Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се ъпдейтва биоса?

Featured Replies

Тук качвам улеснен начин за флашване с *.exe файл - само кликваш два пъти върху него: [ download ]

• Отговори 61
  • Прегледи 18,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Явно се получи. Вече евереста не ми пише за системния биос. А някой знае ли какъв е този видео биос , който споменава post-143188-1245170638_thumb.jpg. Дали трябва да ъпдейтна и него и как става. Благодаря отново на всички за помоща. Сега ще пробвам да бутна от записвачката да видя дали ще стане.

спри се с ъпдейтването, бре, сус!

:PПубликувано изображение

добре де, и без това беше напразно. Пак не ще да ми бутне от записвачката. Възможно ли е тя просто да не си става за бутване. Модела е Lite-On eZAU120. Направо и се чудя.

А попаднах на една програма CDMenuPro - Autorun CD Menu Creator

CDMenuPro has been developed for you to create impressive Autorun CD menu applications for use on CD ROMs, DVDs and USB Flash Drives* without any previous programming knowledge.

It comes with a large number of project assistants, templates and additional software that enable anyone to create professional results in no time at all.

Using drag-&-drop technology it is easy to drag the documents or menu objects that you require into the menu window.

С нея дали ще стане да бутвам уиндоус от твървия диск, не от С, а от Д например

:PПубликувано изображение

добре де, и без това беше напразно. Пак не ще да ми бутне от записвачката. Възможно ли е тя просто да не си става за бутване. Модела е Lite-On eZAU120. Направо и се чудя.

А попаднах на една програма CDMenuPro - Autorun CD Menu Creator

CDMenuPro has been developed for you to create impressive Autorun CD menu applications for use on CD ROMs, DVDs and USB Flash Drives* without any previous programming knowledge.

It comes with a large number of project assistants, templates and additional software that enable anyone to create professional results in no time at all.

Using drag-&-drop technology it is easy to drag the documents or menu objects that you require into the menu window.

С нея дали ще стане да бутвам уиндоус от твървия диск, не от С, а от Д например

рестартирай и почвай да "помпиш" F8

:huh:Публикувано изображение

А дали има начин да да бутвам уиндоус от твървия диск, не от С, а от Д например. Някой знае ли как става?

И малееееее, много сте готини, и пак благодаря много за съветите :P

Ами защо F8, кво да правя там

буут менюто ще ти се появи

Ами то оттам се влиза под сейф мод и т.н.

Аз къде трябва да се ровя?

Ами то оттам се влиза под сейф мод и т.н.

Аз къде трябва да се ровя?

Малееее, много съм зле наистина, за което се извинявам :P

Прегледах темата повърхностно. Незнам какъв диск искаш да буутнеш, но ако самият диск не е буутабъл НЯМА да буутнеш от него каквото и да правиш.

Та къде да се ровичкам.

Ми то бут менюто ми уж се появява с F2, или пак нещо не съм в час?

Прегледах темата повърхностно.

Незнам какъв диск искаш да буутнеш, но ако самият диск не е буутабъл НЯМА да буутнеш от него каквото и да правиш.

Значи, дисковете които се пробвам да бутна са вече изпробвани на вградената записвачка на този лаптоп, която взе че издъхна и затова сега се мъча с външната. Единият диск даже е легален. Така че явно не е от дисковете.

Ми то бут менюто ми уж се появява с F2, или пак нещо не съм в час?

Значи, дисковете които се пробвам да бутна са вече изпробвани на вградената записвачка на този лаптоп, която взе че издъхна и затова сега се мъча с външната. Единият диск даже е легален. Така че явно не е от дисковете.

А на мене най вече ми прави впечатление, че в биоса вградената записвачка се вижда и може да и се правят разни настройки, а външната изобщо я няма

Гласи BIOS да зареди от USB порт, ако поддържа тази функция. Ако ли не пий една студена вода. И още нещо, една слим записвачка за лаптоп сигурно струва по-малко от тази, която си купила ти на USB.

Настройката я има, ама не ще да захапе. А за съжаление за момента живея в гърция и тука щяха да ми вземат толкова пари само за да я поставят записвачката на лаптопа. А и щях да чакам поне 10 дена да ми я докарат от Атина, щото съм и на Крит, а тука всичко става бавно и струва скъпо. И затова се мъча сама да му оправям квото мога на компа, че ако го закарам да доктор ще ми одрежат главата за нещо съвсем елементарно.

Опитай като сложиш да бутне първо от флопито и сложи бутващ диск във външната записвачка.

Пробвах и по този начин. Не става.

Мига ли диода на записвачката като пуснеш компа.И записвачката от каде се захранва от USB или чрез адаптор.

За съжаление доста често когато искаме да минем по евтино, ние даваме повече пари отколкото ако не си правехме тънки сметки.

Мига ли диода на записвачката като пуснеш компа.И записвачката от каде се захранва от USB или чрез адаптор.

С USB е свързана към компа. А сега се рестартирам и ще пиша дали мига

С USB е свързана към компа. А сега се рестартирам и ще пиша дали мига

Изобщо не мига. Даже не се пробва да чете от нея.

Външното DVD обикновенно идва с два кабела.Единия е за USB трансфер а другия да се захрани DVD-to пак от USB.Виж дали и двата кабела са вързани.

Външното DVD обикновенно идва с два кабела.Единия е за USB трансфер а другия да се захрани DVD-to пак от USB.Виж дали и двата кабела са вързани.

Вързани са, даже и дискове записвам, ама не ще да бутва

Хах, почистих си вграденото двд и то зе че тръгна. Ама повечето двд дискове хич не ги чете та ако някой знае кои марки вървят нека пише - amilo li1705, F:\ HL-DT-ST DVDRAM GSA-T10N, Значи през евереста виждам кои формати се поддържат, какво чете и какво записва, ама пробвах доста двд-дискове до сега и стигнах до заключението че много зависи и от кой производител са. Иначе диска на оригиналната виста го завъртя като детска играчка.

• 5 месеца по-късно...

Аз искам да питам когато ъпдейтвам биоса трябва ли да изключа овърклока?post-198606-1259053245,31_thumb.png(това е сегашната версия на биос)

Новият БИОС ще постави всички настройки на "Auto",така че каквото и да направиш-все тая.

• 8 месеца по-късно...

Здравейте , искамм да попитам как мога да си овелича мощността на видео картата ми. Аз съм с нетбук MSI u135-034eu и видео картата ми е Intel gma 3150 и май ми е 64 мб. Много ще съм ви благодарен ако ми помогнете :)

Здравейте , искамм да попитам как мога да си овелича мощността на видео картата ми. Аз съм с нетбук MSI u135-034eu и видео картата ми е Intel gma 3150 и май ми е 64 мб. Много ще съм ви благодарен ако ми помогнете :)

Никак! Приемаш нещата каквито са или купуваш външна видеокарта.

Това е нотбук подобен на твоя, залят с чай. Под вентилатора е процесора, а в дясно от него, под медната шина - видеоакселератора. И двете са "заварени" навеки за дънната платка. На твоята машина ситуацията е същата.

поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.