Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Грешка "The Windows Installer service could not be accessed"

Featured Replies

Когато тръгна да инсталирам/деинсталирам дадена програма ми се появява следното съобщение ->

23554_orig.jpg

От какво може да е ? Във сървисес сичко си е наред, Windows Installer e na Automatic. Какъв може да е проблема как да го оправя ?

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Когато тръгна да инсталирам/деинсталирам дадена програма ми се появява следното съобщение ->

23554_orig.jpg

От какво може да е ? Във сървисес сичко си е наред, Windows Installer e na Automatic. Какъв може да е проблема как да го оправя ?

Аз имам същия проблем, но основно при деинсталиране. Когато разберете за какво става въпрос, кажете ми. Какъв е тоя Installer на Windows и ако мога без него направо го махам!

Редактирано. Пиши на кирилица!

- Underwater-

Ми като за начало кажете с коя версия сте.Най-новата е 3.1.Ето линкKB893803

Ако сте с най-новата версия пробвайте да го преинсталирате - и винаги ли се появява това съобщение или само ако искате да инсталирате определено нещо?

• Автор
Az imam sushtiq problem no osnowno pri deinstalirane.Kogato razberete za kakweo stawa wypros kajete mi.kakuw e toia installer na Windows i ako moga bez nego naprawo go maham!

При теб може да е от services.msc и от там "Windows Installer" да не ти е на "Automatic", но при мен не е.

Аз съм с най новата версия и ми се появява това съобщение, при всички инстал/деинстал дейности.

П.С Появява ми се и др. съобщение, може и да не е свързано с това, но все пак... та значи, когато отворя някакъв файл и дам да се сейва то ми пише "Unable to register document" ... незнам ся ще пробвам да го преинсталирам, дано пък стане...

Start Menu -> Run и пишеш cmd. В командния ред пишеш msiexec.exe /regserver и натискаш Enter.

Това трябва да свърши работа.

EDIT: Windows Installer услугата въобще не е нужно да е на Automatic. Manual е достатъчно.

• 3 месеца по-късно...

Пиша в тази стара тема, не заради друго, а заради това, че днес случайно се наложи да се "преборя" със същия проблем, решението на който не беше опоменат в нито една статия от Microsoft.

Става въпрос за конфликт, причинен от DirectX 9 и драйверите за определени графични карти.

Решението на този проблем се изразява в деинсталирането на DirectX 9 и подмяната му с по-старата версия - > DirectX 8.

Някой преди време се беше постарал да улесни хората, като вкара в скрипт цялата процедура..

Download:

http://upload.vinacis.com/host/CEE0F921/DXTEMP.zip.html

1. Стартирайте компютъра в "Safe Mode" - важи с пълна сила за Windows XP потребители.

2. Разхивирайте директно на C:\, така че да получите следния път: C:\DXTEMP

Обърнете внимание, че в инструкцията към този архив пише следното:

This uninstaller uses your original XP or .NET CD to restore your original DirectX 8 files.

Extract these files to C:\DXTEMP! You must extract these files to this directory and run

the UnDx9.bat that uninstalls the DIrectX files in SAFE MODE. Enjoy!

Знакът "!" в края, не е част от името на папката, а се явява край на изречението.

3. Поставете вашето оригинално инсталационното CD с Windows в CD/DVD устройството (забележете, че версии на Windows с интегрирани пакети най-вероятно не съдържат тези файлове).

4. Стартирайте "UnDx9.bat" и следвайте инструкциите..

Първо изчерпайте всички описани по-горе сценарии, преди да преминете към това решение, за което споменавам!

• 6 месеца по-късно...

Привет на всички.Днес се опитвам да инсталирам ESET Smart Security Public Beta 1a, но ми дава следната грешка The windows installer service could not be accessed .Досега съм нямал такива проблеми.Направих всичко описано тук,но нищо не помага.Моля някои да ми помогне...

Привет на всички.Днес се опитвам да инсталирам ESET Smart Security Public Beta 1a, но ми дава следната грешка The windows installer service could not be accessed .Досега съм нямал такива проблеми.Направих всичко описано тук,но нищо не помага.Моля някои да ми помогне...

Провери какъв е точно кода на грешката в Event Log-а.

Провери какъв е точно кода на грешката в Event Log-а.

От къде?

Дам...просто влязох в Services и се оказа че Windows Installer не е бил пуснат. biggrin.gif

Доста често проблема се оказва много по-елементарен отколкото е изглеждал :)

• 1 година по-късно...

Проблема ми е, че когато тръгна да инсталирам програми ми дава проблем с Windows Installer 3.1. и спира да зарежда. Пише следното: The Windows Installer Service could not be accessed. This can occur if you are running Windows in safe mode, or if the Windows Installer is not correctly installed. Contact your personnel for assistance. От скромните си знания по английски разбрах какво ми пише, но имам наличен Windows Installer 3.1.(KB893803)и компа ми не е в сейф мод. Свалих и от датата такиа Windows Installer- и , но отново генерира същия проблем. Опитах remove от Add or remove programs, но ми дава че ако изтрия може да има проблеми със сички програми, които са инсталирани с него и не ми се рискува. Ако някой може да помогне ще съм му много благодарен.

МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО

за да не пускам нова тема, искам да споделя сроден проблем. антивирусната ми засича ISSetup.dll като вирус, и настоява да го махна, гледам че е част от InstallShield Instalation Information . Може ли да каже някой за какво отговаря този файл и дали мога да го премахна или трябва да го заменя по добре, дали ще ми се оклепе нещо :wors:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.