Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 3

Featured Replies

Този документ е създаден преди 1 година и вероятно имформацията в него е още по-стара!

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 251,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Този документ е създаден преди 1 година и вероятно имформацията в него е още по-стара!

Цените на наетите линии не са се променили много в последните 10 години

Цените на наетите линии не са се променили много в последните 10 години

Дали е така и по света или БТК трябва да бъде съдена за монополизъм и по тази част?

Дали е така и по света или БТК трябва да бъде съдена за монополизъм и по тази част?

Обикновено в целия свят цените на наетите линии са в доста пъти по-големи от *DSL, то за това беше и борбата за последната миля.

Каде виждаш монополизъм в случая не мога да разбера.Дори и в малките градове вече 3,4 Интернет оператора,така че ако не ти изнася при единия-отиваш при другия и т.н.А що се отнася за наетите линии те по начало не са насочени за обикновенния абонат ,а към фирмите за които гаранцията за скорост е важна.

Обикновено в целия свят цените на наетите линии са в доста пъти по-големи от *DSL, то за това беше и борбата за последната миля.

това са цени единствено за наем на жицата за определена скорост. например банкоматите на банките.

а вече нета е отделно. ако искаш го зимай от БТК кат искаш от други.

това ти цена на преносната среда.

другия и по добър начин е да си земеш МАН порт с определен канал. там латенсито е под 5 мс бг пиър

това са цени единствено за наем на жицата за определена скорост. например банкоматите на банките.

а вече нета е отделно. ако искаш го зимай от БТК кат искаш от други.

това ти цена на преносната среда.

другия и по добър начин е да си земеш МАН порт с определен канал. там латенсито е под 5 мс бг пиър

Съгласен съм че е само преносната среда, просто исках да демонстрирам цените, защото оставам с впечатление че немалко хора, които пишат в тази тема си мислят че всичко, което лети се яде. И стига с пиъра, за тези, които ще си наемат МАН порт са много по важни други параметри и опции

Имам проблем с интернета, идваш по телефонната линия - БТК АДСЛ бизнес тарифа. Проблема е такъв - получаваме нет за мрежа от компютри, които са настроени да получават автоматични адреси. Получават ги от АДСЛ модема през суич. Но оня ден е станал някакъв срив и сега интернет получава само компютъра който стартира пръв (не работят постоянно). Другите изкарват съобщение че има проблем в мрежата и изобщо не получават адрес. Преди адресите бяха в обхвата 192.168.1.х (като 192.168.1.1 беше разбира се модема). Сега първия включил се комп. получава адрес 83.228.24.34. После след имейл който пратих на поддръжката (по телефона не успявам да се свържа) се получи адрес 192.168.1.2 но нямаше интернет и след известно време пак се върна 83.228.24.34. Сега ситуацията е такава - като изключа модема и после го пусна се получават адреси 192.168.1.х, но за 15-20 секунди, после почва търсене на адрес и един комп получава 83.228.24.34, а другите дават грешка. Какво мога да направя освен да сложа рутер? Мерси.

за да получва първия комп адрес ( реален ) 83.228.х.х , значи модема заработва някакси в бридж режим ( което бтк не правят и не настройват така модемите от много време, било то и бизнес ) , и заова другите компи след първия не могат да намерят ип , защото все пак първия получава реалното ип , което е само едно за един модем и затова следващите няма как да земата ип от модема , точно затова да могат повече компи да се връзват от едно ип ( да се направи локална мрежа с един гейтуей за интернет ) се използва НАТ , бтк по подразбиране пускат модемите в НАТ режим и се получава на компа локално ип от типа 192.168.1.х а реалното ип се присвоява на модема ( рутъра ) , от това което разбирам рутиращата функция на модема нещо не сработва ( а защо и как се пуска бридж режима също е интересно без потребителска настройка ) , еми решението на проблема ти е да звъниш на хелпседк-а , все пак си на бзнес тарифа , длъжни са да ти направят настройките , и искаш от тях да ти настроят НАТ-а правилно и рутиращата функция ( или ако компите след модема са до 4 да ти сменят модема с wifi , той има 4порта и лан пък и е и по стабилен за новите скорости ) , тва е което ми идва на пръв преглед

Имам проблем с интернета, идваш по телефонната линия - БТК АДСЛ бизнес тарифа. Проблема е такъв - получаваме нет за мрежа от компютри, които са настроени да получават автоматични адреси. Получават ги от АДСЛ модема през суич. Но оня ден е станал някакъв срив и сега интернет получава само компютъра който стартира пръв (не работят постоянно). Другите изкарват съобщение че има проблем в мрежата и изобщо не получават адрес. Преди адресите бяха в обхвата 192.168.1.х (като 192.168.1.1 беше разбира се модема). Сега първия включил се комп. получава адрес 83.228.24.34. После след имейл който пратих на поддръжката (по телефона не успявам да се свържа) се получи адрес 192.168.1.2 но нямаше интернет и след известно време пак се върна 83.228.24.34. Сега ситуацията е такава - като изключа модема и после го пусна се получават адреси 192.168.1.х, но за 15-20 секунди, после почва търсене на адрес и един комп получава 83.228.24.34, а другите дават грешка. Какво мога да направя освен да сложа рутер? Мерси.

закачи само 1 компютър за модема и го ресетни от дупчицата отзад. активирай наново и ще се оправи. сигурно е имало токов удар и модема нещо си е объркал настройките. няколко пъти ми се е случвало.

Надявах се за Темпо но ми позвъниха и ми казаха ,че линията не ми отговаря за тази скорост и от вчера съм на Start , та мисълта ми е докато не съм подписал :Може ли да ходя в Бизнес центъра и да ги моля да ми замерват отново линията и нещо да се направи та да мина на Темпо ?

Надявах се за Темпо но ми позвъниха и ми казаха ,че линията не ми отговаря за тази скорост и от вчера съм на Start , та мисълта ми е докато не съм подписал :Може ли да ходя в Бизнес центъра и да ги моля да ми замерват отново линията и нещо да се направи та да мина на Темпо ?

Едва ли. Щом са ти звъннали да ти кажат, че не може, значи вече са измерили линията. То, ако искаш, може да се пробваш, но не мисля, че ще има ефект. Аз също съм на Старт по тази причина

275078422.png275079764.png

Някой има ли представа защо е така? Звънях на хелп деска ама не мога да се свържа втори ден. Би трябвало вече да съм на темпо, но никога не съм получавал над 4мбит - това е максимумът. Иначе си седи на 2мбит и малко и не знам какво да правя вече. От два дена не мога да стигна и 1мбит, а в статуса на модема ми показва, че линейно е вдигната скороста:

b.JPG

Някой може ли да ми помомгне и да каже какво да правя. Благодаря.

P.S. Забравих да кажа, че съм ресетвал модема не 1 път, но разлика няма.

Редактирано от vanky (преглед на промените)

Полезно!:Чрез телефон 08717111 свързването с ХелпДеска става много по-бързо.Особенно е удобен за абонати на Вивател които със сигурност и без това се чудят къде да изразходват многото си безплатни минути в собственната мрежа.Успех cool.gif

Полезно!:Чрез телефон 08717111 свързването с ХелпДеска става много по-бързо.Особенно е удобен за абонати на Вивател които със сигурност и без това се чудят къде да изразходват многото си безплатни минути в собственната мрежа.Успех cool.gif

Да....и затова са сложили най-малко 10 минутно задържане...тоест музиката с повтарянето на гласа на оператора...много бързо и БЕЗ пари... :)

Да....и затова са сложили най-малко 10 минутно задържане...тоест музиката с повтарянето на гласа на оператора...много бързо и БЕЗ пари... :)

Казах по-бързо , а не светкавично.

Функционалността абонамент за клиенти на бТк - България Телеком в момента не е достъпна, тъй като доставчикът е в тестов период. След официалното пускане на услугата, ще можете да се абонирате за платените телевизии.

Не знам...при мен работи......изчакайте просто да свърши рекламата на рено.

Благодаря за информацията. biggrin.gif

Редактирано от helios (преглед на промените)

Сигурно ще задам тъп въпрос biggrin.gif, ама БТК срещу двойна такса пускат ли двойна скорост.

:rolleyes:

Въпреки, че е в мрежата, номерът не е безплатен- дърпа от кредита/трупа сметка/ a не взема от оставащите минути - изпробвано с "Бонуси безкрай"- предплатена, и тарифен план Vivatel Together. Безплатен е само за Vivatel Broadband.

275078422.png275079764.png

Някой има ли представа защо е така? Звънях на хелп деска ама не мога да се свържа втори ден. Би трябвало вече да съм на темпо, но никога не съм получавал над 4мбит - това е максимумът. Иначе си седи на 2мбит и малко и не знам какво да правя вече. От два дена не мога да стигна и 1мбит, а в статуса на модема ми показва, че линейно е вдигната скороста:

b.JPG

Някой може ли да ми помомгне и да каже какво да правя. Благодаря.

P.S. Забравих да кажа, че съм ресетвал модема не 1 път, но разлика няма.

Това не значи нищо,така бях целият месец април до 22 май когато я вдигнаха,за да те бавят имаш проблем по линията и докато не го оправят за съжаление ще чакаш.Имай впредвид че масово се сменят табла,връзки които са на по 30-40 години и т.н.Локално БТК за съжаление не беше подготвена за масовото въвеждане на тези скорости,то и добре че ги въведоха за да почнат да си оправят бакиите по отделните населени места.

Това добре, но поне да ми е старата скорост от 2мбит. Сега дори и нея нямам. Тия от БТК направо ме разочароваха, бях толкова доволен до преди 1 месец.

Току що опресних.

Страницата е 250KB и се зареди за 4sec.

На 1Мб съм.

Kaldata.com - 250KB ????

Съмнявам се: 21,72 KB (22 241 bytes) според Мозила

А пък такъв параметър стр/сек никога не бях чувал :)

Kaldata.com - 250KB ????

Съмнявам се: 21,72 KB (22 241 bytes) според Мозила

А пък такъв параметър стр/сек никога не бях чувал ;)

При мен поне е така :

kaldata2gy5.jpg

Как може да не си чувал ? Спецификация на принтер не ти ли е попадала :speak:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.