Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

как се слага нов BIOS

Featured Replies

въпроса ми е как да си сложа нов биос защото този с които сам сега е доста стара версия 0201 а в саита на ASUS има вече 0807 версия и ако може някои да ми разесни как става слагането на нов биос нямам флопи но тожа не е проблем имам от каде да зема

въпроса ми е как да си сложа нов биос защото този с които сам сега е доста стара версия 0201 а в саита на ASUS има вече 0807 версия и ако може някои да ми разесни как става слагането на нов биос нямам флопи но тожа не е проблем имам от каде да зема

Сваляш си BIOS-а, той е .BIN файл, инсталираш си програмката от диска ти към дъното ASUS Update и оттам вече си обновяваш биоса.

Биос на дънна платка се обновява ако: старият е повреден, или не поддържа нов хардуер, монтиран на компютъра , ако новият Биос предлага опции за оувърклок, които старият не поддържа!

Ако съществуващият Биос работи безпроблемно на компютъра не е необходимо той да се ъпдейтва ! (ако и на сайта да има много нови версии)

Флашването на Биос винаги крие риск от повреда на дънната платка ( и това го пише на страниците на всички производители). Пак на страницата на съответният производител ( в случая Асус) има подробно описание на самата процедура по обновяване на Биос файла.

• Автор

проблеми с дъното сам нямал поне за сега. http://support.asus.com/technicaldocuments...SLanguage=en-us това е линка с биосите за моито дано. мисля че новата версия има повече възможности са оверклок и наи вече за това ми и трябава. когато изтеглих боиса версия 0807 ми се отваря с вин рар и ми излиза че е някав ROM фаил. а за асус ъпдета бяь си изгубил дисковете с драиварите и после си ги теглиь от саита на асус

Редактирано от filipru (преглед на промените)

Това е линка с описанието на процедурата. На тебе ти трябва EZ-Flash . Чети внимателно, свали си биоса точно за твоето дъно (защото не си казал какво е), копирай сваления разархивиран файл на флаш памет (на флашката остави за всеки случай само Биос файла). И не забравяй преди началото на процедурата да заредиш Default настройки в Биос. След флашването (след рестарта на компютъра) машината ще спре на пост скрийна и ще пита дали да влезеш в Биос или да натиснеш F2 и да продължиш. Натискаш F2 и .... новият Биос е налице. Моли се да не мигне или спре тока, докато тече процедурата.
  • Автор

дъното ми е asus M2N DH ще прочета описанието и даи боже да стане защото компа оше няма 1 година от както сам го зел и зех много работи да прая и накрая да излезне да са сменя цялото дъно. а тва за F2 го знам защото не малко пъти сам махал батерията на дъното

• Автор

ами намерих книжката и имаше на бг как стаа и пише на дискета диск или флашка да се ка4и биос фаила. напраих го и след тва да реска компа и да натискам ALT+F2 натисках ги ипо едно време екрана стана черен и през определно време пиукаше компа и така около 10 минути инакрая му изклиучих тока отзад манах флашката и манах батерията на дъното ипак с ие сложих. и с тази програма кадето е дадено да са напраи която е на асус не стаа теглих за 32 битова версия и не стаа

• Автор

хора тва нормално ли е да пиука и мноо време е сядяла флашката на компа и нищо не е станало. а някои коже ли да ми каже колко време горе долу ще трае флашването. влезах в EZ-FLASH и ни6ту само има A и B и да си избереш едно от тях

хора тва нормално ли е да пиука и мноо време е сядяла флашката на компа и нищо не е станало. а някои коже ли да ми каже колко време горе долу ще трае флашването. влезах в EZ-FLASH и ни6ту само има A и B и да си избереш едно от тях

ами на моето дъно асрок ъпдейт под уиндовс треше 30секунди

само не разбрах закакво ще ъпдейтваш

едит:радвай се че още ти върви компа и не пипай ако няма причина (личен съвет)

• Автор

за кво ли? ами мисля че таззи версия има повече възможности за клок на компа апак и да ми е наи ноеата версия. няаа да стааме парвобитни хора

filipru, това, че е нова съвсем не значи, че е по-добра. Доста от новите версии имат много бъгове, това включва и по-ниски максимуми на FSB. Ако не ти се налага, което ще рече - ако не си сменил процесора с по-нов, недей да се занимаваш с глупости, защото връщането към по-ниска версия е доста по-болезнено.

...няаа да стааме парвобитни хора

Вземи си пооправи правописа малко, иначе може да си помислим, че вече си станал.

• Автор
:Plaugh.gifbiggrin.gif ем много хора си пишим така в скаипа и вече ми стана навик. а от казаното от rvp малко ме разубеди да продалжавам с опитите за флашване на биоса
:)laugh.gifbiggrin.gif ем много хора си пишим така в скаипа и вече ми стана навик. а от казаното от rvp малко ме разубеди да продалжавам с опитите за флашване на биоса

А тук на много хора пък им е навик да не се мъчат да четат и разгадават неща, написани по подобен начин.

Повикай някой, който е наясно да ти флашне Биос, или занеси компютъра в сервиз. Там ще го флашнат за 10-ина лв.

• Автор

чесно да ти кажа такива дет са флашвали биос не знам поне за приятели говоря. апак за сервис :) компа е още в гаранция и на сервиза вече му е дошло до гуша да са занимава с моя комп то преинстали ли не бяха на windows преди да се науча да преинсталирам преди три дена бях бъркал таимингите на рама и не можеше да зареди компа и им го дадах на сервиза и кат видях с кво одволетворение го зеха направо ми стана лошо

а относно десетяхто лева не сам сагласен за да ми махнат батерията на дъното ида натиснат F2 ми зеха 10 лева пак какво остава за флашване на боиса начи ше ми земат поне 30. а след прочитане на няколко форума разбрах че трябвало да се мане батерията и тогава са се връщали дефаулт настриките на биоса. ама вече тука навлизаме в друга тема

• Kупуваш си от магазина нова (задължително) дискета, най-добре Verbatim!
  • Форматираш дискетата с опция да съдържа DOS boot! (под Windows се прави с десен бутон на иконата на флопито - Format - слагаш чавка на полето write MS-DOS boot!)
  • Сваляш от сайта на АSUS програмата Afudos
  • Разархивираш AFUDOS някъде по диска и полученото .EXE го копираш на дискетата
  • Копираш на дискетата също и .ROM файла с новия BIOS
  • Рестартираш с опция да зареди система от флопи А:\
  • След зареждането на DOS в получения Command Prompt а:\ пишеш следното : afudos /XXXXXXXX.rom, където ХХХХХХХХ е името на конкретния за твоето дъно ROM файл (т.е. BIOS-a)
  • Чакаш, не дишаш и се молиш да не спре или премигне тока!
  • След края на процедурата, задължително влизаш в BIOS и му задаваш - Load Optimised Defaults!
  • Рестарт и си в джаза!

• Автор

мерси за обеснението. аз го флашнах ама не писах това в дос и на дискетата беше само фаила с биоса без тва ехе дет си дал да са тегли. аз си го бях изтеглил аме не знаих за какво е и го изтрих но все пак благодаря на сички които ми давахте савети

е флашна ли го или не че не разбрах

хем да

аз го флашнах...

хем си го изтрил

ама не писах това в дос и на дискетата беше само фаила с биоса без тва ехе дет си дал да са тегли. аз си го бях изтеглил аме не знаих за какво е и го изтрих
  • Автор

да флашнал сам го ама не по тоя начин които е описал pit ама караи утре ще го направя както е казал тои и на тоя дет е дал оферта за nvidia 5200 ми е приятел и му благодаря за флопито

• 12 години по-късно...

Здравейте не мога да си сменя биоса с по нов! Моля помогнете ми от къде е проблема тегля от производителя последната версия за моята дънна платка пускам exe-то отваря се прозорец и се затваря! Моля помогнете!

Че вече откачам щайгата е на асрок p4i45gv r5.0

преди 30 минути, langatan написа:

Здравейте не мога да си сменя биоса с по нов! Моля помогнете ми от къде е проблема тегля от производителя последната версия за моята дънна платка пускам exe-то отваря се прозорец и се затваря! Моля помогнете!

Че вече откачам щайгата е на асрок p4i45gv r5.0

Дъното е на 20 години като проверих.

Каква операционна система е инсталирана?

П.С: Инструкциите Инструкции 

ASRock > P4i45GV R5.0

ами исках да сложа стартер но ми дава ерор код 5 и триста зора от един хард прекъснах инсталацията и я продължих на тозо които искам да е постоянен 320гхз

и сега е ултимейт, но искам да го върна с чиста инсталация на стертер

нещо не се получава или аз бъркам някъде

и на тея инструкции нещо не мога да им фана спатии

И да кажа честно до сега не ми е налагало да актуализирам биос

Не знам какво целиш с този ъпдейт на биос,но те съветвам,ако имаш работещ биос да не го пипаш,няма да получиш нищо като функции и подобрение на това антично дъно.На новите дъна са го направили много лесно да става ъпдейта ,дори за не разбиращи,но  на толкова стари дъна не е за съвсем нищо не разбиращи..........

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.