Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

относно "safely remove hardware"

Featured Replies

здравейте,първо данните за компа-cpu AMD X2 6000+, MB-ASUS M2N-E NFORGE 570 ULTRA, RAM-4X1 GB 800 МЕГАХЕРЦА,HDD - SEAGATE 500 GB SATA2 32, VGA-XFX 8600GT 256MB,POWER SUPLLY-FORTRON 500VATA, въпроса ми е относно една икона на хард диск със зелена стрелка,която се появи долу до часовника на лентата в ъгъла.Това стана след като смених харда от 160gb ata,на 500 gb sata2.Самото форматиране на диска и качването на уина мина без проблем,но след като качих драйвера за чипсета на дъното,се появи въпросната икона с името "safely remove hardware",която срещам за първи път и искам да знам точно за какво става дума,за проблем или за нещо друго,иначе проблем видимо няма добре си работи за сега щайгата-мерси предварително,чакам мнения :)

Тази икона с надпис "безопасно премахване на хардуера" в системният трей означава че Уиндоуса третира хард диска ти като преносим(невярно), и служи за безопасно разкачване без загуба на данни на такива външни устроиства-при мен се появява при включване на юсбфлаш.Опитай да си преинсталираш драйверите на дъното-нещо не ти работи както трябва сата контролера.

Редактирано от cakula (преглед на промените)

Въпросната икона попринцип почти винаги си стои там и служи за спиране от употреба на хардуер, който евентуално искаш да откачиш, докато компютъра работи. Например флаш памет. Мисля, че по-конкретно се отнася за HotSwap функцията (позволяваща ти да закачиш харддиск, без да спираш машината), но не съм сигурен, ако трябва, някой да ме поправи.

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

Това съм го срещал само при чипсети на nVIDIA.

Пробвай с този трик да скриеш иконката...

Start => run => regedit => намери ключа:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\nvata

Сега с десен бутон на мишката върху панела вдясно натисни

New DWORD value. Задай име DisableRemovable. Стартирай новосъздадения ключ и промени стойността на 1

Или просто деинсталирай IDE драйвера на nVIDIA и си остави Windows да си инсталира този от Microsoft...

При инсталацията на драйверите за дъното, чипсета, трябва да махнеш една от отметките- не помня точно коя беше (нещо там "Storage" или подобно). Не се притеснявай това не е проблем. Горе са ти обяснили за какво служи.

storige-1.jpg

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.