Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с цветeн фон (background) под иконите на Windows XP.

Featured Replies

ето това е проблема

44086_orig.jpg

Искам тези зад надписите на иконите да няма цветове но не се сещам как беше това.

Аз имах същия проблем преди време когато бях с вградена видео карта :nono: ,но след като си купих друга проблема се отсрани ,незнаем ти с какво видео и дъно си ?Неказвам ,че от тях е проблема просто при мен само така си махнах досадния цвят под иконите на десктопа.....независимо колко и какви настройки си правех ...даже си бях преинсталирал wina..... файда никва .......Имал ли си този проблем преди или сега си го забелязал просто??

Да наистина кажи каква ти е видео картата.И дали сега се е появил този проблем.

• Отговори 69
  • Прегледи 44,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

' date='7.08.2006г. в 11:44' post='254707']Проблема се оправя и от TuneUp Utilities 2006 с помоща на "TuneUp System Optimizer".Изтегляш програмката ,инсталираш я и отваряш TuneUp System Optimizer ,после отиваш на System Optimization

system_optimizer.jpg

Download:

http://tuneup.cachefly.net/TU2006TrialEN.exe

Алтернатива е и Advanced WindowsCare

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...12148&st=15

Виж дали е махната отметката пред "show shadows under menu"

effects.jpg

Не става и с това

Според мен нещо в кеша на иконите се е объркало. Инсталирай си Icon Packager на Stardock и му задай "Rebuild Icon Cache". Според мен това би трябвало да оправи проблема.

Теглиш и инсталираш програмката TuneUp Utilities 2008...отиваш в TuneUp System Optimizer => System Optimization

1 - Mix of good performance and visual effects

2 - Computer with network or Internet connection

83008372zc1.jpg

Още от тази програмка можеш да изцедиш:

Solve Problems => TuneUp Repair Wizard => (слагаш всички отметки)...

99383913fi1.jpg

и още Customize Windows => TuneUp Styler => Repair (използвай и двете опции)

20323250hk5.jpg

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Не ти препоръчвам да ползваш Tune up. Прекалено некадърно бърка по настройките.

Препоръчвам Advanced System Optimizer 2.10.

Значително по-добро попадение е. Има я и въпросната опция за иконите.

09084847wro.jpg

Нищо лично към тези които препоръчаха Tune-то и нямам намерение да споря с никой. Просто лично мнение на база на няколкомесечния опит с нея.

Успех

Редактирано от MDMA (преглед на промените)

Само да уточня, че скрипта, за който B-boy[styLe] е дал линк в по-предишния пост се отнася за случаи, когато самите икони липсват от десктопа и/или я няма старт-лентата (toolbar-a) и не съм сигурен, че в този случай ще е от полза!

А иначе не е лошо да се пробва с Rebuild icon cache, но лично според мен е най-лесно за тази цел да се използва TweakUI XP 2.00.10 :clap: ! Като го инсталираш, на най-долната категория, Repair, избираш Rebuild Icons от падащия списък и натискаш бутона Repair Now cool.gif !

:P Усетих се от какво е, трябва да изключиш Active Desktop-a!

За целта даваш десен клик на Desktop-a, после Properties, в частта Desktop даваш "Customize Desktop..." и в частта Web махаш всички чавки!

Пробвай така и пиши дали става!

Успех! ;)

• 10 месеца по-късно...

Подменена ти е стандартната стрелка за означаване на шорткъти. Би трябвало символа да го има само на икони на шорткъти.

Може да е от някаква тема, която си приложил, или от някакъв пакет за трансформиране.

Подменена ти е стандартната стрелка за означаване на шорткъти. Би трябвало символа да го има само на икони на шорткъти.

Може да е от някаква тема, която си приложил, или от някакъв пакет за трансформиране.

да само на шорткъти е .откъде мога да го възтановя?

Редактирано от Michael_forever (преглед на промените)

не става, кажи друг начин

Здравей.

Мога да ти предложа едно "драстично" решение:

6. Премахнете стерлкичката в/у shortcut иконите.

За да премахнете стрелкичката в/у skortcut иконите трябва да изтриете стойността IsShortCut от [HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile] и [HKEY_CLASSES_ROOT\piffile].

Източник: Uroci.net

Ако решиш да пробваш този метод, един бекъп преди това няма да е излишен. :speak:

• 4 седмици по-късно...

Здравейте !

Нужна ми малко помощ за отстраняване на малък проблем.

Надписите под иконите на декстопа ми довчера беше върху прозрачен фон,а днес след малка намеса от страна на дъщеря ми са на цветен фон.Не че е нещо фатално, но ме дразни!Какъв е пътя да ги върна както бяха ?

на този адрес има снимка както са в момента ,ако може да помогне с нещо:

www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=3550912

Благодаря предварително!!! :question:

Редактирано от nanio76 (преглед на промените)

Здравейте !

Нужна ми малко помощ за отстраняване на малък проблем.

Надписите под иконите на декстопа ми довчера беше върху прозрачен фон,а днес след малка намеса от страна на дъщеря ми са на цветен фон.Не че е нещо фатално, но ме дразни!Какъв е пътя да ги върна както бяха ?

Тук са както са в момента

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_phot...hoto_id=3550912

Благодаря предварително!!! :question:

My computer - Properties - Advanced. В отворилия се прозорец превърташ надолу и слагаш отметка на Use drop shadows for icon labels on the desktop.

My computer - Properties - Advanced. В отворилия се прозорец превърташ надолу и слагаш отметка на :.

Мерси за бързата реакция,но съм на BG ,и съм скаран с английския .

Ако може малко по подробно и на BG.

От тук :My computer - Properties - Advanced не ми излиза прозорец който да мога да превъртам, още повече никаде няма :Use drop shadows for icon labels on the desktop

:question:

Мерси за бързата реакция,но съм на BG ,и съм скаран с английския .

Ако може малко по подробно и на BG.

От тук :My computer - Properties - Advanced не ми излиза прозорец който да мога да превъртам, още повече никаде няма :Use drop shadows for icon labels on the desktop

:question:

Извинявай, в бързината съм пропуснал : след Advanced щракни първият бутон Settings (Настройки) и тогава ще се отвори списъка. Use drop shadows for icon labels on the desktop е предпоследно в списъка.

Извинявай, в бързината съм пропуснал : след Advanced щракни първият бутон Settings (Настройки) и тогава ще се отвори списъка. Use drop shadows for icon labels on the desktop е предпоследно в списъка.
Кен,намерих ги ,направих както си го описал,но си остават същите ?!?Мове би след рестарт да се оправят?И след рестартиране остават същите ohmy.gif:):question::)

опцията се казва

"Използване падане на сенки за етикетите на иконите на работния плот"

но може да избереш опцията "Нагласи за най-добър облик"

опцията се казва

"Използване падане на сенки за етикетите на иконите на работния плот"

но може да избереш опцията "Нагласи за най-добър облик"

Пробвах и това ,но не става .Иконите са си все така !

Имали някакъв друг начин,който да пробвам?

Пробвах и това ,но не става .Иконите са си все така !

Имали някакъв друг начин,който да пробвам?

Кликни с десен бутон на десктопа и провери дали не е сложена отметка на маркираното :

desktop1ut6.jpg

Кликни с десен бутон на десктопа и провери дали не е сложена отметка на маркираното :

desktop1ut6.jpg

Няма отметка там където казваш!?!Същото като при теб ми показва!

Опитай следното :

Щракни Start - Run и напиши или направо изкопирай оттук

regsvr32 /i mshtml.dll

и натисни Enter.

Също така :

- десен бутон на Desktop-а

- Properties

- ида на таб Desktop

- натисни бутона Customize desktop

- иди на Web таба

- махни всички отметки (ако има) и OK

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.