Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра ми забива и бавно работи ?

Featured Replies

Здравейте.:wors:

Вчера компютъра ми реших да го рестартирам - тръгна да се рестартирва 'махна всички иконки и после остана на картинката на Desktop-a стоя 5 мин.?

Днеска го включвам и почнаха пак проблемите - антивирусната тръгна сама да сканирва и спря.После тръгна да се ъпдейтва и и нищо ' не се ъпдейтна минаха 6:00 и нищо ' ?

После пуснах Windows-KB890830-V1.40 и тя заби,после тази HiJackThis_v2 пак същата работа.

Много бавно ми работи компютъра дори като натисна Ctrl + Alt Del ми излиза след 5 мин.

От какво може да е всичко това ?

• Автор
Преди да го реснеш какво си правил?

До колкото си спомням нищо ?

Изведнъй почнаха тези проблеми ?

Редактирано от asus_ (преглед на промените)

преинсталирай не се чуди cool.gif

• 2 седмици по-късно...

Да не си лепнал някой вирус?

Отиди в старт менюто,цъкни на RUN,напиши msconfig и enter.Най-горе на прозореца има наредени малки бутончета.Цъкни Startup и махни всичко ненужно.Може да е от това.

Отиди в старт менюто,цъкни на RUN,напиши msconfig и enter.Най-горе на прозореца има наредени малки бутончета.Цъкни Startup и махни всичко ненужно.Може да е от това.

Кой знае колко пъти вече е преинсталирал оттогава ?

хора и моя компютър мн забива. като го преинсталирам отначало работи почти нормално но после пак започва да забавя до момента в който уинампа се отваря за 2 минути, интернет експлорера за 1 и повече, ако сама сменям песните в уинампа се забавя с половин минута докато превключи. да не говорим за другите плейъри за филми, забавят ужасно, картината е като на бавен кадър а звука върви нормално. рам-а ми е 200 и нещо, имам всички необходими кодеци и т.н. предполагам че нямам вируси. мовеби компютъра ми е мн стар, на 4 години е и на вс отгоре е 2-ра употреба. ужасно изнервящо е да се работи с него, айде помагайте моля

хора и моя компютър мн забива. като го преинсталирам отначало работи почти нормално но после пак започва да забавя до момента в който уинампа се отваря за 2 минути, интернет експлорера за 1 и повече, ако сама сменям песните в уинампа се забавя с половин минута докато превключи. да не говорим за другите плейъри за филми, забавят ужасно, картината е като на бавен кадър а звука върви нормално. рам-а ми е 200 и нещо, имам всички необходими кодеци и т.н. предполагам че нямам вируси. мовеби компютъра ми е мн стар, на 4 години е и на вс отгоре е 2-ра употреба. ужасно изнервящо е да се работи с него, айде помагайте моля

Вероятни причини:

*Проблем с хардуера

*Как преинсталираш (начисто след пълен формат или даваш UPGRADE върху старата инсталация)

*Инсталираш ли всички драйвери за съответния хардуер (десен бутон на My Computer => Properties => Hardware => Device Manager => има ли някакви нередности - жълти триъгълници с разни удивителни и т.н.)

*Ако нищо не помага и не можеш да се справиш сама, по-добре го занеси на сервиз.Ще платиш някой лев, но поне ще го отворят и почистят (ако се е затлачил с мръсотия, ще огледат дъното за издути кондезатори), ще го тестват (с memTest, Prime95 и т.н.)

• 2 седмици по-късно...

Пробвай да прейнсталираш Уиндоуса и да активираш "Windows Firewall" преди да си пуснал Интернета. Това е ако си с Ethernet интернет връзка.

• 1 година по-късно...

Компютъра ми забави, дори след преинсталация на windows. Без видима причина компютъра ми почна да забива и реших да го преинсталирам. Инсталацията си мина както трябва, но след 10-20 мин работа пак заби, както правеше на стария windows sad.gif

И аз имах същия проблем. Оказа се, че харда ми е скапан :speak: ...Както и да е - след няколко гадни преинсталации се оправи (поне малко). Сега системата ми е на логически дял :speak: Във D:-то :)

И аз имах същия проблем. Оказа се, че харда ми е скапан :mad: ...Както и да е - след няколко гадни преинсталации се оправи (поне малко). Сега системата ми е на логически дял :) Във D:-то :)

1. Както казва B-Boy хардуерен проблем ( прегряване, заминаване на някоя част и т.нат

2. Базикнал си нещо в Windowsa.

2.1 Решение номер 1 - Пъхаш диска на виндовс в компютъра и му даваш repair ( лично аз не го препоръчвам )

2.2 Решение номер 2 - Правиш пълна преинсталация на Windows ( така, че си сигурен че няма да имаш гадинки " е не е 100% сигурно ", и.нат

2.3 Ако след преинсталация на Windows пак имаш същите проблеми хардуерчето боледува

2.4 Ако в момента си сложил някоя тема за Windows много вероятно е и тя да ти товари PC - повярвай знам го от опит.

2.5 Изключи всички програми които се включват със зареждане на OS

2.6 Направи Disk Cleanup и почисти регистрите с някоя от тези програми - Ccleaner, PowerTool lite, Twek NowRegCleaner.

Лично CCleaner - а не ти го препоръчвам, че ако не знаеш как се работи с него ще си навлечеш още повече проблеми.

2.7 Направи defragment на диска.

3. Ако се съмняваш за вирус пусни тема в http://www.kaldata.com/forums/index.php?showforum=137

4 Ако и така не се оправи след празниците на сервиз.

Успех! И весели празници!

1. Както казва B-Boy хардуерен проблем ( прегряване, заминаване на някоя част и т.нат

2. Базикнал си нещо в Windowsa.

2.1 Решение номер 1 - Пъхаш диска на виндовс в компютъра и му даваш repair ( лично аз не го препоръчвам )

2.2 Решение номер 2 - Правиш пълна преинсталация на Windows ( така, че си сигурен че няма да имаш гадинки " е не е 100% сигурно ", и.нат

2.3 Ако след преинсталация на Windows пак имаш същите проблеми хардуерчето боледува

2.4 Ако в момента си сложил някоя тема за Windows много вероятно е и тя да ти товари PC - повярвай знам го от опит.

2.5 Изключи всички програми които се включват със зареждане на OS

2.6 Направи Disk Cleanup и почисти регистрите с някоя от тези програми - Ccleaner, PowerTool lite, Twek NowRegCleaner.

Лично CCleaner - а не ти го препоръчвам, че ако не знаеш как се работи с него ще си навлечеш още повече проблеми.

2.7 Направи defragment на диска.

3. Ако се съмняваш за вирус пусни тема в http://www.kaldata.com/forums/index.php?showforum=137

4 Ако и така не се оправи след празниците на сервиз.

Успех! И весели празници!

Преди време го водих на сервиз и там ми казаха, че харда ми се е скапал (има лоши сектори), защото е прегрял, т.е нямал охлаждане, а този хард правел много обороти и му трябвало охлаждане... Както и да е, както казах, сега Windows-а ми е на логически дял. :)

Преди време го водих на сервиз и там ми казаха, че харда ми се е скапал (има лоши сектори), защото е прегрял, т.е нямал охлаждане, а този хард правел много обороти и му трябвало охлаждане... Както и да е, както казах, сега Windows-а ми е на логически дял. ;)

Изключително трудно да ти се появят лоши сектори от неохлаждане. Трябва да си го държал в работна температура 50+ градуса много време (години). Какво означава "много обороти", 10К, 15К? Нещо са те избъзикали в сервиза. Вероятно просто му е дошло времето, или е бил захванат само от едната страна с болтчета и е работил с много вибрации... Общо взето все тая, важното е, че вече има лоши сектори и хардът умира. Спасявай инфото и взимай нов.

п.п. как ще си качиш Уиндоус-а на НЕлогически дял :biggrin:

Да знам, много смешно, ама C-то ми е FAT32 за да не закача системата по време на пускане на компа а C-то NTSF. :biggrin:

boot.ini оказва влияние на системата при пускане, не вида на файловата система. Спокойно можеш да си конвертнеш С-то на NTFS. И определено се замисли за нов хард.

Компютъра ми забави, дори след преинсталация на windows. Без видима причина компютъра ми почна да забива и реших да го преинсталирам. Инсталацията си мина както трябва, но след 10-20 мин работа пак заби, както правеше на стария windows sad.gif

След оглеждане на частите, останових че вентилатора на чипесета едвам се мърда. Вероятно е от това.

Пробвай да прейнсталираш Уиндоуса и да активираш "Windows Firewall" преди да си пуснал Интернета. Това е ако си с Ethernet интернет връзка.

Windows firewall е пълен бъзик, инсталирай нещо като ZoneAlarm или Comodo. За лошите сектори си спомням че братушките бяха направили една програма - HHD Regenerator. Пробвай с нея, прави чудеса.

Редактирано от Trichocephalus
2.10 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.