Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 3

Featured Replies

Значи няма да има проблеми с пет машини? Добре ли е откъм брой на конекции и така нататък, в смисъл няма ли някаква уловка, за да са 12mbit на същата цена?

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 251,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Ей, българска работа - да, уловката е, че получава 12 пъти повече. И то на по-ниска цена.

е да ама аз още нямям и помен от тия скорости дето са раздухват !

От около 10 дни съм на БТК.Преди това си плащах на един от местните доставчици-то бяха разправии с тях,нерви и голи обещания от тяхна страна.Спира тока за 20-30 минути,оправят нета чак на другият ден,3-5 дни в месеца няма сигнал.Сега нещата са по съвсем друг начин.Правих тест за скорост,за момента всичко е точно.На вниманието на setra-използвам System mechanic за оптимизация на връзката,програмата има такава опция.Подобрява Р2Р връзката при дънлоуд и ъплоуд.Пробвал съм и други програми за оптимизация но не вършат работа,само е загуба на време.

Здравейте. Значи на БТК съм.. и от скоро съм на новата по-висока скорост, вчера ми смениха модема, защото стария беше изгорял, обаче след като го смениха ми се струва че компютъра се бави по някога и забива, а преди това не беше така. Някой има ли идеи от какво може да е това?

Работата на компютъра ти няма нищо общо с работата на модема.

Здравейте... Имам следния проблем (по точно приятел които се мъчи да си подкара нета )

Значи той сам си е прекарвал кабел от долния етаж в къщата до горния. И като включа горе телефона си бачка. когато извадя кабела на телефона и на негово място сложа този за сплитера и от там за модема... при стартиране на модема не светва полето link, а в пакета пише че ако не светне това поле значи има греша. Мен лично ме съмнява че той е объркал самите цветове вътре в самата кутийка която е в стената. Възможно ли е от това да не може да се линкне рутера или проблема е някъде другаде?

Здравейте... Имам следния проблем (по точно приятел които се мъчи да си подкара нета )

Значи той сам си е прекарвал кабел от долния етаж в къщата до горния. И като включа горе телефона си бачка. когато извадя кабела на телефона и на негово място сложа този за сплитера и от там за модема... при стартиране на модема не светва полето link, а в пакета пише че ако не светне това поле значи има греша. Мен лично ме съмнява че той е объркал самите цветове вътре в самата кутийка която е в стената. Възможно ли е от това да не може да се линкне рутера или проблема е някъде другаде?

Питай го какво е закачено на долния етаж на къщата към същия кабел.

Питай го какво е закачено на долния етаж на къщата към същия кабел.

доло има само телефон без нищо др... смисъл от долния етаж нагоре се качва само телефонния кабжел, вътре са бляла и синя жичка... и вече тои си ги е свързвал в тая кутийка която е вградена в стената(от която вече отива сигнал за сплитера и от там за модема), а там са 4 цвята (жълто синио червено и зелено) Ето за това си мисля че в тая кутийка е проблема.

доло има само телефон без нищо др... смисъл от долния етаж нагоре се качва само телефонния кабжел, вътре са бляла и синя жичка... и вече тои си ги е свързвал в тая кутийка която е вградена в стената(от която вече отива сигнал за сплитера и от там за модема), а там са 4 цвята (жълто синио червено и зелено) Ето за това си мисля че в тая кутийка е проблема.

Твоя приятел е поредния, който не чете какво пише в упътването : преди сплитера не трябва да има нищо закачено.

Добре свалих модема доло и си занесох лап топа.... от модема до лап топа има връзка, на модема отново не свети където пише линк!!!

Телефонния кабел е с бяло и синио... с кои цветове (червен зелен жълт и син) трябва да се свърже в котийката (незнам как се казва) която е в стената????

Редактирано от mangash (преглед на промените)

Добре свалих модема доло и си занесох лап топа.... от модема до лап топа има връзка, на модема отново не свети където пише линк!!!

Телефонния кабел е с бяло и синио... с кои цветове (червен зелен жълт и син) трябва да се свърже в котийката (незнам как се казва) която е в стената????

Каква кутийка в стената ? Какви са тези четири кабела ?

Телефона е само с един чифт (два кабела, освен ако не е някаква цифрова линия).

Май пак не се свързваш на правилното място.

Виж по-напред в тази тема имаше и скици на свързване.

Нали има едни педерастии които приличат на букса за лан карта... и те са в стената... от тях се свързва каблепа преди сплитера... от спитера за модема и така.... Е ЧЕ В ТАЯ ШИБАНА КУТИЯ ИМА ЧЕТИРИ КАБЕЛА... А ТЕЛЕФОННИЯ КОИТО ВЛИЗА В НЕЯ Е 2, СИН И БЯЛ.

тОЗИ КАБЕ3Л КОИТО ИДВА ЗА СПИТЕРА LINE ИДВА ОТ ТАЯ КУТИЯ.

Редактирано от mangash (преглед на промените)

Нали има едни педерастии които приличат на букса за лан карта... и те са в стената... от тях се свързва каблепа преди сплитера... от спитера за модема и така.... Е ЧЕ В ТАЯ ШИБАНА КУТИЯ ИМА МЧЕТИРИ КАБЕЛА... А ТЕЛЕФОННИЯ Е 2 СИН И БЯЛ.

Трябва да са средните два контакта.

викаш разбра коя кутия най накрая... и кои цвят на кой отива?бяло на кой и син на кой? щото ги въртя цял ден и няма и няма линк

викаш разбра коя кутия най накрая... и кои цвят на кой отива?бяло на кой и син на кой? щото ги въртя цял ден и няма и няма линк

http://forum.viki-m.com/viewtopic.php?t=44...a589a8d85b941b0

Имам следния проблем.Аз съм на 512 Безкарай и когато тегля торенти не тегляс пълната скорост ами с 50 КБ/С или макс 55 а трябва да е поне 60,65.Благодаря.

Редактирано от plovkata (преглед на промените)

Имам следния проблем.Аз съм на 512 Безкарай и когато тегля торенти не тегляс пълната скорост ами с 50 КБ/С или макс 55 а трябва да е поне 60,65.Благодаря.

Такова животно няма, теглиш с толкова с колкото ти подават. Освен това погледни дали не е активиран QoS

Проблемът е следният. Телефона е най-вероятно немски и когато сяъжеш кабела (бял син както е при тебе) към жълт-кафяв в розетката идва сигнала. Т.е това са крайните два пина. За да работи модема сигнала трябва да идва по средните два пина. Това означава, че ще свържеш бял-син към жълт-червен на розетката и би трябвало модема да тругне. Тогава обаче няма да има телефон и ще трябва да се преработи RJ конектора на апарата. cool.gif

На 12 мбит съм обаче съм с модем от старите. как да ги накарам да ми го сменят?

Обаждаш се на Хелпдеск-а, те ще видят, акое стар, и ще ти пратят хора да ти го сменят. Може и мейл да им пратиш :speak:

На 12 мбит съм обаче съм с модем от старите. как да ги накарам да ми го сменят?

Обади се на ХелпДеска.Задължително е да ти го сменят.

Защо да е задължително?

Аз също съм на 12Mbit и съм с модем на 3 години и си работи нормално.

Твоят може да е от по-новите, които поддържат по-вискои скорости. По-старичките, малко по-големите поддържат до 8Mb/s максимум :dancing18:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.