Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Google Translate включи и българския език

Featured Replies

Един от най-добрите интернет преводачи Google Translate включи от днес (8 май) и българския език в своята програма.

Заедно с родния ни език се появи и хърватски. Така езиците на преводача на най-голямата интернет търсачка станаха вече 23. Сред тях има от индо-европейското езиково семейство като английски, германски, испански, италиански, холандски, чешки, датски, фински, шведски, норвежки, гръцки, руски, полски и португалски. Азия е представена с китайски, японски, хинди и корейски. Към тези езици трябва да прибавим и арабския.

Автоматичната система за превеждане на световния лидер в търсенето обаче все още се затруднява, когато се налага да предаде на чужд език членуваните български думи.

20080508google-translate.jpg

Можете да го пробвате на адрес:

http://google.com/translate_t

HiComm

Благодаря ти dragozow , ДА НИ Е ЧЕСТИТО !!! biggrin.gif

Между другото преводачката е мн. скапана !

Изобщо само за думи става ... 10k webtrance си е по добра =)

Редактирано от Magical_WaRFIedal (преглед на промените)

Благодаря ти dragozow , ДА НИ Е ЧЕСТИТО !!! biggrin.gif

Между другото преводачката е мн. скапана !

Изобщо само за думи става ... 10k webtrance си е по добра =)

Че е лоша, така си е, превода е под всяко ниво, но до сега не съм виждал добър електронен преводач от/на славянски език към/от романски или англо-саксонски изключая една руска програма. A webtrance превежда също доволно лошо. Както един невероятен човек каза преди време: превода е като жената - или е хубав или е верен

Не става,пробвах с няколко относително лесни изречения..примерно

three aunts took care of the baby
,преведе го така
три Елиза се грижи за бебето

Всъщност досега не съм видяла добър електронен преводач от англ.на бг и обратно

• Автор

На такива като мен които са скарани с езика помага доста, пример:

We are proud to beta release Professional Theme Creator! This new creator includes a full preview of mobile phone screens, over hundreds of configurable icons, making use of template and much more! Below are some themes created via our new tools!

Translation: English (automatically detected) » Bulgarian

Ние се гордеем с бета съобщение Professional Тема на Създателя! Този нов създател включва пълен преглед на мобилен телефон екрани, над стотици очертание икони, които се възползват от шаблона и много повече! По-долу са някои теми, създадени чрез нашите нови инструменти!

Това е произволен текст, понякога бърка граматиката ама хич не е зле.

Трябва да се има предвид, че Българският е въведен отскоро и със сигурност ще има подобрение в енджина. Съгласен съм, че не се справя перфектно, но Google рядко се излагат.

Абе, както и при другите преводачи става, колкото да зацепиш за смисъла...

Аз напоследък се ровя из испански и разни други форуми и наистина си е ценна тази услуга ;)

• Автор

Смисъла се разбира. Особено интересно е като аднеш url-то на някой чужд сайт ;)

Според мен върши чудесна работа. Естествено преводите трябва да се усъвършенстват с времето и с помощта на потребителите. Поне има възможност да дадеш своя принос към подобряването на услугата, което е много добре. Радвам се, че са добавили и български език.

• Автор

От 00:00ч. днес вече при всяко търсене е добаввен превода като опция. Въпреки че машнинния превод е недодялан, има опция с която потребителите могат да усъвършенствуват превода ,което очначава че ще се подобри бързо, (или поне така се надявам).

От 00:00ч. днес вече при всяко търсене е добаввен превода като опция. Въпреки че машнинния превод е недодялан, има опция с която потребителите могат да усъвършенствуват превода ,което очначава че ще се подобри бързо, (или поне така се надявам).

Това казвах в горния ми пост :angry: Но аз забелязах тази опция преди този час.

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

• Автор

Гъгъл няма да се оставят така, те рядко се излагат. не забравяйте че услугата е още нова и това е нормално.

Ами да ни е честито! :angry:

947395_t.jpg

баси смеха, тва все едно някое циганче ми приказва laugh.gif

Хахаха, тоя превод си го бива, супер много се смях laugh.gif

С наша помощ превода ще се подобри! Гугъл превзеха интернет с техните услуги, за което им благодаря!

947395_t.jpg

баси смеха, тва все едно някое циганче ми приказва laugh.gif

Като си използвал преводача и си забелязал, че не е превел текстът правилно, по-добре ползвай опцията за предлагане на по-добър превод, за да се допринесе за подобряването на услугата. Аз вече изпратих бая корекции. Ако всеки ползва тази опция при ползване на преводача услугата по-бързо ще се подобри и един ден ще бъде наистина добра за целта си.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.