Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 3

Featured Replies

Най-после си оправиха проблема с космическите числа и вече показва реално скоростта на интернета speedtest.net,дори и през FireFox 3,единствено там беше проблема, ето и реални тестове направени около 18:40PM

276969929.png

276973212.png

Akasha, Да, трябва ти нов модем, със стария не става.

Редактирано от mrsmithster (преглед на промените)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 251,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Сигурен ли си да не се окаже че сплитера е просто е 2 жички с в пласмаса :rolleyes:

Не е 2 жички в пластмаса.Има бобини в него.

Сигурен ли си да не се окаже че сплитера е просто е 2 жички с в пласмаса :P

В сплитера има НЧ и ВЧ филтър, които са ключови. Мислиш ли, че БТК са сложили тази "кутийка" просто ей така щото им е кеф. А м/у другото такива разбирачи има много. Ако искаш я махни и се приготви за много шум в телефона и разпадане на ADSL-а постоянно. Или пък ако искаш си сложи една двойна розетка и отгоре напиши - Line, Modem, Phone - може и да проработи :speak:

Сигурен ли си да не се окаже че сплитера е просто е 2 жички с в пласмаса :)

ако разбираш от схемотехника, това е сплитера

съдържа няколко филтъра с различни характеристики, които разделят телефона от модема

ако не ползваш телефон, можеш да свържеш модема директно към линията

post-32036-1211999365_thumb.jpg

Редактирано от Петър С. (преглед на промените)

Просто искам да знам, защо има хора, който достигат в speedtest 10мбит, а аз и 1 не мога...................

От къде си?

Много са вжни телефоните. Особено, ако искате по-голяма скорост. У нас са три телефонни апарата. Единият е свързан в адсл сплитера. Линията бе разделена на две- двете жички влизаха в line на сплитерчето, а другите две в друг разпределител, в който бяха другите два телефона. Не ми прекъсваше изобщо нета, но максимумът като скорост на линията ми беше 7 и нещо Мб/с. Затова не ми пускаха темпо, а старт. Но, след като махнахме другите два телефона, максимумът се вдигна на 14Мб/с и сега си сърфирам на темпо ;)

Затова преди да се чудите пак защо ви е малка скоростта си поразгледайте окабеляването вкъщи ;)

У нас са три телефонни апарата. Единият е свързан в адсл сплитера. Линията бе разделена на две- двете жички влизаха в line на сплитерчето, а другите две в друг разпределител, в който бяха другите два телефона.

За пореден път се убеждавам, че никой нечете какво пише в книжката и в диска от пакета "Self Install". Ама защо да чете като то е елементарно

....Линията бе разделена на две- двете жички влизаха в line на сплитерчето, а другите две в друг разпределител

Тегля с 1.20 м БТК са N 1 Така че коментарите са излишни по тази тема.Поздрави......

За пореден път се убеждавам, че никой нечете какво пише в книжката и в диска от пакета "Self Install". Ама защо да

Искаш ли под секрет да ти кажа, че имам едни познати, които бачкат в БТК, и те свързаха така телефоните ;)

Искаш ли под секрет да ти кажа, че имам едни познати, които бачкат в БТК, и те свързаха така телефоните ;)

Защо ли имам убеждението че това е особено популярен навик в България - всеки да върши това, което не разбира. И особено в ИТ областта. Те експертите надали биха получавали тези заплати ако нещата се правеха с щракане на пръсти. Следейки до тук дискусията намерих доста хора, които дискутират, хвалят се и т.н. с данни, които не могат да анализират и/или разберат

Нямаш убеждението - имаш точно наблюдение ;)

За това и всеки иска заплатите на специалистите, като доводите са от типа " и аз го мога, и аз имам комп в къщи" ;)

Под секрет им спомени на познатите, че си има доста добри сплитери и PCM-и за целта. Иначе импеданса на линията отива по дяволите. Което хич не е добре за ADSL-а ;)

Има едни безжични телефони дето им викат DECT телефони та някой от тях подържат до 6 слушалки.Аз така съм решил проблема с окабеляването и да си нямам проблеми с ADSL-а.

Редактирано от ogibo (преглед на промените)

Здравейте, имам следната ситуация:

978650_t.jpg

и следните стойности в ADSL модема:

978648_t.jpg

MT882 e модема, до вчера бях с ZTE ZXDSL 831, като при него стойностите бяха същите.

Въпроса е възможно ли е тези 15 метра кабел от сплитера до модема по някакъв начин да ми спъват скоростта ?

А други телефоно освен този имаш ли? Ако не, дължината на кабела не е такъв проблем

Ами беше до преди малко така:

Линия - разклонителна кутийка (двойка):

единия край към телефон, другия към сплитера и след него модема и още един телефон.

---------------

Сега е:

линия - сплитер - адсл модем и 1 телефон.

И при двата варианта скоростите са едни и същи.

-----

900-910 kB/s при торенти

В спиийдтест.нет 8ххх/1ххх

Редактирано от emzo (преглед на промените)

978650_t.jpg

и следните стойности в ADSL модема:

978648_t.jpg

MT882 e модема, до вчера бях с ZTE ZXDSL 831, като при него стойностите бяха същите.

Въпроса е възможно ли е тези 15 метра кабел от сплитера до модема по някакъв начин да ми спъват скоростта ?

това е така защото и двата модема се конектват на адсл2(Operation Mode на скрийншота ти) а не 2+ откъдето трябва да дойде удвояването на честотната лента/data рейта.

изглежда и при теб дслама не поддържа 2+ и модема слиза на адсл2 на което е работил и предния ти модем.

като ти сменат дслама и на 2+ ще отиде на ~18мбита attainable rate. само дето няма как да го видиш, тъй като тея модеми не го показват.

първото негативно нещо, което подозирам за Хуавей е, че не поддържа VPN криптация и има проблем с изграждането на VPN tunneling

Ако някой е подкарал VPN през тоя модем в НАТ режим моля да сподели. с предния ЗТЕ нямаше проблеми.

Редактирано от hacked (преглед на промените)

От няколко дена съм с btc adsl tempo и съм доста доволен с малки изключения.

И по темата имам 2 въпроса:

1. Онзи ден идва техник от БТК, за да види дали има неизправност по линията ми и се посъветвах с него как мога да си пусна 2 ри телефон. Както ми беше ясно и преди това, след модема може да се включи 2ри телефон.

Също така ми предложи и един друг доста интересен вариант с 2 адсл сплитера, който мен ме устройва повече. Ако не се лъжа, ми предложи следната схема:

adsl_shema.PNG

Кабелът от телефонната розетка влиза в адсл сплитер 1, като кабел от изхода за модем от сплитер 1 отива във входа за линията на сплитер 2. Останалата част от схемата е ясна. В момента съм ги свързал точно по същия начин, само че не съм включил phone 2.

Засега нямам проблеми, но мога ли да очаквам такива? Ако аз не съм разбрал правилно, някой би ли ми обяснил как да си включа втори телефон чрез варианта с два adsl сплитера.

2. ADSL линията често прекъсва и проблемът не е в това, че съм ползвал горната схема (вързах всичко нормално - и пак имаше същият проблем). Както си върви интернетът и изведнъж спира - модемът сочи, че adsl линията е изчезнала и около 1 минута чакам да се нормализират нещата и модемът да получи нов IP адрес.

Друг проблем е, че с всеки рестарт на модема скоростта се променя. Веднъж download/upload бяха 1024kbps/256kbps, после 3500kbps/512kbps. В момента са максимално приблизително 8200kbps download и около 1000kbps уплоад. Ето статистика на линията ми при горната схема.

adsl_stats.PNG

Не съм специалист по DSL терминологиите, така че ме извинете, ако някъде съм се изразил погрешно.

Редактирано от pemo (преглед на промените)

От къде намери втори DSL сплитер? Не съм пробвал такава връзка но моята логика ми подсказва че това е грешно свързване.

Искаш ли под секрет да ти кажа, че имам едни познати, които бачкат в БТК, и те свързаха така телефоните :)

Ами не си мисли, че като някой работи в БТК разбира от всичко. Т.е има много хора които бачкат в БТК, но не им е това работата и в твоят случай, ако наистина хора от БТК са ти свързали така инсталацията значи въобше не им е това работата!

Когато дължината на кабела е по-голяма е задължително кабела да е с усукани проводници.

Аз мога ли по някакъв начин да изисквам смяна или това не зависи от мен ?

Независи от тебе и едва ли някой ще ти смени DSLAM-а.

...........

Също така ми предложи и един друг доста интересен вариант с 2 адсл сплитера, който мен ме устройва повече. Ако не се лъжа, ми предложи следната схема:

adsl_shema.PNG

Става с два сплитера, но схемата която си направил е изключително погрешна. Просто двте линии се свързват паралелно и влизат в два сплитера. От там от изхода на единия се взема за телефона и за модема, а от изхода на другият само за телефона, като порта за модем се остава празен. Схемата преработена изглежда така:

e10dd2656b5e5b6e.PNG

Редактирано от icemans (преглед на промените)

Става с два сплитера, но схемата която си направил е изключително погрешна. Просто двте линии се свързват паралелно и влизат в два сплитера. От там от изхода на единия се взема за телефона и за модема, а от изхода на другият само за телефона, като порта за модем се остава празен. Схемата преработена изглежда така:

Става и със схемата която е дал "pemo". Няма да има никакви проблеми. Просто трябва Modem на първият сплитер да е свързан към Line на втория. Прехода Line-Modem е напълно директен. Филтрацията е само м/у Line-Phone.

И твоят вариант е верен, просто е въпрос на свързване в конкретните условия, кое ще бъде по подходящо.

С Wi-Fi модем съм на БТК. Единия компютър е свързан с кабел а другия безжично. Преди имаше връзка между двата компютъра, а от известно време няма. Иначе и на двата си има НЕТ. Къде може да е проблема?

С Wi-Fi модем съм на БТК. Единия компютър е свързан с кабел а другия безжично. Преди имаше връзка между двата компютъра, а от известно време няма. Иначе и на двата си има НЕТ. Къде може да е проблема?

Защитни стени?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.