Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се ъпдейтва биоса?

Featured Replies

Никак! Приемаш нещата каквито са или купуваш външна видеокарта.

Това е нотбук подобен на твоя, залят с чай. Под вентилатора е процесора, а в дясно от него, под медната шина - видеоакселератора. И двете са "заварени" навеки за дънната платка. На твоята машина ситуацията е същата.

поздрави

Моделът според спецификациите няма нито PCMCIA нито Express Card слот.

Картите на USB стават само за статичен текст, тези на PCMCIA отново са пълна скръб като цяло, с Express Card слота положението е малко по-добро с ViDock, но пак нещата не са цветущи.

ViDock e скъп и изглежда не е съвместим с всички лаптопи.

Като цяло-с каквато видео карта си взел машината, с такава ще си.

Много малко лаптопи са с карти на слот, където има някаква опция за Upgrade и пак тези карти са скъпи и редки.

П.П Има вариант за разпояване на видео чипа и замяната му с друг по-добър от същият модел лаптоп, ако е имало и с по-добри видео карти. Знам човек който го е правил успешно(с IBM T40) веднъж, но като цяло е в областта на научната фантастика, голяма доза късмет всичко да съвпада идеално и т.н. Така че това не е вариант и едва ли някой техник би се наел да извърши подобна операция поради незаслужено големите рискове.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 61
  • Прегледи 18,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

всяка нестабилност може да доведе до лошо флашване и след рестарта черен екран, за това с клок биос не се сменя... мощността на видеото може да се увеличи по няколко начина - кои от тях са възможни в конкретния случай - друг въпрос. 1 вариант - намаляне на споделената памет (трудна работа при лаптопите) - колкото и противоречиво да ви изглежда процесора на вграденото видео е слаб и повечето рам предполага повече текстури е нея, а от там и повече работа за охлювско-то видео на интел... 32 мб са повече от достатъчни за което и да е вградено видео (изключвам тия дето са със sideport memory - собствена памет) 2 варинат - dual channel - винаги има полза при вграденоото видео - за това по добре с 2 платки по 1 гб от колкото повече памет - 3 гб (както вървят повечето лаптопи) 3 клок на видеото или паметта - трудна работа при лаптопи ( и да е възможно не се препоръчва) косвено може да стане чрез пин мод на процесора (BSEL & VID MOD) http://www.overclock.net/intel-cpus/341123-intel-bsel-vid-mod-guide.html (това е за десктоп процесори, но същото и за мобилните... за мен най добрия вариант е 2

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• 7 месеца по-късно...

Проблема с "agp status disabled" според мен е, че нямаш драйвери на чипсета.Или тези с който си не подържат АГП.

• 1 година по-късно...

Здравете колеги имам проблем с биос значи в един прекрасен ден си включвам компа и ми изписва това post-325936-0-91155400-1339704528_thumb. съжелявам за лошото качество ето и допълнителна информация за дъното post-325936-0-81537600-1339704578_thumb. Благодаря предварително!

post-325936-0-72286000-1339703947_thumb.

Редактирано от bomexxx (преглед на промените)

Като за начало - Clear CMOS. Прави се чрез преместване на джъмпер на дъното, но кой точно не мога да кажа, тъй като разположението му на различните дъна е различно. Провери в книжката на дъното кой точно е.

Като за начало - Clear CMOS. Прави се чрез преместване на джъмпер на дъното, но кой точно не мога да кажа, тъй като разположението му на различните дъна е различно. Провери в книжката на дъното кой точно е.

как така да го преместя ? малко съм невеж в тая работа :(

как така да го преместя ? малко съм невеж в тая работа :(

джъмпера е сложен върху два от три възможни пина. изключваш захранването и просто го местиш един наляво (или надясно), но по-скоро е наляво, за около 10 секунди. После го връщаш, включваш захранването и пускаш.

Но пак казвам - виж си в книжката как точно става ! Това е най-важното !

Редактирано от rvp (преглед на промените)

джъмпера е сложен върху два от три възможни пина. просто го местиш един наляво (или надясно), но по-скоро е наляво. Пак казвам - виж си книжката ! Това е най-важното !

Колега компютърат ми е чисто нов но го взех без книжка и диск Maрката е Hp intel core 2 vpro!

колега това ми се получи след чистене вчера ми хрумна да го почистя оправих го всичко точно включихго работеше си всичко днес пробвам и ....

Някой от колегите ти беше казал да провериш зали искът е буут. Преинсталирвал ли си преди с него. Аз те съветвам да вземеш един диск в който си сигурен, да влезеш в бут менюто и да пробваш с настройките за USB Boot (usb hard drive,usb floppy и т.н.).

Някой от колегите ти беше казал да провериш зали искът е буут. Преинсталирвал ли си преди с него. Аз те съветвам да вземеш един диск в който си сигурен, да влезеш в бут менюто и да пробваш с настройките за USB Boot (usb hard drive,usb floppy и т.н.).

Да инсталирвал съм го както казах по-горе взех го чисто нов и за пръв път си го инсталирах с Windows 7 не ми става за пръв път това ,като го взех нещо стана с часовника закарах го на ремонт и ми го оправиха за 5 мин И ИМА всички видове буут и опитах да го инсталирам отново с 7-мица и тига до тук и толкова ... даже и така си стои както е на снимката с часове си стои ....

post-325936-0-71824800-1339750622_thumb.

Редактирано от bomexxx (преглед на промените)

• 7 месеца по-късно...

джъмпера е сложен върху два от три възможни пина. изключваш захранването и просто го местиш един наляво (или надясно), но по-скоро е наляво, за около 10 секунди. После го връщаш, включваш захранването и пускаш. Но пак казвам - виж си в книжката как точно става ! Това е най-важното !

Ех тия политици,ще ни уморат до крак.Тук да не е парламентарна зала или новинарско студио?

наляво (или надясно), но по-скоро е наляво

Ха-ха ,не може ли по-скоро да е надясно,може даже да е нагоре или надолу?Всеки си има гледна точка.

Който чете това,трябва да разбира ,че става въпрос за преместване на джъмпера в едната или другата посока ,спрямо трите пина.

Ех тия политици,ще ни уморат до крак.Тук да не е парламентарна зала или новинарско студио?

наляво (или надясно), но по-скоро е наляво

Ха-ха ,не може ли по-скоро да е надясно,може даже да е нагоре или надолу?Всеки си има гледна точка.

Който чете това,трябва да разбира ,че става въпрос за преместване на джъмпера в едната или другата посока ,спрямо трите пина.

Някъде в предишнште страници видях линк,в който ни се обяснява, как да си зададем въпросите ,че да бъдем разбрани.

Вероятно ще е добре,да се създаде  подобна страничка,как да отговорим на даден въпрос,та питащия да не хвърля боб за решението на отговора.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.