Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

мненията ви за тази конфигурация

Featured Replies

GB P35 ds3r или p5k....

cpu: Intel

RAM: Kingston HyperX 2 GB pc2-6400

vga:pny xlr8 8800 gts

HDD:WD 500/750 Gb или др. марка

Sony DRU-830A

creative xtremegamer

x-240 Logitech

Samsung 226 BW

Конфигурацията ще се ползва за всичко в домашни условия.

Бих желал да е с достатъчно възможности за разширяване, да вървят новите игри.

Ако съм задал недостатъчно изисквания, моля да бъда извинен.

Видеото е доста неизгодно скъпо, вземи си 8800GT, захранването.... не си го писал, примерно chieftec 500 W. Какъв точно е процесора? Нещо като финасов лимит да споменеш?

Аз бих взел ATI HD4870 ако стигат парите.Дъното ако е това на ГБ вземи EP35-DS3R.Процесор не си писал какъв си избрал, но мисля че на тази машина един Е8300/Е8200 приляга много добре.

• Автор

За процесор, кутия, захранване и др. очаквам вие да ми предложите оптималното за посочените серии дънни платки.

Кой MB са по-добри на Асус или GB?

Няма ли да кажеш все пак с колко пари разполагаш?

E за 1000 лв не виждам къде ще ги вместиш тия компоненти.Не съм смята,но според мен с Е8200 и HD4870 илзиза повече.Затова ще трябва да се ориентираш към HD4850.Колонките ти предлагам да ги смениш с X-230.Тия X-240 лично на мен не ми харесват.Много са дървени.

Core 2 Duo E7200 (2.53GHz, 3MB, 1066MHz FSB, s775) BOX 219.45 лв

GF 8800GT, 512MB Chaintech 8800GT DDR3 PCI Express TV Out 348.20 лв

Asus P5E-VM SE, G35, LGA775, DDR2, VGA+PCI Express, SB7.1, Lan1000, 2x1394, SerialATA, uATX 192.19 лв

2x1GB DDR2 800MHz Corsair TWIN2X2048-6400C5DHX G 94.19 лв

500, Seagate, SerialATA, 7200rpm, 32MB 138.57 лв

ATX PowerSupply, 400W Fortron ATX-400PNR, Silent, 120mm 58.70 лв

Ето това е моето предложение.Съвсем малко се различава от това което искаш ти.Но смятам че е добра бюджетна конфигурация. Цена с ддс-989 л.

p.s Всичко е от JAR Computers за по лесно !

Мен ли така ми се струва или тва дъно е с вградено видео?! А доколкото знам вградените видеокарти при наличие на външна не са дибър избор...

А за видеокартата - 4850 е по-евтина - 316,10лв от жар пък е доста по-производителна... За хард - предлагам 640 WD от прослувутите им 2 плочки... В такъв слуучай захранването не знам дали ще е достатъчно, но тука вече ако идеите ми са добри специалистите да ги доразвият... Ето едно дъно - P5K Pro

PS: За да не спорим за видеото - ТЕСТ

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

За видеото може да спорим ,за дъното си прав.Все пак целта е да се отсее най доброто.

За видеото може да спорим ,за дъното си прав.Все пак целта е да се отсее най доброто.

И да спориш, и да не спориш все тая, HD4850 къса г*за на 9800GTX, 8800GT е някъде далеч назад, че и по- скъпа. И да, дъното от какъв зор с куция интелски вграден графичен процесор, та и близо 200 лева? Паметите, има CL4-ки по- евтини.

Ето дъно

Редактирано от ♠♣♥♦ (преглед на промените)

Че кой е казал ,че ще ползва куция интелски вграден графичен процесор! ;) Ако някой ден изгърми видеото или реши да ъпгрейдва има алтернатива!

Не съм съгласен. При положение, че се ползва външна графична карта е абсолютно безсмислено да се купува дъно с вградена такава. За 8800GТ на всички е ясно, че е по-скъпа ил по-слаба от HD4850, и към днешна дата купуването на такава е набутване. Ето ти едно предложение от мен:

GA-EP35-DS3

E7200 BOX

2x2DB DDRII 800 A-DATA

WD 640GB AAKS

ASUS HD4850 512MB

ASUS DRW2014BLT SATA

Corsair VX450

Кутия, клавиатура и мишка по избор

По груби сметки това е към 1100лв.

Аз подкрепям Lyudmil. Конфигурацията му е оптимална и няма минуси. Единственото, което не ми харесва е боксовия охладител на процесора, но ... Ако няма да се клоква няма да е проблем (само ще бучи излишно през лятото).

...Единственото, което не ми харесва е боксовия охладител на процесора, но ... Ако няма да се клоква няма да е проблем (само ще бучи излишно през лятото).

Като се включи Smart Fan-a от Биос ( BTw той е включен By Default) няма да се чува Бокс-а и дори може и на клок да носи донякъде.

Ако ще се клоква алтернативата е да се вземе една плочка РАМ(или 2*1ГБ) и останалите пари за един Xigmatek S963 или S1283

Той може да се клокне, а и заради температурата не си заслужава да се лишава от 2GB RAM. Smart Fan-a също ще си върши работата, но е всеизвестно, че 45nm-овите процесори на Intel не са от най-студените и през лятото ще си загряват. Но ... не е толкона страшно, просто го вметнах като последна точка за размисъл.

Прав си,но все пак той да си реши.С 4ГБ РАМ трябва да мине на 64битова ОС(или поне е препоръчително).Ако пък вземе охлаждане се лишава от РАМ,която лесно може да се добави после(не че охлаждането не може да се смени).Затова човека сам да си реши кое му е приоритет и какво ще прави с компютъра.

• Автор

До тук се насочвам към предложението на Lyudmil(за HDD и видео картата), но имам още въпроси:

- ако може повече коментари за предложеното дъно p5Q-има ли мисъл от него, като по перпективно, възможности , достатъчно слотове,стабилност на работа;

- кутия и захранване;

- когасе очаква падане на цените, защото,нямам определена дата за закупуване

Ако можеш вземай ASUS P5Q -нов чипсет с добри възможности на прилична цена, ПЦИ-Е 2.0 слот за видеокарта и до колкото виждам е с 8-фазно захранване към процесора. :speak: Захранване ти препоръчах вече(Corsair VX450), остава да си избереш кутия, а цените и сега са доста ниски.

Ако можеш вземай ASUS P5Q -нов чипсет с добри възможности на прилична цена, ПЦИ-Е 2.0 слот за видеокарта и до колкото виждам е с 8-фазно захранване към процесора. :lol6: Захранване ти препоръчах вече(Corsair VX450), остава да си избереш кутия, а цените и сега са доста ниски.

На това дъно ако сложи един Freezer как ще закачи захранването на дъното !? :speak:

Някак така:

edc37ecad4722f91.jpg

Кабела е достатъчно дълъг.

Някак така:

edc37ecad4722f91.jpg

Кабела е достатъчно дълъг.

Хе, то ясно , че все ще е по някакъв начин :speak: Но дали ще най-удобния и подредения ?

( като събереш нещо такова - имам предвид дъното, ще го коментираме :lol6: )

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.