грешка включва недостатъчно права по сигурността или повреден локален файл.Вие влизате с временен профил в който промените ще се изтрият след вашето излизане.Ако този проблем не изчезне,обърнете се към администратора на мрежата.

Като се опитам да изляза от съответния акаунт,ми изписа някаква грешка"iexplorer"и бутончета"енд ноу" и "дебъг"-а през това време зарежда нещо и отброява същевременно-не можах да снимам защото просто програмката за "скийншот"и тя не се отваря/от въпросния "бъг",явно/,няколко пъти се опитвам да изляза и накрая най-после акаунта се затвори,единствено и само "администраторския" е в ред.

Как да намеря въпросната грешка и от какво е станала?

Стана нещо странно с двата ограничени акаунта.

В момента в който превключа от "администратор"към другите два ми изписва:

Windows не може да зареди локално съхранения профил.Възможнна причиназа тази грешка включва недостатъчно права по сигурността или повреден локален файл.Вие влизате с временен профил в който промените ще се изтрият след вашето излизане.Ако този проблем не изчезне,обърнете се към администратора на мрежата.

Като се опитам да изляза от съответния акаунт,ми изписа някаква грешка"iexplorer"и бутончета"енд ноу" и "дебъг"-а през това време зарежда нещо и отброява същевременно-не можах да снимам защото просто програмката за "скийншот"и тя не се отваря/от въпросния "бъг",явно/,няколко пъти се опитвам да изляза и накрая най-после акаунта се затвори,единствено и само "администраторския" е в ред.

Как да намеря въпросната грешка и от какво е станала?

http://support.microsoft.com/kb/812339

• Автор

Благодаря за линка.

Оправи се от самосебе си-не знам как стана,нито от какво така бяха се повредили двата акаунта,тъкмо направих 4-ти и като се пробвах за последно да вляза в развалените два,преди да ги изтрия -те се показаха.Дано не се повтори мистериозната повреда.Запаметих си линка,в случай,че пак се повтори.

• 3 месеца по-късно...
  • Автор

За пореден път имам нужда от помощта ви.

Имам три акаунта на компютъра,малкия е пипал компютъра и единия акаунт няма нищо на работния плот-изобщо няма икони,нищо.Има само лентата на задачи отдолу,от старт менюто се избират програмите...Изобщо не знам как да го оправя.Влезнах в "десен на мишката"->"свойства"->"работен плот"->"персонализиране на работния плот"->за да видя дали отметките на "моя компютър","моите документи" и "моите места в мрежата" не са махнати,поне тях да си изкарам,но те са си там.След това натиснах "възстанови по подразбиране",но нищо не стана.

От къде да възвърна всичко,което си е било на работния плот в този акаунт? sad.gif

Другите два са наред,то не че този е повреден,но искам иконките да си се върнат,неудобно е да избирам всичко от менюто старт.

Благодаря предварително!

а на Arrange->Show desctop icons има ли чавка?

ако няма слагай

• Автор
а на Arrange->Show desctop icons има ли чавка?

ако няма слагай

"Aquaris",благодаря!!!!

Махнал е тази "чавка"дребния вредител skype-03.gifskype-03.gifskype-03.gifskype-03.gifskype-03.gifskype-03.gif

Жив и здрав да си!

е пак добре че не ти е сложил за wallpapaer снимка на десктопа и да махне всичко останало - само тапет - мислиш си че има икони ама не можеш да ги цъкнеш

:Д хихихи

• 6 години по-късно...

Здравейте. Имам същия проблем. Моля за помощ.  :shock11:

"Windows не може да зареди локално съхранения профил.Възможнна причиназа тази грешка включва недостатъчно права по сигурността или повреден локален файл.Вие влизате с временен профил в който промените ще се изтрият след вашето излизане.Ако този проблем не изчезне,обърнете се към администратора на мрежата."

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.