Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 3

Featured Replies

На кое казваш сесии:Броя свързани пиъри за един торент или максималния брой връзки?

Броя на TCP сесиите. Ако една връзка ти е една сесия според клиента значи е брой връзки. Ако един пиър ти е една TCP сесия значи брой пиъри.

Моят файърфокс е с пуснат пайплайниг и един таб ми е 10 сесии. Затова се старя да не пускам повече от 12 таба да ми теглят едновременно страници...

един линукс рутер с ограничение на конекции и шейпване на ъплоуда би решил проблема

Един линукс рутер с качена PPPoE сесията на него решава всякакви проблеми cool.gif

Иначе мисля, не съм сигурен, но в момента модемите (на 6 или 12Мб) са настроени на 1000 conntrack_max.

Не са! Но може да се променят в някакви граници с моднат busybox.

И поради зачестилите питания за отваряне на портове нека да ви споделя нещо.

В рутерчетата на бТк има пуснат UPnP. Има достатъчно софт в ИНет с който дистанционно и без никакви пароли да си отпушвате портове във NAT-а. Ами ползвайте ги. Става бързо и елегантно - с два цъка на мишката. Без рестарт, без писане на безумните пароли за майконтакт и т.н. и т.н....

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 251,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Не са! Но може да се променят в някакви граници с моднат busybox.

echo 1000 >/proc/sys/net/ipv4/ip_conntrack_max примерно :)

Вчера говорих с адвокат. Препоръча ми за най бързо и безболезнено да си закрия телефонния пост. Те това не могат да ми откажат. Договора с адсл автоматично се прекратява заради невъзможност за доставка.

Радостен побързах да се вържа към Димо Канев. http://www.terasyst.com/internet.html

Забележете на кое се вика скорост, 520 кб за 14 лв на месец и бтк 60 кб за 20 лв. Просто няма сравнение. ДИМО КАНЕВ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗ.

Супер, невероятно!

Само че видя ли там какво пише (България до 4Мbps* международен до 1Мbps* * - гарантитана на 30% )

Да не се окажеш после изненадан пак :)

Вчера говорих с адвокат. Препоръча ми за най бързо и безболезнено да си закрия телефонния пост. Те това не могат да ми откажат. Договора с адсл автоматично се прекратява заради невъзможност за доставка.

Радостен побързах да се вържа към Димо Канев. http://www.terasyst.com/internet.html

Забележете на кое се вика скорост, 520 кб за 14 лв на месец и бтк 60 кб за 20 лв. Просто няма сравнение. ДИМО КАНЕВ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗ.

Ето ти един screen на БТК и ходи се хвали другаде със твоите "520 кб за 14 лв." biggrin.gif

post-76070-1214906298_thumb.jpg

Редактирано от milenataa (преглед на промените)

Здравейте! С абсолютно най-стария модем съм, още от 32тях кб/с(2005-а), даже тoя няма лепенка на БТК. Кажете каква причина да им изтъкна, за да ми сменят. Прочетох, че доста препоръчват да се смени модема, пък той си работи добре, само дето тегля само с около 850кб/с, а съм на ТЕМПО 12мбит.

цензурирано

Ами хайде тогава довиждане, явно не си вече за тази тема.

Иди на форума на СЪКС ДИМО КАНЕВ

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Това е снимка от преди. Сами виждате, с бтк 50 кб, с терасист 520к.

Ти лично би ли останал на бтк при това положение?

В цензурираното псувах бтк.

А аз имам следния отвратителен проблем-в момента в който дигна телефона и връзката се разпада. Освен това се чува ужасен шум по линията. Идваха 3 пъти от БТК, сменяха модема, сплитера, кабела, нови телефони слагах и все тая. Освен това скорост по-голяма от 110кб/с не съм виждал. Иначе съм на ADSL Темпо 12

А аз имам следния отвратителен проблем-в момента в който дигна телефона и връзката се разпада. Освен това се чува ужасен шум по линията. Идваха 3 пъти от БТК, сменяха модема, сплитера, кабела, нови телефони слагах и все тая. Освен това скорост по-голяма от 110кб/с не съм виждал. Иначе съм на ADSL Темпо 12

Така както описваш ми се струва обърнат сплитер, провери.

Това е снимка от преди. Сами виждате, с бтк 50 кб, с терасист 520к.

Ти лично би ли останал на бтк при това положение?

В цензурираното псувах бтк.

Защо ли си мисля, че ще си навлечеш наказание с такива подписи :lol6:

Защо ли си мисля, че ще си навлечеш наказание с такива подписи :speak:

Мислиш ли че ми пука? Не съм убил човек, не съм откраднал, не съм обидил лично никого. Пред съвестта си съм чист.

максимален глобален брой връзки(конекции) за целия торент клиент ограничен на 100 и ъплоуд лимитиран на 70% от максималния трябва да реши проблема.

ако продължи да умира модема виж да не си го сложил на компа или на място където прегрява в тея жеги.

ако и това не помогне ще се сменя.

мисля, че и при теб проблема е с торенти или много конекции.

преди като си влизал в модема гледал ли си пппое сесията дали е ъп или само си го рестартираш?

по скоро се насочи към решаването на проблема.

един линукс рутер с ограничение на конекции и шейпване на ъплоуда би решил проблема

Що се отнася за рутера, имам си машина с Микротик, и естествено втори резервен канал. Има шейп на интерфейса на който е закачен модема на БТК така че не мисля че това е проблема. По-скоро проблема е с тока или нещо друго. Преди като влизах в модема и беше забил ПППОЕ сесията понякога е ъп, а понякога не. Когато я няма и натисна ботина да се коннектне без рестарт пак не се получаваше, а когото си е ъп се оправя със дисконнекет и коннект, но не винаги, така че рестартирането беше най-сигурния метод. Май ще ида да поискам нов модем. Вече знам паролата за белите модеми може пък да имам касмет :)

Що се отнася за рутера, имам си машина с Микротик, и естествено втори резервен канал. Има шейп на интерфейса на който е закачен модема на БТК така че не мисля че това е проблема. По-скоро проблема е с тока или нещо друго. Преди като влизах в модема и беше забил ПППОЕ сесията понякога е ъп, а понякога не. Когато я няма и натисна ботина да се коннектне без рестарт пак не се получаваше, а когото си е ъп се оправя със дисконнекет и коннект, но не винаги, така че рестартирането беше най-сигурния метод. Май ще ида да поискам нов модем. Вече знам паролата за белите модеми може пък да имам касмет :rolleyes:

от тока е. по подразбиране pppoe user/pass се намират в database таблица на NAS(Network Access Server) и не са multiuser т.е само една конекция е позволена.

най - елементарно казано, когато има токов удар се получава така наречената "увиснала сесия/конекция" (eng. Stale session) и информацията за това не достига до NAS (ползва се UDP протокола-не гарантира доставка), които продължава да държи старата ти свързаност. (това явление го имаше и при dial-up навремето)

Когато модема се опита отново да се автентикира, NAS прави проверка в таблицата, открива юзера, но вижда, че има активна конекция вече от него и го reject-ва. явлението се забелязва под премигване в червено на PWR при модеми ZTE.

решението е единствено в БТК, и съм забелязал, че реагират веднага - до 15-20 минути изчистват тези увиснали конекции.

след това модема вече може да се свърже и без да се рестартира, тъй като през около 30 секунди модема опитва автентикация. не съм сигурен дали всички модеми го правят, забелязал съм го при Хуавей и ZTE WiFi, но ако някой не го прави се налага ръчно да се рестартира.

ти с какъв модем си?

EDIT: вече забравих, че са ти подменили фърмуера и откъдето тръгна цялата история. значи новия фърм има тази опция да реконектва през 30 сек, така че тествай и кажи дали проблема продължава

Редактирано от hacked (преглед на промените)

Здравейте! С абсолютно най-стария модем съм, още от 32тях кб/с(2005-а), даже тoя няма лепенка на БТК. Кажете каква причина да им изтъкна, за да ми сменят. Прочетох, че доста препоръчват да се смени модема, пък той си работи добре, само дето тегля само с около 850кб/с, а съм на ТЕМПО 12мбит.

Отиваш в БТК центъра със старият модем и им казваш че така са ти казали като си звънял на 0800100 и те ще ти го сменят.Аз така направих звъннах на 0800100 поитах каква е процедурата по смяна на модемите и те ми казаха да отида в БТК центъра да ми го сменят.Отидох и всичко беше точно.Преди повече от 1000к не вдигах сега с новият 1300-1400к постоянно потдържа.

Сплитера го въртяха и сменяха от БТК няколко пъти. Както и да го завъртим винаги се получава все същотоsad.gif Дори смениха и кабела от разпределителното им табло до нашата разклонителна кутия, мериха качество на линията и нищо... 3 модема смениха...И това почна да става след като въведоха новите скорости

Чакай, каква разклонителна кутия! Дуплекс ли си или с PCM?

Да няма случайно телефон ПРЕДИ сплитера вързан

Чакай, каква разклонителна кутия! Дуплекс ли си или с PCM?

Да няма случайно телефон ПРЕДИ сплитера вързан

То ще е голям майтап, толкова техници да са се мъчили, и да са пропуснали втория телефон преди сплитера.

Е, спомени на очевидци на пълнолуние...

Пък може и да не е легален телефона :speak:

Дали има някакъв чалъм от пост с ADSL да се вземе модема и да проработи на пост без активиран такъв? (от любопитство)

от тока е. по подразбиране pppoe user/pass се намират в database таблица на NAS(Network Access Server) и не са multiuser т.е само една конекция е позволена.

най - елементарно казано, когато има токов удар се получава така наречената "увиснала сесия/конекция" (eng. Stale session) и информацията за това не достига до NAS (ползва се UDP протокола-не гарантира доставка), които продължава да държи старата ти свързаност. (това явление го имаше и при dial-up навремето)

Когато модема се опита отново да се автентикира, NAS прави проверка в таблицата, открива юзера, но вижда, че има активна конекция вече от него и го reject-ва. явлението се забелязва под премигване в червено на PWR при модеми ZTE.

решението е единствено в БТК, и съм забелязал, че реагират веднага - до 15-20 минути изчистват тези увиснали конекции.

след това модема вече може да се свърже и без да се рестартира, тъй като през около 30 секунди модема опитва автентикация. не съм сигурен дали всички модеми го правят, забелязал съм го при Хуавей и ZTE WiFi, но ако някой не го прави се налага ръчно да се рестартира.

ти с какъв модем си?

EDIT: вече забравих, че са ти подменили фърмуера и откъдето тръгна цялата история. значи новия фърм има тази опция да реконектва през 30 сек, така че тествай и кажи дали проблема продължава

Ами миналия месец се наложи само 2-3 пъти да се рестартира. Аз все още не знам паролата така че не съм влизал в модема да видя за какво става дума.. Както и да е, за сега смятам да карам с този. Мисля че от есента или най-късно към края на годината ще има нови скорости от БТК тогава вече сами ще трябва да ми сменят модема :speak:..

Ако все пак някой реши да сподели паролата за новия фърм... може да ми прати на съобщение..

Ако все пак някой реши да сподели паролата за новия фърм... може да ми прати на съобщение..

Вече се сбърках. С какъв модем си в крайна сметка, на който са му сменили фърма? Последната промяна на фърмуер беше преди 3-4 месеца на RTA1320 ( малките сини кутийки )

Вече се сбърках. С какъв модем си в крайна сметка, на който са му сменили фърма? Последната промяна на фърмуер беше преди 3-4 месеца на RTA1320 ( малките сини кутийки )

zte831 голям син леко заоблен

точно от няколко месеца вече старата ми парола не работи sad.gif

Редактирано от Presiyan (преглед на промените)

От БТК ли правят старите мизерийки с достъпа до замундата и арената или наистина има някакво проблемче ? От половин час не ми се отварят и двата сайта а торентите са в червено и имам само лек ъплоад към арената от около 1 кб, при вас как е ?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.