Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с цветeн фон (background) под иконите на Windows XP.

Featured Replies

Здравейте,вчера моята шефка се е изгаврила със лаптопа и днес иконите на декстопа са все едно са маркирани ето ТАКА.Та въпроса е как да ги върна към нормалното състояние?

Още един скрийншот

• Отговори 69
  • Прегледи 44,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

System Properties / Advanced / Performance > Settings / Visual Effects > сложи отметка на 'Use drop shadows for icon labels on desctop'

• Автор

Не стана така,там задавам на Уиндоус да избере най доброто след това му зададох да махне сенките от менютата но уви.Понеже не съм много запознат с Word а шефката се рови из него възможно ли е от там да е направила нещо?

Не стана така,там задавам на Уиндоус да избере най доброто след това му зададох да махне сенките от менютата но уви.Понеже не съм много запознат с Word а шефката се рови из него възможно ли е от там да е направила нещо?

<{POST_SNAPBACK}>

Не му казвай да избере най доброто а си избери само което искаш и не трябва да махаш сенките а да ги сложиш.

• Автор

А кое от всичките тогава е Use drop shadows for icon labels on desctop щом не е това за сенките на иконите защото при мен е на Бг.

А кое от всичките тогава е Use drop shadows for icon labels on desctop щом не е това за сенките на иконите защото при мен е на Бг.

<{POST_SNAPBACK}>

we18va.gif

• Автор

При мен неще,аз това го пробвах преди да постна тук ама помислих че бъркам нещо.Лошото е че шефката казва че незнае как е станало което е кофти.Че е ровила нещо е ровила...ама къде неможе да обясни.Все при нея се случват такива странни неща :wors:

при мен windows e зададен и по долу са зададени всички отметки. също съм на български.после рестартираи.

• Автор

Хм...сега рестартирах ама си е същото.Какво ли е ровила..

• 3 седмици по-късно...

Здравейте!

Извинявам се,че връщам стара тема,но не разбрах как и дали се е решил проблема на Dragozow.При мен се случи абсолютно същото.Ако пратя скрийншот ще е същия-потъмнени икони като при него.Пробвах това,което предлагате,но и при мен не става.Моля ви,кажете как да ги оправя?

Последно преди белята са пробвали да копират иконки от нета с copi paste в папка.От тогава е така.Много ме дразни и затова ви моля за помощ.Очаквам с нетърпение идеи.

Благодаря предварително.

• Автор

Не съм решил проблема защото опитах всичко възможно ама без успех.Това което успях да изкопча като информация от шефката за действията преди да се появи проблема е че е дала paste на декстопа ама не помни какво е копнала преди това.Пробвах,сменявах скинове,рових в контрол панел но уви.Ако ти намериш решението ще се радвам да споделиш.

Start -> Run

влизаш в: regedit

намираш: HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Classes/Folder/defaulIcon

при мене е

0000 25 00 53 00 79 00 73 00 

0008 74 00 65 00 6D 00 52 00

0010 6F 00 6F 00 74 00 25 00

0018 5C 00 53 00 79 00 73 00

0020 74 00 65 00 6D 00 33 00

0028 32 00 5C 00 73 00 68 00

0030 65 00 6C 00 6C 00 33 00

0038 32 00 2E 00 64 00 6C 00

0040 6C 00 2C 00 33 00 00 00

0048

при мене е така

аз мисля ( но не съм сигурен ) ,че така се оправа :)

След като не можеш да се справиш с настройките най-добре погледни този линк:

ShellIconRepair

А също-пробвай да смениш темата на Windows XP с класичeската и после пак върни тази с която си.

Редактирано от randb (преглед на промените)

• Автор

Това със смяната на темата не става,пробвано многократно.Ще пробвам другите варианти в сряда(тогава съм на работа) и ще кажа.Имам чувството че с програмката ShellIconRepair ще стане.Поне като прегледах сайта им останах с такова впечатление.

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Не съм решил проблема защото опитах всичко възможно ама без успех.Това което успях да изкопча като информация от шефката за действията преди да се появи проблема е че е дала paste на декстопа ама не помни какво е копнала преди това.Пробвах,сменявах скинове,рових в контрол панел но уви.Ако ти намериш решението ще се радвам да споделиш.

<{POST_SNAPBACK}>

Здравейте!

Докладвам как реших проблема.

Съсдадох нов акаунт и му дадох привилегии на администратор.Полето му беше чисто.Прегледах и сравних всички настройки и нямаше никаква разлика.Затова реших,че не е от настройките.Скромното ми мнение е,че явно при пействането е станал някакъв блакож.Сега влизам с новия акаунт,изтрих стария,като преди това си прехвърлих фейвъритс на новия.Сега всичко е наред.Най-после иконите ми изглеждат както трябва.Dragozow,пробвай и пиши.Надявам се и при теб да стане по този лесен начин.

Успех! :bye:

Десен бутон върху начален екран.Отиваш на "подреди иконите по...".Махаш отметката от "заключи WEB елементите на работния плот" и готово. screenshot0017zd.jpg

• Автор

Значи от всички неща изброени до тук става САМО с нов акаунт.Обаче има проблем,как да получа на новия акаунт същата подредба като на стария защото имам доста специфични настройки?Има ли лесен начин?

@danina,имам специфични настройки на иконите и програмите които стартирам от бутона СТАРТ,менюто My documents както и всички икони на декстопа което би ми отнело доста време.Затова питам има ли начин по който за пейстна направо настройките на стария акаунт в новия защото ми е много занимавка.Иначе твоя начин прорабори за което получаваш +1.

<{POST_SNAPBACK}>

Здравей Dragozow!

Много се радвам,че поне донякъде съм помогнала.Сега без никакви претенции,че това е начина за справяне с проблема ти ще изкажа една моя хипотеза,пък дано помогне.За иконите на десктопа и стартовото меню предлагам да опитаме следното-отиваш в my computer-C-documents and setings.Там отваряш папката на предишния юзер и съответно в нея има start menu и desktop.Проверих съдържанието им при мен и се оказа,че са се запазили предишните ми настройки.Опитах да изкарам икона от тук на десктопа-стана и работи съвсем нормално като преди.Предполагам,че по този начин можеш лесно да си сложиш предишните настройки на иконите на десктопа.За стартовото менюю,също се пази информацията.Предполагам,че ако папката start menu на новия акаунт се замени с папката на стария ще решиш и този проблем.А за my documents-преди да махнеш повредения акаунт го вържи не към C,както е по подразбиране,а към D.Може това да помогне.

Желая ти успех и дано номера стане!Стискам палци. :bye:

• 5 месеца по-късно...

ето това е проблема

44086_orig.jpg

Искам тези зад надписите на иконите да няма цветове но не се сещам как беше това.

Погледни My Computer ( десен бутон )>Properties >System Properties >Advanced>Performans - Settings>Visual Effects > Трябва да има отметка на предпоследното прозорче Use drop shadows for icon labels on the decktop cool.gif

Погледни My Computer ( десен бутон )>Properties >System Properties >Advanced>Performans - Settings>Visual Effects > Трябва да има отметка на предпоследното прозорче Use drop shadows for icon labels on the decktop cool.gif

ем посочено си е

А погледна ли на: десен бутон върху My computer>>Advanced>>Performance>>Settings>> и от там да направиш нещо?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.