Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бихте ли заплатили за следната услуга?

Featured Replies

Бихте ли заплатили за следната услуга - Финансово конуслтиране?

Трябва ви кредит примерно и естествено всяка банка ви казва че при нея е най-добре, а всъщност не е така. Чудите се какъв да е срока на кредита и т.н.

Или пък имате пари, но борсата пада - да купувам ли? И т.н.

Плащам на финансовия консултант за да ме насочи, как най-добре да управлявам парите си? Защо не. Евентуално това би ми спестило време и нерви, а и може да компенсира личната ми неспособност. Обаче, ако консултанта не ми предложи най-добрата оферта, съветите му не доведат до положителни, а напротив - до отрицателни резултати, би ли се очаквала компенсация от негова страна? С какво е защитен един човек срещу некоректно консултиране?

Редактирано от DemoVision (преглед на промените)

Ти направо откри топлата вода! Този вид услуги се наричат посреднически и хората си плащат за тях. Има си финансови брокери, брокери недвижими имоти, финансови къщи.... и т.н.

В интерес на истината на борсата се играе чрез борсовия си брокер/или посредник/ със когото имаш сключен договор за посредничество и се уговаря съответната комисионна разбира се. Като казвам борса - имам предвид както стоковата така и финансовата борса.

Ако искаш да се консултираш за кредит за закупуване на жилище добра работа ще ти свършат както агенцията за недвижими имоти към която си се обърнал /след внимателно проучване/ така и кредитните центрове. И в двата случая те ще те консултират коя банка в твоя случай е най-изгодния вариант и ще ти оформят кредита. От теб ще се иска само подписа. Като кредитния център няма да ти вземе пари за услугата - те имат договор с банките и от там получават комисионна. Също и агенцията за недв.имоти /ако е читава/ няма да ти вземе допълнително пари за оформяне на кредита.

Редактирано от emmi (преглед на промените)

Уорън Бъфет така стана най-богатия човек на земята.

Няма лошо в ползването на такива услуги ако не си в час с материята или нямаш време да правиш собствено проучване.

И все пак имай едно на ум, че и консултантите са хора и нищо човешко не им е чуждо, т.е. обикновено получават бонуси под една или друга форма за "насочването".

Няма лошо в ползването на такива услуги ако не си в час с материята или нямаш време да правиш собствено проучване.

И все пак имай едно на ум, че и консултантите са хора и нищо човешко не им е чуждо, т.е. обикновено получават бонуси под една или друга форма за "насочването".

Всички банки дават на кредитните къщи обикновено по 1% от договорения кредит . А някои и по-малко. Това е за кредите за закупуване на жилище.

Естествено че ще си платя

Те нали затова са учили-аз като не разбирам нищо ще ми помогнат

cool.gif

• Автор

DemoVision отговорът на въпросът ти е уточнение от мен че нещото ще е независимо, в смисъл ще се получават пари само от консултираните клиенти. Освен това репутацията е много важна в случая и съм сигурен че консултанта ще даде всичко от себе си за да защити интересите на клиента. Разбира се няма 100%-ови хора, това се отнася и за лекарите и адвокатите и др. При форс мажор и тук няма да се обезщетява клиента, но в случей на небрежност - клиента си е в правото. В интерес на истината на запад има организации които сертифицират консултантите, има си етичен код и т.н. Всеки клиент може да се оплаче на организацията, а тя да отнеме сертификата на консултанта. В България това все още го няма, но и това ще стане.

emmi при цялото ми уважение става въпрос за малко по-друг вид посредничество и консултиране, не такова като на борсов посредник. А иначе силно се надявам да ме чуеш - агенцията за недвижими имоти и кредитните центрове са силно зависими. Имат договори само с определени банки на пазара и имат интерес цената на кредита да е по-висока, защото процента който ще им остане е по-висок. Със сигурност различните банки дават различни проценти - познай при коя банка ще изпращат клиентите си...

Това е още един повод да се направи финансово консултиране - агенциите за недвижими имоти казват че уреждат изгодни кредити, ха... Няма лошо да предлагат кредити, но да казват че са изгодни, най-изгодни - това в повечето случеи няма да е вярно.

Редактирано от customer (преглед на промените)

DemoVision отговорът на въпросът ти е уточнение от мен че нещото ще е независимо, в смисъл ще се получават пари само от консултираните клиенти. Освен това репутацията е много важна в случая и съм сигурен че консултанта ще даде всичко от себе си за да защити интересите на клиента. Разбира се няма 100%-ови хора, това се отнася и за лекарите и адвокатите и др. При форс мажор и тук няма да се обезщетява клиента, но в случей на небрежност - клиента си е в правото. В интерес на истината на запад има организации които сертифицират консултантите, има си етичен код и т.н. Всеки клиент може да се оплаче на организацията, а тя да отнеме сертификата на консултанта. В България това все още го няма, но и това ще стане.

emmi при цялото ми уважение става въпрос за малко по-друг вид посредничество и консултиране, не такова като на борсов посредник. А иначе силно се надявам да ме чуеш - агенцията за недвижими имоти и кредитните центрове са силно зависими. Имат договори само с определени банки на пазара и имат интерес цената на кредита да е по-висока, защото процента който ще им остане е по-висок. Със сигурност различните банки дават различни проценти - познай при коя банка ще изпращат клиентите си...

Това е още един повод да се направи финансово консултиране - агенциите за недвижими имоти казват че уреждат изгодни кредити, ха... Няма лошо да предлагат кредити, но да казват че са изгодни, най-изгодни - това в повечето случеи няма да е вярно.

Много ясно, че ще имат интерес да е по-висок кредита. Обаче в крайна сметка ти си този който казваш колко кредит ти трябва - нали така? Щото те по тази логика и 100 000Е ще ти уредят само и само да вземат комисионна. То ако разсъждаваме по този начин и на адвокатите и нотариусите ще им е по-изгодно да минават сделките на високи цени пак поради същата причина - процент от материалния интерес. Но за процента на банките - надявам се ти да ме чуеш - 1% е. Като ОББ дава ДО 1% като се почне от 0.5% ако не се лъжа и го вдига в зависимост от направения обем кредитиране.

И другото, което е много важно. Никой не може да си позволи да излъже клиент. Понеже той ще излезе от твоя офис и ще отиде при колегите и ще вдене, че го лъжеш. А надявам се не искаш да кажеш, че клиентие са тъпи и нищо не разбират - нали?

• Автор
Много ясно, че ще имат интерес да е по-висок кредита. Обаче в крайна сметка ти си този който казваш колко кредит ти трябва - нали така? Щото те по тази логика и 100 000Е ще ти уредят само и само да вземат комисионна. То ако разсъждаваме по този начин и на адвокатите и нотариусите ще им е по-изгодно да минават сделките на високи цени пак поради същата причина - процент от материалния интерес. Но за процента на банките - надявам се ти да ме чуеш - 1% е. Като ОББ дава ДО 1% като се почне от 0.5% ако не се лъжа и го вдига в зависимост от направения обем кредитиране.

И другото, което е много важно. Никой не може да си позволи да излъже клиент. Понеже той ще излезе от твоя офис и ще отиде при колегите и ще вдене, че го лъжеш. А надявам се не искаш да кажеш, че клиентие са тъпи и нищо не разбират - нали?

Става въпрос и че агенцията ще изпрати клиента при банка с по-висока цена на кредита(не само лихва), защото там банката ще може да върне по-висок процент на агенцията. Със сигурност различните банки дават различни проценти(както и ти си отбелязала). Не казвам че клиентите са тъпи, но че има хора които не разбират - има. И е нормално, не можеш да разбираш от всичко - аз не разбирам от шпакловане примерно. Не казвам че и агенциите лъжат клиентите си в светлината в която ти го представяш. Агенцията работи с три банки, примерно и спрямо условията които дават тези три банки дава най-доброто на клиента, като там вече го лъже че му е най-изгодно, въобще. И така ще изчетка клиента че ще го остави замаян - урежда му изгодно жилище, изгоден кредит че и документите урежда... Не мила това не е финансово консултиране, а продажба - на жилище и кредит.

хм, от кога си станахме толкова близки?

а относно темата - ако си прочел внимателно първия ми пост там изрично подчертавам "внимателно избрана агенция". Понеже има и такива които не работят с нито една банка.

Редактирано от emmi (преглед на промените)

• Автор
хм, от кога си станахме толкова близки?

Добре де не си ми мила :Pbiggrin.gif

Не искам да обидя никой, има и много честни хора. Просто искам да обясня че която и агенция да избереш има конфликт на интереси и това не зависи от хората които работят в агенциите, а от ситуацията в която са попаднали, както и липсата на регулация. Резултатите са видни сега в САЩ. Най-пострадали са обикновените хорица, които не са се консултирали, а да повярвали на обещания на банката си, на брокера си, на леля си и т.н.

Повечето такива консултанти както всичко у нас са FAKE! Целта им е да те убедят че, си силен и можеш да теглиш повече от това от което имаш нужда-говоря за кредит.

За търговия на фондова борса нямам опит.

Но за там по скоро ми трябва финасист чрез който да вложа 5000 и той да ги направи 50 000 за 2-3 години.

Да ама ако ставаше така той до сега да е милионер. biggrin.gif и нямаше да м пука за момисионната от мойте парички.

Добре де не си ми мила :)biggrin.gif

Не искам да обидя никой, има и много честни хора. Просто искам да обясня че която и агенция да избереш има конфликт на интереси и това не зависи от хората които работят в агенциите, а от ситуацията в която са попаднали, както и липсата на регулация. Резултатите са видни сега в САЩ. Най-пострадали са обикновените хорица, които не са се консултирали, а да повярвали на обещания на банката си, на брокера си, на леля си и т.н.

Американците с техният висок стандарт на живот са засегнати от кризата на ликвидността а представям си тази криза да се прояви в България където повечето хора във финансово бедствие по принцип и постоянно!! Ония с лъскавите коли за по 200 бона дето не са потили много за парите си едвали ще ги засегне.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.