Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Доволни ли сте от Електро разпределителните дружества

Featured Replies

Да, ама с газта трябва да имаш място където да поставиш бутилката.освен това си е жива бомба в къщата. Не минава месец, без да ми докарат изгорени от боравене с битови газови бутилки.Трябва ти само запушен нос, втвърдено клапанче на редуцил-вентила и си готов....

• Отговори 63
  • Прегледи 9,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И качествената външна изолация и подмяната на дограмата. Иначе има да плащаш газ ...........

• Автор

Да, ама с газта трябва да имаш място където да поставиш бутилката.освен това си е жива бомба в къщата.

Не минава месец, без да ми докарат изгорени от боравене с битови газови бутилки.Трябва ти само запушен нос, втвърдено клапанче на редуцил-вентила и си готов....

ми от като се помня в къщи се на газ се готви

и не съм дал фира още ;)

а бутилки има от 5 до 50 литра всякакви всички минали нормативите и стандартите

а това че те е шубе е друг въпрос

сега е слънчево с вдлъбнато огледало с диаметър 40 см

няма проблем да се направи кафе за 1 минута

Просто имаме късмет че при нас направиха нова подземна мрежа, нови табла с нови електромери и идиотите подариха всичко това на чехите да печелят. Ония естествено само изнасят печалба и грам инвестиции не правят. И съкращават персонал че като е нова мрежата малко трябва за поддръжка. Ако примерната цена на подаръка е 300 лв./абонат то предварително бяха инвестирани поне 500 лв./абонат. Така че държавата в наше лице се сещайте колко е загубила и колко са окрали разните чиновници. Сега при мен - 219V.

Да.

Точно така си е и си е добре организирана кампания няколко години преди мафията да си я вземе на частно за себе си. Защото аз твърдо вярвам, че част от печалбата отива за една малка групичка българчета. В последните години преди формалната продажба освен казаното мога да добавя и че бяха построени нови сгради във всички окръжни градове и други солидни разходи, само и само да се намали по документи печалбата им. Макар и те да стоят полупразни сега, всичко е изнесено в Пловдив за ЕВН например. Загубата ни е огромна, дано да има видов ден някога ;)

Снощи само от 22:00 до 23:30 имаше три токови удара в наше село, по издрънчаването на UPS-а ги усетих и по присвиването на картината на телевизора... В момента е 228 волта в офиса. И да, готвиме на газ и всячески се опитвам да заобикалям мърлявите им услуги.

Много деликатно си озаглавил темата saentist ;)

Готвене на газ

много по евтино от това на ток

И много по-опасно, преди 4-5 години гърмя една бутилка в апартамента под нас, благодаря. По-голям газов уред от запалка у дома не се допуска.
  • Автор

ами по света газ не се ползва както при нас бутилката седи отвън и е с пазмери от 100+ литра на нея се закачва бойлера и кухнята такова решение в БГ само в хотел съм виждал и все пак е по евтино на газ отколкото на ток а тези които гледат едър рогат добитък могат сами да си произвеждат бутан които излиза без пари при все доста такива ферми изхвърлят това гориво в планинските райони лесно могат да се изградят малки ВЕЦ на принципа "ускорено течение" без нужда от изграждане на стени и т.н. идеално решение еко решение

Абе газифицирането е добре, но за нова къща/жилище. Иначе трябва яко къртене и подмяна на всички уреди. Излиза супер скъпо самото включване, ремонта и подмяната на уредите.

И качествената външна изолация и подмяната на дограмата. Иначе има да плащаш газ ...........

Абе газифицирането е добре, но за нова къща/жилище. Иначе трябва яко къртене и подмяна на всички уреди. Излиза супер скъпо самото включване, ремонта и подмяната на уредите.

Аз ще ти уредя ток (Open Source) Публикувано изображение Нали си ми братовчед.

• Автор

Пак е спираl тока ... не беше спирал от миналия път когато писах т.е. 27.06.2008г. в 12:34ч но в 14:41 на 2.07.2008 минути го е нямало за 12 секунди (достатъчно време за да направят поразии) и както винаги без предупреждение без извинение и без отбивка в сметката отбивки няма да има скоро влязоха надценки честити ни нови цени... как да не се замислиш за алтернативни енергоизточници

Редактирано от saentist (преглед на промените)

• Автор

Днес пак спира тока в 16:06 на дали има сървърно помещение в нашата страна което да няма UPS-и колкото 10 такива в чужбина тия хора друга работа немат ли си та ни спират тока

Доволен съм.

Тук тока ни спира за последно преди няколко месеца,

заради авария, станала от една много голяма буря.

Но все пак като видя, че се задава буря спирам компютъра,

телевизора и лампите,

не знам при коя буря ще спре тока,

но иначе нашите ел. техници са мързеливи и не си играят

да ни спират тока Публикувано изображение .

Ама пък като стане някаква авария, до няколко часа

електроподаването се възстановява.

Не, нямам оплаквания.

• Автор

това каде се случва? тук профилактично се спира по всяко време за по малко ;)

това каде се случва?

тук профилактично се спира по всяко време за по малко :)

В дълбоката провинция Публикувано изображение

Но като се замислиш има логика,

колкото по-малко е мястото,

по-малък е и рискът от аварии.

А и не разбирамсофийските техници какво ги е напънало да работят.

Я да си седят спокойно и да си пият биричката и да не си играят с тока на хората ;)

Доволен съм.

Тук тока ни спира за последно преди няколко месеца,

заради авария, станала от една много голяма буря.

Но все пак като видя, че се задава буря спирам компютъра,

телевизора и лампите,

не знам при коя буря ще спре тока,

но иначе нашите ел. техници са мързеливи и не си играят

да ни спират тока Публикувано изображение .

Ама пък като стане някаква авария, до няколко часа

електроподаването се възстановява.

Не, нямам оплаквания.

Човека има сървъри, а не домашно компче, което да спира когато си иска!

Аз говоря за мене си.

А и по-добре техниката да бъде спряна

за половин-един час,

от колкото да даде "на късо".

Аз говоря за мене си.

А и по-добре техниката да бъде спряна

за половин-един час,

от колкото да даде "на късо".

Никакъв проблем! Само трябва да го уведомяваш предварително, кога ще спира тока и то достатъчно време предварително, за да предупреди клиентите си с подходящо съобщение, че от толкова до толкова часът няма да могат да ползуват съответните услуги и че е възможно, да изгубят важна за тях имформация, ако не си я запишат в архива.

Че това не е мой проблем.

Айде стига със спама, че ще дойде чичо Док и ще затвори темата.

• Автор

Никакъв проблем! Само трябва да го уведомяваш предварително, кога ще спира тока и то достатъчно време предварително, за да предупреди клиентите си с подходящо съобщение, че от толкова до толкова часът няма да могат да ползуват съответните услуги и че е възможно, да изгубят важна за тях имформация, ако не си я запишат в архива.

ами опитите да ги оведомиш че няма ток са безполезни защото телефоните им не работят

а това те да ни предопредят... това няма да се случи скоро си мисля

хората по света получават намаление от сметка при липси на дадена услута

била тя ток, вода, телефон, кабелна и др.

Еее, баси мрънкалото дето си. И колко стотинки да ти намалят за последното спиране от 12 сек. ? Кофти е, да, спор няма. Ама то па вече не се издържа и ващо.

• Автор

опитаи да вършиш нещо отговорно дето иска да речеме 6 часа да се извърши да те видиме на 5ч и 59 минути като ти спре тока за 1 секинда и ти се рестартира компютъра без да запази данните как ще се чувстваш аз мисля че ще опоменаваш нечии роднини до девето коляно я си споми преди време пловин западното краибрежие в щатите нямше ток за известно време. Помниш ли какво казаха за последния фал в енерго подаването там аз си спомням 65 година споменаха има няма 40 години не спирал тока. Само в определени градски карета кадето жителите били своевремено осведомявани ден преди това. Каретата не са квартали не са и градове обикновнно са малки райони вързани в квартален трафопост. Е и ния си имаме трафопостове по няколко в кой да е квартал в моя са точно 5, ама не спира тока след трафопоста ами преди него, което значи че и другите карета нямат ток т.е. проблема е по глобален което значи че някои не си върши работата. Как може в софийския квартал Изток така без да иска тока да не спира толкова често тока, както в по периферните квартали ???

Ти не вярвай на всичко, което казват по новините и се пише във вестниците. Живях 5 години в САЩ и без да се напъвам много се сещам за поне 5 случая, в които спира тока. Работех в хранителен магазин и се сещам и за 3 случая, в които изцяло се скапваше компютърната система, след което беше невъзможно да се плаща с кредитни или дебитни карти. Голям хаос. Също така се сещам и за моменти, в които съм нямал интернет за кратко. А бях клиент на Верайзън, които не са малка компания. Говоря за Масачусец. И пак казвам, да, не е приятно. Случвало ми се е и на мен, ама вие го направихте световен проблем. Дай да плюем, щото сме в България, а на другите всичко им е перфектно, щото са в чужбина естествено. Хващаш някакъв транспорт и отиваш там, където токът не спира. Проблемите ти са решени.

опитаи да вършиш нещо отговорно дето иска да речеме 6 часа

да се извърши да те видиме на 5ч и 59 минути като ти спре тока за 1 секинда

и ти се рестартира компютъра без да запази данните как ще се чувстваш

Мда, ние днес ви изпреварихме. Неприятното беше, че за няколко секунди тока беше с видимо напрежение около 100-на волта, което в комбинация с многократните прекъсвания ни достави несравнимо удоволстие. На сайта им на тия (ЕВН) няма никакво инфо - цък. Единствената информация е само тук

Докато се разхождах по центъра дочух друга версия за това прекъсване. Ако се окаже вярна ще е споделя с вас.

Едит: Хмм, сега пък НЕК им бил виновен - цък ??? А защо не предупредиха, поне е безплатно, както и да драснат два реда на сайта си. Единия ден казали едно, на другия - друго ?? Ама щом става дума за папуаси - какво ти предупреждение :rolleyes:

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

• Автор

12:16 и при мен нямаше за няколко минути

Една пресна новина от извора...

Понеже работя в енергото ии ме уведомиха, че от 01.08.2008 г. еспресна такса включване става 80 лв. Ще е лошо да ти спрат тока за 20 лв и да си платиш такса включване 80 лв, нали.

Луда работа.....

Да не забравите да си платите тока!

Отнася се за CEZ

Редактирано от backata (преглед на промените)

По-лошо от държавния монопол е само частния монопол. За изключване трудно ще успеят, освен ако не спрат на целия квартал. А мога също така и "експресно" да се включа. Няма само циганите да го правят, а?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.