Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се ъпдейтва биоса?

Featured Replies

Знаете ли как да ъпдейтна биоса? Bios Type Award Award Bios Type Phoenix-Award BIOS v6.00PG Award Bios Massage VIT 1016B System Bios Date 10/16/02 Video Bios Date 10/25/02 Bios manufacture Company Name Phoenix Technologies Ltd Имам и още един въпрос,знаетели какво е това? Nord Bridge Properties Nord Bridge VIA VT8377 Apollo KT400 Revision 00 Package Type 664 Pin HSBGA Package Size 3.5 cm x 3.5 cm Process Technology 0.22 um Core Voltage 2.5 V In-Order Queue Depth 4 Memory Controller Banc Interleave 4-way Memory Slots DRAM Slot #1 256 MB (PC2700 DDR SDRAM) AGP Controller AGP Version 2.00 AGP Status Disabled -как да позволя тази настройка? AGP Device nVIDIA GeForce4 MX 440 AGP Aperture Size 128MB Supported AGP Speeds 1x,2x,4x,8x Fast-Write Not Supported Side Band Addressing Supported , Disabled Chipset manufacturer Company Name VIA Technologies, Inc Problems & Suggestions Problem AGP is disabled.This may cause performance penalty Problem AGP aperture size is more than half of the syste mmemory size.This may cause performance penalty

• Отговори 61
  • Прегледи 18,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

В сайта на производителя->драйвери->биос->там има и инструкции!

Дъната платка ти е а чипсет VIA KT400 това което си дал е информация за дънната ти платка но от представената информаци не се разбира кой е производителя и а това неми става ясно как се е появило, тоест без човешка намеса Problem AGP is disabled.This may cause performance penalty Problem AGP aperture size is more than half of the syste mmemory size.This may cause performance penalty при положение че имаш това AGP Device nVIDIA GeForce4 MX 440 AGP Aperture Size 128MB информацията показва че имаш видео карта GeForce4 MX 440 а си забранил AGP слота от биоса втория проблем идва от това че си указал да ползва прекалено много памет от оперативната ти която е 256 Мб, а си дал да ползва 128 Мб влез в BIOS и оправи тези проблеми, влиза с с натискане на бутона DELETE или DEL в самото начало вижда се да го пише в долния край на монитора когато вземе да ти бори или проверява за твърди дискове и CD намали ползваната памет на максимално 64 Мб като погледнеш и кой е производителя на дъннта платка отиди на сайта му и погледни точно за твоя модел каква ревизия на BIOS има там вероятно ще намериш и програмка която автоматично ти проверява каква версия на BIOS имаш и можеш автоматично да ти свали и флашне BIOS моят съвет е дай да го направи някой който го е правил защото понякога може да си създадеш проблеми от които да ти побелеят косите особено ти препоръчвам да него правиш ако компютъра е служебен

Редактирано от бате Ици (преглед на промените)

• Автор

Бате Ици,Оправих проблема с (AGP Aperture Size 128MB) намалих на 64MB .Обаче не открих опцията за другия прблем (Problem AGP is disabled.-This may cause performance penalty) моляте дай малко повече информация за самия процес на настройката на тази опция. Извинявай за невежеството!

Редактирано от laso (преглед на промените)

като влезеш в BIOS от главното меню влизаш на второто и там някъде в момента пише 128 с "page up" или "page down" намали на 32 за да пуснеш AGP става тоест предполагам защото немога да погледна сега тъйкато в момента работя с DEL и неговите менюта са други но предполагам е в ПЕРИФЕРИЯ или пише PnP значи говоря за BIOS а не за Windows там намери AGP и го промени на ENABLE винаги като излизаш си записваш настройките

• Автор

като влезеш в BIOS от главното меню влизаш на второто и там някъде в момента пише 128 с "page up" или "page down" намали на 32

за да пуснеш AGP става тоест предполагам защото немога да погледна сега тъйкато в момента работя с DEL и неговите менюта са други

но предполагам е в ПЕРИФЕРИЯ или пише PnP значи говоря за BIOS а не за Windows

там намери AGP и го промени на ENABLE

винаги като излизаш си записваш настройките

<{POST_SNAPBACK}>

Прерових всички опций на биос-а и такова нещо не открих(AGP is disabled)

немога да намеря ъпдейт за биоса ако знаете дайте линк моля

BIOS Date: 10/16/02

BIOS Type: Phoenix-Award BIOS v6.00PG

BIOS ID: 10/16/2002-KT400-8235-6A6LYB09C

OEM Sign-On: VIT1016B

Chipset: VIA 82C3189 rev 0

Superio: Winbond 697HF rev 2 found at port 2Eh

CPU: AMD Duron 1100 Mhz MAX: 1500 Mhz

BIOS ROM In Socket: Yes

BIOS ROM Size: 256K

Memory Installed: 256 MB

Memory Maximum: 768 MB

Memory Slot 01: 256 MB

Memory Slot 02: 0 MB

Memory Slot 03: 0 MB

Редактирано от laso (преглед на промените)

Както си написал всичко ми е ясно само едно единствено нещо не е кой е производителя на дънната ти платка според мен би трябвало да е Biostar намери къде пише това от AIDA или Еверест незнам с коя програма ползваш но някъде пише следното Motherboard Name ............................................... а за това къде ти е забранено AGP слота да те питам къде е сложен кабела който е свързан монитора вариант 1 - кабела е свързан за конектор който се намира на разстояние около 5 сантиметра от конектора на клавиатурата ти която нее с USB конектор вариант 2 - свързан е за конектора който е на една метална шина дълга и е по надолу от мястото където си си включил тонколоните аз залагам на вариант 1, и ако е така се питам защо ползваш вграденото видео което е на дънната платка а си си купил отделна видео карта и която стои неизползвана според мен проблема който искаш да разрешиш е следният купил сиси отделна видео карта като досега си бил с тази която е вградена и като включиш сега кабела на онази новата външна и неиска да ти работи монитора ако е така проблема е че в самия BIOS е зададено да работи с видео картата която е вградена, затова влез в биоса и като намериш в периферията къде пише за видеото му дай да използва AGP картата а не вградената, тъйкато незнам каква дънна платка имаш но е някъде в менюто периферия

• Автор

Motherboard Name --- Biostar M7VIT Немога да намеря тази опция какво точно пише,още веднъш извинявай че те занимавам с глупости

Ето линк с инфо от Биостар как точно се ъпдейтва биос-а - http://www1.biostar.com.tw/support/bios/index.php3.

Колкото до версията на биос-а, съдейки по това - http://www.biostar.com.tw/search.php3 и по инфото за чипсет-а, което си дал (KT400), то дъното ти е M7VIT Pro. На твое място, обаче, бих отворил кутията и видял точно какво пише на дънната платка. В случай, че съм прав за версията на дъното, то ъпдейта от 28.07.2003 е този - http://www1.biostar.com.tw/support/bios/bi...del=M7VIT%20Pro

Поздрави и успех :bye:

Редактирано от nobody (преглед на промените)

• 3 години по-късно...

И аз искам да си ъпдейтна биоса. В еверест ми изписва - post-143188-1245160628_thumb.jpg А като отворя сайта за който ме съветва, ме карат да си изтегля биос агент. Той съответно ми изписва че има обновение за моя биос, ама трябва да им пратя почти 30 евро, за да си сваля ъпдейта. Кажете какво да правя. Някакви идеи?

И аз искам да си ъпдейтна биоса. В еверест ми изписва -

post-143188-1245160628_thumb.jpg

А като отворя сайта за който ме съветва, ме карат да си изтегля биос агент. Той съответно ми изписва че има обновение за моя биос, ама трябва да им пратя почти 30 евро, за да си сваля ъпдейта. Кажете какво да правя. Някакви идеи?

ми първо ми обясни за какво ти е, а ако не ми хареса причината, ще те пратя да им пуснеш 30 евро

А като отворя сайта за който ме съветва, ме карат да си изтегля биос агент. Той съответно ми изписва че има обновение за моя биос, ама трябва да им пратя почти 30 евро, за да си сваля ъпдейта. Кажете какво да правя. Някакви идеи?

Няма да влизаш през Евереста, а в страницата на производителя. Отиваш на даунлоудс и търсиш модела на дъното. Обикновено има драйвъри и БИОС. Теглиш си файлчето първо при теб и тогава го ъпдейтваш. За различни дъна има различни програмки, защото и БИОС-ите като марка са различни. Обикновено на същото място, където е БИОС-а има и тулсове за ъпдейт. Ако не знаеш как се използват или четеш в Гугъла или викаш приятелче, което знае.

Смяна на БИОС се прави само и единственно ако има основателна причина, например смяна на процесор който работи със по-нова версия на Биоса!

Ти запознат ли си със рисковете?

Ами първо защото биоса ми е много орязан. Няма почти никакви възможности за настройки. А съм с лаптоп и ми изгърмя вградената записвачка. И си купих нова дет се свързва с USB. Та исках да си преинсталирам ОС. Ама каквото и да човърках по биоса, не можах да го накарам да бутне от записвачката. Още на първата му страница пише че разпознава само твърдия диск и вградената му записвачка. А външната никъде не я изписваше та мисля че според него тя не съществуваше. Накрая си реших проблема с ЮСБ флашка, ама голям зор видях докато я направя. И все още имам съмнения, че нещо не е както трябва. Та предпочитам да си бутвам от записвачката. Освен това днеска ми изписа за някаква грешка на син екран където ми съветваше да си проверя драйверите и да си ъпдейтна биоса. А тези драйвери си ги имах от доста време насам и не съм имала проблеми с тях. А съм ги проверявала и драйвер агента. А вчера не успях да инсталирам офис 2007, даваше ми грешка в началото на инсталацията а офис 2003 тръгна. ТА НЕЩО НЕ Е НАРЕД, АМА КАКВО? ПП. А това ХР го инсталирах преди 2 дена. Съвсем новичко е.

Редактирано от geizer (преглед на промените)

Това че незнаеш как да си настроиш машинката да бутва от записвачката и неможеш да инсталираш офис 2007 не означава че трябва непременно да се сменя БИОСА! Съветвам те да занесеш лаптопчето при някой който разбира, най-добре ще е да ти преинсталира ОС със някоя официална версия.

Редактирано от handcream (преглед на промените)

Офицялна версия имам, но не е в това проблема. 3 дена подред писах във форума на арена за проблема с бутването от записвачката. Бях им преписала всички възможности за настройки от биоса и опитах със всичко което ме посъветваха но без резултат. Качвам снимки да ми видиш и ти биоса и да пробваме да го настроим да бутне от записвачката - :)post-143188-1245163307_thumb.jpg post-143188-1245163344_thumb.jpg post-143188-1245163292_thumb.jpg post-143188-1245163367_thumb.jpg Подменютата на биоса са майн, адвансет , бут, едно за задаване на пароли , и ексит. Само последните 2 не съм ги описала. Другите са подробни. В евереста ми дава една температура на 100. Това проблем ли е ?post-143188-1245163765_thumb.jpg

Дали си свързал правилно записвачката? Има два кабела и се включват и двата. Единия за четене и писане, другия за захранване. Правил съм този номер с 12` Асеr и няма проблеми. Би трябвало и ти да нямаш. А относно орязания биос - повечето лаптопи напоследък са така, ъпдейтването едва ли ще му добави екстри. Обикновено в сектора, където избираш от къде да бутне има и опция за приоритет на HDD и CD. Ако е така избери да приема външното. Но първо вържи кабелите и смятам, че няма да има проблем.

На някой стана ли му ясно кой е производителя. Къде да му търся ъпдейти на тоя биос. Кажете , че хич не съм запозната с тези биоси Записвачката е свързана правилно и работи без проблем, а е и почти нова , така че едва ли проблема е от нея, а в биоса ми такава опция за която си писал няма

В евереста ми дава една температура на 100. Това проблем ли е ?

Това е максималната температура на процесора, когато я достигне се изключва компютъра за да се предпази от бум-бум.

Това е константа, като варира в зависимост от модела/производителя на процесора.

За биос - кажи си марката и точния модел на лаптопа, ще стане по-лесно. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО като флашваш да е с пълна батерия и на зарядно!

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Тук качвам последна версия на флашера за твоя BIOS (24.53 MB): [ download ]

Запиши като буутващо CD, буутни от него и флашвай с включено зарядно, за да не ти падне батерията, че тогава ще ядеш дебелия!

Тук качвам последна версия на флашера за твоя BIOS (24.53 MB): [ download ]

Запиши като буутващо CD, буутни от него и флашвай с включено зарядно, за да не ти падне батерията, че тогава ще ядеш дебелия!

Мерси много. Пак ще бера ядове с флашката, че нали не ми бутва от записвачката. Ако знаеш лесен начин да я направя кажи, че аз знам само как се качва уиндоус от бутващо сд на юсб-то чрез WinSetupFromUSB. Нали се сещаш, форматираш, указваш пътя и старт. А този файл не знам как да го направя.

Мерси много. Пак ще бера ядове с флашката, че нали не ми бутва от записвачката. Ако знаеш лесен начин да я направя кажи, че аз знам само как се качва уиндоус от бутващо сд на юсб-то чрез WinSetupFromUSB. Нали се сещаш, форматираш, указваш пътя и старт. А този файл не знам как да го направя.

Файла директно ли да го запиша или трябва да го правя флашващ?

Ехоооо, пишете моля. Дали да го кача на юсб-то директно и да пробвам?

Ами ако оплескам нещата?

Как се флашва биос на юсб. Нека някой да каже.

Как се флашва биос на юсб. Нека някой да каже.

http://www.biosflash.com/e/bios-boot-usb-stick.htm

Тук има нещо казано, продължавам да търся.

http://www.evga.com/forums/tm.asp?m=100519...p;key=%EF%BF%BD

и тук

Редактирано от pataran (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.