Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Декоративни зайци

Featured Replies

И аз ще си взема зайче, мисля, че вече се спрях на една подора, но не й знам името Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от anjali (преглед на промените)

• Отговори 77
  • Прегледи 96,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

И аз много искам да си взема едно зайче, но приятели, които са имали ме убедиха да се откажа. Мн миришели бее...

Имам 2 заека декоративи вкъщи.

Единия е по-голям и яде много,пикае много и не пропуска да опита от твоето ядене особено ако е вафла или шоколад.На него му се сменя талаша всеки ден.

Другия е малък женски и е доста по чистоплътно.Яде си само неговата храна и не е нахално.

На него му се сменя на 2-3 дни.

Така изобщо не мирише нищо и аз не се оплаквам от нище че някой се бил испикал.Просто не се усеща.Вземи си зайче ако искаш.не слушай твоите приятели доста хора гледат зайчета и не съм чул да се оплакват че миришели.Хамстерите миришат повече но и те са милички.

Единия е по-голям и яде много,пикае много и не пропуска да опита от твоето ядене особено ако е вафла или шоколад.На него му се сменя талаша всеки ден.

Другия е малък женски и е доста по чистоплътно.Яде си само неговата храна и не е нахално.

На него му се сменя на 2-3 дни.

Значи зависи от самия заек...

Ако попадна на някой като първия просто ще си имам ядове :P

Мен ме притеснява не това колко пъти в седмицата ще му сменям талаша, а това да не прави мизерии по стаите и труднодостъпните места...

Значи зависи от самия заек...

Ако попадна на някой като първия просто ще си имам ядове :rolleyes:

Мен ме притеснява не това колко пъти в седмицата ще му сменям талаша, а това да не прави мизерии по стаите и труднодостъпните места...

Зависи от породата на заека(имат различни характери) и въспитанието е много важно колкото е възможно да придобие навици.

Като малко трябва да си има клетка за да има къде да спи спокойно и където да се чувства спокойно.

Трябва да се научи да не пикае където му попадне докато е навън от клетката си.

Не можеш да го научиш да ходи до тоалетна но ако от малко не го лигавиш ще стане сериозен заек който няма да иска да ти вземе вафлата от устата както се случва всеки път при мен.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Като малко трябва да си има клетка за да има къде да спи спокойно и където да се чувства спокойно.

Трябва да се научи да не пикае където му попадне докато е навън от клетката си.

Моят заек постоянно излизаше от клетката си, която странно беше доста височко, и редовно ме посрещаше на вратата. За висчките си излизания нито един път не се е изпикал или изакал някъде, а е стоял навън с часове, докато някой не се прибере и не го остави пак в клетката. И така заслужено никога не е бил пошляпван Публикувано изображение

За по-спокойно можеш да оставиш клетката в стая, която няма много труднодостъпни места и като излизаш да затвяряш вратата. Зайците имат много голяма нужда да ходят. Аз моя го пусках по 2-3 часа на ден да щъка наляво-надясно и нямам никакви оплаквания. Повече съм се притеснявала да не започне да гризе някой кабел и да го хване тока, отколкото че би могъл да направи някоя пакост. Но според мен няма от какво да се притесняваш-това не е нито куче, нито котка. Те правят много повече мизерии, а тях няма как да ги затвориш.

Редактирано от productxaxa (преглед на промените)

първо гризе кабели, после печен на ток :headphones: така че трябва да му намерите какво да гризка за да не гризка където не трябва и да плачете...

така че трябва да му намерите какво да гризка за да не гризка където не трябва

Няма такива работи. Всичко в устата Публикувано изображение

Няма такива работи. Всичко в устата Публикувано изображение

Моя веднъж почна да гризе изолацията на един кабел на удължител.Късмет че не го хвана тока защото още малко и щеше да стигне но жилата и ако беше оцелил фазата щеше да стане много лошо.

После изолирах мястото но той вече не ръба кабели.

Един съвет, не си взимай заек или чинчила. Вземи си котка, куче, даже и прасе да си вземеш сигурно ще е по-удачно. Зайците са тъпи и страхливи животни. гледахме един година и половина. Изяде квото ти дойде на ум, то не бяха обувки, кабели, чорапи, тениски, всякакви дрехи, пари, книги, документи и т.н. Така и не разбра, че за година и половина, човекът който го храни явно няма да му стори нищо и откачаше всеки път когато се доближиш до него. Да не споменавам, че пикаеше и с....е където му падне. Хайде и успех със заека, ако решиш да си взимаш хах :)

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Един съвет, не си взимай заек или чинчила. Вземи си котка, куче, даже и прасе да си вземеш сигурно ще е по-удачно. Зайците са тъпи и страхливи животни. гледахме един година и половина. Изяде квото ти дойде на ум, то не бяха обувки, кабели, чорапи, тениски, всякакви дрехи, пари, книги, документи и т.н. Така и не разбра, че за година и половина, човекът който го храни явно няма да му стори нищо и откачаше всеки път когато се доближиш до него. Да не споменавам, че пикаеше и с....е където му падне. Хайде и успех със заека, ако решиш да си взимаш хах ;)

Не си го научил на навици и на най-важната думичка НЕ (когато го видиш да обикаля там където не трябва).

Един съвет, не си взимай заек или чинчила. Вземи си котка, куче

Всеки си взима животни според мястото, на което те ще бъдат гледани. Не можеш да си вземеш куче и да го държиш в двустаен апартамент. Даже и в много голям, то няма да се чувства добре. Котката не е така, но и двете са животни, които не бива да бъдат оставяни за дълго време сами, докато при заека и чинчилата няма такъв проблем. Поне ще знаеш, че като се прибереш ще завариш всичко така, както си е. А до това дали зайците са тъпи-всичко е до това как ще го възпиташ и най-вече до това колко внимание и време ще отделяш точно за това.

Не си го научил на навици и на най-важната думичка НЕ (когато го видиш да обикаля там където не трябва).

Може и да си прав, но аз лично не съм виждал да се дресират зайци.

Всеки си взима животни според мястото, на което те ще бъдат гледани. Не можеш да си вземеш куче и да го държиш в двустаен апартамент. Даже и в много голям, то няма да се чувства добре. Котката не е така, но и двете са животни, които не бива да бъдат оставяни за дълго време сами, докато при заека и чинчилата няма такъв проблем. Поне ще знаеш, че като се прибереш ще завариш всичко така, както си е. А до това дали зайците са тъпи-всичко е до това как ще го възпиташ и най-вече до това колко внимание и време ще отделяш точно за това.

Изобщо не мога да се съглася. Не съм специалист, но съм сигурен, че "възпитанието" на един заек (доколкото е възможно това) отнема много повече време от това на кучето или котката. А относно "като се прибереш ще завариш всичко така, както си е" хаха - не бих разчитал на това :)

Изобщо не мога да се съглася. Не съм специалист, но съм сигурен, че "възпитанието" на един заек (доколкото е възможно това) отнема много повече време от това на кучето или котката. А относно "като се прибереш ще завариш всичко така, както си е" хаха - не бих разчитал на това :)

Аааа, не Публикувано изображение То оставаше и да е обратното Публикувано изображение

Сериозно, всичко си зависи от това на какво животно ще попаднеш, незаивисмо дали то е заек, чинчила, котка, куче и т.н. Има и много умни, и изключително тъпи. Въпрос на късмет.

Редактирано от productxaxa (преглед на промените)

Може и да си прав, но аз лично не съм виждал да се дресират зайци.

Не се дресират но с времето и те придобиват някакви навици.

Е сега не можеш да го научиш да ходи до тоалетната и да пуска водата след себе си но поне на по-елементарни навици с времето животното се научвала.

Например навика че ще има шамари ако се испикае там където не трябва(който се придобива трудно).

Да се включа и аз. Гледам едно декоративно зайче вече 7 години. Зора беше в началото докато беше съвсем малко. Търчеше като петно, катереше се къде ли не и не на последно място проблеми с пишкането и акането. След като му взехме клетка постепенно зайчето се спираше в нея да си върши работата а и там му беше поилката с водата. Така се оказа, че може да му се създадат редица полезни навици. Има и други не маловажни плюсове при гледане на тази животинка. Не се иска извеждане на вън, не издава никакви звуци-няма лаене нито мяукане. Пълна тишина. Не е придирчиво към храна-зеленчуци, сено и разни витамини за зайци. Сега при хубавото време е на балкона целия ден. Съвсем като стане топло не го прибираме вътре, а си стои през нощта пак на балкона. Плашливо е, но като свикне с хората им се доверява. Най-много на мен разбира се. Мъжко е и е от сорта сребърна лисица (черно със сребърни косми в козината). Тежко е около 1 кг. За да изкара толкова години е необходима редовна ваксинация - два пъти в годината. Това е. Краста и занимавка.

• 3 седмици по-късно...

Хора, да ви питам, имам си и аз зайче от 3 години вече и винаги си се е хранило нормално...като му напълним купичката веднага се нахвърля...а сега някак си по-мудно...и почти не яде. видях му зъбките-нормални, само че долните май че бяха отчупени или аз не съм видяла като хората, щот много се мърдаше. принципно възможно ли е тфа и ако е така някой може ли да помогне?

Хора, да ви питам, имам си и аз зайче от 3 години вече и винаги си се е хранило нормално...като му напълним купичката веднага се нахвърля...а сега някак си по-мудно...и почти не яде. видях му зъбките-нормални, само че долните май че бяха отчупени или аз не съм видяла като хората, щот много се мърдаше. принципно възможно ли е тфа и ако е така някой може ли да помогне?

Най-добре е да отидеш на ветеринар, той по-добре ще може да прецени.

Най-добре е да отидеш на ветеринар, той по-добре ще може да прецени.

да, това е най-доброто решение може би...

а някой да знае някой добър, близо покрай ОК2? щот аз ходя при един на Околовъстното, ма не си знае мн работата май :)Публикувано изображение

Какво дърво може да му се дава да гризе?

Подходящи са пресни клонки например от:липа,черница,джанка,върба.За тези се сещам,а и ги има почти навсякъде.
  • 3 седмици по-късно...

Ако не се притесняваш може и ти да му удариш 1 инжекция, аз мойте си ги ваксинирах.

• 7 месеца по-късно...

И как така сами си я ваксинирахте ... ?

слагаш го в скута си или на маса пред тебе по-добре е някой друг да го държи и му захващаш с ръка кожата на врата. защипваш дебела гънка между пръстите с лява ръка а с дясна му вкарваш иглата ПОДКОЖНО. ако излезе течност значи си пробила кожата от другата страна или не си я вкарвала иглата въобще. при успешно поставена ваксина трябва с пръстите да набуташ подкожно бобче

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.