Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Доволни ли сте от Електро разпределителните дружества

Featured Replies

Има ли някой доволен от тези, явно некадърни в работата си хора.

Тока поскъпва пропорционално намалява и качеството на обслужване.

Да не говориме за некадърноста да пускат сметките в месечен период.

Случвало се е съседа да получи сметка а аз не ???

справка на лога на UPS-а ми показва набъбващи количествено сривове.

Миналата година UPS-а ми не е разреждан нито веднъж, а тази година

за 6 месеца 8 пъти,като се има предвид че държи по 150 минути ~24ч+ е нямало.

По отношение на прекъсвания миналата година има 84

а за шесте месеца на тази 217.

Днес тока спира 2 пъти вчера само 3.

Корекция в сметката за електричество никаква Публикувано изображение

Спре ли тока операторите им винаги ги няма ?

а данекоплатеца има една единствена опция

да им праща поздрави до девето коляно

• Отговори 63
  • Прегледи 9,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И качествената външна изолация и подмяната на дограмата. Иначе има да плащаш газ ...........

НЕ - съм на ЧЕЗ абонат и на службата и в къщи - тока спира и фризера с мръфките се разлежда търговците на сладоледи също недоволстват става дума за дълбоката провинция

• Автор

А при мен за 15 минути от центъра на София

да ги биеш - полза никаква да ги съдиш - също да ги е.....ш - също може само да ги крадеш мога 15 минути да ги псувам без да се повтарям и съм го правил (да ги псувам де)

ЧЕЗ-Плевен.

Токът не е спирал от месеци.Последният път беше заради фирма "Райкомерс", чийто багер прекъсна кабела.Отстраняват повредите бързо.Напрежението в мержата е нормално.Няма спадове или пикове.Замервам го постоянно -в мазата съм си наравил табло за включване на различни уреди, на което в пръстъп на някакво криворазбрано вдъхновение, преди години монтирах волт-, ом- и ампер метри.В момента е 218 V.

Нямам оплаквания.

Само към цената на тока има претенции. Публикувано изображение

аз съм от дълбоката провинция пуснаха ми 2 фази вместо фаза и нула добре, че бях предвидил съответните защити в таблото си. съседите обаче изпищяха здраво. и кво стана - извиняваме се, повече няма да се повтори

• Автор

електронния мултицет варира от 228 до 235 волта в рамките на 5 секунди

Не съм доволен от обслужването в административните сгради на CEZ. Преди няколко дена трябваше да се сблъскам с тях, и след загуба на цял ден и луд скандал, си свърших работата...

Лошо.

Да ти имам и доставчика.Знаеш ли-то нищо не се промени след приватизацията на енергото.остана си както си беше и преди.Само дето печалбата (14% по закон) вече отива в централите на ЧЕЗ, ЕОН и т.н.Тоест-отива в Чехия, Германия или където си искат.

Плевенското енерго от преди си беше подменило мрежата и т.н.И токът си е добре.Ама да видиш какво става на Самоводене (ЕоН) : 90 V. телевизора не може да запали даже.

Имах някъде снимки.

Като ги намеря ще ти поставя тук :ph34r:

• Автор

то и тук подмениха стълбовете уличното окабеляване изкараха електромерите навън за да са по лесни за ексцесии над тях че и мониторинг да им правиме е трудно. но само до там подстанциите са си старите полза никаква

При мен не варира, стои като закован на 237 V, не трепва, а номерът с двете фази е много сполучлив. Не си купувам вече крушки само за 240 V, а обикновени, защото се пръскат като фойерверки при включване, много е забавно после да се обират парчетиите по пода. Токови удари - бол, не се оплаквам. Токът спира, но рядко повече от веднъж дневно. Дори не е и спиране, трае броени секунди, колкото да се рестартира компютърът. Изваждам мълчаливо и без злоба съсипаният ДВД диск, записан обикновено на 95-99% и слагам друг, евтини са и си купувам достатъчно. Понякога за забавление спират тока сериозно - над 30 минути, та до час. Приятно е, излизам на терасата и гледам с умиление как тук-там светват примитивни осветителни средства - свещи, газени лампи, фенерчета... От терасата виждам и осветената чужбина, вероятно комшиите ни завиждат за забавленията, там не съм виждал подобни развлечения - свети си и не гасне.

При мен не варира, стои като закован на 237 V, не трепва, а номерът с двете фази е много сполучлив. Не си купувам вече крушки само за 240 V, а обикновени, защото се пръскат като фойерверки при включване, много е забавно после да се обират парчетиите по пода. Токови удари - бол, не се оплаквам. Токът спира, но рядко повече от веднъж дневно. Дори не е и спиране, трае броени секунди, колкото да се рестартира компютърът. Изваждам мълчаливо и без злоба съсипаният ДВД диск, записан обикновено на 95-99% и слагам друг, евтини са и си купувам достатъчно. Понякога за забавление спират тока сериозно - над 30 минути, та до час. Приятно е, излизам на терасата и гледам с умиление как тук-там светват примитивни осветителни средства - свещи, газени лампи, фенерчета... От терасата виждам и осветената чужбина, вероятно комшиите ни завиждат за забавленията, там не съм виждал подобни развлечения - свети си и не гасне.

Във Варна е същата работа. В блокчето където е офиса имаме центална климатична инсталация и при всяко изключване /дори да е било само за момент спад в напрежението/ един човек се катери със стълба на покрива за да го рестартира... вече смятаме да му направим кабинка там. От ЕОН се грижат за това да не настинем случайно... освен това е голям кеф е да слушаш няколко юпиеса как пиукат асинхронно. Идилия.
  • Автор

Хеи тъи в бързината ми спряха тока в 12:34 "за малко" свърши курса на стаблилзатора на телевизора :speak: вече ще е пряко изложен на вредното електричество в мрежата Сега е момента да споменат форума в медиите

Редактирано от saentist (преглед на промените)

Хеи тъи в бързината ми спряха тока в 12:34 "за малко"

....................

Абе-кучетата си лаят, керванът си върви......

Докато не започнат непрекъснати дела срещу дружествата нищо няма да се оправи.Пък и тогава-нямаш избор.

Какъв избор имаш , ако не си доволен от електроразпределителното дружество,което ти спира тока в момента?Никакъв.

Ще се преместиш ли да живееш в Пловдив или във Варна ?Няма да се преместиш.Щом живееш в София-ще плащаш на ЧЕЗ и ще мълчиш Публикувано изображение

Аз пък, в Плевен-също ще плащам на ЧЕЗ,но пък съм доволен-на мен не ми спират тока и не ми горят електроуредите.

Помните ли основният аргумент за приватизация на енергорапределителните дружества?Да имало конкуренция.....

Дрън-дрън ярина.

Застопорени сме като феодални селяни по местоживеене и мърдане няма.Няма и да има.Мигар можеш ти да си на ЧЕЗ, а комшията ти от другия апартамент да е на ЕОН ?

Седите си и двамата без ток и това си е.Доволни или недоволни-все тая.

Печалбите както казах вече си се изнасят в Германия и Чехия да се возят президентите на компаниите с мерцедеси, няколко човека в България, които направиха приватизацията също си се возят на подобни мерцедеси, а ти ще си гледаш тъжно лога на UPS-а ......

p.s.не мога да намеря проклетите снимки от Самоводене да видите как мултицетът показва 90V във мрежата...

• Автор

срещу нас има демонстрационнен център на една фирма

занимаваща се с внос и продажба на слънчеви панели и

ветро генератори обекта дори не е закачен към мрежата на енергото

опънали са 2 малки ветро генератора по 2киловата и 4 слънчеви панели

вярно цената им не е по джоба на всеки ака ако се метнеш да си платиш

сметките за ток за 4 години напред си на чисто и няма да усетиш

"бъдещите увеличения" запланувани ни отвсякаде

държавицата ни е в доста осветен регион а и в по голямата си част е ветровита

Сливенско имат опит на дали не е виждал някой ветрогенераторите там

дори излизат актуални новини :)

http://www.kaldata.com/comments.php?catid=3&id=33949

Абе, ветрогенераторите не ми ги хвали..... Не помниш ли онзи в Каварна, дето се откъсна още при монтажа, или другият , в Калояново (Сливенско) дето перката се откъсна, падна на части, като проби покриви на къщи и селскостопански постройки в селото.15-тонна перка.Ами ако ти си отдолу ?

Виж за слънчевите панели и аз съм се замислил. Още това лято ако останат пари ще си направя система за затопляне на водата.Колкото до производство на ток-много са скъпи Публикувано изображение

• Автор

тези дето се откъснаха са втора ръка от холандия

относно тока от слънцето приблизително 1-2$ на ват

като по скъпо като закопуване идва UPS-a и инвертора

Публикувано изображение

В града как ще сложиш перка ? :)

Нали има изисквания за шум и т.н. -трябва да си изваждаш разрешителни и други такива разботи.Пък ако комшията ти се опла че , че перкат ти му бръмчи, ще ти идват на проверки от РИОКОЗ и в крайна сметка ще си имаш само главоболия.

Значи по около 1$ на ват ?

Моята консумация в къщи е 15 kw през деня и още 5 през нощта. 20 kw на денонщие...Тоест 20 000 $ ? Публикувано изображение

• Автор

Значи по около 1$ на ват ?

Моята консумация в къщи е 15 kw през деня и още 5 през нощта. 20 kw на денонщие...Тоест 20 000 $ ? Публикувано изображение

как така смяташ нещо не ти хващам логиката

1$ е един ват на час демек си копуваш панел за 1$ един път не всеки път това не е течно гориво да изгори

консумацията се смята в киловати на час ти 15 киловата знеш ли колко са, това са поне 10 домакинства

4 квадрата панел са 1 киловат *10 часа средна годишна дневна осветеност на нашата ширина са 8-12 киловата

дотук поне 10 киловата на ден за които енергиините ни компании няма да видят и стотинка

Не не съм доволна. При първа възможност за използване на алтернативен източик за итови нужди бих се възползвала.

Просто имаме късмет че при нас направиха нова подземна мрежа, нови табла с нови електромери и идиотите подариха всичко това на чехите да печелят. Ония естествено само изнасят печалба и грам инвестиции не правят. И съкращават персонал че като е нова мрежата малко трябва за поддръжка. Ако примерната цена на подаръка е 300 лв./абонат то предварително бяха инвестирани поне 500 лв./абонат. Така че държавата в наше лице се сещайте колко е загубила и колко са окрали разните чиновници. Сега при мен - 219V.

Просто имаме късмет че при нас направиха нова подземна мрежа, нови табла с нови електромери и идиотите подариха всичко това на чехите да печелят. Ония естествено само изнасят печалба и грам инвестиции не правят. И съкращават персонал че като е нова мрежата малко трябва за поддръжка. Ако примерната цена на подаръка е 300 лв./абонат то предварително бяха инвестирани поне 500 лв./абонат. Така че държавата в наше лице се сещайте колко е загубила и колко са окрали разните чиновници. Сега при мен - 219V.

Да.

Точно това имах предвид и аз.

при мен също е 219 V.

• Автор

Не не съм доволна.

При първа възможност за използване на алтернативен източик за Битови нужди бих се възползвала.

Готвене на газ

много по евтино от това на ток

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.