Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е мнението ви за вечерния локал "Нощни птици"!

Featured Replies

Давам само пример.

ама виж, аз нямам против нито Ивана нито който то и да било, просто те са НАВСЯКЪДЕ. а какво да правим ние? да седим по кръчмите и да викаме: леле, тая България на какво заприлича, леле как не н и харесва тая чалга! Ами не! аз се опитвам заедно с музикантите и режисьорката ни да направим алтернатива - за ония 40% дето не слушат чалга и не плюят. и това ни коства страшно много, повярвай ми. непрекъснато ни пречат. дразним ги с нашия позитивен дух и опит да сме различни. и непрекъснато. ама ние не се отказваме, защото и тия 40 %, и те бедните имат право да си имат място. и те, дето не четат жълта преса, дето ходят и се чудят вече йога ли, книги ли, къде да се денат, и те имат нужда от лъч светлина. а, ако трябва да бъда честна, Азис сам поиска и беше гост при нас, но сам разбра, че ще пее народна и поп музика. беше велико предаване. защото той не игра роля и не се прави на нещо. истинската ми цел е да покажа хората каквито са, получава се, понякога. и не искам да правя компромис със себе си. това, повярвай ми, е много важно. айде да лягаме, че утре ще ставам в 6!

лека: искра

ама Ивана няма да поканя

И защо няма да поканиш Ивана

ohmy.gif

Ивана е много земен,слънчев,харизматичен човек-имала съм контакти с нея

Също така не пие алкохол и може да ти говори и за Стайнбек и за Чехов-няма да ти изложи предаването,споко

Даже ще му вдигне рейтинга-защото е интелигентна и ерудирана жена

biggrin.gif

ohmy.gif

Ивана е много земен,слънчев,харизматичен човек-имала съм контакти с нея

Също така не пие алкохол и може да ти говори и за Стайнбек и за Чехов-няма да ти изложи предаването,споко

biggrin.gif

за стайнбек и чехов? интересно! започвам да я преоткривам. не, това направо е невероятно! браво на нея.

ама виж, аз нямам против нито Ивана нито който то и да било, просто те са НАВСЯКЪДЕ. а какво да правим ние? да седим по кръчмите и да викаме: леле, тая България на какво заприлича, леле как не н и харесва тая чалга! Ами не! аз се опитвам заедно с музикантите и режисьорката ни да направим алтернатива - за ония 40% дето не слушат чалга и не плюят. и това ни коства страшно много, повярвай ми. непрекъснато ни пречат. дразним ги с нашия позитивен дух и опит да сме различни. и непрекъснато. ама ние не се отказваме, защото и тия 40 %, и те бедните имат право да си имат място. и те, дето не четат жълта преса, дето ходят и се чудят вече йога ли, книги ли, къде да се денат, и те имат нужда от лъч светлина. а, ако трябва да бъда честна, Азис сам поиска и беше гост при нас, но сам разбра, че ще пее народна и поп музика. беше велико предаване. защото той не игра роля и не се прави на нещо. истинската ми цел е да покажа хората каквито са, получава се, понякога. и не искам да правя компромис със себе си. това, повярвай ми, е много важно. айде да лягаме, че утре ще ставам в 6!

лека: искра

Ами това е цялата идея.

Да се покаже, че и те могат да пеят,

противно на твърденията на Васил Найденов, Маргарита Хранова и компания.

Например както ти казваш поп - музика.

Както казах, не очаквам да се появи някаква разголена

кукла барби по рокля с много дълбоко деколте и да блее на плейбек.

Говоря за живо пеене.

Нали говориш за позитивизъм и т.н.

еми това не е ли нещо позитивно.

Вместо да се говори колко тъпа,проста и ужасна е чалгата

(а тя е такава, защото всичко в България е криворазбрано)

и изпълнителките им,

защо не в едно предаване да се появи някоя която наистина може и се старае.

Не всичките са еднакви и не всичките са извадени по калъп.

Има и различни, които правят нещо наистина много красиво като музика.

Покани различните

(и не говоря за Азис, защото не мога да го дишам biggrin.gif )

biggrin.gif

И хитова, и хитова...

Ами това е цялата идея.

Да се покаже, че и те могат да пеят,

противно на твърденията на Васил Найденов, Маргарита Хранова и компания.

Например както ти казваш поп - музика.

Както казах, не очаквам да се появи някаква разголена

кукла барби по рокля с много дълбоко деколте и да блее на плейбек.

Говоря за живо пеене.

Нали говориш за позитивизъм и т.н.

еми това не е ли нещо позитивно.

Вместо да се говори колко тъпа,проста и ужасна е чалгата

(а тя е такава, защото всичко в България е криворазбрано)

и изпълнителките им,

защо не в едно предаване да се появи някоя която наистина може и се старае.

Не всичките са еднакви и не всичките са извадени по калъп.

Има и различни, които правят нещо наистина много красиво като музика.

Покани различните

(и не говоря за Азис, защото не мога да го дишам biggrin.gif )

виж, Азис е много талантлив певец, той сам си каза в онова предаване, че му е жал за българския народ, че харесва само простотия и извращения, той е продукт, медиен продукт. а всяко нещо трябва да си има марка. Нощни птици е място, където писателят Георги Господинов ще срещне героя си, където някой симпатичен политик ще се представи като човек, където ще дойде американския посланик и ще си позволи да критикува държавната политика на страната си, където ще се появи Майкъ Кремо, дето е написал, че Дарвин изобщо не е прав и ще каже, че човеците не сме евоюлирали маймуни, а паднали ангели. Има нужда и от такива места. Не може навсякъде да е "Бял мерцедес ме гони". Трудно е да се прави, но има смисъл. Има страшно много места, на които всички поп-фолк изпълнители да се изявят. Вече няма място, където да попаднат ДРУГИТЕ. И затова имам нужда от помощта ви. Кой би бил интересен гост? Вече наистина лягам. лека.

искра

И хитова, и хитова...

за стайнбек и чехов? интересно! започвам да я преоткривам. не, това направо е невероятно! браво на нея.

Да,можеш да си говориш за всичко с нея

Права си за това-че не трябва да се слагат всички под един знаменател

И аз не слушам Селската баня или Тез червени домати и тем подобни

Слушам стойностни песни-ама повечето хора като искат по-горе посочените ?

Тъжнотия

sad.gif

"...От извора се пие на колене,

и на колене се благодари..."

Това пък ако някой ми го сравни със Селската баня и го нарече чалга-е....

• Автор

Но можеш да поканиш някоя известна поп-фолк певица

(Ивана например, защото от чалгата певиците имам уши да слушам само нея)

и тя да направи някоя импровизация с пияното на някоя нейна песен например.

Нека покажем на Искра Ангелова, че във форумът на kaldata.com не ядем хора...още biggrin.gif

(може да каже и някоя добра дума за нас впредаването си...безплатна реклама на сайта и форума :) )

Защо трябва да кани толкова "известни" като Ивана, Преслава и т.н.т. Наистина те са навсякъде, имат си телевизии и какво ли още не ... пък и не съм я чул да е толкова интелигентна колкото я изкарвате с просташките й текстове. (един интелигентен човек никога няма да се съгласи да изпее подобни рефрени като нейните)

Има много други певици във въпросната фирма (Пайнер Планета), които имат невероятен талант, но го пропиляват като изпълняват поп-фолк песни, които са елементарни и без грам мелодия. Една Нелина, например. Уникална певица. Нима сте забравили изпълнението й по песен на Андреа Бочели в дует с Иво Гюров?

Аз харесвам много Силвия (любимка ми е), която също я окачествяват като фолк певица въпреки, че тя самата си казва, че нейния стил е поп-естрада. Дори изпя не една и две български естрадни песни в репертоара си. Нея никъде не я канят и показват, а защо ли? Явно защото започна да пее и авторски песни на фолклорна основа. (А фолклора не носи такива печалби както чалгата на Галена и Преслава) Е, спечели и 1-во място на международния фестивал "Пирин Фолк", но пак не й обърнаха внимание и си лансират едни и същи изпълнителки ... това е лошото, няма равен шанс.

Язък за тези малцина (2-3) певици, които пак казвам: имат талант, но го пропиляват с тези поп-фолк песни.

„Не се иска никаква мисъл, знания или последователност, за да разрушаваш; но се искат неуморна мисъл, огромни познания и безкомпромисна последователност, за да постигаш или създаваш. Негативното иска отсъствие (невежество, немощ, ирационалност); позитивното иска присъствие, съществуващо (знание, ефективност, мисъл).

Из „Анатомия на компромиса”, „Капитализмът”, Айн Ранд, МаК и Изток-Запад

Това е велико! Благодаря ти, че го написа! ;)

Редактирано от NightBirds (преглед на промените)

Една Нелина, например. Уникална певица. Нима сте забравили изпълнението й по песен на Андреа Бочели в дует с Иво Гюров?

E,аз дадох пример само с нея.

Може Нелина, Силвия,Екстра Нина,Емилия.

Тези по-старичките певици,

които наистина могат да пеят и имат хубави песни.

А за Силвия пък ще кажа,

че след 1-вата си награда на фестивала

издаде албум с македонски песни

и рекламата му се въртеше през половин час.

А сега за Ивана - тя не пее само песни тип

"Води ме в някоя квартална кръчма".

(въпреки, че имаше нужда от такава песен, защото писна а се пее само за любов)

Тя има всякакви песни и това е формулата на успеха.

На мен например много ми харесват нейни песни като

"Пирова Победа", "Шампанско И Сълзи", "Нека Пак Да Се Излъжем",

"Последна Чаша" и безспорният ми фаворит - "Безумна Цена".

Това не са кючеци и тъпи песни,

а такива песни приксъстват в творчеството и,

защото "трябва и да се яде"

... аз нямам нужда да ме обиждат...

е то човек трябва да е наясно ,че не всички го обичат, и ще валят суперлативи.

• Автор
E,аз дадох пример само с нея.

Може Нелина, Силвия,Екстра Нина,Емилия.

Тези по-старичките певици,

които наистина могат да пеят и имат хубави песни.

А за Силвия пък ще кажа,

че след 1-вата си награда на фестивала

издаде албум с македонски песни

и рекламата му се въртеше през половин час.

А пък DVD-то към въпросния албум на Силвия се оказа най-продаваното и надмина Ивана, Преслава и т.н.т. с техните фолк песни, а забележете вече месец никъде не се е появила реклама за това DVD. А на Преслава го рекламират навсякъде, чак ми се гади ...

Довиждане от мен, защото заминавам на почивка!

Весело лято на всички посетители на форума!

Повече усмивки, по-малко злоба!

И гледайте вечерния локал на БНТ всяка неделя от 22.30ч. cool.gif

Оооо моля ви се. Някаква женичка, която се мисли за интелигентна, защото е прочела 3 книги. Дискриминира даден музикален стил, а аз до колкото знам, музиката не е създадена за да разединяма хората, а напротив - да ги събира заедно. Аз като фенка на Ивана съм жестоко обидена от обиждането на певицата и приканването й хората да не я обиждат нея като личност, човек и професионалист. Също не одобрявам и коментарите и за Венета Райкова. За мене тази жена има поведението и на арогантна философка и не заслужава нито една стотинка от нашите данъци. И за финал ще я поздравя с тази песен и тогава ако иска да се махне от форума, както самата тя заплаши. Аз лично няма да й преча. И следващият път като реши да прави реклама на предаването си, да не обижда когото и да било, защото само губи публика.

Редактирано от Rieke (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.