Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно таймингите на RAM памет

Featured Replies

• Автор

а,пречи ли му нещо,ако остане така,защото както писах,така и не намерих от къде се променят напреженията.Ще има ли вобще ефект от цялата работа,или ще навредя нещо,поради това че не вдигна напрежението?

• Отговори 61
  • Прегледи 19,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор

Да ги връщам ли на 5-5-5-15,защото се притеснявам,че работят така,без да съм вдигнал волтажа :speak: ?Може ли да им стане нещо??

По-скоро им пусни някоя програма да ги претестваш за стабилност, а това, че не си им подавал допълнително напрежение и работят, може само да те радва!

ПП. Програми за тестване на паметта има в темата за клок!

• Автор

ето какво показва еверест-19596017ji7.th.png,30097768cl2.th.png,82729403jm5.th.png

Мен ме притеснява това- tRAS е на 18 ,и пречи ли ако работи така,и tRC преди беше на 21,а сега 26....?А ако сваля CR на 1T...дали ще тръгне без да пипам напрежението...?

Редактирано от bokanegra (преглед на промените)

Everest не е програма за тестване на стабилност на паметта !

За рази цел са :

• Мemtest86+ /DOS/
  • Memtest for Windows
  • Gold Memory
  • S&M

Taймингите са добре така.

Ако свалиш на 1Т може и да не ти запали машината, но нищо не ти пречи да опиташ, най-много пак да си върви на 2Т, често срещано явление!

Влез в биоса и намали таймингите на 4-4-3-8,не вдигай волтажи и си свиркай.Или направи като мен,ако предпочиташ 5-5-5-15(но на 2,1V), на 1000-1100Мхц

203235240408wo9.jpg

Паметта е супер за парите си.

Редактирано от питон357 (преглед на промените)

• Автор
Влез в биоса и намали таймингите на 4-4-3-8,не вдигай волтажи и си свиркай.Или направи като мен,ако предпочиташ 5-5-5-15(но на 2,1V), на 1000-1100Мхц

Паметта е супер за парите си.

да,де,ама моето дъно е по-калпаво,и повече от 800Mh няма да прочете ;) ,затова май е най-добре да намаля таймингите до дупка,и да си свиркам cool.gif

да,де,ама моето дъно е по-калпаво,и повече от 800Mh няма да прочете :) ,затова май е най-добре да намаля таймингите до дупка,и да си свиркам cool.gif
Точно! :speak:А си и от Левски... :)

Редактирано от питон357 (преглед на промените)

• Автор

Здравейте,на всички.Преди седмица си сложих Виста,и днес режих да си направя проверка на таймингите с CPUZ,и видях нещо което ме разтревожи-15157068lw9.th.jpg ohmy.gif .Защо така ми показва 200Mh,a преди си беше 351.6Mh ohmy.gif ,и FSB:DRAM беше CPU/6,а сега е 5?Пуснах един тест за стабилност-всичко е ок.Какъв е проблема,според вас? :speak:A паметта както знаете е 2x1Gb SuperTalent DDR2 CL4 800Mhz

Първо ... при CL4 tRAS-a трябва да е 12 (не 18). А по твоя въпрос ... Ако в момента не е клокната машината, така трябва да бъде. Няма проблем.

• Автор

Ами,аз го давам на 12 в биос,но програмата ми го показва 18.....,незнам защо така.А значи с мегахерците няма пеоблем,така трябва да са,работят си нормално,така ли?Не губя ли някакви честоти,като се има напредвед,че трябва да работи на 800мх,а всъщост показва 400 :speak: /да,не съм клоквал/

Всъщност като се замисля ... нещо не е у ред. Предишният ми пост е грешен, незнайно защо си мислих за честотите на DDR 1. Я си сложи Еверест и виж той какво показва в секция Motherboard > Motherboard > Memory Bus Properties > Real Clock.

Мда, определено нещо не е както трябва. В БИОС какво си задал като множител?

• Автор

множител на... :speak: ?Къде по-точно трябва да погледна?

Eми в секцията за овърклок. Там се задава множител на паметта (памет/шина --- CPU/5). Трябва тоя множител да е 5/2. Тогава ще ти пусне паметта на 400Mhz по шина / 800Mhz реални.

• Автор

бях сложил в биос автоматично на 800мх,сега го промених на ръчно 800мх,и еверест ми показва това сега-25846261zo1.th.jpg,но CPUZ ми показва все същото-16709127cg7.th.jpg :P

• Автор

въпоса е,че в биос не откривам секция за овърклок :P Възможно ли е да няма....,дъното да не поддържа овърклок...?

Офф. Там където задаваш множителя на рамта и шината на процесора ... това е овърклок секцията. Попринцип се казва Power Management Setup.

Хайде от лаици акъли да си спестиме....xactoR, до преди една седмица не знаеше къде ти е биос-а, а вече акъл взе да даваш...хайде успокоий топката...че ако прецакаш на някой компютъра, да не го пращаме при теб за гаранция А?

Хайде от лаици акъли да си спестиме....xactoR, до преди една седмица не знаеше къде ти е биос-а, а вече акъл взе да даваш...хайде успокоий топката...че ако прецакаш на някой компютъра, да не го пращаме при теб за гаранция А?

Така като се вкючиш някъде по мои адрес и се досещам, че може и да бъркам. Все пак остро ме нападна, но нищо не каза. Ако съм объркал човека, кажи ти какво да направи.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Здравейте,на всички.Преди седмица си сложих Виста,и днес режих да си направя проверка на таймингите с CPUZ,и видях нещо което ме разтревожи-15157068lw9.th.jpg ohmy.gif .Защо така ми показва 200Mh,a преди си беше 351.6Mh ohmy.gif ,и FSB:DRAM беше CPU/6,а сега е 5?Пуснах един тест за стабилност-всичко е ок.Какъв е проблема,според вас? :speak:A паметта както знаете е 2x1Gb SuperTalent DDR2 CL4 800Mhz

Нищо не бъркаш...просто това си е доста орязано дъно за клок!

Всъщност като се замисля ... нещо не е у ред. Предишният ми пост е грешен, незнайно защо си мислих за честотите на DDR 1. Я си сложи Еверест и виж той какво показва в секция Motherboard > Motherboard > Memory Bus Properties > Real Clock.

Започваш да навлизаш в материята AMD, доста по-различна от Intel!

Ми не е ...кое да е задал като множител (хипер транспорт, шина, множител? ...) тук все повече и на теб не ти е ясно.., но даваш съвети?????

Eми в секцията за овърклок. Там се задава множител на паметта (памет/шина --- CPU/5). Трябва тоя множител да е 5/2. Тогава ще ти пусне паметта на 400Mhz по шина / 800Mhz реални.

леле майко, леле майко... това сигурно е в изблик на върховно познание....

ПП. Мислех да дам едно предложение на човека, но kokomil ме е изпреварил.... ДЪНОТО НЕ ТЪРПИ НА КЛОК! т.е. има вариант, но с префлаш на BIOS, след който "светват" една-две функции ,,,

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.