Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква видео карта да си избера?

Featured Replies

Ама ако взема Xpert Vision вместо с 512 мб за 290 лв --- 1 Гб за 370 лв не става ли ?

или смятате че ако има по бързо GPU и памет по си заслужава.

Примерно тази с 1 гб е с Core clock 600Mhxz и 1800 MHz -памет , а другата е 670 или 700 MHz - Core clock и памет с 1.95 GHz или 2.0 Ghz

Kое си заслужава повече :малко по-слабо видео с повече памет или по-силно но с по-малко памет.

Както каза kmvasilev засега 512 МБ за игра за задоволителни.За близкото бъдеще 1 ГБ ще са по-добре.А мое лично мнение е,че за 1 ГБ трябва 512 битова шина.

ОФ! Вземи Zotac 8800GT 512MB. Ако ти се дават пари, а не ти се мотае с клок, вземи Zotac 8800GT AMP! 512MB, която е фабрично клокната и е под 400 лева.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Еми, щом така мислиш, взимай нея. XFX са доказани. Няма да сбъркаш и с нея.

Както каза kmvasilev засега 512 МБ за игра за задоволителни.За близкото бъдеще 1 ГБ ще са по-добре.А мое лично мнение е,че за 1 ГБ трябва 512 битова шина.

Но не и за Crysis. Направих си малък експеримент. При резолюция 1152х864 с 8АА на High детайли, необходимата памет достига до 570 MB на нивото, което играх 5 минути. В същото време играта се играе с добри FPS - 30,2.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Напълно подкрепям dedovec. И за мен, както написах по-горе, обикновения Zotac е оптималният избор. В добавка може да се вземе едно охлаждане Arctic Cooling Accelero S1 Rev2 + една-две перки, каквито и да са, или eдин Zalman GV1000, но той не по-добър според мен.

• Автор

http://sky.bg/Details.aspx?ID=10227 много добре ама ако този не ми бе написал това.....Както каза kmvasilev засега 512 МБ за игра за задоволителни.За близкото бъдеще 1 ГБ ще са по-добре.А мое лично мнение е,че за 1 ГБ трябва 512 битова шина.

Но не и за Crysis. Направих си малък експеримент. При резолюция 1152х864 с 8АА на High детайли, необходимата памет достига до 570 MB на нивото, което играх 5 минути. В същото време играта се играе с добри FPS - 30,2.

ама много ме обърквате готов съм да зема zotac-a ама,aко този не бе написал това,ама са какво 1 GB ли да си взема при това положение.Че онзи казва,че недостигат и малко по-слабата ли да взема.........и да си я клокна сам

Искам най-добрата за парите си за Crisis ако ще с какъв то и да е фабричен охладител.После ако трябва ще я охлаждами и с цистерна азот.......или

ще и купя фреоново за 2000 лв vacation1.gifvacation1.gifvacation1.gif;)

Редактирано от ivan_251 (преглед на промените)

• Автор

знам нали написах в началото на темата че 6те сменям захранването..........занчи зотака наи-добре да го взема

Споко, 512 MB са достатъчни. Само дадох пример, че ако максимално искаш да експлоатираш картата, цялата и памет е недостатъчна и се налага ползването на споделена памет. Разбира се, при 1280х1024 с 8АА нещата са различни. Използваната споделена видеопамет вече достига 250 МБ, а средните ми кадри падат на 22, засечени с FRAPS. Това е при клокната видеокарта. При нормални честоти кадрите при 1024х768 с 8АА са 29, а използваната споделена видеопамет до 125 MB. Който не вярва, може да си направи експерименти сам. Все пак не мога да кажа, дали силното понижение на производителността се дължи на малкото видеопамет или е обусловена от други неща.

Без АА, не се ползва споделена видеопамет при тия резолюции и тогава видеопаметта е напълно достатъчна. А ако толкова се интересуваш, дали 1 GB-овата видеокарта е по-добра или не от 512МБ-овата, разтършувай се за тестове из нета. Аз мисля да го направя сега. Толкова от мен и моите експерименти cool.gif

колега,глей сега:според мен единствено има файда да земеш видеокарта 1ГБ ако земеш двуядрена такава(3870х2,9800GXx2),щото имаш на разположение 512бит-ова шина,ма ше дадеш 650-1000лева!

и да ти кажа още нещо:с Radeon HD2600Pro DDR2 512Mb 128bit Crisys-а я цъкам сичко на МЕДИУМ и върви та се цепи-ни бози,ни сече,ни мисли-идеално!а сега помисли си за разликата между посочената Радеон и Зотак8800ГТ! ;)

добавено:нали се сещаш,че ти требва захранване,добро захранване...

И каква е разликата? Който иска, може да си играе и FarCry при това положение. Графиката на Medium е ужасна.

става въпрос за разлика във видеокартите откъм технически характеристики-тип памет,шина,честота на графичния процесор и паметта!има се предвид,че с въпросната Радеон играя Кризис на медиум и е повтарам-идеално,а 8800ГТ е пъти по-добра!сега дано е ясно!

добавка:забраих да кажа,че става въпрос за 1024х768 поради CRT монитор,но мене ме устройва!се пак картата и монитора са гола вода!

Сори, помислих, че му предлагаш нещо евтино, дето ще му свърши работа :)

ПП: Да, зоб му е майката и сън cool.gif

• Автор

аиде ок ще закрия темата(ако не се поиави нещо ново) утре вечер ако някой има други предложеня да пише

Зотака много ме устроива,ако нямам пари Xpert Vision!Или разбира се нови далавери

Графиката на Medium е ужасна.

Аз като пуснах Crysis за първи път на GeForce 6600 останах очарован от графиката. На LOW@800х600 изглеждаше много по-добре от 90% от игрите на 1024х768 Medium-High. Верно, че беше малко ръбесто, но играта си вървеше добре и ако ми беше интересна, щях да я играя.

Zotac 8800GT 512MB ... повече няма да пиша. Успех с покупката!

• Автор

Тaка е 6600 е много добра, за разлика 8600 преди за бремето си(6600 ) ТЦ ТЦ ТЦ сега трябва да изсипеш куп пари за да играеш дадена игра .за пример съм аз 400 лв не са малко пари , да не говорим ,че има видео карти за по 1000 -1300 лв и повече има и за по 3000$ долара и някой богадаши си слагат по 2-3 дръг вупрос е дали има смисъл от тях

Аз като пуснах Crysis за първи път на GeForce 6600 останах очарован от графиката. На LOW@800х600 изглеждаше много по-добре от 90% от игрите на 1024х768 Medium-High. Верно, че беше малко ръбесто, но играта си вървеше добре и ако ми беше интересна, щях да я играя.

Zotac 8800GT 512MB ... повече няма да пиша. Успех с покупката!

Тук си прав. На Low е почти като FarCry, а на Medium я превъзхожда. Аз пък я играх за първи път на 7600GT AGP, a след това на 6200TC :) Ако е до играта, още може да караме и с карти за 20 лева cool.gif

Тaка е 6600 е много добра, за разлика 8600 преди за бремето си(6600 ) ТЦ ТЦ ТЦ сега трябва да изсипеш куп пари за да играеш дадена игра .за пример съм аз 400 лв не са малко пари , да не говорим ,че има видео карти за по 1000 -1300 лв и повече има и за по 3000$ долара и някой богадаши си слагат по 2-3 дръг вупрос е дали има смисъл от тях

6600 я взех за 240 лева и останах много разочарован. Нямаше голяма разлика от 5200. Затова и се отказах от алтернативите за 200 - 250 лева.

• Автор

Тази карта FX 5200 съм я имал и мога да кажа ч е много добра почти всички игри ги пуска и до сега е така

Тази карта FX 5200 съм я имал и мога да кажа ч е много добра почти всички игри ги пуска и до сега е така

Вземи си без да се чудиш тази карта, хем ще ти върши същатата работа, хем ще останеш доволен, хем е по-нова от 8800ГТ, хем ще ти останат парички и да почерпиш! :cheers:

бе за по-нова по-нова е,ма не е по-добра от 8800ГТ,щото независимо,че е по-нова,просто е по-нисък клас! :cheers:

Че аз не съм казал че е по-висок клас!

Казах че ще му върши същата работа!

Ще си играе Крейзес (ли беше тази игра която иска здраво видео) и ще си почерпи приятелите, това че 8800 е малко по-добра от 9600, той това едва ли ще го усети, пък и след години когато излезе някоя нова игра която няма да може да се играе на 9600, едва ли ще тръгне на 8800! :)

Че аз не съм казал че е по-висок клас!

Казах че ще му върши същата работа!

Ще си играе Крейзес (ли беше тази игра която иска здраво видео) и ще си почерпи приятелите, това че 8800 е малко по-добра от 9600, той това едва ли ще го усети, пък и след години когато излезе някоя нова игра която няма да може да се играе на 9600, едва ли ще тръгне на 8800! :cheers:

9600GT...8800GT... според теб има ли разлика в технологиите, че да говориш за по-нова и по-стара карта? Разбира се, че ако човека има 400 лева за харчене, ще вземе 8800GT, която е по същата технология, както и 9600GT. 9600GT си засужава само в SLI режим, който дъното му не поддържа.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.