Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно таймингите на RAM памет

Featured Replies

• Автор

Така,явно сам много трудно ще се справя,като се има напредвид че ми е за пръв път :huh: .Ако някой знае,някъде във Варна/фирма,или часно лице/където да си платя,да ми клокне конфигурацийката,нека помогне cool.gif ,ще почерпя :clap:

• Отговори 61
  • Прегледи 19,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Така,явно сам много трудно ще се справя,като се има напредвид че ми е за пръв път :P .Ако някой знае,някъде във Варна/фирма,или часно лице/където да си платя,да ми клокне конфигурацийката,нека помогне cool.gif ,ще почерпя ;)

Аз съм твоят човек-лично ме препоръчаха, а и повечето съфорумци ми знаят възможностите.След като другите са ти далечко...Обещаваш, че няма да ми даваш никому телефонния номер, и ми написваш на едно листче всичките нещица, които те интересуват.Да получиш повече за парите си...И си науми какво точно искаш за overclock, ако не-аз ще ти препоръчам.(Ако не-викаме на помощ ударна бригада-я shamino, я coolater biggrin.gif )

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

И си науми какво точно искаш за overclock, ако не-аз ще ти препоръчам.(Ако не-викаме на помощ ударна бригада-я shamino, я coolater

За клок с това дъно ще имаш нужда от всички накуп ;) и пак изхода е неясен :blow out candles:

Ще изстискаме и последния мегахерц (И един херц повече мъртъв да положи ;);) ) Но с това ужасно дъно+box cooler...само ще се дразня, ще вкусим само от меда, без да го ядем...) Добре ще ми се посмеете на сеира всички, с тая щайгичка sad.gif Тъкмо 100 GHz Overclock-2006 насам не съм клоквал AMD-тогава бях с Manchester 4200+...Сега с Q6600+ TR ULTRA 120-E+2x SSFLEX-не, че е голямата работа, де...Чакам пичът да се обади-запасявам се с кашон кутийки cola, и отивам.После оставяме Memtest за през нощта, на другия ден пак, после Prime за през нощта.

• Автор

Така,здравейте отново.Вчера при мен дойде Fixt00I/много готин и точен пич,между другото,който наистина си разбира от работата :) /,и установихме,че по-ужасно дъно от това просто няма на света....-не търпи никакъв клок!Няма секция за регулировка на волтажите,дори след префлаш на BIOS ohmy.gif .Въпреки това,след дълго мъчене,постигнахме това-timings2xq9.th.jpg,което между другото си е направо постижение,като се има в предвид куцото дънце.Евала на човека,че не се отказа,ами напротив,дори ми направи страхотни тайминги,при полужение,че не можем да пипнем волтажите.Това е човекът за Варна,според мен :)

Их, как ме изпревари-ама виж кога си идвам!Нека да се посмеем за случая, с по-запонатите.Искрено благодаря за похвалите-първият съфорумец и клиент, който ме оценява така...

Отивам, момчето излезе много усмихнат пич, аз от 2 денонощия (не дни) не можех да се отскубна от задължения.Имах само 2 часа на разположение, което е малко.AMD система не съм клоквал от 2006-когато с един Manchester 4200+ ходих за пръв път на Републиканското първенство по overclock.Влизам, в BIOS, от умора забравих да изключа cool&queit....Прерових BIOS-наистина ги нямаше менютата, човекът не ни лъга!!!Влизам да клоквам първо процесора, и...няма настройки за волтаж!!!!!!!!!!!Отивам при RAM-и там няма!!!Имаше само настройки на таймингите.BIOS показваше грешно таймингите по SPD, на 5-ци.Последваха доста тестове-нема, баце...префлашнахме, и...настройките на таймингите изчезнаха!!!Остана само CL настройка, отново не работеше.Сложих предпоследния BIOS-малко по-добре.Запали при 4-4-4-12@ 1Т, и си показваше упорито 4-4-4-18.Everest и CPU-Z леко се поскараха, показвайки коренно различни, странни тайминги и скорости, за пръв път видях несъществуващи делители :) Малко разтоварваме паметта, но на мен не ми хареса.Оттам нататък таймингите и шина/множител си играеха с мен, като котенце с орехче (аууу, егаси унижението).След като махнахме на няколко пъти батерията, BIOS често пъти отказваше да се възстанови.Тъкмо почнах плавно да си повдигам шината, и се сещам за RAM-късмет, НЯМА НАСТРОЙКИ НА ДЕЛИТЕЛЯ за паметта.Станах и изкрещях OMFG, и се извиних на човека, но побеснях.Стигна 235 шина, сложих HT @ 3X, после не искаше и при по-ниска шина (WTF)...Започнах плавно да настойвам таймингите един по един:idea:При липсата на настройки нито можех да намеря поотделно max fsb, нито max cpu/ram frequency, ни нищичко :) Казах на човека, че клокът наистина ще е умерен, после се начумерих, и му казах, че дори ще е козметичен :) В крайна сметка, DDR 915 @ 4-4-3-8@ stock, си е геройство, за това дъно, според мен.Даже на няколко пъти попържих kokomil на майтап, че не съм го разбрал с намеците за дъното-щял съм да викам shamino+coolater.Казах си аз, като видях положението, че и Kinpin ще викаме, да им бях звъннал навреме, поне! :wub:През всичките 2ч културно обяснявах много неща на пича за клока, пояснявах какво и защо правя, като споменавах различните варианти и възможни комбинации и мнения, плюсове и минуси-имах чувството, че съм на изпит, и са се събрали зад мен iovi, kokomil, lyudmil, Филипов, и всичките напреднали съфорумци, и ме изпитват, честна дума, така си беше...Отделно coolater, kinpin, shamino и другите ме снимат със скрита камера, с директна връзка към xtremesystems forums :doh::no-no: Стана 23 ч, детето трябваше да си ляга, аз тъкмо бях свил обръча от възможности, но bokanegra категорично предпочете да оставим така, без да изстискваме лимона докрай, а мен тъкмо яко ме засърбяваха пръстите...Сякаш тая FSB казваше-ела, и ме... (както бившата ми приятелка, заради която от година съм в тежка депресия, изоставам, и не помагам във форума)...В крайна сметка, идеята на клока е максимална производителност на минимална цена, съобразена с наличната машина.Приканвам коментари, препоръки и критики към мен относно случая, наистина искам да зная, и да се посмеем на случая.За пръв път си разкривам самоличността така, и помагам на съфорумец, а, като са намесени пари, трябва да се стараеш, а не тържествено да му съобщиш, че дъното му няма елементарни системни настройки, и да му вземеш 30 лв...Трогнах се от сърце при факта, че Iovi е избрал лично мен, и гледах да не го изложа, без той да е виновен :wors:

Ами като дъното изобщо не е чувало за клок, няма настройки за множители и волтажи ... и на всичкото отгоре след клока Everest и CPU-Z показват различни неща ... Евала, постигнал си най-най според мен. Това е някаква клокърска грутеска, и поне на мен ми е по-скоро тъжно, отколкото смешно.

евала момчета! ;) Требе да направите един курс за овърклок - аз със сигурност ще се запиша. Много искам да клокна моя Атлон 4400+ Х2 ама така като чета много не смея да пипам, пък и моето дъно е дърво голямо (нищо чудно да е по-зле и от на колегата)

Ако някой иска да хелпне, моля ще съм благодарен много. Тъй или иначе мисля да го сменя тва дъно K9N6SGM-V със GB MA770-DS3 до 1-2 седмици.

Айде поздрави! :P

Ако си от Варна, или района-си готов! Аз именно затова му обяснявах нещата толкова дълго, с всички странични ефекти, плюсове и минуси.Жалко, че я нямаше бившата ми приятелка да ме види-постоянно ми натякваше и ме подценяваше като специалист...Като се има предвид, че веднага след Републиканското се събрахме...Поне за малко излязох от депресията, и тоя компютър бе като стъпало за подготовка за следващото първенство-хъсът ми сякаш отново се разпали...Жалко, че нямах повече време, можех и още да стегна резултатите...Най-важното е, че е останал не само доволен, но и впечатлен :wors::yanim:

Ако си от Варна, или района-си готов! Аз именно затова му обяснявах нещата толкова дълго, с всички странични ефекти, плюсове и минуси.Жалко, че я нямаше бившата ми приятелка да ме види-постоянно ми натякваше и ме подценяваше като специалист...Като се има предвид, че веднага след Републиканското се събрахме...Поне за малко излязох от депресията, и тоя компютър бе като стъпало за подготовка за следващото първенство-хъсът ми сякаш отново се разпали...Жалко, че нямах повече време, можех и още да стегна резултатите...Най-важното е, че е останал не само доволен, но и впечатлен :) :)

тц, от Пловдив съм :)

Е че ще ударим едно рамо де.И аз съм от Пловдив.Моя брисбеин 4000+ чукна 3гхз и още може , в момента си го държа на 2.8 поради не наличие на добро захранване.Кат си земеш новото дъно пиши едно лс ще видим какво да правим. :)

да, тъкмо обсъждахме семейния бюджет :) освен дъното ще се купува и захранване ама това натежава в повечко и може да остане за другия месец. Ама като взема новото дънце непременно ще пиша!

дъното ще е това

а захранването - това

Редактирано от pinhead (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.